Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:pluton έγραψε:Το ΑΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ είναι ότι το θρησκευτικό ημερολόγιο έχει πέσει έξω 3 χρόνια, ναι έχει γίνει ένα λάθος στην γέννηση του Χριστού κατά 3 χρόνιαΑυτά όμως είναι μικρά πράγματα, τα σπουδαία είναι η διδασκαλία και οι προοπτικές που δίνει ο Χριστιανισμός. Γι αυτό βλέπεις να υπάρχει [b]2016 χρόνια ενώ ο κομμουνισμός άντεξε μόλις 70 χρόνια!!!!! [/b]ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ.
106 έχουμε https://en.wikipedia.org/wiki/North_Korean_calendarpluton έγραψε:Έχεις πάει ποτέ στο ΑΟ; Είμαι βέβαιος ότι δεν έχεις πάει. Γι αυτό γράφειςαλλά υποψιάζομαι ότι το μόνο μοναστήρι χωρίς αλλαξοκωλιές είναι αυτό
Δεν γίνονται τέτοια πράγματα στο μέτρο που μπορώ να ξέρω.
Δεν έχω πάει, αλλά ο μοναχισμός γενικά μου κινεί το ενδιαφέρον και έχω διαβάσει αρκετούς γέροντες, αποσπασματικά ομολογουμένως. Πιο πολύ μου κινούν το ενδιαφέρον οι μοναχοί εκτός μοναστηριών, αυτοί στην έρημο.
Ακόμη, το μέτρο που μπορείς να ξέρεις δεν λέει κάτι, περίμενες δλδ να τους δεις μπροστά σου ή στο πουν στο αυτi; Eγώ σε μαρτυρίες μοναχών που κυκλοφορούν σε ανοικτές πηγές βασίζομαι, δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου.
Αυτός δλδ λέει ψέματα?: https://newmartyrephraim.wordpress.com/2016/01/26/αγιο-οροσ-ομοφυλοφιλια-εθισμοσ-σε/Το θέμα των ψυχοφαρμάκων έχει τεθεί ποτέ στη σύναξη της Ιεράς Κοινότητας;
«Απ’ ό,τι ξέρω, όχι».
Μόνο το θέμα των ομοφυλοφιλικών σχέσεων τέθηκε, όποτε και εάν προέκυψε κάποιο κρούσμα…
«Πολλά κρούσματα – και μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, ένας παλιός μοναχός αγιορείτης με αποκάλεσε UFO και ότι με περίμενε λίγο πιο έξυπνο. Γιατί υπήρχαν παρέες στις Καρυές, ή σε κάποιο κελί, όπου συναντιόμασταν γνωστοί μοναχοί και περίμεναν πότε θα φύγω για να εκδηλωθούν πιο ελεύθερα οι άνθρωποι. Τους αντιμετώπιζα όλους τόσο φυσικά που τους μπέρδευα. Με ρώτησε λοιπόν ο μοναχός: “Καλά, δεν καταλάβαινες τίποτε από αυτά που γινόντουσαν;”. Και συνέχισε στο ίδιο ύφος: “Τον τάδε μοναχό τον υποψιάστηκες ποτέ σου; Να σου πω ότι υπάρχει και κασέτα η οποία έχει καταγεγραμμένες συνομιλίες”. Απάντησα: “Μα ήμασταν φίλοι μ’ αυτόν που μου λες τόσα χρόνια. Πότε έγιναν αυτά;” Και μου αποκρίθηκε: “Γι’ αυτό σε αποκαλώ UFO”. Ναι, ζητήματα ομοφυλοφιλίας τέθηκαν στη Σύναξη, αλλά δεν πιστεύω πλέον σ’ αυτό το θεσμό, ότι μπορεί να μιλήσει έντιμα, ειλικρινά, με κόστος, διότι είδα πολλά χρόνια, δεκαετίες, η προτεραιότητά τους να είναι η βιτρίνα τους και -μπορώ να πω- κάποια στιγμή και η οικονομία τους. Όχι οικονομία με τον εκκλησιαστικό όρο, αλλά οικονομία “πρακτική”, δηλαδή κουκούλωμα των πάντων».
Θα απαντήσω με ειλικρίνεια σε όλα τα ποστ.
Αυτά που γράφεις (ψυχοφάρμακα, ομοφυλοφιλία, αυτοκτονίες κλπ) δεν τα έχω συναντήσει, έζησα και μεγάλωσα σε λαϊκότατη γειτονιά του Πειραιά και πιστεύω ότι έχω τα μάτια μου ανοικτά δεν θα μου ξέφευγε κάτι ύποπτο. ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ.... έκανα γνωστό και σε άλλους ανθρώπους το σάιτ του καλόγηρου από την Κορινθία, να δω τι θα μου πουν και αυτοί.
Εγώ πάντως δεν έχω διαπιστώσει κάτι (ένας φίλος μου είπε για ένα καλόγηρο του ΑΟ ότι είναι αδελφή, τον έβαλα σε μικροσκόπιο στις επόμενες επισκέψεις μου, δεν είδα τίποτα που να το επιβεβαιώνει).
Δες εγώ αυτό που βλέπω (έχω επισκεφτεί 10-20 φορές το ΑΟ) ανθρώπους χαρούμενους, ζωντανούς(καμία σχέση με ανθρώπους ψυχοφαρμάκων) ανθρώπους που εμπνέουν προοπτική για το μέλλον ... να κρύβουν τόσο καλά τέτοιου μεγέθους παρεκτροπές; .... (σου λέω έχω τα μάτια μου ανοικτά, έτοιμος για να κρίνω τα πάντα).

Αυτά όμως είναι μικρά πράγματα, τα σπουδαία είναι η διδασκαλία και οι προοπτικές που δίνει ο Χριστιανισμός.