Μπορούμε να δούμε και τι ποσά επενδύονται σε κάθε χώρα; Έχω μια μικρή υποψία, ότι στην Ελλάδα με την χαμηλή φορολογία είναι ψίχουλα, ενώ εκεί με την υψηλή φορολογία είναι μεγάλα

Χαμηλή φορολογία βάζουν όσοι δεν μπορούν να προσφέρουν ασφάλεια για τα χρήματα του άλλου, ως δέλεαρ, για να προσελκύσουν κεφάλαια. Δηλαδή, ποιός Έλληνας ή ξένος, που έχει πάνω απο 100.000 ευρώ που είναι η εγγύηση, θα βάλει λεφτά σε depot ΕΛ τράπεζας γιατί έχει χαμηλή φορολογία, ενώ η αξιολόγηση των τραπεζών, αλλά και της εθνικής οικονομίας που είναι υπέθυνη για bailouts, είναι στο επίπεδο
σκουπίδι;

Tι θα γίνει αν αυξηθεί η φορολογία των μερισμάτων στις ΕΛ τράπεζες; Θα φύγουν και αυτές οι πενταροδεκάρες που μέσω αυτής μπορούν να προσελκύουν -> λιγότερα λεφτά για χρηματοδοτήσεις οικονομικής δραστηριότητας -> λιγότερα κέρδη για τις τράπεζες για να καλύψουν την χασούρα απο τις πιστολιές, κοκ.
Εγώ πχ, τις αποταμιευσούλες μου (που δεν είναι και τίποτε μυθικά ποσά) τις έχω σπασμένες σε γερμανικές τράπεζες με αξιολόγηση τουλάχιστον
A, και πληρώνω με χαρά φόρο στα κέρδη 27%

. Εννοείται ότι δεν θα τις έφερνα Ελλάδα, να τις καταστήσω όμηρο του κάθε ψεκ λαϊκιστή
Σε επικίνδυνες χώρες, λεφτά φέρνουν μόνο μικροί ερασιτέχνες σπεκουλαδόροι, που θα βάλουν λίγα χιλιάρικα για να βγάλουν λίγα κατοστάρικα τον χρόνο. Κανείς δεν θα φέρει έστω και μέτρια λεφτά σε ασταθή failed state χώρα που άγεται και φέρεται απο τριτοκοσμικά ψεκ στίφη.
Από τους ντόπιους ΕΛς, επίσης κανείς δεν έχει σοβαρά ποσά στην Ελλάδα, τα έχουν στις χώρες με τις υψηλές φορολογίες. Δλδ πιστεύετε στ αλήθεια ότι όλοι αυτοί απο τα πλούσια προάστια των Αθηνών, ή ακόμη και οι αρχοντοχωριάτες, κρατάνε σοβαρά λεφτά σε επενδυτικά προϊόντα μέσω ΕΛ τραπεζών;
Μην φαντασιώνεστε ότι θα κάνετε λαϊκίστικο ρεσάλτο σε λογαριασμούς και θα βρείτε ποσά. Ιστούς απο αράχνες θα βρείτε, τις πενταροδεκάρες των πένητων θα κουρσέψετε.
Ξυπνάτε και μην αυτοσανόνεστε.