Της δημοκρατίας το @@@@@

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Της δημοκρατίας το @@@@@

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Φεβ 2018, 13:46

Έγγραφο-«φωτιά» καίει τον Κουρουμπλή για τα φάρμακα – «Έθαψαν» καταγγελία σε βάρος του

Εικόνα

Ανώνυμη επιστολή που είχε φθάσει στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και που κατήγγειλε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για αποφάσεις που επέτρεψαν την υπερτιμολόγηση συγκεκριμένων φαρμάκων, «χάθηκε» περιέργως... μέσα στους δεκάδες φακέλους της δικογραφίας για την Νοβάρτις.

Την αποκάλυψη κάνει σήμερα η εφημερίδα Φιλελεύθερος, δημοσιεύοντας και την ανώνυμη επιστολή, που η εισαγγελέας Ράϊκου- η εισαγγελέας Διαφθοράς που χειριζόταν την υπόθεση Νοβάρτις πριν εξαναγκαστεί σε παραίτηση μετά από δημοσίευμα του Ντοκουμέντο- είχε διαβιβάσει τον Μάρτιο του 2017 στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Σέβη. Στην επιστολή γινόταν λόγος, με συγκεκριμένα στοιχεία, από άνθρωπο που προφανώς είχε πολύ καλή γνώση της αγοράς του φαρμάκου, για την «μεγαλύτερη ληστεία και απάτη κατά την τιμολόγηση των φαρμάκων το 2016».

Εικόνα

Το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 980, εστάλη από την εισαγγελέα Διαφθοράς στον Αντεισαγγελέα Σέβη, όμως έκτοτε.. αγνοείται η τύχη του, ούτε φαίνεται να έγινε ποτέ έρευνα. Και όμως ο ανώνυμος αποστολέας αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία.. Για πολύ περίεργες αποφάσεις του υπουργού Π.Κ.

Γράφει ότι στην τελευταία τιμολόγηση του 2016 «υπήρξε προκλητική μεταχείριση εταιρειών, όπου τα φάρμακα έπρεπε να τιμολογηθούν μέχρι και 75% χαμηλότερα, όμως τους δόθηκε παρανόμως η δυνατότητα να εκδώσουν εθελοντικά έκπτωση μέχρι και 10% και ωφελήθηκαν αυτοί και οι άλλοι το 65%». Παραθέτει μάλιστα ο μάρτυρας την τιμή ενός συγκεκριμένου φαρμάκου του ELATOFEN και καταγγέλλει ότι πήρε τιμή ακριβότερη από όσο έπρεπε. Το ίδιο έγινε σημειώνει και για περίπου 200 φάρμακα γνωστών εταιρειών και υπολογίζει την ζημιά του Δημοσίου στα 40 εκ ευρώ και των ασφαλισμένων στα 100 εκ ευρώ.

Ειδικά σε ότι αφορά τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ζητεί να ερευνηθεί , γιατί δεν εφάρμοσε τον νόμο που αναφέρει οτι η τιμή στα γενόσημα θα πρέπει να είναι το 65% των off patent, αλλά εκδόθηκαν αποφάσεις που ανέφεραν οτι τα γενόσημα δεν μπορούν να είναι ακριβότερα από τα off patent.

Όπως μάλιστα σημειώνει ο ανώνυμος καταγγέλων, «παγκοσμίως αυτό δεν συμβαίνει. Με μια υπουργική απόφαση, παύει να ισχύει ένας νόμος, τα φάρμακα να κοστίζουν ακριβότερα κατά 50%, το Δημόσιο να ζημιώνεται εκατοντάδες εκατ. ευρώ και οι ασφαλισμένοι το ίδιο». Μάλιστα ο μάρτυρας προβαίνει στην εκτίμηση ότι «μόνο ένας άνθρωπος που έχει σημαντική προσωπική οικονομική ωφέλεια εκδίδει τέτοιες αποφάσεις που ζημιώνουν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Συγκεκριμένες ελληνικές εταιρείες πλούτιζαν και πλουτίζουν ακόμα παράνομα σε βάρος όλων» προσθέτει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα που δημοσιεύει την επιστολή « με δεδομένη και την συγκεκριμένη καταγγελία για τον Π. Κουρουμπλή που βρίσκεται στον φάκελο της δικογραφίας και την πρόσφατη διαρροή από τις ίδιες τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, ότι υπάρχουν στοιχεία πως η Νοβάρτις συνέχιζε να δωροδοκεί γιατρούς και ιδιώτες και μετά το 2015, εντείνονται τα ερωτήματα γιατί ο εισαγγελικός έλεγχος για την υπόθεση Νοβάρτις δεν επεκτείνεται και στην διακυβέρνηση Σύριζα ΑΝΕΛ. Οι αποφάσεις του Π. Κουρουμπλή σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν άριστα την αγορά του φαρμάκου, ευνόησαν εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες που κατά τις ίδιες πηγές διατηρούν προνομιακές σχέσεις με την σημερινή κυβέρνηση.»
.

http://www.crashonline.gr/slider/109030 ... varos-tou/

Στην δημοκρατία σας λοιπόν «χάνονται» περιέργως καταγγελίες για δημοκράτες υπουργούς. Και συμβαίνουν όλα αυτά που καταγγέλει η δημοκρατική εφημερίδα....
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Φεβ 2018, 14:38

Αριστερό (γενικότερα δημοκρατικό) ηθικό πλεονέκτημα.......

Εικόνα

Η δήλωσή της τα λέει όλα, αυτοί εκπροσωπούν την μεταπολιτευτική δημοκρατία .

Εικόνα

Αναλυτικά η δήλωσή της:

"Για την ορθή ενημέρωση σχετικά με το θέμα της επιδότησης ενοικίου που απασχολεί το δημόσιο διάλογο τις τελευταίες τρεις ημέρες, η κ. Αντωνοπούλου διευκρινίζει τα εξής:

Σύμφωνα με το Ν.4336/2015 που δίνει το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής, εφόσον δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα, αιτήθηκα και έλαβα ένα σημαντικό ποσό ως επιδότηση ενοικίου. Αυτήν την πρόνοια του νομοθέτη απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις.

Διευκρινίζω ότι ως βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν.

Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου. Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια.

Από τον Αύγουστο 2017, οπότε έληξε η περίοδος για την οποία είχα αιτηθεί την επιδότηση, σταμάτησα να την λαμβάνω, καθώς δεν κατέθεσα νέα αίτηση.

Δεδομένου ότι η αντίστοιχη διάταξη για τους εκτός έδρας Βουλευτές βρισκόταν σε ισχύ ήδη από το 1994 και ακολουθείται ακόμα χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί, και δεδομένου ότι όλες οι ενέργειές μου ήταν σύμφωνες με τον νόμο, δεν διανοήθηκα ότι υπήρχε κάτι αμφιλεγόμενο ή μεμπτό στην επιλογή μου, καθώς η επιδότηση αποτελεί τμήμα της αμοιβής μου.

Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να προκαλέσω το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ούτε να προσβάλω τον ελληνικό λαό.

Έχω πλήρη επίγνωση ότι η αμοιβή μου για τις υπηρεσίες που παρέχω προέρχεται από τους κόπους του.

Ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, που χιλιάδες κόσμος αγωνιά για την κατοικία του, το εισόδημά του, τα δάνειά του, αντιλαμβάνομαι ότι κάθε παροχή, ακόμα και νόμιμη, εξοργίζει.

Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι η οικονομική μου κατάσταση, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις του πόθεν έσχες, ενίσχυσε την αγανάκτηση του κόσμου.

Πριν τρία χρόνια, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με πρότεινε ως βουλευτή Επικρατείας και στη συνέχεια υπουργό, αποδέχθηκα την τιμή χωρίς δεύτερη σκέψη για το τι θα άφηνα πίσω. Όπως τότε, έτσι και τώρα φυσικά παραμένω στη διάθεση του Πρωθυπουργού

Επειδή δεν ήρθα στην Ελλάδα για να γίνω πλουσιότερη και επειδή μοναδικό μου μέλημα ήταν πάντα να υπηρετήσω την προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μου την οικονομική κρίση, δηλώνω ότι κίνησα ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων.

Ζητώ από τους συμπολίτες μου να με κρίνουν για το έργο μου, όπως αποτυπώνεται στην απομείωση της ανεργίας όχι μόνο σήμερα αλλά κυρίως τα δύο πρώτα ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης μας.

Με άλλα λόγια, ζητώ να κριθώ από όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς μου και όχι από ένα θέμα το οποίο για προφανείς λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή να αναγάγει σε υπ’αριθμόν Ένα ηθικό ζήτημα της χώρας".

http://www.enikos.gr/politics/562277/an ... esi-tou-pr

Τα αντιλαμβάνεται όλα αλλά τσέπωνε τα λεφτά (που η μεταπολιτευτική δημοκρατία νομοθέτησε για να ευεργετεί τους πολιτικάντηδες) αν και δεν ήρθε να γίνει πλουσιώτερη.

Εικόνα

:D :D :D

Η κυβέρνηση εξώθησε την κ. Ράικου σε παραίτηση για να προστατεύσει τον κ. Κουρουμπλή, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως το έγγραφο που δημοσιεύει ο «Φιλελεύθερος» αφορά και τη νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παράλληλα σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να απειλήσει συγκεκριμένο δικαστικό μέσω του Κώστα Βαξεβάνη, ώστε να εμποδίσει τη μεταφορά του φακέλου Novartis από την εισαγγελία Διαφθοράς στους εφέτες-ανακριτές.

«Για εμένα δεν υπάρχει Βαξεβάνης, Τσίπρας υπάρχει», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα άφησε αιχμές για αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, για το επίδομα 1.000 ευρώ για ενοικίαση διαμερίσματος στο Κολωνάκι.

«Κανονικά δεν πρέπει απλά να παραιτηθούν, αλλά να μπουν σε αεροπλάνο και να φύγουν από την Ελλάδα», είπε.

http://www.kathimerini.gr/950676/articl ... =hootsuite

0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Φεβ 2018, 15:26

pluton έγραψε:Στην δημοκρατία σας λοιπόν «χάνονται» περιέργως καταγγελίες για δημοκράτες υπουργούς. Και συμβαίνουν όλα αυτά που καταγγέλει η δημοκρατική εφημερίδα....

Απο την δημοκρατια πληρωνεσαι φιλαρακο με 60 λεπτα ανα ποστ, οποτε θα επρεπε να δειχνεις μεγαλυτερη ευγνωμοσυνη γιατι αν δεν υπηρχαν τα κομματα θα επρεπε να κανεις μια τιμια δουλεια, πραγμα αδυνατο για σενα
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 28 Φεβ 2018, 12:17

Ο Π.Κ. και η αναπηρία της μη ντροπής

Πώς είναι να νιώθεις ότι απέναντί σου στήνονται δέκα κάλπες και η δική σου έχει εξαιρεθεί; Και μετά από μία μέρα να έχεις το θράσος να λες ότι εσύ ήσουν στη λίστα του FBI; Με τον Π.Κ. απορείς πώς διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη αναπηρία που μπορεί να ζήσει άνθρωπος. Το να μην ντρέπεται

Η φίλη μου Γεσθημανή είναι τυφλή. Ωστόσο, με τον ανταποδοτικό τρόπο που η Φύση χαρίζει απλόχερα κάτι, όταν σου στερεί κάτι άλλο, η φίλη μου η Γεσθημανή με καταλαβαίνει πιο βαθιά απ΄όλες μου τις φίλες. Μελετάει ακραία τη φωνή μου, τις ανάσες μου ανάμεσα στις λέξεις, διαισθάνεται ακόμα και τις εκφράσεις του προσώπου μου και με κουφαίνει «Ωραία είσαι σήμερα. Λάμπεις! Μέσα στα χρώματα». Η ενσυναίσθησή της είναι παροιμιώδης. Μέσα μου έχω αναρωτηθεί πολλές φορές αυθόρμητα «Βρε, μήπως βλέπει;». Αυτό που σίγουρα έχω εμπεδώσει είναι ότι η Γεσθημανή αισθάνεται πιο βαθιά.

Προ ημερών παρατηρούσα τον κ. Π.Κ. στη Βουλή. Ξέρω. Πέρασαν μέρες. Oσες για να τιθασεύσω τον θυμό μου για να γράψω. Τον παρατηρούσα και σε αντιπαράθεση με τον κ. Πικραμμένο και σκεφτόμουν ότι η ντροπή είναι το πιο περίεργο συναίσθημα. Την κλωτσάνε όσοι τη δικαιούνται και τη φοράνε κατάσαρκα οι αθώοι. Πώς κατορθώνει, ο κάθε Π.Κ. ν’ ακυρώνει το αίσθημα της ντροπής; Πώς άραγε είναι να νιώθεις απέναντί σου να εξελίσσονται όσα εκτυλίχθηκαν κι εσύ να το παίζεις αόρατος, αν και παρών; Πώς δεν διαισθάνεται η ψυχή σου τον τρόπο, που μάτια συναδέλφων και λαού σε παρακολουθούν;

Ο κ. Π.Κ. ήταν ο μόνος που επί υπουργίας του κι ενώ ο νόμος προέβλεπε δύο τιμολογήσεις κατ’ έτος, έγινε μόνο μία και αυτή στις 14 Δεκεμβρίου του 2015 (σ.σ. όταν ήδη ήταν υπουργός Εσωτερικών), δηλαδή ολόκληρο το έτος «του», παρέμειναν οι τιμές του 2014. Έτσι, ενώ μετά την υπουργία Αβραμόπουλου – κυβέρνησης Καραμανλή, που τίναξε την μπάνκα του «πάρε κόσμε!» στον αέρα, όλοι οι διάδοχοι εξαναγκάστηκαν, στόχευσαν, εργάστηκαν για να μειωθεί δραστικά το ρεκόρ της φαρμακευτικής δαπάνη «μας», ο αξιότιμος Π.Κ. ήταν ο μόνος που θα μετάφραζες τη θητεία του, ως «ανάσα για τις φαρμακευτικές».

Πώς άραγε είναι να νιώθεις ότι απέναντί σου στήνονται δέκα κάλπες και η δική σου κάλπη να έχει εξαιρεθεί; Πώς νιώθεις όταν τη σκαπουλάρεις; Πώς νιώθεις να ακούς τη φωνή του Πικραμμένου, Πρωθυπουργού 36 ημερών, να διεκδικεί το δίκιο του, απέναντι σε δικούς «σου» που δεν κώλωσαν και συνέχισαν τη «σταύρωσή» του, κι εσύ να ξέρεις ότι τη γλίτωσες γιατί κατόρθωσες να «τρουπώσεις» ΣΥΡΙΖΑ; Πάντα θα τρουπώνεις;

Πώς νιώθεις να ακούς για FBΙ, εσύ, ο καταμέσα στη Λίστα του FBI κι ωστόσο να τραγουδάς Στανίση «Δεν άκουσα, πώς είπατε, ορίστε; Συγνώμη κύριε ποιος είστε»; Και να παρακολουθείς μια ολοήμερη διαδικασία για συναδέλφους σου που δεν είναι σε καμία λίστα FBI -και το ξέρεις καλά- και να βγαίνεις την άλλη μέρα… Μια ολόκληρη μέρα μετά, μωρέ, να παραδεχθείς, «Εγώ είμαι ο Π.Κ. που αναφέρει το έγγραφο του FBI». Και ξαφνικά να μιλάς μόνο για «πολιτικές ευθύνες»; Μα αν δεν εξυπακούονται οι «πολιτικές ευθύνες» για τους πολιτικούς, τότε γιατί εκλέγεστε; Για να περιφέρετε τη σπουδαιότητά σας; Πώς πέρασες μια ολόκληρη μέρα στον ψηλό σου θώκο και δεν κάηκαν τα μάγουλά σου από το κοκκινάδι της ντροπής; Πώς είναι να μην παράγεις ντροπή; Πώς θεωρείς ότι έχεις κλείσει συμφωνία, με τον όποιο δικό σου Θεό, ότι θα είσαι μια ζωή υπό προστασία κόμματος, άρα ποτέ δεν θα σ’ αγγίξουν εσένα αυτά, αυτών, που κοιτάς τώρα αφ’ υψηλού; Εσύ, ο πολυχρονεμένος….

Η φίλη μου η Γεσθημανή έχει στερηθεί τη όραση. Θα ήθελα να είμαι Θεός να της τη χαρίσω. Ωστόσο, με τον ανταποδοτικό τρόπο που η Φύση χαρίζει απλόχερα κάτι, όταν σου στερεί κάτι άλλο, βλέπει πιο βαθιά, αισθάνεται, διαισθάνεται, «ακούει» τους γύρω της, ακραία. Μελετώντας τον Π.Κ. απορώ, πώς διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη αναπηρία που μπορεί να ζήσει άνθρωπος. Το να μην ντρέπεται.

ΥΓ. Και στην παρέα Π.Κ. μπήκε και η Ρ.Α. μετά του συζύγου της. Για άλλη αιτία πλην ίδια αναπηρία. Αδυναμία παραγωγής ντροπής!… Α ρε Αντωνόπουλου και Παπαδημητρίου… Να χέσω τα λεφτά σας…

http://www.protagon.gr/apopseis/editori ... 4341572674

Τι να σχολιάσω εγώ ;

Μέσα από τον λογαριασμό της στο facebook η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή δημοσιοποιεί την λίστα του Παναμά με τους 7300 Έλληνες πολιτικούς, επιχειρηματίες, εθνικούς εργολάβους, συνδικαλιστές, προέδρους επιμελητηρίων, καναλάρχες, επαγγελματίες, γιατρούς κλπ

Η πρώην βουλευτής αναφέρει τα εξής:

Εικόνα

''Αυτή είναι η λίστα του Παναμά με τους 7300 Έλληνες πολιτικούς, επιχειρηματίες, εθνικούς εργολάβους, συνδικαλιστές, προέδρους επιμελητηρίων, καναλάρχες, που έβγαζαν ανακοινώσεις για το μένουμε Ευρώπη, επαγγελματίες, γιατρούς κλπ (συνήθως μέσω γονέων και συζύγων), που εμφανίζονται να δραστηριοποιούνται στον ΠΑΝΑΜΑ, άλλοι ως μέλη ΔΣ, άλλοι ως Ιδιοκτήτες-Μέτοχοι, άλλοι ως δικηγόροι (αν και οι δικηγόροι του Παναμά ο Juergen Mossack και ο Ramon Fonseca πήγαν φυλακή για «εξυπηρέτηση» και διευκόλυνση στην απόκρυψη των κλεμμένων.

Αυτή είναι η λίστα είναι μια ευγενική χορηγία σε όλους τους Έλληνες.

Λίστα που δημοσιοποιούμε και δεν κρατάμε για να ντιλ άρουμε και να γινόμαστε εκδότες εφημερίδων εθνικών εργολάβων, κουμπάρων υπουργών και συγκυβερνήτες και υπουργοί.

Η λίστα δημοσιοποιείται καθώς έχουμε απωλέσει κάθε εμπιστοσύνη στην βρώμικη δικαιοσύνη της χώρας, που για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι τα μισθολόγια τους των χιλιάδων ευρώ, που έβαλε στο αρχείο κάθε υπόθεση που της πήγαμε προστατεύοντας λαμόγια πολιτικούς και ολιγάρχες της χώρας.

Που μας απαγόρευσε την είσοδο στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της χριστουγεννιάτικης ληστείας των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ.

Σημείωση:

Δεν σημαίνει ότι είναι όλοι ΚΛΕΦΤΕΣ, στην ΛΙΣΤΑ του ΠΑΝΑΜΑ. Ωστόσο, για να μην είναι θα πρέπει να τις έχουν δηλώσει στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

Μέσα στην λίστα που δημοσιοποιούμε θα δείτε με ενδιαφέρον καναλάρχες που σας ταΐζουν σανό από το πρωί μέχρι το βράδυ για νομίσματα και συνθήκες Κολομβίας εάν δεν αποδεχτείτε μνημόνια και μέτρα και λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ γόνους πολιτικούς.

Μαζί τα τρώγανε, μαζί τα βγάλανε σε εξωτικά νησιά και φορολογικούς παραδείσους την ώρα που ψήφιζαν φοροληστεία, με τις ευλογίες του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας και των ελληνικών αρχών.

Μαζί βγάλανε 60 δις την ώρα που πιάνανε καστανάδες και σε βομβάρδιζαν με ανοησίες για εξόδους από νομίσματα και ελλείψεις σε χαρτί τουαλέτας.

Όταν έκλειναν τις τράπεζες του 95% των Ελλήνων καταθετών που δεν ξεπερνούσαν τις 10.000€. Όταν φυγάδευαν τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης από τις τσέπες των κορόιδων Ελλήνων φορολογουμένων σε εξωτικούς παραδείσους αφήνοντας τες κουφάρια και ζητώντας και άλλα για να μην χρεοκοπήσουν οι τραπεζίτες.''

Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι έπεσαν όλα τα Scribd παγκόσμια.Σε επικοινωνία μας με την Αμερική μας είπαν ότι το επισκευάζουν άλλα δεν γνωρίζουν πότε θα επανέλθει.

Panama Papers by Ραχήλ Μακρή on Scribd

https://anemosanatropis.blogspot.gr/201 ... t_786.html

Όλη η λίστα στην διεύθυνση που έδωσα .... :D Τι ωραίο πράγμα που είναι η δημοκρατία (μια ανάλογη περίπτωση από την διακυβέρνηση του Γ Παπαδόπουλου υπάρχει να βγάλετε, που τα κάνατε φύλλο και φτερό και δεν βρήκατε τίποτα;)
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Φεβ 2018, 12:21

Nα σχολιασεις για τις μιζες του κομματος σου
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 01 Μαρ 2018, 10:26

Λαχουρένιος έγραψε:Nα σχολιασεις για τις μιζες του κομματος σου

δεν λέγονται μίζες ρε οι παροχές προς την παράταξη που έσωσε την ελλάδα από τον κομμουνισμό αλλά τιμής ένεκεν αποζημιώσεις. :giggle02:
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 01 Μαρ 2018, 13:33

Τι εγινε ρε Πλουτακο, μια βδομαδα θεμα και 6 σελιδες, και δεν εχεις γραψει ουτε μισο ποστ για την ΝΔουλα

Τυχαιο?
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 01 Μαρ 2018, 13:38

Λαχουρένιος έγραψε:Τι εγινε ρε Πλουτακο, μια βδομαδα θεμα και 6 σελιδες, και δεν εχεις γραψει ουτε μισο ποστ για την ΝΔουλα

Τυχαιο?

Τι διαφορά έχει δηλαδή η ΝΔ από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα πλην ΚΚΕ, ΧΑ, Κωνσταντοπούλου και ενδεχομένως και κάποιοι ακόμα που υποστηρίζουν κάτι διαφορετικό; Οι ίδιοι δεν είναι όλοι; Τι μου λες για ΝΔ και κουραφέξαλα ... σου είπα χεσμένους τους έχω, στο ίδιο κοφίνι τους βάζω όλους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 01 Μαρ 2018, 13:41

pluton έγραψε:Τι διαφορά έχει δηλαδή η ΝΔ από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα πλην ΚΚΕ, ΧΑ, Κωνσταντοπούλου και ενδεχομένως και κάποιοι ακόμα που υποστηρίζουν κάτι διαφορετικό; Οι ίδιοι δεν είναι όλοι; Τι μου λες για ΝΔ και κουραφέξαλα ... σου είπα χεσμένους τους έχω, στο ίδιο κοφίνι τους βάζω όλους.

Η διαφορα που εχει η ΝΔουλα απο τα αστικα κομματα ειναι οτι μαλλον σε χαρτζιλικωνει για αυτο δεν γραφεις ουτε λεξη εναντιον της

Αν ειναι ψεματα αυτο που λεω, εξηγησε μου γιατι εχεις γραψει αυτες τις μερες για ΟΛΑ τα αλλα ΕΚΤΟΣ απο τις ΜΙΖΕΣ που πηρε η ΝΔουλα

Θα χαρω να με διαψευσεις και να με κανεις ρεζιλι που σε συκοφαντω
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 02 Μαρ 2018, 13:40

Λαχουρένιος έγραψε:Τι εγινε ρε Πλουτακο, μια βδομαδα θεμα και 6 σελιδες, και δεν εχεις γραψει ουτε μισο ποστ για την ΝΔουλα

Τυχαιο?

Η ΝΔούλα κυβερνάει;

Mίζες στα κόμματα για το Μετρό

Μίζες μέσα σε βαλίτσες για την ανάθεση και υλοποίηση έργων του Μετρό, στην Αθήνα, την περίοδο 2003-2007 αλλά και συγκεκριμένο ποσοστό προμήθειας για τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία που έφτασαν από τις γερμανικές αρχές στην Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την κ. Ελένη Τουλουπάκη.

Οι μίζες που αγγίζουν συνολικά το ποσό των 370.000 ευρώ φέρονται να διοχετεύονταν, σε μετρητά, μέσα σε βαλίτσες, σε κρατικούς αξιωματούχους ενώ ποσοστό από 5 έως 7% είχε «τιμολογηθεί» για τα πολιτικά κόμματα. :D Αυτό φαίνεται να προκύπτει από καταθέσεις στη Γερμανική Δικαιοσύνη, έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία που εστάλησαν στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για την
εκτέλεση και την υλοποίηση σύμβασης παροχής υπηρεσιών συμβούλων στην κοινοπραξία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Οι καταβολές των χρημάτων φέρονται να γίνονταν από τη γερμανική εταιρεία Deutsche Bahn η οποία συμμετείχε στην Κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό Ελλάδος με τις εταιρείες Thales (γνωστή στις ελληνικές Αρχές από τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς εμπλέκεται στον εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου ), Lahmeyer και ΟΜΕΚ, για την υλοποίηση του σχεδιασμού και της επίβλεψης των σιδηροδρομικών έργων του μετρό.

Η γερμανική εταιρεία που είχε αναλάβει από το 2003-2007 τρία έργα, μεταξύ των οποίων και τον σταθμό Ελληνικού του μετρό, φέρεται να διοχέτευε τις μίζες στην Ελλάδα, μέσω προσώπου, τον οποίο κατονομάζει με κωδική ονομασία σε κατάθεση που έδωσε στη Γερμανία διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, αν και είχε ανοίξει για το σκοπό αυτό τραπεζικό λογαριασμό στη χώρα μας, τελικά τον έκλεισε, προτιμώντας να δίνει τα χρήματα σε μετρητά. Όπως παραδέχεται
μάλιστα στην κατάθεσή του το διευθυντικό στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, σε κάθε έργο είχαν «τιμολογήσει ποσοστό 5-7% επί της μίζας για τα πολιτικά κόμματα» που κυριαρχούσαν στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας εκείνη την εποχή. Παράλληλα, φέρονται να πίεζαν το συγκεκριμένο πρόσωπο, να τους φέρει σε επαφή με τους αποδέκτες των χρημάτων.

Μετά τα στοιχεία αυτά η Εισαγγελία άσκησε συμπληρωματικές ποινικές διώξεις για ενεργητική δωροδοκία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου σε βάρος δύο προσώπων, εκπροσώπων των εταιρειών Lahmeyer και ΟΜΕΚ, οι οποίοι
ήδη είναι κατηγορούμενοι από τον περασμένο Νοέμβριο για μίζες μέσω εικονικών τιμολογίων στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων έργων. Ο ανακριτής Διαφθοράς που χειρίζεται πλέον την υπόθεση, καλείται να εντοπίσει τα πρόσωπα στα οποία κατέληξαν οι μίζες προκειμένου να ανατεθούν στην κοινοπραξία ο σχεδιασμός και η επίβλεψη των σιδηροδρομικών έργων του μετρό.

Η εταιρεία Thales

H υπόθεση όμως γεννά και άλλους συνειρμούς. Η γαλλική εταιρία Thales είναι γνωστή στις ελληνικές Αρχές από τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς εμπλέκεται στον εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Μάλιστα είναι ανοιχτή έρευνα από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς, μετά την κατάθεση στις δικογραφίες για τα εξοπλιστικά με πληροφορίες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την ανάθεση από την τότε κυβέρνηση της σύμβασης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία είχε στα χέρια της από το 2006 η Ελληνική δικαιοσύνη.

Η έρευνα προκλήθηκε μετά την αποκάλυψη της επίσημης κατάθεσης ενώπιον των Γαλλικών εισαγγελικών αρχών του πρώην προέδρου της Thales Engineering & Consulting Μισέλ Ζοσεράν, η εταιρία του οποίου κέρδισε τη σύμβαση για τις φρεγάτες.

Το υψηλόβαθμο αυτό στέλεχος κατήγγειλε πρακτικές διαφθοράς από την εταιρία του με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δικαστική έρευνα. Εκεί ο Ζοσεράν, πέραν των καταγγελιών και πληροφοριών που μεταφέρει για «παράνομες πληρωμές στον υπουργό Άμυνας για τις φρεγάτες», προχωρεί και σε μια ακόμα αποκάλυψη βόμβα:

Ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε την Thales αποκάλυψε πως έχασαν τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4I) "διότι ο ανταγωνιστής η εταιρία Saic υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσένεϊ (σ.σ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 2001-2009, επί προεδρίας Μπούς).

Και κατά τον Ρ….(πρόεδρο της ελληνικής βερσιόν της Thales) χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό».

http://www.zougla.gr/greece/article/miz ... ro-1551354

Ο Καρανίκας γιορτάζει για το νομοσχέδιο κάνναβης

Νίκος Καρανίκας

Έγινε η αρχή ! Ήταν δίκαιο έγινε πράξη!
Θέλει αρκετή δουλειά ακόμη για να σταματήσει η δαιμονοποίηση της Κάνναβης και των χρηστών της. Η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης θα βοηθήσει ώστε να έχουμε σωστή χρήση και αντιμετώπιση της κάνναβης.

Πρέπει όμως να ζητήσουμε ένα συγνώμη και να πούμε και ένα ευχαριστώ στους πρωταγωνιστές του νόμου και αυτοί είναι οι ασθενείς και οι καλλιεργητές - χρήστες της κάνναβης.
Οι ασθενείς έφεραν στην επιφάνεια ένα παρεξηγημένο φυτό- την Κάνναβη, αλλά και τους καλλιεργητές,- χρήστες της κάνναβης, που για δεκαετίες λοιδορήθηκαν, κακοποιήθηκαν, καταγγέλθηκαν και οδηγήθηκαν ακόμα και στην φυλακή.

Αυτοί οι άνθρωποι, κόντρα στην δαιμονομανία, διατήρησαν τον σπόρο, την τεχνογνωσία, την παράδοση που είχε η χώρα και ο λαός μας. Ενός λαού - όπως και αρκετών άλλων όπως αποδείχτηκε- που γνώριζε της ευεργετικές του ιδιότητες στην οικονομία του τόπου αλλά και στην καθημερινότητα του. Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίστηκαν από το κράτος άδικα για δεκαετίες ως εγκληματίες και αποβράσματα, καταστρέφοντας τους και οδηγώντας τους στο περιθώριο αυτούς, αυτές και τις οικογένειές τους, ενώ κάποιοι πλούτιζαν ποντάροντας στην 'μαύρη' αγορά, στα λαθραία...και αυτό γινόταν και γίνεται σε όλο τον κόσμο.
Τώρα αυτό το φυτό είναι στην παγκόσμια επικαιρότητα χάριν αυτών των ανθρώπων που το διατήρησαν ζωντανό.
Δυο λόγοι το φέρνουν στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Για οικονομικό- παραγωγικό λόγο και για λόγους υγείας - ευφορίας του ανθρώπου.
Αυτός ο νόμος ψηφίστηκε γιατί η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία αλλά και γιατί πρυτάνευσε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία η λογική, κόντρα στην δαιμονομανία, την προκατάληψη και τον σκοταδισμό .
Προχωράμε!

0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”