PhD οικονομικές σπουδές στη Σουηδία.

Φυσική, Χημεία, Αστρονομία, Βιολογία κλπ.
stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Re: PhD οικονομικές σπουδές στη Σουηδία.

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 18 Σεπ 2018, 20:04

Οργισμένος έγραψε:Η ολη προπαγανδα περι μη επιστημονικοτητας οικονομικων ξεκινα απο τους Μαρξιστες.

Μπα...

Τεσπα υπαρχει ολοκληρη βιβλιογραφια επι του θεματος που καταρριπτει τα αφελη που γραφει πιο πανω ο ιτε.

Φυσικά και υπάρχει. Ξέρεις κάποιον οικονομολόγο που θα ήθελε να τον αποκαλούν αντεπιστήμονα;

Ενω αν το δουμε το θεμα αυστηρα,ισως,ισως επιστημη ειναι μονο τα μαθηματικα και αυτα με το ζορι.

Μου ράγισες την καρδιά με αυτή τη διαπίστωση! Ίσως η καλύτερη διαπίστωση που έχεις γράψει... :kritiki:
Τα μαθηματικά είναι τα μόνα που δεν χρειάζονται παρατήρηση για να δουλέψουν. Ζουν στον ίδιο φανταστικό κόσμο που ζούμε κι εμείς! :yesyes:

Τωρα ΓΙΑτι πεταγονται οι χτιστες, οι σιδεραδες και οι ηλεκτρολογοι να αυτοορισθουν ως επιστημονες δεν το καταλαβαινω.

Επειδή όλοι θέλουν ένα κομμάτι από την πίτα της αυθεντίας.
Τεχνολόγοι είναι. Της εφαρμοσμένης του τέχνης ο καθένας.

Ναταν φυσικοι να λεγα οκ, αλλα δεν ειναι μηχανικουλινι μου.

Η Φυσική σήμερα είναι στεγνά Μαθηματικά. Παλιά ήταν πιο ...ποιητική.
Καποτε όλα γύριζαν γύρω από τα σώματα και την ενέργεια. Σήμερα, είναι ...απλή ν-διάστατη γεωμετρία. Δεν υπάρχεις ως αυτό που φαντάζεσαι ότι είσαι. Υπάρχεις ως ένα σύνολο ιδιοτήτων του "χωροχρονικού καμβά", όπως υπάρχει η ζωγραφιά ανάμεσα στα χρώματα.

Γενικα οι μηχανικοι ειναι πολυ ναρκισσοι. Σαν τους ιατρους,τους αλλους επιστημονες.
Γενικα οσο πιο πολυ το χρημα τοσο πιο πολυς ο επιστημονισμος ενελλαδι.

:priest_z: Πες τα χρυσόστομε!

* ... κι εκτος Ελλάδας. Εκεί να δεις τί γίνεται με τις έρευνες και τα πτυχία!

Μην λετε πολλα για τους οικονομολογους διοτι απο αυτους εξαρτασθε. Αυτοι οριζουν την τυχη σας. Παρακαλατε μην δωσουν τα οικονομικα μοντελα μια περαιτερω ανοδο επιτοκιων ρε ζαγαρια. Οι υπηρετες μας ειστε.

:D

Μονο που σε όλα αυτά έχεις ένα μειονέκτημα:
ο μηχανικός βασίζει τις μελέτες του σε φυσικούς νόμους (=παρατηρήσεις με ισχυρή επαναληψιμότητα). Πόσο αντέχει το γυαλί, πόσο το σίδερο. Αν σκουριάζει η λαμαρίνα, πώς και πότε συμβαίνει...
Εσύ; :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 18 Σεπ 2018, 21:15

stavmanr έγραψε:ο μηχανικός βασίζει τις μελέτες του σε φυσικούς νόμους (=παρατηρήσεις με ισχυρή επαναληψιμότητα). Πόσο αντέχει το γυαλί, πόσο το σίδερο. Αν σκουριάζει η λαμαρίνα, πώς και πότε συμβαίνει...

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Divine Geometers :s_cool

Ακόμη πριν απο 5000 μετρούσαμε τα χωράφια και μαζεύονταν οι Οργισμένοι να μας προσκυνούν στους ναούς :asd03:
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Σεπ 2018, 21:43

Οργισμένος έγραψε:Ρε Λαχ τι ειναι αυτα που λες; Ετεροδοξια ειναι η μη αποδοχη βασικων εννοιων του καπιταλιστικου συστηματος. Ελεος.

Eτεροδοξια ειναι η μη αποδοχη των νεοκλασικων οικονομικων

Οργισμένος έγραψε:Δλδ καλα ταλεγα. Ο Κευνς ειναι...ετεροδοξος...

Ο οριτζιναλ Κευνς ναι. Αυτο που ειναι/ηταν μεηνστρημ ηταν η νεοκλασικη συνθεση που εκανε ο Σαμιουελσον και ο νεοκευνσιανισμος των 80s.
0 .

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 18 Σεπ 2018, 22:05

Διάδοχος έγραψε:
stavmanr έγραψε:ο μηχανικός βασίζει τις μελέτες του σε φυσικούς νόμους (=παρατηρήσεις με ισχυρή επαναληψιμότητα). Πόσο αντέχει το γυαλί, πόσο το σίδερο. Αν σκουριάζει η λαμαρίνα, πώς και πότε συμβαίνει...

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Divine Geometers :s_cool

Ακόμη πριν απο 5000 μετρούσαμε τα χωράφια και μαζεύονταν οι Οργισμένοι να μας προσκυνούν στους ναούς :asd03:

ουαο ο διαδοχος αναρτει ολοκληρωματα...
Ελα, πηγαινε στριψε καμια βιδα...

Πρωτο πτυχιο εχω κοντα στΑ λιβαδια σας ζαγαρια. Μη μου λετε παπαριτσες εμενα.
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 18 Σεπ 2018, 22:08

Ρε Όργι, μόνο στην θέα άσκησης 3ου εξαμηνου Ηλεκτροδυναμικής, θα το βάλεις στα πόδια.

Eντάξει, πήρες το πτυχιάκι, το μεταπτυχιακούλι στην ψευδοεπιστήμη, άξιος, πραγματικά.

Απο κει και πέρα, μην θέλουμε να συγκρίνουμε ασύγκριτα πράγματα.

Know thyself.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 18 Σεπ 2018, 22:09

Ειστε τραγικα λαθος αλλα το θεμα μας δεν ειν αυτο.
Πειτε μου που εστιαζουν στην επιλογη μαθητων phd οξω. Στο Lund αποτι διαβαζω γραφουν και ξαναγραφουν οτι διδουν βαρος στην διπλωματικη (η δικια μου γαμει το συμπαν) αλλα δεν ξερω. Γραφουν γενικα και για στανταριζντ τεστς και μαλλον εννοουν κατι σαν το gmat.
Πως το βλεπετε; Εχω ελπιδες ;
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 18 Σεπ 2018, 22:11

Διάδοχος έγραψε:Ρε Όργι, μόνο στην θέα άσκησης 3ου εξαμηνου Ηλεκτροδυναμικής, θα το βάλεις στα πόδια.

Eντάξει, πήρες το πτυχιάκι, το μεταπτυχιακούλι στην ψευδοεπιστήμη, άξιος, πραγματικά.

Απο κει και πέρα, μην θέλουμε να συγκρίνουμε ασύγκριτα πράγματα.

Know thyself.

πρωτα η ψυχη βγαινει και μετα το χουι.
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 18 Σεπ 2018, 22:12

Η διπλωματικη μου γαμει το συμπαν.
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 18 Σεπ 2018, 22:19

Οργισμένος έγραψε:Ειστε τραγικα λαθος αλλα το θεμα μας δεν ειν αυτο.
Πειτε μου που εστιαζουν στην επιλογη μαθητων phd οξω. Στο Lund αποτι διαβαζω γραφουν και ξαναγραφουν οτι διδουν βαρος στην διπλωματικη (η δικια μου γαμει το συμπαν) αλλα δεν ξερω. Γραφουν γενικα και για στανταριζντ τεστς και μαλλον εννοουν κατι σαν το gmat.
Πως το βλεπετε; Εχω ελπιδες ;

Στανταριζντ τεστς πρέπει να είσαι καθυστερημένος ως μεταπτυχιακός για να μην πιάσεις τουλάχιστον άριστα.
Κατά τα άλλα, χρειάζεσαι συστατικές, μοτηβέησον λέτερ, κλπ.
Δεν έχεις κάνει έρευνα και κατάρτιση λίστας προαπαιτούμενων ακόμη και ρωτάς στα φόρα;
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 18 Σεπ 2018, 22:26

Έλα ρε μαλάκες, μια χαρά τροπή πήγε να πάρει η κουβέντα και την κάνατε dick measurement πάλι :D

Για να έρθουμε και στο ζητούμενο όμως, υποθέτω οτι τα κριτήρια για να σε δεχθούν σε διδακτορικό είναι πάνω-κάτω τα ίδια με αυτά που ισχύουν και εν Ελλάδι. Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις λίγο και τον καθηγητή που είχες ως επιβλέποντα στην διπλωματική σου εργασία (ίσως το πανεπιστήμιό σου έχει κάποια συνεργασία με πανεπιστήμια της Σουηδίας μέσω κάποιων επισκεπτών καθηγητών). Κατά πάσα πιθανότητα θέλουν δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό (καθαρά προαιρετικό στις περισσότερες περιπτώσεις), ίσως συστατικές επιστολές και μεταπτυχιακό (που κι αυτό είναι προαιρετικό πολλές φορές, αλλά ούτως ή άλλως έχεις) και ίσως πτυχίο αγγλικών επιπέδου proficiency. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να βρεις επιβλέποντα καθηγητή και το σημαντικότερο όλων ένα θέμα πάνω στο οποίο θα εκπονήσεις την διδακτορική σου διατριβή (γιατί το έτσι γενικά θέλω να κάνω διδακτορικό δεν στέκει - συνήθως αποτελεί συνέχεια του μεταπτυχιακού σου).
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Επιστροφή σε “Θετικές Επιστήμες”