Μια «αιρετική» άποψη περί αντικαπνιστικού νόμου
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Re: Μια «αιρετική» άποψη περί αντικαπνιστικού νόμου
Πολύ σωστό μέτρο. Δεν μπορεί ο κάθε βαρώνος της νύχτας να μην αφήνει τους περίοικους να κλείσουν μάτι, και όταν καλούν την αστυνομία, να μην βρίσκουν το δίκιο τους.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Κανείς από τους καπνιστές δεν υποστηρίζει ότι το κάπνισμα δε βλάπτει. Ούτε ότι έχει δικαίωμα να καπνίζει σε χώρους που υπάρχουν παιδιά, εστιατόρια, μμμ όπως και σε κάθε κλειστό χώρο που εξυπηρετεί γενικές κοινωνικές ανάγκες.
Υπάρχουν όμως κάποιοι χώροι που φιλοξενούν ένα ειδικό κοινό και λειτουργούν σε ώρες που η συντριπτική πλειοψηφία βλέπει τούρκικα σήριαλ στην τηλεόραση συν γυναιξί και τέκνοις ή κοιμάται για να είναι φρεσκαδούρα στο αυριανό δωδεκάωρο στη φάμπρικα, και που σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να τους επισκεφτεί.
Μιλάω για τα καφενεία και μπαρ στέκια στα οποία σχεδόν ποτέ δεν μπαίνει κάποιος από μόνος του και που δεν υπάρχει καμιά λογική αιτιολογία για να απαγορευτεί το κάπνισμα στους θαμώνες τους.
Με ποια λογική επιτρέπεται σε κάποιον να γίνει ντίρλα από το αλκοόλ, και παράλληλα να του απαγορεύεται να ανάψει τσιγάρο τη στιγμή που δίπλα του βρίσκονται μόνο συναγωνιστές αλκοόλες, που έστω κι αν δεν καπνίζουν το τελευταίο που τους απασχολεί είναι το ότι ο διπλανός τους στη μπάρα καπνίζει.
Θα πει κάποιος με τις μειονότητες θα ασχολούμαστε τώρα; Ναι ρε.
Γιατί αν αφαιρείται το δικαίωμα στη αυτοδιάθεση επιλεκτικά, ο καθένας μπορεί να υποθέσει ό,τι θέλει όπως το ότι υπάρχει σκοπιμότητα σε αυτή την επιλογή που παίζει το ρόλο του λαγού και αργότερα θα χρησιμοποιηθεί ως μπούσουλας και σε άλλες απαγορεύσεις που θα περιορίζουν το κατακτημένο στον δυτικό κόσμο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.
Ας γίνουμε ισλαμ τότε να λειτουργούμε με κανόνες που θα μας επιβάλλουν πολιτικές ή θρησκευτικές αυθεντίες που σκέφτονται πριν από εμάς για εμάς και θα αποφασίζουν τι είναι ή όχι καλό για εμάς.
Δεν ξαναγαμιόμαστε να ασπρίσουμε.
Υπάρχουν όμως κάποιοι χώροι που φιλοξενούν ένα ειδικό κοινό και λειτουργούν σε ώρες που η συντριπτική πλειοψηφία βλέπει τούρκικα σήριαλ στην τηλεόραση συν γυναιξί και τέκνοις ή κοιμάται για να είναι φρεσκαδούρα στο αυριανό δωδεκάωρο στη φάμπρικα, και που σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να τους επισκεφτεί.
Μιλάω για τα καφενεία και μπαρ στέκια στα οποία σχεδόν ποτέ δεν μπαίνει κάποιος από μόνος του και που δεν υπάρχει καμιά λογική αιτιολογία για να απαγορευτεί το κάπνισμα στους θαμώνες τους.
Με ποια λογική επιτρέπεται σε κάποιον να γίνει ντίρλα από το αλκοόλ, και παράλληλα να του απαγορεύεται να ανάψει τσιγάρο τη στιγμή που δίπλα του βρίσκονται μόνο συναγωνιστές αλκοόλες, που έστω κι αν δεν καπνίζουν το τελευταίο που τους απασχολεί είναι το ότι ο διπλανός τους στη μπάρα καπνίζει.
Θα πει κάποιος με τις μειονότητες θα ασχολούμαστε τώρα; Ναι ρε.
Γιατί αν αφαιρείται το δικαίωμα στη αυτοδιάθεση επιλεκτικά, ο καθένας μπορεί να υποθέσει ό,τι θέλει όπως το ότι υπάρχει σκοπιμότητα σε αυτή την επιλογή που παίζει το ρόλο του λαγού και αργότερα θα χρησιμοποιηθεί ως μπούσουλας και σε άλλες απαγορεύσεις που θα περιορίζουν το κατακτημένο στον δυτικό κόσμο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.
Ας γίνουμε ισλαμ τότε να λειτουργούμε με κανόνες που θα μας επιβάλλουν πολιτικές ή θρησκευτικές αυθεντίες που σκέφτονται πριν από εμάς για εμάς και θα αποφασίζουν τι είναι ή όχι καλό για εμάς.

0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Το σκεπτικό του προέλληνα ήταν ότι "δεν έχουν δικαίωμα οι καπνιστές να καπνίζουν εκτός αν αναλαμβάνουν τα έξοδα της νοσηλείας τους",laugh1:
Σωστό εάν και εφόσον αναλάβουν τα έξοδα για τα πανάκριβα φάρμακα που λαμβάνουν δωρεάν όλοι οι πούστηδες που έχουν έιτζ.

0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Αρίστος έγραψε:Να κοιμοσαστε νωρις για να δουλευετε φρεσκοι αλητες.
Επιστρέφει το αυτόφωρο για καφέ, μπαρ και εστιατόρια
Η τροποποίηση του ποινικού κώδικα ορίζει ότι η μουσική κλείνει στις 22:00 τον χειμώνα και στις 23:00 μ.μ το καλοκαίρι
https://www.tanea.gr/2019/11/09/greece/ ... stiatoria/
.
Αυτό είναι σωστό μέτρο σε ό,τι αφορά την ηχορύπανση σε περιοχές καθαρά με χρήση κατοικίας.
Υπάρχουν κάτι φλωρομάγαζα χοροπηδάδικα σε ισόγεια πολυκατοικιών που σου γαμάνε τη μάνα με τις ηλεκτρονικές μαλακίες που βάζουν στη διαπασών μέχρι τα ξημερώματα.
0 .
-
BaKXOS_Lysios
- Extreme poster

Ραν ταν πλαν έγραψε:Ας γίνουμε ισλαμ τότε να λειτουργούμε με κανόνες που θα μας επιβάλλουν πολιτικές ή θρησκευτικές αυθεντίες που σκέφτονται πριν από εμάς για εμάς και θα αποφασίζουν τι είναι ή όχι καλό για εμάς.
Έλα ξεκόλλα δεν είναι "ισλάμ" να σέβεσαι την ελευθερία του άλλου. Είναι πολύ απλό.
("ισλάμ" είναι να σου απαγορεύσουν να καπνίσεις σπίτι σου ή όπου δεν ενοχλείς τους άλλους).

0 .
-
NikosVy
- Extreme poster

Προφανώς ο kalamata lover δεν έχει ταξιδέψει στις ΗΠΑ να διανοηθεί να καπνίσει σε καφετέρια ή εστιατόριο.
Τις δικές του απόψεις περί δικαιωμάτων των καπνιστών ενδεχομένως να τις συμμερίζεται η πλειοψηφία στη Νιγηρία.
Τις δικές του απόψεις περί δικαιωμάτων των καπνιστών ενδεχομένως να τις συμμερίζεται η πλειοψηφία στη Νιγηρία.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".
-
Προέλλην

BaKXOS_Lysios έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:Ας γίνουμε ισλαμ τότε να λειτουργούμε με κανόνες που θα μας επιβάλλουν πολιτικές ή θρησκευτικές αυθεντίες που σκέφτονται πριν από εμάς για εμάς και θα αποφασίζουν τι είναι ή όχι καλό για εμάς.
Έλα ξεκόλλα δεν είναι "ισλάμ" να σέβεσαι την ελευθερία του άλλου. Είναι πολύ απλό.
("ισλάμ" είναι να σου απαγορεύσουν να καπνίσεις σπίτι σου ή όπου δεν ενοχλείς τους άλλους).
Δεν νομίζω. Σε πολλά κτήρια- κατοικίες απαγορεύεται το κάπνισμα παντού, ακόμη και μέσα στο σπίτι σου, που είτε νοικιάζεις είτε έχεις αγοράσει. Για λόγους πυρασφαλείας.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
BaKXOS_Lysios
- Extreme poster

Προέλλην έγραψε:BaKXOS_Lysios έγραψε:Έλα ξεκόλλα δεν είναι "ισλάμ" να σέβεσαι την ελευθερία του άλλου. Είναι πολύ απλό.
Δεν νομίζω. Σε πολλά κτήρια- κατοικίες απαγορεύεται το κάπνισμα παντού, ακόμη και μέσα στο σπίτι σου, που είτε νοικιάζεις είτε έχεις αγοράσει. Για λόγους πυρασφαλείας.
Σε ξενοδοχεία ναι, για λόγους εμποτισμού τσιγαρίλας σε κουρτίνες, έπιπλα κλπ... Αλλά σε σπίτια δεν το έχω ακούσει. Υπερβολικό και ανόητο. Τα θερμαντικά σώματα και το γκάζι είναι πιο επικίνδυνα απο άποψη πυρασφάλειας, να τα καταργήσουμε;...

0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

NikosVy έγραψε:Προφανώς ο kalamata lover δεν έχει ταξιδέψει στις ΗΠΑ να διανοηθεί να καπνίσει σε καφετέρια ή εστιατόριο.
Δεν έχω ταξιδέψει γιατί η χώρα της ελευθερίας δε μου χορήγησε βίζα. Υποθέτω λόγω του κομμουνιστικού προφίλ μου.
Και δεν καπνίζω σε εστιατόρια και καφετέριες ούτε αλλού που πιθανόν ο καπνός μου να ενοχλήσει.
Απαιτώ όμως να καπνίζω στο χώρο που συναθροίζονται και άλλοι με το δικό μου κουσούρι και οι οποίοι ουδόλως ενοχλούνται αν εγώ καπνίζω ή κάνω τούμπες ή πιάνω τον κώλο της γκόμενας.
Θέλω να πω με αυτό ότι το τι κάνω εγώ στο σπίτι μου ή στο δημόσιο χώρο που έχει επιλέξει ο ιδιοκτήτης του ως χώρο καπνιστών και τον οποίο εθελούσια επιλέγω κι εγώ να περάσω κάποιες ώρες, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μου πει τι θα κάνω ή πώς θα συμπεριφερθώ.
Η γενική και αφηρημένη ως όρος και κοινωνική συμπεριφορά ''πολιτική ορθότητα'' έχει εφαρμογή μόνο όταν συναινούν όλοι οι παράγοντες, από τον ιδιοκτήτη του χώρου μέχρι τον τελευταίο ευκαιριακό πελάτη, που καθορίζουν ένα χώρο ως δημόσιο.
0 .
-
Προέλλην

BaKXOS_Lysios έγραψε:Προέλλην έγραψε:Δεν νομίζω. Σε πολλά κτήρια- κατοικίες απαγορεύεται το κάπνισμα παντού, ακόμη και μέσα στο σπίτι σου, που είτε νοικιάζεις είτε έχεις αγοράσει. Για λόγους πυρασφαλείας.
Σε ξενοδοχεία ναι, για λόγους εμποτισμού τσιγαρίλας σε κουρτίνες, έπιπλα κλπ... Αλλά σε σπίτια δεν το έχω ακούσει. Υπερβολικό και ανόητο. Τα θερμαντικά σώματα και το γκάζι είναι πιο επικίνδυνα απο άποψη πυρασφάλειας, να τα καταργήσουμε;...
Που ζείτε ρε παιδιά;
Δεν μιλάμε για ξενοδοχεία, αλλά κατοικίες. Δεν ξέρω ακριβώς σε τί ποσοστό, αλλά αρκετά υψηλό. Γενικά, δεν ενοχλεί ιδιαίτερα, καθώς δεν είναι πολλοί αυτοί που καπνίζουν. Συνήθως δε οι καπνιστές είναι των κατώτερων τάξεων, και στα γκέτο που μένουν δεν εφαρμόζεται τέτοιου είδους σοβαρή διαχείριση κτηρίων.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts