Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Re: Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 16 Νοέμ 2015, 20:19

ΓΑΛΗ έγραψε:
Μάντης έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Μάντης έγραψε:Όταν ένας έχει μια συγκεκριμένη στάση ζωής δεν υπερασπίζεται πολιτικές που είναι σε αντίθεση με την στάση ζωής που επέλεξε.

Αυτό όμως έχει διπλή ανάγνωση.

Γιατί με αυτήν τη λογική η αριστερά υπερασπίζεται πολιτικές, που μέσω μιας απροσδιόριστης ανεκτικότητας στο "άλλο" ανατρέπουν σε δομικά σημεία τις αρχές της.

Είτε αυτά αφορούν στην ελευθερία έκφρασης, είτε στις σχέσεις των φύλων, είτε στο συσχετισμό πολιτικής και θρησκείας.

Αν δεν σου κάνει κόπο μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη ;
Ή έστω να γράψεις ένα παράδειγμα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αναφέρομαι στο -μονομερές- σύμφωνο συμβίωσης με τους μουσουλμάνους.

Το πρόβλημα είναι μόνο οι Μουσουλμάνοι ; Ή και οι Βουδιστές , Ινδουιστές και γενικά η διαφορετικότητα ;
Αν είναι η διαφορετικότητα μέχρι που φτάνει ; π.Χ Ομοφυλόφιλοι ; Μελαχρινοί ;Αθίγγανοι; Μαύροι ;Κίτρινοι ; Κόκκινοι ;

Να με συγχωρέσεις ελπίζω να μην θεωρήσεις ότι έχω σκοπό την ειρωνεία ή ότι υπονοώ κάτι άλλο ,όχι δεν έχω αυτό τον σκοπό απλά πολλές φορές καλό είναι να πλατειάσουμε ,ή δυνατόν ακόμα και να υπερβάλουμε
(αυτό κάνω εγώ τώρα ) με σκοπό να δούμε το πρόβλημα από άλλη οπτική γωνία και με στόχο όταν θα επικεντρωθούμε ξανά να δούμε αν κουβαλάμε πλέον μαζί μας ερωτηματικά που μας προβληματίζουν.
Άν κουβαλάμε ερωτηματικά τότε κάτι δεν πάει καλά με τον συλλογισμό μας .Είναι κάτι που το συνηθίζω και στον προφορικό λόγο και μόνο αυτόν τον σκοπό έχω.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 16 Νοέμ 2015, 20:41

Μάντης έγραψε:
Το πρόβλημα είναι μόνο οι Μουσουλμάνοι ; Ή και οι Βουδιστές , Ινδουιστές και γενικά η διαφορετικότητα ;
Αν είναι η διαφορετικότητα μέχρι που φτάνει ; π.Χ Ομοφυλόφιλοι ; Μελαχρινοί ; Μαύροι ;Κίτρινοι ; Κόκκινοι ;

Να με συγχωρέσεις ελπίζω να μην θεωρήσεις ότι έχω σκοπό την ειρωνεία δεν έχω αυτό τον σκοπό απλά πολλές φορές είμαστε υποχρεωμένοι να υπερβάλουμε να πλατειάσουμε (αυτό κάνω εγώ τώρα ) με σκοπό να δούμε το πρόβλημα από άλλη οπτική γωνία και με στόχο όταν θα επικεντρωθούμε ξανά να δούμε αν κουβαλάμε πλέον μαζί μας ένα σωρό ερωτηματικά που μας προβληματίζουν.

Όχι, το πρόβλημα δεν είναι οι μουσουλμάνοι. Το πρόβλημα είναι οι μουσουλμάνοι που θεωρούν δικαίωμα τους να επιβάλλουν το δικό τους τρόπο ζωής στις δυτικές κοινωνίες, πράγμα που θεωρείται αδιανόητο για τον οποιονδήποτε δυτικό στα μουσουλμανικά κράτη.

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν υπάρχει αμφίδρομη/ισότιμη σχέση στην όποια διαφορετικότητα, απλώς θα υπερασπιστώ τη δική μου χωρίς κανένα ενοχικό σύνδρομο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 16 Νοέμ 2015, 21:10

ΓΑΛΗ έγραψε:
Μάντης έγραψε:
Αν είναι η διαφορετικότητα μέχρι που φτάνει ; π.Χ Ομοφυλόφιλοι ; Μελαχρινοί ; Μαύροι ;Κίτρινοι ; Κόκκινοι ;

Να με συγχωρέσεις ελπίζω να μην θεωρήσεις ότι έχω σκοπό την ειρωνεία δεν έχω αυτό τον σκοπό απλά πολλές φορές είμαστε υποχρεωμένοι να υπερβάλουμε να πλατειάσουμε (αυτό κάνω εγώ τώρα ) με σκοπό να δούμε το πρόβλημα από άλλη οπτική γωνία και με στόχο όταν θα επικεντρωθούμε ξανά να δούμε αν κουβαλάμε πλέον μαζί μας ένα σωρό ερωτηματικά που μας προβληματίζουν.

Όχι, το πρόβλημα δεν είναι οι μουσουλμάνοι. Το πρόβλημα είναι οι μουσουλμάνοι που θεωρούν δικαίωμα τους να επιβάλλουν το δικό τους τρόπο ζωής στις δυτικές κοινωνίες, πράγμα που θεωρείται αδιανόητο για τον οποιονδήποτε δυτικό στα μουσουλμανικά κράτη.

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν υπάρχει αμφίδρομη/ισότιμη σχέση στην όποια διαφορετικότητα, απλώς θα υπερασπιστώ τη δική μου χωρίς κανένα ενοχικό σύνδρομο.

Ναι αλλά έτσι υπερασπίζεσαι κάτι ανούσιο και κάνεις μια τρύπα στο νερό.
Μπορείς να το πείς κατά μια ορολογία την δική μου διαφορετικότητα και τον δικό μου τρόπο ζωής.
Αλλά στην πραγματικότητα βυθίζεσαι στο χάος αυτού που πραγματικά θέλεις να πολεμήσεις.
Εξηγούμαι.
Αυτοί είναι τρελοί και δημιούργησαν ένα κατά ουσία εγκληματικό καθεστώς και κατά φαντασία θεοκρατικό
και πολεμάνε ομοθρήσκους τους , αλλόθρησκους με σκοπό να τους υποτάξουν -ακολουθήσουν.
Ένω θέλεις να υπερασπιστείς την διαφορετικότητα σου και τον πολιτισμό σου από την απειλή αυτού του εγκληματικού καθεστώτος πισωγυρίζεις τον πολιτισμό σου και τον φέρνεις 1000 χρόνια πίσω για να τους αντιμετωπίσεις στα ίσα ;
Θεμέλιοι λίθοι στον τρόπο ζωής σου είναι η ελευθερία , η ισότητα ,ή διαφορετικότητα.(υπάρχουν και άλλα πολλά και όσο πιο αριστερά τόσο περισσότερα )
Αν κάποιος τα βάλει με τους Αθίγγανους ή κάποιος άλλος με τους ομοφυλόφιλους και επικαλεστεί π.χ ότι φιλιούνται σε δημόσιο χώρο και προσπαθούν να επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους στα παιδιά μου ....κ.λ.π αυτό δεν έχει τελειωμό κάποιος άλλος θα πεί ότι τα μουσικά ακούσματα αυτά είναι του Σατανά και στο τέλος θα βρεθείς όμηρη σε ένα αντίστοιχο καθεστώς που στην ουσία θα είναι εγκληματικό αλλά κατά φαντασία θεοκρατικό.

Τότε ναι θα είστε ίσοι .

Αν αυτοί δεν σέβονται την ισότητα και την διαφορετικότητα ο τρόπος και ο δρόμος για να σεβαστούν αυτοίτην διαφορετικότητα και την ισότητα δεν είναι να γίνουμε εμείς εγκληματίες για να είμαστε ίσοι.

Y.Γ.
Τροφή για σκέψη.
Ζείς σε ένα ανώτερο πολιτισμικό επίπεδο που ίσως δεν το έχεις ασπαστεί στην πραγματικότητα μέχρι το μεδούλι;
Έχεις αποδεχτεί μόνο τον αφρό;
Είσαι έτοιμη αν έρθουν πρωτόγονοι να φορέσεις προβιά για να τους αντιμετωπίσεις στα ίσα;(ερωτήσεις λογοπαίγνια)
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 17 Νοέμ 2015, 08:46

Μάντης έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Μάντης έγραψε:

Μπορείς να το πείς κατά μια ορολογία την δική μου διαφορετικότητα και τον δικό μου τρόπο ζωής.
Αλλά στην πραγματικότητα βυθίζεσαι στο χάος αυτού που πραγματικά θέλεις να πολεμήσεις.
Εξηγούμαι.
Αυτοί είναι τρελοί και δημιούργησαν ένα κατά ουσία εγκληματικό καθεστώς και κατά φαντασία θεοκρατικό
και πολεμάνε ομοθρήσκους τους , αλλόθρησκους με σκοπό να τους υποτάξουν -ακολουθήσουν.
Ένω θέλεις να υπερασπιστείς την διαφορετικότητα σου και τον πολιτισμό σου από την απειλή αυτού του εγκληματικού καθεστώτος πισωγυρίζεις τον πολιτισμό σου και τον φέρνεις 1000 χρόνια πίσω για να τους αντιμετωπίσεις στα ίσα ;
Θεμέλιοι λίθοι στον τρόπο ζωής σου είναι η ελευθερία , η ισότητα ,ή διαφορετικότητα.(υπάρχουν και άλλα πολλά και όσο πιο αριστερά τόσο περισσότερα )
Αν κάποιος τα βάλει με τους Αθίγγανους ή κάποιος άλλος με τους ομοφυλόφιλους και επικαλεστεί π.χ ότι φιλιούνται σε δημόσιο χώρο και προσπαθούν να επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους στα παιδιά μου ....κ.λ.π αυτό δεν έχει τελειωμό κάποιος άλλος θα πεί ότι τα μουσικά ακούσματα αυτά είναι του Σατανά και στο τέλος θα βρεθείς όμηρη σε ένα αντίστοιχο καθεστώς που στην ουσία θα είναι εγκληματικό αλλά κατά φαντασία θεοκρατικό.

Τότε ναι θα είστε ίσοι .

Αν αυτοί δεν σέβονται την ισότητα και την διαφορετικότητα ο τρόπος και ο δρόμος για να σεβαστούν αυτοίτην διαφορετικότητα και την ισότητα δεν είναι να γίνουμε εμείς εγκληματίες για να είμαστε ίσοι.

Y.Γ.
Τροφή για σκέψη.
Ζείς σε ένα ανώτερο πολιτισμικό επίπεδο που ίσως δεν το έχεις ασπαστεί στην πραγματικότητα μέχρι το μεδούλι;
Είσαι έτοιμη αν έρθουν πρωτόγονοι να φορέσεις προβιά για να τους αντιμετωπίσεις στα ίσα;(ερωτήσεις λογοπαίγνια)

Μάντη, μάλλον βρήκες λάθος άνθρωπο για κήρυγμα.

Απλώς γιατί δεν θεωρώ ότι ζω σ' ένα ανώτερο πολιτισμικό επίπεδο. Πιστεύω ότι ζω σ' ένα υποκριτικό πολιτισμικό επίπεδο που τείνει όλο και περισσότερο στην απόλυτη βλακεία, χρησιμοποιώντας άλλοθι φιλανθρωπίας.
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 17 Νοέμ 2015, 11:06

Γαλή αν και παρεξήγησες την δημοσίευση μου εγώ θα σου απαντήσω χωρίς να λάβω υπόψη μου καθόλου το υπονοούμενο περί κηρύγματος κ.λ.π , όταν λέω ότι έχεις ανώτερο πολιτισμικό επίπεδο εννοώ από αυτούς τους εγκληματίες , αν όμως το πάρουμε φιλολογικά και γενικότερα (όπως το θέτεις εσύ στην δημοσίευση σου ) θα συμφωνήσω ότι το πολιτισμικό επίπεδο της ανθρωπότητας είναι υποκριτικό και χαμηλότερο και των δικών μου απαιτήσεων.
Αυτό όμως δεν αναιρεί την ανωτερότητα του απέναντι αυτών των εγκληματιών.
Πολιτισμικό επίπεδο φυσικά εννοώ πάντα των ανθρώπων .
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 17 Νοέμ 2015, 11:24

Μάντης έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Μάντης έγραψε:

Εξηγούμαι.

Τότε ναι θα είστε ίσοι .

Y.Γ.
Τροφή για σκέψη.

ρε μάντη συριζαίος μάρτυρας του ιεχωβά είσαι;
η ιστορία έχει αποδείξει ότι η υπέρβαση κάθε μορφής ετερότητας είναι ουτοπία.
και επειδή οι κρατικοί, εθνικοί, ταξικοί, οικονομικοί κλπ πόλεμοι είναι πλέον ξεπερασμένοι και ντεμοντέ ετοιμάσου για πόλεμο πολιτισμών. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 17 Νοέμ 2015, 11:50

Ρεκ_ _μας έγραψε:ρε μάντη συριζαίος μάρτυρας του ιεχωβά είσαι;
η ιστορία έχει αποδείξει ότι η υπέρβαση κάθε μορφής ετερότητας είναι ουτοπία.
και επειδή οι κρατικοί, εθνικοί, ταξικοί, οικονομικοί κλπ πόλεμοι είναι πλέον ξεπερασμένοι και ντεμοντέ ετοιμάσου για πόλεμο πολιτισμών. :fico:

Δεν είμαι Συριζαίος αν και ψήφισα το Σύριζα ούτε μάρτυρας του Ιεχωβά είμαι . Αν κάτι μου στραβώσει με το Συριζα είμαι έτοιμος να το κατακρίνω και να το μουτζώσω.
Είμαι ένας άνθρωπούς αριστερών πεποιθήσεων που πέρασε από πολλά αριστερά κόμματα και στο τέλος αποφάσισε ότι κανένα δεν τον εκφράζει.
Το Σύριζα το ψήφισα για δύο λόγους για να φύγουν οι προδότες , κλέφτες , λαμόγια και γιατί ήτανε το κοντινότερο κόμμα στις πολιτικές μου απόψεις .

Έχω μάθει την ζωή μου να μην κρύβομαι να μην υποκρίνομαι και να μην είμαι μικρόψυχος.
Μου φταίει το Ι.Κ δεν εκδικούμαι τους πρόσφυγες η τους μουσουλμάνους γενικότερα.
Θα τα βάλω με το Ι.Κ .
Δεν κάνω ότι και αυτοί δηλαδή λένε ότι τα βάζουν με την Αμερική και την Ε.Ε σκοτώνοντας και αποκεφαλίζοντας αθώους αμάχους.

Αν οι κυβερνήσεις που δημιούργησαν το Ι.Κ αποφασίσουν ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει θα το αφανίσουν.
Προς το παρόν ακόμα τους χρειάζεται.
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 17 Νοέμ 2015, 12:41

Μάντης έγραψε:Γαλή αν και παρεξήγησες την δημοσίευση μου εγώ θα σου απαντήσω χωρίς να λάβω υπόψη μου καθόλου το υπονοούμενο περί κηρύγματος κ.λ.π , όταν λέω ότι έχεις ανώτερο πολιτισμικό επίπεδο εννοώ από αυτούς τους εγκληματίες , αν όμως το πάρουμε φιλολογικά και γενικότερα (όπως το θέτεις εσύ στην δημοσίευση σου ) θα συμφωνήσω ότι το πολιτισμικό επίπεδο της ανθρωπότητας είναι υποκριτικό και χαμηλότερο και των δικών μου απαιτήσεων.
Αυτό όμως δεν αναιρεί την ανωτερότητα του απέναντι αυτών των εγκληματιών.
Πολιτισμικό επίπεδο φυσικά εννοώ πάντα των ανθρώπων .

Δεν παρεξήγησα τίποτα. Πιστεύω ότι πραγματικά θέλεις να μου κάνεις κήρυγμα, όχι με κακή αλλά με καλή διάθεση, προσπαθώντας να με επαναφέρεις στον ίσιο ή ...σωστό τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των πραγμάτων.

Βλέπεις όμως, ότι χωρίς να το θέλεις πέφτεις κι εσύ στην παγίδα της δυτικής ανωτερότητας και μιας σύγχρονης σταυροφορίας των αγγέλων του φωτός, εντός και εκτός συνόρων της Ευρώπης.

Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Για μένα δεν μπαίνει θέμα σωστού ή λάθους, καλού ή κακού κλπ. Αυτοί που για σένα είναι εγκληματίες για κάποιους άλλους είναι ήρωες.
Μπαίνει απλά θέμα διαφορετικότητας πολιτισμών και πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος να διαφυλαχθούν οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου, είναι να λαμβάνουν χώρα στον τόπο τους. Και θεωρώ ότι από τη στιγμή που κάποιοι εγκαταλείπουν τον τόπο τους, είτε γιατί κινδυνεύει η ζωή τους είτε γιατί θέλουν μια καλύτερη ζωή κάπου αλλού, θα πρέπει να προσαρμοσθούν με τις συνήθειες του τόπου που κατέληξαν. Το να απαιτείς λοιπόν και τα δυτικά χρήματα και τον ήπιο ή σκληρό Αλλάχ χορτάτο, είναι κατά τη γνώμη μου ασυμβίβαστο. Πολύ περισσότερο σε μια Δύση που θεωρεί ως κύριο διαφωτιστικό χαρακτηριστικό του πολιτισμού της τον πλήρη διαχωρισμό πολιτικής και θρησκείας.
0 .

Αρχέλαος
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Αρχέλαος » 17 Νοέμ 2015, 23:08

Aρκετοί αριστεροί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάμπλουτοι.
Με λίγα λόγια στην πράξη έχουν "δεξιά" λογική.
Δεν λέει κάποιος ότι θα έπρεπε να ζούν σαν ασκητές,αλλά δεν νοείται αριστερός με εκατομμύριο ευρώ καταθέσεις γιατι αυτο σημαίνει πως δεν έχει βοηθήσει όσο κόσμο θα μπορούσε.
Δεν νοείται επίσης να στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο όταν υπάρχει δυνατότητα καλής επιλογής και δημοσίου.

Μόνον οι κομμουνιστές διαφέρουν.Δεν εχω δει πλούσιο κομμουνιστή βουλευτή ή να διορίζει παιδιά και ανίψια ή να κάνει ρουσφέτια.
0 .

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 17 Νοέμ 2015, 23:45

Λαθος κανεις και με τους κομμουνιστες γιατι αρκετοι απο τον συριζα ειναι κομμουνιστες , αλλο τι καταλαβαινουν αρκετοι που δεν γνωριζουν και πολλα.
Ειπαμε, στο πεδιο που ζουμε , δεν ειναι αδελφες του ελεους οι αριστεροι και οι κομμουνιστες.
Και χρημα λοιπον κανουν οι εξυπνοι απο δαυτους, αλλα και ιδεολογια εχουν που θελουν να υπερισχυσει.
Δεν αντιβαινει στο πλαισιο που κινουνται το ενα απο το αλλο.
Αυτο ενα κεντροδεξιος δειχνει να μη μπορει να το καταλαβει, αλλα δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”