1821 και Grexit

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Re: 1821 και Grexit

Δημοσίευσηαπό exomotis » 25 Μαρ 2015, 22:03

Σαμαραδες οσοι δεν θελουν να εχουν ενα Κιμ....

Ρε , τα θελεις η σου ξεφευγουν?
0 .

jango
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό jango » 25 Μαρ 2015, 22:04

Με λίγα λόγια, θα πρέπει (ακόμα κι εγώ ο πορνόγερος που έζησα και τις δύο καταστάσεις και συνισέφερα στο έλλειμμα του ΙΤΣ άρα και στο δημόσιο χρέος αγοράζοντας ένα αυτοκίνηυτο 1300 κυβικών) να μάθουμε σε άλλο μοντέλο διαβίωσης απ' αυτό που ζούμε από το 2002 και μετά.
Η ''ευημερία'' με τα δανεικά (διακοποδάνεια, στεγαστικά, καταναλωτικά) τελείωσε είτε με ευρώ είτε με δραχμή.
Το χρέος των πολιτών από μηδέν το 1995 και μικρό μέχρι το 2002, έφτασε το ένα ΑΕΠ περίπου του 2009 (220 δισ ευρώ). Για σύγκριση το δημόσιο χρέος πριν μπούμε στο ευρώ ήταν 145 (για άλλους 160) δισ. ευρώ.
Κατλαβαίνει κανείς τη δημοσιονομική καταστρφή που έφερε το ευρώ και ο φθηνός δανεισμός από την ΕΚΤ για κατανάλωση;

Αλλιώς θα είμαστε άνεργοι, οι συνταξιούχοι θα παίρνουμε 360 ευρώ (θα μειωθεί κι άλλο η εθνική σύνταξη), θα βρίζουμε την μεταπολίτευση που μας κατ΄στρεψε, θα χαθεί το έθνος-κράτος με την Ομοσπονδία, θα λέμε ''καλά μας κάνουν οι Γερμανοί'' και θα ψηφίζετε Χρυσή Αυγή. Θα λέτε δε ''ένας Παπασόπουλος μας χρειάζεται''.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 25 Μαρ 2015, 22:06

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
Diadochos έγραψε:Ε, τότε μνημόνιο.

:good:

Εμ δεν τους αρέσει ο Ντάισεμπλουμ, εμ φοβούνται μην χάσουν την μερσεντέ ή το άηφον :LoL:
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 25 Μαρ 2015, 22:07

Ελα ντε, πες οτι αυτο μονο καταλαβες.
0 .

jango
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό jango » 25 Μαρ 2015, 22:09

mitsokollias έγραψε:Είμαι 44 , ο πατέρας μου τα 80ς είχε Lada και εγώ σε αντίστοιχη οικονομική κατάσταση σήμερα έχω Mercedes. Για να έχω Pony στο ίδιο κόστος με τη Mercedes , πρέπει να μου το επιβάλλεις με πολύ σκληρούς δασμούς ,γιατί μιλάμε για πολύ κατώτερης ποιότητας προιόν.

Είμαστε σε κοντινή ηλικία, εγώ λίγο μεγαλύτερος)
Για να είσαι 44 γεννήθηκες το 71. Το 81 ήσουν δέκα και το 91 20. Βγήκες στην αγρά εργασίας στα 21-22 επί Μητσοτάκη και ψήφισηςς του μάαστριχτ.

Πάντως ξέρεις τι παιζόταν το '80. Το ότι με το ίδιο εισόδημα έχεις Μερσεντές αντί Λάντα, δείχνει και το πρόβλημα της οικονομίας μας. Το εισόδημα του πολίτη του '80 ήταν πραγματικό ενώ της εποχής του ευρώ είναι φούσκα.
Ελπίζω τουλάχιστον να μην πήρες το αμάξι σου με δάνειο από την τράπεζα. (όπως έκανα εγώ)
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 25 Μαρ 2015, 22:14

jango έγραψε: Το εισόδημα του πολίτη του '80 ήταν πραγματικό ενώ της πεοχής του ευρώ είναι φούσκα.

Απο τις αρχές του 80 οι μισθοί ανεβαίνουν με ταχύτερο ρυθμό από την παραγωγικότητα.

Το σκεπτικό των πασοκικών εγκεφάλων ήταν ότι με το να αυξήσουν τους μισθούς και να πέσει χρήμα στην αγορά, θα αυξήσουν έτσι την εσωτερική ζήτηση και θα θεριέψει η παραγωγή.

Τα λεφτά φυσικά έφυγαν έξω με αγορές εισαγόμενων προϊόντων, αναμενόμενο εφόσον είμασταν στην Ε.Ε.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 25 Μαρ 2015, 22:14

Diadochos έγραψε:
Kauldron έγραψε:
Diadochos έγραψε:
Kauldron έγραψε:Δεν έχει σχέση η κατανάλωση προϊόντων από άλλες χώρες με την πολιτισμική παγκοσμιοποίηση. Μη λέμε ο,τι θέλουμε. Ισχύουν αυτά που είπε ο jango.

Δλδ δεν έχει συντελεστεί σε μεγάλο βαθμό πολιτισμική παγκοσμιοποίηση στην Ελλάδα;

Πιο πολύ "αμερικανοποίηση", όπως και στις άλλες χώρες.
Αλλά (και για ν' αποδείξουμε το εσφαλμένο της σκέψης) δεν καταναλώνουμε πολύ περισσότερα Γερμανικά, Γαλλικά, κλπ προϊόντα παρά Αμερικανικά? Προφανώς.
Τότε πώς είμαστε και είμασταν "αμερικανοποιημένοι" πολιτισμικά, αλλά οχι "γερμανοποιημένοι", "γαλλοποιημένοι", κλπ?

Παγκοσμιοποίημένη κουλοτύρα σημαίνει μια κοινή παγκόσμια κουλτούρα. Στις μέρες μας αυτή είναι η αμερικανική. Και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, αμερικανοποιημένοι είναι. Και λάβε υπόψη σου ότι πρόκεται για χώρες που στα μμε μεταγλωτίτζουν τα πάντα, όχι σαν εμάς. Και πάλι δεν γλυτώσαν.

Μου φαίνεται ότι βρίσκεσαι σε φάση άρνησης. Τι μουσική ακούς; Tι βιβλία διαβάζεις; Τι κινηματογράφο βλέπεις; κοκ. Αυτά σου φαίνονται φυσιολογικά τώρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι απομάκρυνση απο τον ελληνικό πολιτισμό, ο οποίος απλά σχεδόν δεν υπάρχει πλέον. To ότι τσουγκράς αυγά το Πάσχα και τρως βασιλόπιτα την πρωτοχρονιά, δεν λέει και πολλά.

Τί μουσική ακούω?
(βλέπω κύκλους να σκάνε)

Aυτή τη μουσική ακούω:

Είμαι Αμερικάνος? :D
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

mitsokollias

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 25 Μαρ 2015, 22:16

Diadochos έγραψε:Η κατώτερες κάστες στην Ινδία δεν έχουν κινητό. Τα παιδιά τους πουλάνε για να τα ξεφορτωθούν να μην τα ταϊζουν.

Βρε κουμπάρε κι εδώ καμιά 500.000 που βρίσκονται στον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας ,πιθανώς δεν έχουν. Πάμε να πιάσουμε το πώς δουλεύει το κοινωνικό μοντέλο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Fidite Nemini
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Fidite Nemini » 25 Μαρ 2015, 22:17

Diadochos έγραψε:
parapxorum slayer έγραψε:
Diadochos έγραψε:
mitsokollias έγραψε:Οτι και νόμισμα να έχεις δε γίνεται να φτιάξεις ανταγωνιστικά ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά απευθυνόμενος σε μια αγορά 2,5 νοικοκυριών. Εκτος κι αν κλείσεις τα σύνορα σου και επιβάλεις την αποκλειστική χρήση αυτών των πολύ κατώτερων προιόντων σε σχέση με αυτά που υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά. Δηλαδή να μου επιβάλλεις να οδηγώ μια σκοτώστρα ή να χρησιμοποιώ ένα ψυγείο μπακατέλα ,στην ίδια τιμή που στην παγκόσμια αγορά υπάρχει ένα αξιοπρεπές αυτοκίνητο ή ένα σύγχρονο ψυγείο.

Εγώ το προκρίνω.

Αυτό σημαίνει αντιμνημόνιο.

Παρόλο που και αυτό θα είναι παροδικό, εθνικό νόμισμα δεν σημαίνει μόνιμη απομόνωση αλλά προσωρινή λόγω του πρώτου σοκ, δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε Ελ. Δεν έχεις μια κάπως περιορισμένη αστική τάξη και πολλούς φτωχούς ιθαγενείς όπως στη Λατινική Αμερική. Εχεις πολλούς "μικρομεσαίους" Ελ μαθημένους στον καταναλωτισμό και στις "ευρωπαικές ανέσεις", αυτό έχει καμφεί σε πολλούς λόγω συνθηκών, αλλά σε λίγους ακόμα ως συνειδητή επιλογή πιστεύω.

Ε τότε μνημόνιο. Διαχείρισή του.

Όπως καταλαβαίνεις και εσύ έχεις περάσει στην αντίπερα όχθη, παρέα με τους σαμαράδες, απλά εσύ είσαι πιο τίμιος κοινωνικοφιλελεύθερος.

Τα έχουμε ξαναπεί, όλη η πάλη που έχει τώρα νόημα είναι ενάντια στους νεοφιλ και μέσα σε σαμαροβενιζέλους. Πως να επιδιώξεις αληθινό σοσιαλισμό/κομμουνισμό με 6% πανευρωπαικά εναλλακτική αριστερά και με 2-3 κόμματα στην Ευρώπη μ-λ που ειναι στη βουλή και στις αλλες χωρες ανύπαρκτοι. Τι μπορείς να πράξεις πλην απο κριτικές από τα θεωρεία μέσα σε γκρούπες και σε φόρουμς. Δηλ σοβαρά τώρα εντάξει ο σοσιαλισμός σε μια απέραντη χώρα με τεράστιους πόρους όπως η τσαρική Ρωσία 'ηταν κάτι βιώσιμο, σε άλλες ιστορικές συνθήκες κιόλας, ως πρώτο πείραμα που έπρεπε να επιβιώσει με τα προς και κονς της επιλογής. Τι σημαίνει ρε μλκ ο σοσιαλισμός στο Ελλαδάκι; Τίποτα δεν σημαίνει. Το ότι επίσης μάχεσαι στο πεδίο μάχης διαμόρφωσης των όρων του κοινωνικού φιλελερισμού, δεν σημαινει ότι είσαι. Εχεις σκεφτεί ότι είναι το μονο πεδίο μάχης που υπάρχει αυτή τη στιγμή ιστορικά και πολιτικά στην Ευρώπη;
0 .
Ως και parapxoroum slayer

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 25 Μαρ 2015, 22:18

Αυτο που δεν καταλαβαινουν και το συγχεουν σχεδον ολοι παρεκτος απο τους πραγματικους μαρξιστες ειναι ενα.
Παντα η αυτοκρατορια επιβαλλει τα παντα.
Απο τροπο ζωης μεχρι δικαιο και πολιτιστικη κουλτουρα.
Αυτο σημερα αυτοι που το αγνοουν , το τοποθετουν με μια λεξη στην <<παγκοσμιοποιηση>>.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”