ΓΑΛΗ έγραψε:Μάντης έγραψε:ΓΑΛΗ έγραψε:Μάντης έγραψε:Όταν ένας έχει μια συγκεκριμένη στάση ζωής δεν υπερασπίζεται πολιτικές που είναι σε αντίθεση με την στάση ζωής που επέλεξε.
Αυτό όμως έχει διπλή ανάγνωση.
Γιατί με αυτήν τη λογική η αριστερά υπερασπίζεται πολιτικές, που μέσω μιας απροσδιόριστης ανεκτικότητας στο "άλλο" ανατρέπουν σε δομικά σημεία τις αρχές της.
Είτε αυτά αφορούν στην ελευθερία έκφρασης, είτε στις σχέσεις των φύλων, είτε στο συσχετισμό πολιτικής και θρησκείας.
Αν δεν σου κάνει κόπο μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη ;
Ή έστω να γράψεις ένα παράδειγμα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αναφέρομαι στο -μονομερές- σύμφωνο συμβίωσης με τους μουσουλμάνους.
Το πρόβλημα είναι μόνο οι Μουσουλμάνοι ; Ή και οι Βουδιστές , Ινδουιστές και γενικά η διαφορετικότητα ;
Αν είναι η διαφορετικότητα μέχρι που φτάνει ; π.Χ Ομοφυλόφιλοι ; Μελαχρινοί ;Αθίγγανοι; Μαύροι ;Κίτρινοι ; Κόκκινοι ;
Να με συγχωρέσεις ελπίζω να μην θεωρήσεις ότι έχω σκοπό την ειρωνεία ή ότι υπονοώ κάτι άλλο ,όχι δεν έχω αυτό τον σκοπό απλά πολλές φορές καλό είναι να πλατειάσουμε ,ή δυνατόν ακόμα και να υπερβάλουμε
(αυτό κάνω εγώ τώρα ) με σκοπό να δούμε το πρόβλημα από άλλη οπτική γωνία και με στόχο όταν θα επικεντρωθούμε ξανά να δούμε αν κουβαλάμε πλέον μαζί μας ερωτηματικά που μας προβληματίζουν.
Άν κουβαλάμε ερωτηματικά τότε κάτι δεν πάει καλά με τον συλλογισμό μας .Είναι κάτι που το συνηθίζω και στον προφορικό λόγο και μόνο αυτόν τον σκοπό έχω.