Αυτό που η πρώην μου...

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Αυτό που η πρώην μου...

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 22 Νοέμ 2019, 21:57

Λαχουρένιος έγραψε:
vallon έγραψε:Αυτό που παρατηρώ ότι βγαίνει σαν συμπέρασμα από την όλη συζήτηση είναι ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο να μπορεί κάποιος ή κάποια να βρει σύντροφο/γκόμενο ή ότι άλλο θέλει. Είσαι γυναίκα σε ηλικία τριάντα κάτι , ψάχνεις για κάποιον προς τεκνοποίηση. Αμα πατήσεις τα σαράντα σε πιάνει πανικός. Κάνεις παιδιά , χωρίζεις στα σαράντα πέντε και είναι μικρά; θες μαμά για τα παιδιά σου και εκεί μπορεί να καθίσει κάποια με αντίστοιχη οικογενειακή κατάσταση

Αν εισαι αντρας και χωρισεις τοτε τα παιδια θα μεινουν με την μανα τους. Εκτος και αν μιλας για χηρους.

Δράμα το να ζεις σε υπανάπτυκτη-αρχαϊκή κοινωνία όπου πρέπει να φορτώνεται η γυναίκα τα παιδιά.

Τα παιδιά μετά το χωρισμό τα αναλαμβάνει ο ικανότερος να τα κάνει ανθρώπους, και αν είναι και δύο ικανοί, μπορούν να τα μοιραστούν.

Επίσης, σε μια πολιτισμένη κοινωνία, το να έχεις παιδιά χωρισμένος, δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για να ξανακάνεις σχέση ή/και να ξαναπαντρευτείς.

Αυτά, σε κοινωνίες παραδίπλα είναι αυτονόητα πράγματα που δεν χωρούν την παραμικρή σπέκουλα.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Νοέμ 2019, 22:04

Προέλλην έγραψε:Δράμα το να ζεις σε υπανάπτυκτη-αρχαϊκή κοινωνία όπου πρέπει να φορτώνεται η γυναίκα τα παιδιά.

Τα παιδιά μετά το χωρισμό τα αναλαμβάνει ο ικανότερος να τα κάνει ανθρώπους, και αν είναι και δύο ικανοί, μπορούν να τα μοιραστούν.

Επίσης, σε μια πολιτισμένη κοινωνία, το να έχεις παιδιά χωρισμένος, δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για να ξανακάνεις σχέση ή/και να ξαναπαντρευτείς.

Αυτά, σε κοινωνίες παραδίπλα είναι αυτονόητα πράγματα που δεν χωρούν την παραμικρή σπέκουλα.

Δε θα θελα να μπλεξω με μια χωρισμενη με μικρα παιδια παντως. Οχι γιατι εχω κακη γνωμη αλλα γιατι δε θα ηθελα να ανακατευτω με τα κουτσουβελα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 22 Νοέμ 2019, 22:12

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δράμα το να ζεις σε υπανάπτυκτη-αρχαϊκή κοινωνία όπου πρέπει να φορτώνεται η γυναίκα τα παιδιά.

Δε θα θελα να μπλεξω με μια χωρισμενη με μικρα παιδια παντως. Οχι γιατι εχω κακη γνωμη αλλα γιατι δε θα ηθελα να ανακατευτω με τα κουτσουβελα.

Θες μερικούς κοινωνικούς κοινωνικούς λειτουργούς να σε περιλάβουν + να ζεις σε κοινωνία όπου αυτό συμβαίνει σταθερά τριγύρω σου και θεωρείται νορμάλ.

Τα κουτσούβελα, σε μεγάλο βαθμό τα αναλαμβάνει το κράτος, στις πολιτισμένες κοινωνίες. Αν είχες στάνταρ πάρκινγκ σε παιδικό σταθμό, ολοήμερα σχολεία, 300 ευρώ το κεφάλι + την βεβαιότητα ότι στα 18 ξεκουβαλάνε οριστικά και αμετάκλητα, χωρίς να θέλει να τα αφήσεις περιουσία, να γλύψεις να τα βρείς δουλειά, κλπ, δεν θα είχες κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Απλά θα τα αράδιαζες, εντός, εκτός και επι τα αυτά.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Νοέμ 2019, 22:52

Προέλλην έγραψε:Θες μερικούς κοινωνικούς κοινωνικούς λειτουργούς να σε περιλάβουν + να ζεις σε κοινωνία όπου αυτό συμβαίνει σταθερά τριγύρω σου και θεωρείται νορμάλ.

Τα κουτσούβελα, σε μεγάλο βαθμό τα αναλαμβάνει το κράτος, στις πολιτισμένες κοινωνίες. Αν είχες στάνταρ πάρκινγκ σε παιδικό σταθμό, ολοήμερα σχολεία, 300 ευρώ το κεφάλι + την βεβαιότητα ότι στα 18 ξεκουβαλάνε οριστικά και αμετάκλητα, χωρίς να θέλει να τα αφήσεις περιουσία, να γλύψεις να τα βρείς δουλειά, κλπ, δεν θα είχες κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Απλά θα τα αράδιαζες, εντός, εκτός και επι τα αυτά.

Ετσι σιγουρα θα ηταν πιο ανεκτα τα πραγματα, αλλα γενικα δεν μου αρεσουν τα παιδια, ποσο μαλλον να ζω με παιδια που δεν ειναι δικα μου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 22 Νοέμ 2019, 23:38

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Θες μερικούς κοινωνικούς κοινωνικούς λειτουργούς να σε περιλάβουν + να ζεις σε κοινωνία όπου αυτό συμβαίνει σταθερά τριγύρω σου και θεωρείται νορμάλ.

Ετσι σιγουρα θα ηταν πιο ανεκτα τα πραγματα, αλλα γενικα δεν μου αρεσουν τα παιδια, ποσο μαλλον να ζω με παιδια που δεν ειναι δικα μου.

Τα παιδιά σε μεγάλο βαθμό (πέρα της βρεφικής ηλικίας) τα μεγαλώνει το κράτος. Στον παιδικό και στο σχολείο θα μάθουν να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι, οι γονείς είναι κάτι σαν συγκάτοικοι. Διαμορφώνουν μεν, αλλά όχι απόλυτα τον χαρακτήρα τους.
Το λάθος στην Ελλάδα είναι ότι το κράτος αναφέτει τους μελλοντικούς του πολίτες αποκλειστικά σε γονείς, οι οποίοι κατά κανόνα δεν είναι ικανοί να φέρουν σε πέρας μόνοι τους την αποστολή. Τα χαλάνε τα παιδιά, τα κακομαθαίνουν. Βλέπεις παιδιά Δημοτικού και συμπεριφέρονται σαν βρέφη.
Στο πολιτισμένο κόσμο, τα 14χρονα ψάχνουν να προσανατολιστούν επαγγελματικά, στα 18-20 είναι ανεξάρτητα. Στην Ελλάδα τα έχουν ακόμη με το γάλα και τα σιδερώνουν τα ρουχάκια μέχρι να τους τα κλέψει καμιά νύφη.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος, δεν φταίνε οι γονείς, το καλύτερο προσπαθούν να κάνουν, έστω κι αν δεν τους βγαίνει ή τελικά κάνουν το χειρότερο.
0 .
Ich bereue nichts

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 23 Νοέμ 2019, 04:58

Προέλλην έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Αν εισαι αντρας και χωρισεις τοτε τα παιδια θα μεινουν με την μανα τους. Εκτος και αν μιλας για χηρους.

Δράμα το να ζεις σε υπανάπτυκτη-αρχαϊκή κοινωνία όπου πρέπει να φορτώνεται η γυναίκα τα παιδιά.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να υποκαταστήσει τον πατέρα παιδιών , είτε υπάρχει εκείνος είτε δεν υπάρχει. Όμως μπορεί να υπάρξει σαν αντρικό πρότυπο δίπλα σε μια οικογένεια που για να προχωρήσει κατά την άποψή μου είναι αναγκαίο να υπάρχει αν όχι καθοριστικό. Η μητέρα δίνει αγάπη αλλά ο πατέρας δίνει την σιγουριά για να βγουν έξω στην κοινωνία πολύ πιο εύκολα τα παιδιά.

Απ την άλλη και σε περιπτώσεις χωρισμένων αντρών που έχουν παιδιά το ζήτημα είναι η οριοθέτηση αυτών.

Έχω υπ όψιν μου ζευγάρι από η γυναίκα είναι χήρα και έχει τρία παιδιά, γύρω στα είκοσι και ο άντρας είναι χωρισμένος και έχει δύο κόρες κοντά στα τριάντα. Η Πηνελόπη έχει τα παιδιά της κοντρολαρισμένα, είναι απίστευτα αξιοπρεπής και συνειδητή και ο Κωστάκης που την περνάει και δεκαπέντε χρόνια τον τρέχουν οι κόρες του από την μύτη και δεν τον αφήνουν να κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την σχέση του. Δεν φαντάζεστε τι περίεργη κατάσταση είναι αυτή.
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 23 Νοέμ 2019, 09:40

Προέλλην έγραψε:Τα παιδιά σε μεγάλο βαθμό (πέρα της βρεφικής ηλικίας) τα μεγαλώνει το κράτος. Στον παιδικό και στο σχολείο θα μάθουν να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι, οι γονείς είναι κάτι σαν συγκάτοικοι. Διαμορφώνουν μεν, αλλά όχι απόλυτα τον χαρακτήρα τους.

Ισχυουν αυτα αλλα δεν υποκαθισταται τελειως ο γονιος ποτε. Αν ειμαι με μια γυναικα θελω να εχω ολο τον χρονο της και αν εχει παιδια θα ασχολειται με αυτα και οχι με μενα. Ειναι αλλο να ζεις με μια γυναικα, και αλλο με μια γυναικα και 2-3 παιδια που δεν ειναι καν δικα σου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 23 Νοέμ 2019, 12:18

vallon έγραψε:Έχω υπ όψιν μου ζευγάρι από η γυναίκα είναι χήρα και έχει τρία παιδιά, γύρω στα είκοσι και ο άντρας είναι χωρισμένος και έχει δύο κόρες κοντά στα τριάντα. Η Πηνελόπη έχει τα παιδιά της κοντρολαρισμένα, είναι απίστευτα αξιοπρεπής και συνειδητή και ο Κωστάκης που την περνάει και δεκαπέντε χρόνια τον τρέχουν οι κόρες του από την μύτη και δεν τον αφήνουν να κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την σχέση του. Δεν φαντάζεστε τι περίεργη κατάσταση είναι αυτή.

Γιατί δεν κάνουν όλοι μαζί;
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 23 Νοέμ 2019, 12:24

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Τα παιδιά σε μεγάλο βαθμό (πέρα της βρεφικής ηλικίας) τα μεγαλώνει το κράτος. Στον παιδικό και στο σχολείο θα μάθουν να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι, οι γονείς είναι κάτι σαν συγκάτοικοι. Διαμορφώνουν μεν, αλλά όχι απόλυτα τον χαρακτήρα τους.

Ισχυουν αυτα αλλα δεν υποκαθισταται τελειως ο γονιος ποτε. Αν ειμαι με μια γυναικα θελω να εχω ολο τον χρονο της και αν εχει παιδια θα ασχολειται με αυτα και οχι με μενα.

Θα βαρεθείς γρήγορα. Σίγουρα χρειάζεται χρόνος μαζί, απο την άλλη ο καθένας πρέπει να έχει και τον δικό του μικρόκοσμο. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο απο ζευγάρια που είναι όλη μέρα μαζί και αποκόπτονται απο τους φίλους τους, τα ενδιαφέροντά τους, κάνουν παρέα μόνο με άλλα τέτοια βαρετά ζευγάρια κλπ.

Ειναι αλλο να ζεις με μια γυναικα, και αλλο με μια γυναικα και 2-3 παιδια που δεν ειναι καν δικα σου.

Προφανώς, αλλά αν σου αρέσει η γυναίκα και τα παιδιά δεν έχουν ψυχολογικά λόγω κοινωνίας, αν έχουν μάθει απο νωρίς ότι ο χωρισμός και οι patchwork οικογένειες δεν είναι του σατανά, τότε δεν διαφέρει και τόσο απο το να ζεις με τα δικά σου παιδιά.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 23 Νοέμ 2019, 12:30

Η επιτυχημένη συμβίωση επιβάλλει χωριστά δωμάτια και κρεβάτια και σεξ αποκλειστικά με άλλους μετά από καμιά δεκαριά χρόνια.
Αν γίνεται και ξεχωριστά σπίτια. Το ιδανικό. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”