Εκτέλεση Ν Πλουμπίδη
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Re: Εκτέλεση Ν Πλουμπίδη
Καλα βιβλια μπορεις να χεις διαφορων ειδων. Οι συγκεκριμενες πηγες που βαζεις ομως τις εχεις παρει απο αλλους ακροδεξιους.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

pluton έγραψε:Αχ βρε κατακαημένε Λαχουρένιε σε όλα λάθος είσαι. Κατ αρχάς ο karhergr είναι κομμουνιστής (η εξαίρεση) ο άνθρωπος και διαβασμένος είναι (πράγμα σπάνιο για κομμουνιστές) και συζητήσιμος με δημοκρατικό ήθος (αυτό αν είναι σπάνιο στον χώρο σου).
Δηλαδη θες να μου πεις οτι οι νεοδημοκρατες, ποσο μαλλον οι χρυσαυγιτες, ειστε διαβασμενοι και δημοκρατες
.gif)
0 .
-
pluton
- Supreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:pluton έγραψε:Αχ βρε κατακαημένε Λαχουρένιε σε όλα λάθος είσαι. Κατ αρχάς ο karhergr είναι κομμουνιστής (η εξαίρεση) ο άνθρωπος και διαβασμένος είναι (πράγμα σπάνιο για κομμουνιστές) και συζητήσιμος με δημοκρατικό ήθος (αυτό αν είναι σπάνιο στον χώρο σου).
Δηλαδη θες να μου πεις οτι οι νεοδημοκρατες, ποσο μαλλον οι χρυσαυγιτες, ειστε διαβασμενοι και δημοκρατες![]()
Τι έγινε σταμάτησα να είμαι ΝΔ και έγινα ΧΑ;
Μπράβο μου, άιντε σύντομα και Χίτης....
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

-
μίστερ μαξ
- Basic poster

Τελικά pluton, το δ θα το απαντήσεις; Είναι δικό σου συμπέρασμα οτι η Ρωσσία ευτυχούσε επί Τσάρου ή είναι του συγγραφέα που ανέφερες; Ρωτώ γιατί απλά ο συγγραφέας μπορεί απλά να αναφέρει τους αριθμούς που μας παραθέσες.
0 .
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
-
Οργισμένος
- Extreme poster

Συγκινει ο μεγας κυβορχης...
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
-
pluton
- Supreme poster

μίστερ μαξ έγραψε:Τελικά pluton, το δ θα το απαντήσεις; Είναι δικό σου συμπέρασμα οτι η Ρωσσία ευτυχούσε επί Τσάρου ή είναι του συγγραφέα που ανέφερες; Ρωτώ γιατί απλά ο συγγραφέας μπορεί απλά να αναφέρει τους αριθμούς που μας παραθέσες.
Δεν φυγομαχώ ποτέ μου
Κανένας συγγραφέας που γράφει ιστορία δεν ζούσε τότε, τα νούμερα μιλούν. πχ τα 7.000.000 Ουκρανοί που πέθαναν από την πείνα μιλά σαν νούμερο αν ήταν ή όχι γενοκτονία.... όπως και ο χαμός των μισών από τους Τατάρους (από 250.000) λέει τι ακριβώς έκαναν οι σοβιετικοί αυτά τα νούμερα μόνο αυτά αν θες μπορώ να σου βάλω και άλλα νούμερα μιλούν για αυτό που αποκαλείς "Αυταρχισμός".... ούτε ο Ιβαν ο τρομερός, ούτε ο Αττίλας δεν σκέφτηκε τέτοιες εξολοθρεύσεις πληθυσμών.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΤ ΖΑΝΗ
Ο Σωτ Ζανής παρουσιάστηκε στις αρχές και ανέφερε ότι σκότωσε τον αρχηγό της ομάδας του τον καπετάν Λευτέρη και τον σκότωσε για να δείξει καλή συμπεριφορά προς τις Αρχές.
Ο άνθρωπος αυτός διηγήθηκε όσα ήξερε και δεν ήξερε, έδωσε όλες τις πληροφορίες που διψούσε και το ελληνικό κράτος να μάθει για όλες τις συνθήκες που αφορούσαν τους εξόριστους αντάρτες. Από αυτόν έγιναν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες αυτής της επιχείρησης και από όσα είπε μετά από πολλά χρόνια ο ασυρματιστής Γ Φωτόπουλος.
Ο Σ Ζανής διηγήθηκε στην εφημερίδα «Ακρόπολις» της 2/9/1950 :
«… κατήχετο (ο Ζανής) από τον ακαταμάχητον πόθον, όπως δια παντός τρόπου αναχωρήσει εις την Ελλάδα…. (αφού έμαθε για την αποστολή όταν ήταν στην Πολωνία) Ο Ζανής αμέσως εσκέφθη ότι παρείχετο εις αυτόν η μοναδική ευκαιρία σωτηρίας …. Έπρεπε οπωσδήποτε να περιληφθή εις μίαν από τας ομάδας αυτάς.
Τα πρώτα διαβήματα του συνάντησαν άρνησιν. Εδόθη εις αυτόν η απάντησις ότι ήτο πολύ νεαρός, ότι δεν ήτον δυνατόν να θεωρηθή ως στέλεχος, ούτε και είχεν αρκούντως διαπαιδαγωγηθή επαναστατικώς.
Ο Ζανής όμως επέμενε διακηρύττων δεν ηνείχετο να παραμείνει αδρανής… Πληροφορηθείς επίσης ότι υπαρχηγός του κλιμακίου αυτού είχε ορισθή ο Λευτέρης, ο Ζανής επέτυχε να έλθη εις επαφήν με αυτόν και του υπενθύμισε πόσον πιστώς τον είχεν υπηρετήσει επί 18 ολόκληρους μήνας! Ο Λευτέρης συνεκινήθη από τον επαναστατικόν ενθουσιασμόν του νέου και μεσολάβησε παρά τω Βλαντά και Βασιλάρα, με αποτέλεσμα ο Ζανής να περιληφθή εις το κλιμάκιον Ηπείρου….».
Ο Ζανής είχε λοιπόν σχέδιο και το πέτυχε μέσω του συναισθηματικού καπετάν Λευτέρη, λάθος το οποίο πλήρωσε με την ζωή του.
Αλλά και ο Γ Φωτόπουλος περίπου αυτά διηγήθηκε για το συμβάν: «…ένας από μας απογοητεύθηκε και για να έχει ανδραγάθημα να παραδοθεί στον ελληνικό στρατό, σκοτώνει ένα λοχαγό, τον Λευτέρη με το Τόμσον και πήγε και παραδόθηκε». (υπάρχουν κάποια λάθη στην διήγηση που δικαιολογούνται λόγω του χρόνου που πέρασε).
Όπως και να έχει το πράγμα το ΚΚΕ δεν προσπάθησε άλλη φορά να βάλει στην Ελλάδα ένοπλη ομάδα, φυσικά έστελνε στελέχη της που έμπαιναν μεν παράνομα αλλά άοπλοι με πολιτικά ρούχα.
ΛΑΧΟΥΡΕΝΙΕ ΓΙΑΤΙ ΣΒΥΝΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker