νομιζω οτι καπου το εγραψα για μια κοπελα που ειχα προσλαβει παλια
οταν της εκανα παραπονα να προσεχει στην εργασια της
μου ειπε δεν εχει προβλημα και να φυγει απο την δουλεια
οπου και να παει ενα χιλιαρικο θα το τσιμπησει και 1500 ο νεοαποχτηθεις συζηγος
φτανουν τα 2500 χιλιαρικα που φτανουν και να αγορασουν με δανειο ενα καλο σπιτι
και να ζησουν καλα....ειχα μεινει καγκελο να την κοιταζω
-και σκεφτομουν μπας και ειμαι εγω ο μαμακας;
πριν λιγο καιρο την ειδα καθαριστρια με ωρες και φυσικα χωρισμενη
με αυτο το σκεπτικο γαλουχήθηκαν οι προηγουμενες γενιες
σημερα τριανταρηδες και βαλε κοπροσκυλιαζουν στα καφε με δανεικα
και μεσα στα παραπονα για την ατιμη την κοινωνια και τα ατιμα αφεντικα
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
-
nemo
- Supreme poster

Re: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
1 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
pluton
- Supreme poster

Ραν ταν πλαν έγραψε:bizeli έγραψε:Και κάτι τελευταίο γιατί δεν προλαβαίνω τώρα να συμμετέχω παραπάνω.
Δεν ξέρω πώς θα ακουστεί αυτό αλλά ρε ραν το έκανες να ακουστεί κάτι κακό ότι ο εργοδότης θέλει να βγάζει κέρδος.
Το κέρδος δεν είναι απλά κακό αλλά εντελώς αισχρό.
Θα το καταλάβεις αυτό όταν με βρεις σε διάθεση για ''σεντόνια'', στα οποία θα κουβεντιάσουμε για το πώς αρχικά εμφανίστηκε το χρήμα ως μέσο ανταλλαγής, πώς μετατρέπεται από μέσο ανταλλαγής σε κεφάλαιο που γεννάει πλούτο, με ποιο ειδικό τρόπο αυτός ο ανακεφαλαιοποιημένος πλούτος δημιουργεί αξία, ποια μορφή κεφαλαίου παράγει υπεραξία ποια είναι η πηγή της και πώς μετατρέπεται αυτή σε κέρδος μέσα από την ανταλλαγή εμπορεύματος με χρήμα αλλά και την εκμεταλλευτική φύση των σχέσεων παραγωγής στον καπιταλισμό που κρύβεται πίσω από τη συγκαλυμμένη δράση σταθερού και μεταβλητού κεφαλαίου και που το ένα από τα δύο μέρη είναι ''νεκρή'' εργασία και ζωντανεύει μόνο όταν εκμεταλλευτεί την ξένη μισθωτή εργασία.
Και μετά θα κουβεντιάσουμε και για το αν ο νόμος της αξίας είναι υπεύθυνος για την πτώση του υπαρκτού.
Δες πόσο δημαγωγοί είναι, ας πάρουμε το βασικό τους σλόγκαν:
<<Το κέρδος δεν είναι απλά κακό αλλά εντελώς αισχρό>>
Δηλαδή η ΕΣΣΔ όταν πουλούσε καλάσνικωφ στον Φ Κάστρο ή αεροπλάνα στην Συρία δεν τα πουλούσε με κέρδος τα έδινε στο κόστος παραγωγής τους, όταν πουλούσε τρακτέρ στα αφρικανικά κράτη ή χαβιάρι στην δύση δεν τα πουλούσε με κέρδος αλλά στο κόστος παραγωγής τους.
Βλέπεις τι υποκρισία και απάτη κρύβει η συνθηματολογία τους... το ψέμα και δόλος είναι η πεμπτουσία της ιδεολογίας τους.
Οι καπιταλιστές λένε: Ότι παράγω το πουλάω με κέρδος.... οι κομμουνιστές κάνουν αυτό ακριβώς το πράγμα αλλά κρίνουν το κέρδος των άλλων όχι το δικό τους κέρδος.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
bizeli
- Moderator

Λαχουρένιος έγραψε:Εσυ εχεις δει να ασχολειται η ΕΕ που η Ελλαδα (και πιθανον και αλλες χωρες της ΕΕ οπως οι ανατολικες) που στα εργασιακα ειναι μπουρδελο? Σε αλλο πλανητη ζουμε?![]()
Φίλε Λαχουρένιε, δε με καταλαβαίνεις, δε με καταλαβαίνεις.
Η Ελλάδα ως κράτος μέλος της ΕΕ είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δεν αποφασίζει ο Μητσοτάκης στην ουσία. Μπορεί κάποιοι νόμοι να προσαρμόζονται στην ελληνική πραγματικότητα αλλά υπάρχουν κάποιες πολύ βασικές κόκκινες γραμμές μέσα στις οποίες πρέπει να κινείται.
Πώς να στο πω πιο απλά; Δεν μπορεί ο Μητσοτάκης να βγάλει έναν νόμο "έκτρωμα" του κεφαλιού του και να τον φιγουράρει σε όλη την Ευρώπη, γιατί θα του τον βάλουν στον γκώλο. Προφανώς έχει πάρει γραμμή.
Έστω και για τα μάτια του κόσμου, λοιπόν, η Ελλάδα πρέπει να φαίνεται ευρωπαϊκό κράτος. Τώρα αν στο εσωτερικό επικρατεί κατσιβελιστάν είναι άλλο θέμα.
Η ΕΕ δεν μπορεί προφανώς να έρχεται να τραβάει το αυτί στον κυρ Μήτσο και στον κάθε Μήτσο που έχει το μπακάλικο της γειτονιάς και να ελέγχει αν εφαρμόζει τους νόμους που έχει θεσπίσει η Ευρώπη. Αυτό είναι δουλειά του ελληνικού κράτους.
Καταλαβαίνεις πώς πάει η ιεραρχία;
Και βασικά εγώ μίλησα για τον νόμο (και όχι για την εφαρμογή του), ο οποίος παρουσιάζεται ως ένας νόμος "έκτρωμα" και απλά απορώ πώς ένας τέτοιος νόμος μπορεί να θεωρείται έκτρωμα εφόσον η γραμμή είναι από την ΕΕ;
Και όλοι ξέρουμε ότι η γραμμή της ΕΕ σε όλους τους τομείς είναι περισσότερο ανθρωποκεντρική, αντιρατσιστική, αντισεξιστική, φιλοπεριβαλλοντική και γενικά όλος αυτός ο προοδευτισμός στον ευρωπαϊκό αέρα που αναπνέουμε.
Για τόλμα να απολύσεις έγκυο γυναίκα. Θα σου πάρει τα σκαλπ.
Και να σου πω κάτι; Με ρωτάς αν έχω δει να ασχολείται η ΕΕ με το μπουρδέλο της Ελλάδας. Ναι έχω δει. Έχουν πέσει άπειρες φορές κυρώσεις από την ΕΕ και έχει διασυρθεί η Ελλάδα διεθνώς.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Λαχουρένιος έγραψε:Τι εννοεις με ''εξαιρεση το 8ωρο''? Αυτο ειναι το πιο σημαντικο θεμα, μην το προσπερνας ετσι.
Να συζητήσουμε όσο θες για το 8ωρο. Αλλά μη μου λέτε ότι όλο το νομοσχέδιο είναι για τα μπάζα όταν είναι πίτα στα bonus και στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας υπέρ των εργαζομένων σε πολλά άλλα σημεία.
Το πρόβλημα δεν είναι το 8ωρο ή το 16ωρο αλλά αν πληρώνεται αυτό.
Συμφωνούμε;
Αν δεν πληρώνεται τότε μιλάμε σαφέστατα για μεγάλη αλητεία και αισχρότητα. Μαζί σου. Δεν το συζητάω καν.
Εφόσον ο άλλος εργάζεται πρέπει να τον πληρώσεις σε χρήμα. Τέλος. Ούτε με κουπόνια, ούτε σε είδος, ούτε με έξτρα ρεπό, ούτε με πατ πατ στην πλάτη.
Αλλά να σου πω κάτι; Μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι εργαζόμενοι που να τους βολεύουν αυτά τα έξτρα ρεπό. Μην το γελάς.
Τέσπα, ας πούμε ότι αυτό το σημείο είναι κάπως το "αγκάθι" του νομοσχεδίου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δόλιο τρόπο από την εργοδοσία.
Λαχουρένιος έγραψε: Μονο στην πρωτη παραγραφο του ν/σ που εβαλες διαβαζω για κυριακατικη εργασια και αυξηση των νομιμων υπερωριων. Τοσο καλα. Δεν υπαρχει κανενας εργαζομενος του ιδιωτικου τομεα που ψηφιζει απο Τζημερο μεχρι αναρχικους που να θελει να εργαζεται Κυριακες ή 10 ωρες την ημερα.
Are you sure about that? Καταρχήν υπάρχουν ήδη ένα σωρό επιχειρήσεις που η φύση τους είναι τέτοια που απασχολούν εργατικό δυναμικό Κυριακές, βραδινά, αργίες.
Περίπτερα, ψιλικατζίδικα, ζαχαροπλαστεία, σούπερ μάρκετ, καφέ, βενζινάδικα, φαγάδικα, τουριστικά επαγγέλματα κτλ
Δεύτερον, στο δικό μου αθώο μυαλό σκέφτομαι μακάρι κάθε επιχείρηση να είχε ανάγκη για υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων της και να κρατά το μαγαζί του ανοιχτό. Αυτό σημαίνει αυξημένη πελατεία και κίνηση. Άρα επιχειρηματικά πάει καλά.
Παρά ένα μαγαζί που βαράει μύγες και λέει ο εργοδότης στον υπάλληλο έλα σήμερα ένα δίωρο και αύριο θα δω αν θα σε χρειαστώ κτλ
Προτιμώ να δουλεύω σε μια επιχείρηση υπερωρίες παρά σε μια επιχείρηση που πάει για φούντο. Αν πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στα δύο, προτιμώ να μην πληρώνομαι τις 2 ώρες παραπάνω που θα δουλέψω παρά να έχω το άγχος αν θα πληρωθώ τον επόμενο μήνα.
Αυτό το λέω με την έννοια ότι ανάμεσα στα δύο κακά θα διάλεγα τουλάχιστον το πρώτο.
Και ειδικά με την ανεργία που υπάρχει στην Ελλάδα από το τίποτα πολλοί θα διάλεγαν να έχουν κάποιο σταθερό εισόδημα έστω και μικρό παρά την αβεβαιότητα του περιστασιακού και αόριστου ωραρίου.
Φυσικά μακάρι όλα να ήταν ιδανικά και να υπήρχαν άπειρες δουλειές με αξιοπρεπείς μισθούς αλλά θέλω να σου πω δεδομένων των συνθηκών πώς το βλέπω εγώ.
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

bizeli έγραψε:Φίλε Λαχουρένιε, δε με καταλαβαίνεις, δε με καταλαβαίνεις.
Η Ελλάδα ως κράτος μέλος της ΕΕ είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δεν αποφασίζει ο Μητσοτάκης στην ουσία. Μπορεί κάποιοι νόμοι να προσαρμόζονται στην ελληνική πραγματικότητα αλλά υπάρχουν κάποιες πολύ βασικές κόκκινες γραμμές μέσα στις οποίες πρέπει να κινείται.
Πώς να στο πω πιο απλά; Δεν μπορεί ο Μητσοτάκης να βγάλει έναν νόμο "έκτρωμα" του κεφαλιού του και να τον φιγουράρει σε όλη την Ευρώπη, γιατί θα του τον βάλουν στον γκώλο. Προφανώς έχει πάρει γραμμή.
Υπάρχει οδηγία ''Για την οργάνωση του χρόνου εργασίας'' ήδη από το 2005.
Αυτή εφαρμόζει το νέο νομοσχέδιο.
Και βασικά εγώ μίλησα για τον νόμο (και όχι για την εφαρμογή του), ο οποίος παρουσιάζεται ως ένας νόμος "έκτρωμα" και απλά απορώ πώς ένας τέτοιος νόμος μπορεί να θεωρείται έκτρωμα εφόσον η γραμμή είναι από την ΕΕ;
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ο νόμος είναι, και όχι ''θεωρείται'', έκτρωμα.
Η εε δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ένωση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων που στόχο έχει τη θωράκιση τους απέναντι στα υπόλοιπα μονοπώλια (αμερικανικά, κινεζικά κ.α.) με κάθε μέσο.
Και το πιο πρόσφορο είναι η αύξηση του χρόνου της απλήρωτης εργασίας που νομιμοποιεί πλέον η κυβέρνηση της νδ.
Και όλοι ξέρουμε ότι η γραμμή της ΕΕ σε όλους τους τομείς είναι περισσότερο ανθρωποκεντρική, αντιρατσιστική, αντισεξιστική, φιλοπεριβαλλοντική και γενικά όλος αυτός ο προοδευτισμός στον ευρωπαϊκό αέρα που αναπνέουμε.
Για τόλμα να απολύσεις έγκυο γυναίκα. Θα σου πάρει τα σκαλπ.
Αυτό για τις απολύσεις εγκύων ψάξτο λίγο καλύτερα.
Θα βρεις απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που τις νομιμοποιεί.
Τα υπόλοιπα, αντιρατσιστικά, αντισεξιστικά, φιλοπεριβαλλοντολογικά και λοιπά προοδευτικά είναι απλά το περιτύλιγμα της όλο και αυξανόμενης πανευρωπαϊκά αντιλαϊκής πολιτικής.
Κάτι σαν τα καθρεφτάκια και τις χάντρες που έδιναν στους ιθαγενείς οι άποικοι.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

bizeli έγραψε:Προτιμώ να δουλεύω σε μια επιχείρηση υπερωρίες παρά σε μια επιχείρηση που πάει για φούντο. Αν πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στα δύο, προτιμώ να μην πληρώνομαι τις 2 ώρες παραπάνω που θα δουλέψω παρά να έχω το άγχος αν θα πληρωθώ τον επόμενο μήνα.
Αυτό το λέω με την έννοια ότι ανάμεσα στα δύο κακά θα διάλεγα τουλάχιστον το πρώτο.
Και ειδικά με την ανεργία που υπάρχει στην Ελλάδα από το τίποτα πολλοί θα διάλεγαν να έχουν κάποιο σταθερό εισόδημα έστω και μικρό παρά την αβεβαιότητα του περιστασιακού και αόριστου ωραρίου.
Σε αυτά ποντάρουν και γι' αυτό κερδίζουν.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν χρειαζεται να μπλεξουμε με θεωρητικες και φιλοσοφικες συζητησεις γυρω απο την φυση του κερδους και την σχεση εργαζομενου-εργοδοτη. Ας ξεκινησουμε απο τα πιο βασικα, πιανοντας την ελληνικη πραγματικοτητα και οχι εναν ιδεατο καπιταλισμο.
Καλά ρε συ; Σε μένα το λες αυτό; Είμαι η μόνη που μπήκα στο θέμα και συζήτησα επί τούτου. Όλοι εσείς τόση ώρα μιλούσατε για τον Γράμμο και το Βίτσι, τον ιδεατό καπιταλισμό οι μεν και τον ιδεατό κομμουνισμό οι δε.
Με δουλεύεις;
Σου έβαλα το νομοσχέδιο και σου είπα πάμε να το δούμε ένα προς ένα τα σημεία να καταλήξουμε κάπου.
Τι μου λες για πράσινους και μπλε ουρανούς και κίτρινους ήλιους; Στους άλλους πέστα και ειδικά στον ραν που έχει κατεβάσει όλο το κομμουνιστικό μανιφέστο για να μας πείσει ότι ο κομμουνισμός είναι το μοναδικό πολιτικοοικονομικό μοντέλο που θα σώσει τον εργάτη από τα βάσανά του.
Λες και ο εργοδότης δεν είναι και αυτός εργάτης ας πούμε.
Να μην το κουράζουμε. Ζούμε παγκοσμίως στο συγκεκριμένο φιλελεύθερο καπιταλιστικό μοντέλο. Δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό και το ξέρετε. Θα το πάρουμε αυτό ως δεδομένο για να πάμε παρακάτω; Το θέμα συζήτησης είναι ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο που έχει κάποιες συγκεκριμένες ρυθμιστικές διατάξεις.
Λαχουρένιος έγραψε: Οι απληρωτες υπερωριες ειναι καθημερινο φαινομενο οπως και η πρακτικη καταργηση του 13ου και 14ου μισθου που καταβαλλεται τυπικα αλλα επιστρεφεται απο τον εργαζομενο σε μετρητα.
For your information ο 13ος και 14ος μισθός έχει καταργηθεί στο δημόσιο από το 2010.
Τώρα φταίω εγώ να σας αρχίσω
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους σιώπησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος
Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί
Δε θα το κάνω όμως, γιατί είμαι καλός άνθρωπος.
Αλλά όταν ρίχνεις μονίμως χολή και χαιρεκακία για άλλους επαγγελματικούς κλάδους, να αναμένεις ότι αυτή η χολή μπορεί να γυρίσει και στα μούτρα σου.
Όταν με αποκαλείς μονίμως εμένα τεμπελόσκυλο χωρίς να έχεις μπει στο ελάχιστο στα δικά μου παπούτσια, μην περιμένεις να μπω κι εγώ στα δικά σου και να αγωνιστώ για τα δικαιώματά σου.
Δε θα μπω στη διαδικασία του κοινωνικού αυτοματισμού όμως γιατί έχω την ευαισθησία να σκεφτώ ότι κάθε εργαζόμενος έχει μια οικογένεια να θρέψει από πίσω και δε χαίρομαι με την όλη κατάσταση αλλά οι αλήθειες καλό είναι να επισημαίνονται.
Λαχουρένιος έγραψε: Εχουμε τοσο μεγαλη ανεργια και αντι οι επιχειρησεις να κανουν περισσοτερες προσληψεις ξεζουμιζουν τους ηδη υπαρχοντες υπαλληλους με υπερωριες. Αν τηρουνταν εστω αυτη η εργατικη νομοθεσια της πλακας που εχουμε, και θα βελτιωνοταν εστω και λιγο το επιπεδο ζωης των ιδιωτικων υπαλληλων (αρα και ολων μας γιατι το χρημα των υπαλληλων αναγκαστικα κυκλοφορει και δεν παει στην Ελβετια) και θα επεφτε η ανεργια.
Οι έξτρα προσλήψεις δεν είναι απαραίτητα καλό, γιατί ίσως ο εργοδότης για να εξισορροπήσει τα έσοδα- έξοδα να χρειαστεί να επιμερίσει το μεροκάματο σε περισσότερους υπαλλήλους αντί όλο σε έναν.
Δλδ περισσότερους part time υπαλλήλους προκειμένου να μη χτυπάει υπερωρίες ο ένας. Θα κόβει ώρες σε κάθε υπάλληλο.
Δεν ξέρω, βέβαια, αν τον βολεύει αυτό το σχήμα με την έννοια ότι θα πληρώνει διπλά και τριπλά ΙΚΑ και ένσημα σε περισσότερους απλά έκανα μια σκέψη.
Αλλά αν είναι να μην ξεζουμίζει τον έναν στις υπερωρίες και χρειαστεί να πάρει περισσότερους δεν ξέρω μήπως γίνει κι έτσι και στο τέλος ο άλλος χάσει και αυτά που έπαιρνε.
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

pluton έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:
Το κέρδος δεν είναι απλά κακό αλλά εντελώς αισχρό.
Θα το καταλάβεις αυτό όταν με βρεις σε διάθεση για ''σεντόνια'', στα οποία θα κουβεντιάσουμε για το πώς αρχικά εμφανίστηκε το χρήμα ως μέσο ανταλλαγής, πώς μετατρέπεται από μέσο ανταλλαγής σε κεφάλαιο που γεννάει πλούτο, με ποιο ειδικό τρόπο αυτός ο ανακεφαλαιοποιημένος πλούτος δημιουργεί αξία, ποια μορφή κεφαλαίου παράγει υπεραξία ποια είναι η πηγή της και πώς μετατρέπεται αυτή σε κέρδος μέσα από την ανταλλαγή εμπορεύματος με χρήμα αλλά και την εκμεταλλευτική φύση των σχέσεων παραγωγής στον καπιταλισμό που κρύβεται πίσω από τη συγκαλυμμένη δράση σταθερού και μεταβλητού κεφαλαίου και που το ένα από τα δύο μέρη είναι ''νεκρή'' εργασία και ζωντανεύει μόνο όταν εκμεταλλευτεί την ξένη μισθωτή εργασία.
Και μετά θα κουβεντιάσουμε και για το αν ο νόμος της αξίας είναι υπεύθυνος για την πτώση του υπαρκτού.
Δες πόσο δημαγωγοί είναι, ας πάρουμε το βασικό τους σλόγκαν:
<<Το κέρδος δεν είναι απλά κακό αλλά εντελώς αισχρό>>
Δηλαδή η ΕΣΣΔ όταν πουλούσε καλάσνικωφ στον Φ Κάστρο ή αεροπλάνα στην Συρία δεν τα πουλούσε με κέρδος τα έδινε στο κόστος παραγωγής τους, όταν πουλούσε τρακτέρ στα αφρικανικά κράτη ή χαβιάρι στην δύση δεν τα πουλούσε με κέρδος αλλά στο κόστος παραγωγής τους.
Βλέπεις τι υποκρισία και απάτη κρύβει η συνθηματολογία τους... το ψέμα και δόλος είναι η πεμπτουσία της ιδεολογίας τους.
Οι καπιταλιστές λένε: Ότι παράγω το πουλάω με κέρδος.... οι κομμουνιστές κάνουν αυτό ακριβώς το πράγμα αλλά κρίνουν το κέρδος των άλλων όχι το δικό τους κέρδος.
Δεν υπάρχει ατομικό κέρδος στο σοσιαλισμό αλλά κοινωνικό όφελος.
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Λαχουρένιος έγραψε:
Οι εργοδοτες στην Ελλαδα (με εξαιρεση τις μεγαλες επιχειρησεις) δεν τηρουν καν αυτα τα πενιχρα συμφωνηθεντα και ειναι παρανομοι ακομα και συμφωνα με το δικαιο του φιλελευθερου κρατους που εχουμε.
Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι πλέον νόμιμοι.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Ραν ταν πλαν έγραψε:Υπάρχει οδηγία ''Για την οργάνωση του χρόνου εργασίας'' ήδη από το 2005.
Αυτή εφαρμόζει το νέο νομοσχέδιο.
Αυτό το λες ως κάτι καλό ή κακό;
Βοήθα με λίγο.
Ραν ταν πλαν έγραψε:Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ο νόμος είναι, και όχι ''θεωρείται'', έκτρωμα.
Η εε δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ένωση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων που στόχο έχει τη θωράκιση τους απέναντι στα υπόλοιπα μονοπώλια (αμερικανικά, κινεζικά κ.α.) με κάθε μέσο.
Και το πιο πρόσφορο είναι η αύξηση του χρόνου της απλήρωτης εργασίας που νομιμοποιεί πλέον η κυβέρνηση της νδ.
Οκ ρε ραν αλλά ακόμα κι έτσι είναι πιο ρεαλιστικό να συζητάμε για κάποιες αναθεωρήσεις στις διατάξεις του νομοσχεδίου που θα μπορούσαν να γίνουν παρά για το πώς μπορούμε να γυρίσουμε τη γη ανάποδα.
Για αυτό σας είπα με δεδομένο το υπάρχον σύστημα τι είναι αυτό το καλύτερο που μπορεί να γίνει;
Το να συζητάμε πόσο καλά ΘΑ περνούσαμε με τον κομμουνισμό είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Ραν ταν πλαν έγραψε: Αυτό για τις απολύσεις εγκύων ψάξτο λίγο καλύτερα.
Θα βρεις απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που τις νομιμοποιεί.
Τα υπόλοιπα, αντιρατσιστικά, αντισεξιστικά, φιλοπεριβαλλοντολογικά και λοιπά προοδευτικά είναι απλά το περιτύλιγμα της όλο και αυξανόμενης πανευρωπαϊκά αντιλαϊκής πολιτικής.
Κάτι σαν τα καθρεφτάκια και τις χάντρες που έδιναν στους ιθαγενείς οι άποικοι.
Ένα παράδειγμα έφερα. Δεν έκατσα να διαβάσω και ένα ένα τα άρθρα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Είναι κοινά παραδεκτό πάντως πώς κάποιες ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες προστατεύονται παραπάνω από τους υπόλοιπους (και πολύ καλά κάνουν φυσικά) και γενικά υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία και νομοθετική πρόβλεψη άμβλυνσης αυτών των προνομίων σε σχέση με το παρελθόν.
Πάντως να σου πω κάτι; Και δεν το λέω καθόλου κοροϊδευτικά αυτό. Ακόμα και αν η χ κοινωνική ομάδα δε δικαιωθεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, να είσαι σίγουρος ότι θα δικαιωθεί στα ΜΜΕ, στα twitter, στα facebook κτλ και όλοι ξέρουμε τη δύναμη αυτών.
Για αυτό μίλησα για ευρωπαϊκό αέρα προόδου. Όλα αυτά μπορεί να μην καταγεγραμμένα σε κάποιο άρθρο (που είναι σε πολλές συμβάσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου, του ΟΗΕ κτλ) αλλά αυτός ο προοδευτισμός έχει εμποτιστεί στην πράξη στις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες που παρουσιάζονται πιο αυστηρές και ευαισθητοποιημένες σε θέματα διακρίσεων, στερεοτύπων κτλ
Στις μέρες μας πλέον δεν υπάρχει το περιθώριο και για πολλές καφρίλες, γιατί οι κοινωνίες έχουν αλλάξει και είναι λιγότερο ανεκτικές σε τέτοια θέματα και θα σε φάνε ζωντανό.
0 .