Ποια ειναι η ταυτοτητα σας?
-
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
- Basic poster

-
Dwarven Blacksmith
- Rookie poster

Re: Ποια ειναι η ταυτοτητα σας?
Κατά σειρά αισθάνομαι πρώτα Δυτικός, μετά Ευρωπαίος και το ΕΛ το θεωρώ διευκρίνηση.
Ωστόσο την παρούσα στιγμή θεωρώ ότι η Δύση είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας λόγω Τραμπ, και δεν την επέλεξα στο πολλ. No offence στους Καναδους και Αυστραλούς φίλους.
Ωστόσο την παρούσα στιγμή θεωρώ ότι η Δύση είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας λόγω Τραμπ, και δεν την επέλεξα στο πολλ. No offence στους Καναδους και Αυστραλούς φίλους.
0 .
-
kourampies
- Rookie poster

-
Ελληγεννής
- Rookie poster

Dwarven Blacksmith έγραψε:Κατά σειρά αισθάνομαι πρώτα Δυτικός, μετά Ευρωπαίος και το ΕΛ το θεωρώ διευκρίνηση.
Το Δυτικός είναι φιλοσοφική ιδέα. Δεν μπορείς να αισθάνεσαι ιδέα. Ευρωπαίος είσαι εκ των πραγμάτων. Και ΕΛ είσαι εκ γενετής.
Καταλαβαίνω βέβαια ότι όταν λες Ευρωπαίος εννοείς με παιδεία και κουλτούρα Κεντρικής Ευρώπης, που δεν θα εξετάσω εδώ πόσο είναι ιδέα και πόσο πραγματικότητα, αλλά η κουλτούρα και η παιδεία αυτή είναι δανεική. Είναι αρχαιοΕΛ.
Ίσως μπερδεύεσαι με το γεγονός ότι υπάρχει μια ημιζωώδης νοοτροπία στην χώρα μας, αλλά αυτοί δεν είναι ΕΛ, είναι ΕλληναρΕΛ. Το να είσαι ΕΛ δεν σημαίνει ότι θα φτύνεις ανά πέντε μέτρα, θα παρκάρεις όπου σού καυλώσει, θα περνάς σαν πεζός με κόκκινο, θα πετάς το σκουπίδι κάτω, θα κλέβεις στις ουρές και θα ωρύεσαι σαν μπαμπουίνος. Υπάρχουν πράγματα στην κουλτούρα μας που είναι μέρος του πολιτισμού μας και δεν έχουν να κάνουν με καφρίλες. Ο τρόπος δουλειάς, ο τρόπος διασκέδασης, η διάθεση, το χιούμορ, ο τρόπος ομιλίας και ένα σωρό άλλα πράγματα αποκαλύπτουν την ταυτότητά σου.
Προσωπικά σε όλα αυτά νιώθω ΕΛ. Μιλάω με πάθος, υπερασπίζομαι αξίες που έφερε στην επιφάνεια η αρχαιοελληνική κουλτούρα, έχω θράσος, πίνω φραπέ, παθαίνω κατάθλιψη στην συννεφιά, θέλω ήλιο, θάλασσα, κοψίδια, παρέα, μαλακίες, να χαριτολογοβρίσω, να μην φοβηθώ να πω την άποψή μου για κάτι επειδή η αλήθεια μπορεί να ενοχλεί κάποιους, να κάνω επίδειξη γνώσεων, να φάω χωρίς ενοχές όποτε θέλω και όλα αυτά χωρίς να γίνομαι κάφρος, αγενής, αδιάφορος για τους γύρω μου και να κοιτάω την βόλεψή μου.
0 .
-
Οφηλία
- Rookie poster

Ελληνίδα. Και πολίτης του κόσμου. Ο ελληνισμός είναι σύμφυτος με τον κοσμοπολιτισμό.
1 .
Good living & enterpreneurship 

-
Dwarven Blacksmith
- Rookie poster

Ελληγεννής έγραψε:Το Δυτικός είναι φιλοσοφική ιδέα. Δεν μπορείς να αισθάνεσαι ιδέα.
Συμφωνώ στην 1η πρόταση.
Διαφωνώ εντελώς στη 2η. Γιατί να μην μπορείς; Η ερώτηση τι νιώθεις είναι καθαρά ιδεολογική.
Καταλαβαίνω βέβαια ότι όταν λες Ευρωπαίος εννοείς με παιδεία και κουλτούρα Κεντρικής Ευρώπης, που δεν θα εξετάσω εδώ πόσο είναι ιδέα και πόσο πραγματικότητα, αλλά η κουλτούρα και η παιδεία αυτή είναι δανεική. Είναι αρχαιοΕΛ.
Ίσως μπερδεύεσαι
Όχι, εδώ υπάρχει παρεξήγηση. Όταν λέω Ευρωπαίος εννοώ 2 πράγματα. Πρώτον την ευρωπαϊκή διάλεκτο του Δυτικού πολιτισμού όπως αυτή αναπτύχθηκε από το '40 και μετά (και όχι στην Αρχαία Ελλάδα). Περιλαμβανομενου του αντιπολεμικού κόμπλεξ και του κοινωνικού κράτος.
Και δεύτερον ότι οφείλω πατριωτικό loyalty στην οντότητα της ΕΕ.
Έλληνας νιώθω κι εγώ σε αρκετά πράγματα, ως τοπική κουλτούρα.
0 .
-
Ελληγεννής
- Rookie poster

Δεν μπορείς να νιώθεις αφοσίωση σε ένα πράγμα που δεν υπάρχει ακόμα. Η ΕΕ είναι μια κυρίως νομική και εμπορική οντότητα που έχει από πίσω της μια ιδέα που την έχουν ψιλοεγκαταλείψει στην μοίρα της την τελευταία 15ετία.
Θέλω να πω, πώς είναι δυνατόν να νιώθεις πίστη σε ένα πράγμα που έχει βάλει τον Καρανίκα σε προεδρική θέση (για τον Ντάισελμπλουμ λέω*); Αυτό το πράγμα αυτήν την στιγμή πάει χωρίς μπούσουλα και όραμα, που απαιτούνται για να δημιουργηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον αυτό που έχει στο μυαλό σου σαν οντότητα ΕΕ. Προς το παρόν η ΕΕ είναι ένα μάτσο νόμοι και ένα εμπορικό τραστ. Φυσικά δεν έχω πρόβλημα με τίποτα απ' τα δυο, αντιθέτως. Αλλά εγώ θέλω την ΕΕ που υποσχέθηκαν οι οραματιστές της και που ακόμα δεν υφίσταται.
Πιστεύεις σε κάτι που δεν υπάρχει, τουλάχιστον προς ώρας.
* στην πραγματικότητα και αντικειμενικά είναι χειρότερη περίπτωση από του Καρανίκα.
Θέλω να πω, πώς είναι δυνατόν να νιώθεις πίστη σε ένα πράγμα που έχει βάλει τον Καρανίκα σε προεδρική θέση (για τον Ντάισελμπλουμ λέω*); Αυτό το πράγμα αυτήν την στιγμή πάει χωρίς μπούσουλα και όραμα, που απαιτούνται για να δημιουργηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον αυτό που έχει στο μυαλό σου σαν οντότητα ΕΕ. Προς το παρόν η ΕΕ είναι ένα μάτσο νόμοι και ένα εμπορικό τραστ. Φυσικά δεν έχω πρόβλημα με τίποτα απ' τα δυο, αντιθέτως. Αλλά εγώ θέλω την ΕΕ που υποσχέθηκαν οι οραματιστές της και που ακόμα δεν υφίσταται.
Πιστεύεις σε κάτι που δεν υπάρχει, τουλάχιστον προς ώρας.
* στην πραγματικότητα και αντικειμενικά είναι χειρότερη περίπτωση από του Καρανίκα.
0 .
-
Πασιφάη
- Crazy poster

Πρωτίστως Ελληνίδα, διότι τιμώ τον τόπο μου. Αλλά και πολίτης του κόσμου, διότι σέβομαι τους γύρω μου.
0 .
Επίτιμη stalker του Ελεύθερου, παγάνι, ακομμάτιστη και μη με ζαλίζετε διότι μπινελικώνω.
-
Krasny_Oktyabr
- Rookie poster