ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Αναφερομαι στις μπουρδες που εγραψε το bizeli περι καμιας διακρισης
Ναι όταν είπα "διάκριση" είχα στο μυαλό μου κάτι τέτοιο
Η διάκριση είναι η πράξη με την οποία γίνεται αδικαιολόγητος διαχωρισμός ατόμων με βάση τις ομάδες, τις τάξεις ή άλλες κατηγορίες στις οποίες ανήκουν ή θεωρούνται ότι ανήκουν. Οι άνθρωποι ενδέχεται να υφίστανται διακρίσεις με βάση τη φυλή, το φύλο, την ηλικία, τη θρησκεία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, καθώς και άλλες κατηγορίες. Οι διακρίσεις συμβαίνουν ιδιαίτερα όταν άτομα ή ομάδες υφίστανται άδικη μεταχείριση με τρόπο που είναι χειρότερος από ό,τι τυγχάνουν μεταχείρισης άλλων ανθρώπων, με βάση την πραγματική ή αντιληπτή συμμετοχή τους σε ορισμένες ομάδες ή κοινωνικές κατηγορίες Περιλαμβάνει τον περιορισμό των μελών μιας ομάδας και παροχή λιγότερων ευκαιριών ή προνομίων απ'ότι σε μέλη μιας άλλης ομάδας.
Όχι αυτό το triage που λες που συμβαίνει σε άλλες συνθήκες και μάλιστα εξαιρετικές.
Το triage το εφαρμόζεις σε ακραίες συνθήκες και όταν δεν έχεις περιθώρια επιλογών.
Σε καιρό πολέμου, σε καιρό πανδημίας, σε μια εφημερία που σκάει ένα πολύνεκρο δυστύχημα και πρέπει να κάνεις διαλογή βάσει των συνθηκών και των μέσων που διαθέτεις.
Εμείς συζητάμε σε κανονικές συνθήκες για ένα κράτος πρόνοιας. Όχι εξαιρετικές περιπτώσεις. Ζούμε σε περίοδο πολέμου και δεν το έχω καταλάβει;
Έχεις αναφέρει όλα τα ακραία και έκτακτα περιστατικά για να υποστηρίξεις αυτό το triage.
Και εν πάση περιπτώσει δεν καταλαβαίνω το εξής. Μόνο καρκινοπαθής τελικού σταδίου πρέπει να είσαι για να δεινοπαθήσεις από το ΕΣΥ;
Εδώ μια απλή εξέταση θες να κλείσεις ή ένα απλό χειρουργείο και σου λέει μετά από 8 μήνες, 5 χρόνια ξέρω γω.
Ενώ άμα έχεις φράγκα πας τα σκας σε έναν ιδιώτη και κάνεις τη δουλειά σου την επόμενη ημέρα.
Δεν είναι "διάκριση" αυτό γιάννους στους έχοντες και μη έχοντες;