Παραίτηση διευθυντή Λυκείου με καταγγελίες: «Αλήθεια αυτή είναι η περιβόητη αξιολόγηση;»

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Παραίτηση διευθυντή Λυκείου με καταγγελίες: «Αλήθεια αυτή είναι η περιβόητη αξιολόγηση;»

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 19 Απρ 2023, 23:02

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Αν ο καθηγητής δεν κάνει κάτι πολύ βαρύ πχ σεξουαλική παρενόχληση ή βιαιοπραγία εναντίον μαθητή τότε δεν τιμωρείται.

Και γιατί πρέπει σώνει και ντε να τιμωρηθεί για κάτι ο καθηγητής;
Μάγκες έχετε καταλάβει ότι έχετε πέσει σε μια παγίδα που όταν μιλάμε για τους εκπαιδευτικούς σκέφτεστε μόνο τιμωρίες, απολύσεις και βασανιστήρια;
Και γιατί δε σκέφτεσαι τιμωρίες για τον κρεοπώλη ξέρω γω;

Εγώ πάντως σκέφτομαι και για τον κρεοπώλη, αν βάζει τίποτε σάπια κρέατα στους κιμάδες, αν βαφτίζει ελληνικά τα βουλγάρικα πρόβατα, κλπ. ΟΚ, κοινωνικό έργο επιτελούν και αυτοί και καλύτερος κριτής είναι η γειτονιά, αλλά και κανένας έλεγχος απο υγειονομικό, εφορία, κλπ, δεν βλάπτει.
Απλά οι κρεοπώληδες δεν έχουν ξαμοληθεί ακόμη να κλαίγονται :D
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Re: Παραίτηση διευθυντή Λυκείου με καταγγελίες: «Αλήθεια αυτή είναι η περιβόητη αξιολόγηση;»

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Απρ 2023, 23:56

bizeli έγραψε:Ότι συνεχώς όταν γυρνάει η κουβέντα στους εκπαιδευτικούς μιλάμε μόνο για κυρώσεις. Και γιατί δε μιλάμε ποτέ για επιβράβευση ή αναγνώριση;
Γιατί έχει συνδεθεί έτσι αυτό το πράγμα;

A. Γιατί όπως βλέπεις και σε αυτό το νήμα η γενικότερη άποψη είναι ότι οι εκπαιδευτικοί κάνουν ότι θέλουν χωρίς κανένα έλεγχο και έχουν κι ενα κάρο διακοπές και ζήλεια ψώρα.... :D ( η πραγματικότητα είναι πολύ μακριά απ' όλα αυτά βέβαια. )
Β. Δεν ενδιαφέρει ούτε η αναγνώριση ούτε η υποστήριξη του έργου του εκπαιδευτικού ούτε την πολιτεία ούτε την κοινωνία. Την ενδιαφέρει η κατάταξη των σχολείων σε άριστα και λαουτζίδικα. (Αυτό αν καταλάβαινε έστω η κοινωνία θα είχε άλλη στάση). Πριν λίγο έβλεπα στο ερτ news συνέντευξη του Τσακαλώτου όπου αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος για τη στάση του συριζα στην παιδεία. Η ερώτηση ήταν "μια εύπορη κοινωνική ομάδα έχει τουλάχιστον τη δυνατότητα να πληρώσει να πάει το παιδί της σε καλό ιδιωτικό σχολείο. Ο μέσος πολίτης γιατί να μην έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να πάει το παιδί του σε κάποιο καλό δημόσιο σχολείο"; Προσέξτε ότι δεν τίθεται η ιδέα μήπως και ΟΛΑ τα δημόσια σχολεία θα έπρεπε να είναι ή να γίνουν το ίδιο καλά. Αλλά πρέπει να διαχωριστούν σε καλά και κακά και η ερώτηση απλά είναι γιατί να μην μπορείς να επιλέξεις....
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 20 Απρ 2023, 00:00

Προέλλην έγραψε:Εγώ πάντως σκέφτομαι και για τον κρεοπώλη, αν βάζει τίποτε σάπια κρέατα στους κιμάδες, αν βαφτίζει ελληνικά τα βουλγάρικα πρόβατα, κλπ. ΟΚ, κοινωνικό έργο επιτελούν και αυτοί και καλύτερος κριτής είναι η γειτονιά, αλλά και κανένας έλεγχος απο υγειονομικό, εφορία, κλπ, δεν βλάπτει.

Ναι αλλά στους εκπ/κούς σάς βγαίνει σχεδόν αντανακλαστικά.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 20 Απρ 2023, 00:03

Προέλλην έγραψε:Εγώ πάντως σκέφτομαι και για τον κρεοπώλη, αν βάζει τίποτε σάπια κρέατα στους κιμάδες, αν βαφτίζει ελληνικά τα βουλγάρικα πρόβατα, κλπ. ΟΚ, κοινωνικό έργο επιτελούν και αυτοί και καλύτερος κριτής είναι η γειτονιά, αλλά και κανένας έλεγχος απο υγειονομικό, εφορία, κλπ, δεν βλάπτει.

Ούτε το υπουργείο έχει αρχίσει ακόμα την κλάψα αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να την αρχίσει ΑΝ όλοι οι πολίτες ζητούσατε να μπαίνουν επιτροπές στα σχολεία να ελέγχουν τη στατικότητα και καταλληλότητα των κτιρίων, την υγειονομική καταλληλότητα των χώρων που κατουράνε και τρώνε τα παιδιά, τη θέρμανση, τον αερισμό, την αισθητική και τα προστατευτικά μέτρα των αυλών απο καιρικές συνθήκες όπως ήλιος, βροχή κλπ...... (αντί να ασχολείστε με την αξιολόγηση των κακών εκπαιδευτικών)
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Απρ 2023, 06:19

ειναι ζητημα το γεγονος οτι στην εκπαιδευση εχουν μπει και εντελως ακατάλληλοι
εκπαιδευτικοι σε μεγαλο μαλιστα ποσοστο ..λογω πασοκ που απασφαλισε τελειως
την εισοδο εχω γνωρισει και δασκαλους και καθηγητες κι εκανα τον σταυρο μου
απο την αμαθεια και την ελλειψη προσωπικοτητας που ειχαν

και αυτοι οι ακαταλληλοι εχουν σημερα θεσεις που καθοριζουν το συστημα της παιδειας
και να το θεσω και αλλιως σε ολα τα επαγγελματα θα βρουμε ακαταλληλους
και απατεωνες ..στην εκπαιδευση θα βρουμε τους περισσοτερους
κωλοι που βρηκαν μια καρεκλα και εχουν σβησει καθε τι απο το μυαλο τους
γιατι το συστημα τους εδωσε το δικαιωμα να μπορουν να το κανουν

και υποψιν τα λεω αυτα γιατι τους εκπαιδευτικους τους εχω ψηλα στην εκτιμηση μου
ακομη και απο τους γιατρους του δημοσιου
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Απρ 2023, 07:36

bizeli έγραψε:@ Λαχουρένιε επειδή έχω κάνει άπειρες φορές τη συζήτηση σχετικά με την αξιολόγηση και έχω καεί λίγο να λέμε τα ίδια και τα ίδια εμένα το statement άλλο είναι.

ΟΚ το σέβομαι αυτό.

Ότι συνεχώς όταν γυρνάει η κουβέντα στους εκπαιδευτικούς μιλάμε μόνο για κυρώσεις. Και γιατί δε μιλάμε ποτέ για επιβράβευση ή αναγνώριση;
Γιατί έχει συνδεθεί έτσι αυτό το πράγμα;

Κατ'αρχήν, πρεπεί να μάθουμε ποιοι αξίζουν και ποιοι όχι και ύστερα να υπάρξουν ανταμοιβές και τιμωρίες. Δεν είπα να υπάρξουν μόνο κυρώσεις. Όσοι δουλεύετε κανονικά είστε μαλάκες δηλαδή? Δεν πρέπει να είστε σε καλύτερη μοίρα από τους τεμπέληδες?

Άμα σου πω "κομμώτρια" θα σκεφτείς κυρώσεις;
Δεν έχει να κάνει με ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αυτό που σου λέω.
Σε ρωτάω όταν μιλάμε για τον κλάδο των κομμωτών πχ σκέφτεσαι κυρώσεις;
Αν το σκέφτεσαι λέω. Όχι.
Ε λοιπόν μόνο όταν μιλάμε για τους εκπαιδευτικούς γυρνάει το μάτι σε όλους.

Ρε Μπιζέλι, η κομμώτρια ο κάθε εργαζόμενος του ΙΤ αξιολογείται καθημερινά, είτε από το αφεντικό του, είτε από τους πελάτες και έχουν τις αντίστοιχες ποινές και ανταμοιβές. Συχνά ένας εργαζόμενος μπορεί να χάσει την δουλειά του ή μέρος των αποδοχών του όχι επειδή φταίει, αλλά λόγω μαλακίας του αφεντικού ή εξωγενών παραγόντων (πχ κρίση).

Στους ΔΥ βρέξει χιονίσει μπαίνει ο μισθός κάθε μήνα. Σίγουρα όποιος είναι ευσυνείδητος θα κάνει την δουλειά του όπως και να χει αλλά δεν μπορεί να βασίζεται το σύστημα στην συνείδηση του καθενός και μόνο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Απρ 2023, 07:37

BaKXOS_Lysios έγραψε:A. Γιατί όπως βλέπεις και σε αυτό το νήμα η γενικότερη άποψη είναι ότι οι εκπαιδευτικοί κάνουν ότι θέλουν χωρίς κανένα έλεγχο και έχουν κι ενα κάρο διακοπές και ζήλεια ψώρα.... :D ( η πραγματικότητα είναι πολύ μακριά απ' όλα αυτά βέβαια. )
Β. Δεν ενδιαφέρει ούτε η αναγνώριση ούτε η υποστήριξη του έργου του εκπαιδευτικού ούτε την πολιτεία ούτε την κοινωνία. Την ενδιαφέρει η κατάταξη των σχολείων σε άριστα και λαουτζίδικα. (Αυτό αν καταλάβαινε έστω η κοινωνία θα είχε άλλη στάση). Πριν λίγο έβλεπα στο ερτ news συνέντευξη του Τσακαλώτου όπου αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος για τη στάση του συριζα στην παιδεία. Η ερώτηση ήταν "μια εύπορη κοινωνική ομάδα έχει τουλάχιστον τη δυνατότητα να πληρώσει να πάει το παιδί της σε καλό ιδιωτικό σχολείο. Ο μέσος πολίτης γιατί να μην έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να πάει το παιδί του σε κάποιο καλό δημόσιο σχολείο"; Προσέξτε ότι δεν τίθεται η ιδέα μήπως και ΟΛΑ τα δημόσια σχολεία θα έπρεπε να είναι ή να γίνουν το ίδιο καλά. Αλλά πρέπει να διαχωριστούν σε καλά και κακά και η ερώτηση απλά είναι γιατί να μην μπορείς να επιλέξεις....

Απλά δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς συνδέεται η αξιολόγηση με τον διαχωρισμό των σχολειών. Πχ θα πουν ότι τα σχολεία με αρνητική βαθμολογία θα παίρνουν λιγότερα λεφτά?
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 20 Απρ 2023, 11:14

Λαχουρένιος έγραψε:[. Όσοι δουλεύετε κανονικά είστε μαλάκες δηλαδή? Δεν πρέπει να είστε σε καλύτερη μοίρα από τους τεμπέληδες?

Όχι όσοι δεν δουλεύουν κανονικά πρέπει απλά να απέχουν από αυτή την δουλειά. Τι σημαίνει όμως κανονικά και μη κανονικά και πως αξιολογείται; Μη κανονικά μπορώ να δεχτώ το καθυστερώ να πάω στη δουλειά και είμαι ανεύθυνος, δεν κάνω μάθημα κλπ. Αυτά είναι πράγματα που ήδη υπάρχουν κυρώσεις και πειθαρχικά σε περίπτωση που συμβαίνουν. Το αξιολογώ όμως πως κάνεις το μάθημα σου, κι αν η τάξη έχει χαμηλή βαθμολογία και απόδοση παίρνεις κι εσύ χαμηλό βαθμό κλπ έχει άλλη σκοπιμότητα. Δεν φαντάζομαι να υποστηριζες ποτέ για όποιον εργαζόμενο ότι πρέπει να συνδέεται πχ ο μισθός του με το πόσο καλή καμαριέρα ή κομμώτρια είναι (κούρεψες 10 κεφάλια θα πάρεις τόσα, έστρωσες λιγότερα κρεβάτια από την άλλη θα πάρεις λιγότερα λεφτά. Αν δεν το κατάλαβες κάτι τέτοιο ζητάς κι εσύ και όλοι από τους εκπαιδευτικούς.... )
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 20 Απρ 2023, 11:19

Λαχουρένιος έγραψε:Απλά δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς συνδέεται η αξιολόγηση με τον διαχωρισμό των σχολειών. Πχ θα πουν ότι τα σχολεία με αρνητική βαθμολογία θα παίρνουν λιγότερα λεφτά?

Όχι μόνο αυτό, αλλά χονδρικά θα αναθέτει στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να αναλάβουν να βρίσκουν χορηγούς και funding για τα σχολεία αν θέλουν αναβάθμιση του. Το όραμα τους για το σχολείο δεν διαφέρει σε τίποτα από το γενικότερο νεοφιλελε όραμα σε όλους τους ευαίσθητους δημόσιους τομείς.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Απρ 2023, 14:23

BaKXOS_Lysios έγραψε:Όχι όσοι δεν δουλεύουν κανονικά πρέπει απλά να απέχουν από αυτή την δουλειά.

Όταν λες να απέχουν τι εννοείς? Να απολυθούν? Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τους ΔΥ.

Τι σημαίνει όμως κανονικά και μη κανονικά και πως αξιολογείται; Μη κανονικά μπορώ να δεχτώ το καθυστερώ να πάω στη δουλειά και είμαι ανεύθυνος, δεν κάνω μάθημα κλπ. Αυτά είναι πράγματα που ήδη υπάρχουν κυρώσεις και πειθαρχικά σε περίπτωση που συμβαίνουν. Το αξιολογώ όμως πως κάνεις το μάθημα σου, κι αν η τάξη έχει χαμηλή βαθμολογία και απόδοση παίρνεις κι εσύ χαμηλό βαθμό κλπ έχει άλλη σκοπιμότητα. Δεν φαντάζομαι να υποστηριζες ποτέ για όποιον εργαζόμενο ότι πρέπει να συνδέεται πχ ο μισθός του με το πόσο καλή καμαριέρα ή κομμώτρια είναι (κούρεψες 10 κεφάλια θα πάρεις τόσα, έστρωσες λιγότερα κρεβάτια από την άλλη θα πάρεις λιγότερα λεφτά. Αν δεν το κατάλαβες κάτι τέτοιο ζητάς κι εσύ και όλοι από τους εκπαιδευτικούς.... )

Αυτό που λες είναι η πληρωμή με το κομμάτι αντί για πληρωμή με την ώρα που δεν έχει εφαρμογή στην εκπαίδευση. Πρέπει όμως να επιβραβεύεται ο πιο αποδοτικός καθηγητής σε σχέση με τον λιγότερο αποδοτικό, αλλιώς δεν έχει κανένας κίνητρο να καλυτερεύσει.

Δεν έχω ιδέα πως θα μπορούσε να γίνει μια αντικειμενική αξιολόγηση των καθηγητών, ούτε πιστεύω πως μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο ο Μητσοτάκης και ο κάθε Μητσοτάκης. Πρέπει όμως οι καθηγητές να παρουσιάσουν δική τους αντιπρόταση αντί να αρνούνται κάθε κουβέντα για αξιολόγηση γενικά, γιατί αυτό ούτε σωστό είναι ούτε τους βοηθά να πάρουν με το μέρος τους την κοινωνία.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”