Διαφωνω με τον αποκλεισμο του Μιχαλολιακου απο το debate
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Re: Διαφωνω με τον αποκλεισμο του Μιχαλολιακου απο το debate
τι αρνητικό έχει ο εθνικός σοσιαλισμός, πέρα από την αντίθεση του στον νεοδιεθνιστικό σοσιαλισμό; 

0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
Freisinniger
- Maître des anions

Εθνικοσοσιαλισμό και Κουμουνισμό εν έτη 2015 να το ξεχάσετε. Τότε μιλούσαμε για τελειώς διαφορετικές εποχές όπου ο εθνικισμός και σοβινισμός ήταν μια καθημερινότητα που είχε διαμορφωθεί ήδη από τον πρώτο. Σίγουρα σε τίποτα σκληρότερα μέτρα μπορεί, αλλά να επαναφέρουμε καταστάσεις τίποτα 1910 και 40 δεν νομίζω.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
paralo
- Crazy poster

Metranion έγραψε:Εθνικοσοσιαλισμό και Κουμουνισμό εν έτη 2015 να το ξεχάσετε. Τότε μιλούσαμε για τελειώς διαφορετικές εποχές όπου ο εθνικισμός και σοβινισμός ήταν μια καθημερινότητα που είχε διαμορφωθεί ήδη από τον πρώτο. Σίγουρα σε τίποτα σκληρότερα μέτρα μπορεί, αλλά να επαναφέρουμε καταστάσεις τίποτα 1910 και 40 δεν νομίζω.
Ο σοβινισμός υπάρχει στις Βορεις χωρες για θεσεις υψηλής ευθυνης (πχ πιο ευκολα γινεται διευθυντης καποιος που εχει σπουδασει -επενδυσει στην χωρα αυτη παρα ενας ξενος που θελει να ξεκινησει να μαθαινει το συστημα)
Δεν τον αρνειται κανεις τους.
Αλλά καμια σχεση αυτό που γραφω (ή υπάρχει) , με αυτα που γραφουν οι εθνικιστές, και ουσιαστικά μιλάνε για σοβινισμό τυπου "καταγομαι απο τη γερμανια, ειμαι γερμανός και αρα εχω περισσότερες ευκαιριες απο οτι ενας ελληνας που εχει μεγαλυτερη ενδεχομενως εμπειρια απο εμενα πανω στο αντικειμενο". Τελειως διαφορετικά αυτά τα 2 πραγματα που οι εθνικιστές τα κανουν σαλατα.
0 .
#ccc
-
Freisinniger
- Maître des anions

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%89%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
Σήμερα, ωστόσο, ο όρος σωβινισμός χρησιμοποιείται συχνότερα ως αναφορά στον ρατσισμό ή τον σεξισμό.
δεν νομίζω, έχουν αλλάξει οι όροι
0 .

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Metranion έγραψε:Διακρίνω μια συμπάθεια προς τον Μιχαλο, επειδή πολυμοιάζει με ιδεολογίες ΚΚΕ, γκουλάγκ, στρατόπεδα συγκέντρωσης κλπ;
Δεν μου κάνει εντύπωση πολλοί Κνίτες και Κουκουέδες έχουν και είχαν εκφραστεί θετικά για τον εθνικοσοσιαλισμό

0 .
-
mitsokollias
Metranion έγραψε:Εθνικοσοσιαλισμό και Κουμουνισμό εν έτη 2015 να το ξεχάσετε. Τότε μιλούσαμε για τελειώς διαφορετικές εποχές όπου ο εθνικισμός και σοβινισμός ήταν μια καθημερινότητα που είχε διαμορφωθεί ήδη από τον πρώτο. Σίγουρα σε τίποτα σκληρότερα μέτρα μπορεί, αλλά να επαναφέρουμε καταστάσεις τίποτα 1910 και 40 δεν νομίζω.
Μιλάμε απ τη μια για την ιδεολογία του τυφλού μίσους και απ την άλλη για την ιδεολογία της ανιδιοτέλειας και του κοινού καλού.
Εθνικοσοσιαλισμό στην πράξη βλέπουμε με τη δράση του IS ,οπότε δε γίνεται να κάνει κάποιος τα στραβά μάτια.
Κομμουνισμό δε θέλει η μάζα καλώς ή κακώς. Μόλις πριν λίγα λεπτά κάποιος μου χρησιμοποίησε σαν επιχείρημα ότι με κομμουνισμό δε θα είχα να τρώω...σολωμό στην Ελλάδα,οπότε ο κομμουνισμός απορρίπτεται. Είναι δικαιότερο μοντέλο ο καπιταλισμός ,που το 30% είναι κάτω απ΄τα όρια της φτώχιας αφού εγώ μπορώ να αγοράζω όσο σολωμό θέλω ,όποτε μου καυλώσει ,χάρη στην ελεύθερη αγορά.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Ιδεολογία της ανιδιοτέλειας με ολοκληρωτικό και δικτατορικό καθεστώς κυβέρνηση, δεν νομίζω τάκη.
0 .

-
exomotis
- Chiprleader

Ρεκ_ _μας έγραψε:τι αρνητικό έχει ο εθνικός σοσιαλισμός, πέρα από την αντίθεση του στον νεοδιεθνιστικό σοσιαλισμό;
Για βρεστο, δυσκολο δεν λεω.
0 .
-
mitsokollias
Metranion έγραψε:Ιδεολογία της ανιδιοτέλειας με ολοκληρωτικό και δικτατορικό καθεστώς κυβέρνηση, δεν νομίζω τάκη.
Η κομμουνιστική ιδεολογία δεν έχει στο σχεδιασμό της ολοκληρωτικό και δικτατορικό καθεστώς. Αν η δικτατορία της Β.Κορέας ,βάζει ταμπέλα κομμουνιστική ,δεν έχει σχέση με κομμουνισμό. Εκτος αν θεωρείς ότι η Στέλλα Μπεζεντάκου είναι τραγουδίστρια ,αφού δηλώνει τραγουδίστρια.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Πως δεν έχει; Στην πράξη δικτατορία του προλεταριάτου εφαρμόσαν
Η δικτατορία της ΒΚ δεν έχει σχέση με κομμουνισμό; Η δικτατορία της Κούβας δεν έχει σχέση με τον κομμουνισμό; Ωραίο το ανέκδοτο....
Η δικτατορία της ΒΚ δεν έχει σχέση με κομμουνισμό; Η δικτατορία της Κούβας δεν έχει σχέση με τον κομμουνισμό; Ωραίο το ανέκδοτο....

0 .