Καλή Ανάσταση

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Καλή Ανάσταση

Δημοσίευσηαπό pluton » 17 Απρ 2023, 13:18

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Αφού και η μαγειρίτσα κρέας έχει. Άλλωστε οι περισσότεροι δεν κάνουν 40 μέρες νηστεία, αλλά την Μ. Βδομάδα και αν.

Ναι όχι όμως σαν το ψητό αρνί, δεν είναι το ίδιο για το στομάχι το μαλακό, βρασμένο εντοσθιο με την αρνουμπα στη σούβλα :D
Την εποχή που δημιουργήθηκαν αυτά τα ήθη και έθιμα οι πλειοψηφία όχι απλά έκανε 40ημερες νηστείες αλλά και όλες τις νηστείες του έτους. Μην κοιτάς τι κάνουν σήμερα για το φολκλόρ της υπόθεσης οι νεοελλ... Η γιαγιά μου τα έκανε όλα κανονικά, και ηλικιωμένη πια ήταν να τη λυπάσαι όλη μέρα με λίγο ψωμί και νερό κλπ.

Μη κρίνεις από το ελεύθερο .... Και σήμερα πάρα πολύ άνθρωποι νηστεύουν σε όλες τις νηστείες. Και εγώ κάνω νηστεία μόνο λίγο γάλα και γιαούρτι το βράδυ για να πάρω τα φάρμακα μου, γενικά γαλακτοκομικά... Και αυτά τα κόβω την Μ Εβδομάδα...

Νηστείες εκτός του Πάσχα υπάρχουν 40 ημέρες τα Χριστούγεννα και 15 ημέρες τον δεκαπενταύγουστο και φυσικά στις ημέρες που προετοιμάζεσαι για την Θ Κοινωνία, της Παρασκευής χαλαρά αποφεύγω το κρέας.

Αλίμονο θα τουρκεψουμε;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 17 Απρ 2023, 13:28

pluton έγραψε:Νηστείες εκτός του Πάσχα υπάρχουν 40 ημέρες τα Χριστούγεννα και 15 ημέρες τον δεκαπενταύγουστο και φυσικά στις ημέρες που προετοιμάζεσαι για την Θ Κοινωνία, της Παρασκευής χαλαρά αποφεύγω το κρέας.

Και εντός της εβδομάδας (ανεξάρτητα από γιορτές) υπάρχει συγκεκριμένο νομίζω διαιτολόγιο, όχι μόνο η Παρασκευή. Γενικά το διαιτολόγιο της παραδοσιακής ορθοδοξίας είναι κάτι πολύ καλό και για τον οργανισμό και για την ισορροπία φύσης - ανθρώπου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 17 Απρ 2023, 13:31

pluton έγραψε:Οι Βολιωτες αν και το 1/3 του πληθυσμού τους είναι ανατολίτες, έχουν απαίσια κουζίνα, κάποιοι έχουν ξεφύγει μέσα από την επαφή τους με τον ανώτερο πολιτισμό των προσφύγων αλλά και πάλι είναι ολοφάνερη η υποβαθμισμένη κουζίνα τους.

Λαπάδες σε γαβαθες, άγευστα κατασκευάσματα , το καλύτερο που βάζουν στο στόμα τους είναι τα ξυγκια του σουβλιστου αρνιού.... Αλλάζουν σταδιακά την διατροφή τους και μαθαίνουν, αλλά γενικά είναι ξένοι με το ζήτημα μαγειρική. Εντύπωση μου έκανε οι ποσότητες άγευστου φαγητού που κατανάλωναν. Το δικαιολογούν σαν υγιεινή διατροφή.... :D

IMG_20230417_100838_798.jpg

Όπως ήδη είπαμε, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ από την παραδοσιακή κουζίνα του Βόλου και της Θεσσαλίας, κάτι που επιβεβαιώνει αυτά που λέγαμε ότι σχετίζεσαι μάλλον με τους Τουρκόγυφτους της Νίκης Βόλου.

Άλλωστε, παθολογικό μίσος για τους Βολιωτες έχουν οι Λαρισαίοι και οι Τουρκόγυφτοι κι εσένα για Λαρισαίο δεν σε κόβω. Καρφώθηκες αγαπούλα. :pardon: :laugh1: :yesyes:

Οι λαπάδες btw είναι παραδοσιακό τουρκικό φαγητό (και δεν μιλάμε εδώ για αντιγραφή από Άραβες, αλλά για φαγητά που είναι παραδοσιακά στο Τουρκμενιστάν, το Κιργισταν ή το Ουζμπεκιστάν). Άσχετε. :laugh1:

Άντε φάε τώρα κάνα "ελληνικό" ιμάμ μπαϊλντί και στο καπάκι κοπάνα κι ένα "ελληνικό" μπακλαβά, να στανιάρεις. :laugh1: :laugh1: :laugh1:
1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 17 Απρ 2023, 13:41

BaKXOS_Lysios έγραψε:
pluton έγραψε:Νηστείες εκτός του Πάσχα υπάρχουν 40 ημέρες τα Χριστούγεννα και 15 ημέρες τον δεκαπενταύγουστο και φυσικά στις ημέρες που προετοιμάζεσαι για την Θ Κοινωνία, της Παρασκευής χαλαρά αποφεύγω το κρέας.

Και εντός της εβδομάδας (ανεξάρτητα από γιορτές) υπάρχει συγκεκριμένο νομίζω διαιτολόγιο, όχι μόνο η Παρασκευή. Γενικά το διαιτολόγιο της παραδοσιακής ορθοδοξίας είναι κάτι πολύ καλό και για τον οργανισμό και για την ισορροπία φύσης - ανθρώπου.

Ναι στο ζήτημα αυτό υπάρχουν κάποιες διατροφικές ιδιαιτερότητες που συνήθως και εμένα τις παραμονές με ενημερώνουν την Κυριακή αυτή τρώμε ψάρι κλπ

Όπως πχ των βαϊων

Βάγια Βάγια το βαγιω τρώμε ψάρι και κολιό και την άλλη Κυριακή τρώμε το παχύ τ αρνί.

Σε κάποια μοναστήρια την Κυριακή που αρχίζει η πεντηκοστή βράζει ο κάθε καλόγερος ένα αυγό, θα το σπάσει την ημέρα της Ανάστασης, δηλαδή στο διάστημα αυτό δεν τρώνε αυγά.

Υπάρχουν όμορφες συμβολικές παραδόσεις, τώρα οι ,,προοδευτικοί,, προσπαθούν να τα απλοποιήσουν όλα .... Το αστείο είναι ότι σε κάποια φάση όλοι αυτοί οι ,,προοδευτικοί,, γυρίζουν σ αυτές τις παραδόσεις.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 17 Απρ 2023, 13:52

pluton έγραψε:Ναι στο ζήτημα αυτό υπάρχουν κάποιες διατροφικές ιδιαιτερότητες που συνήθως και εμένα τις παραμονές με ενημερώνουν την Κυριακή αυτή τρώμε ψάρι κλπ

Δεν εννοώ αυτό, εννοώ ότι πχ Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή τρώμε μόνο όσπρια κλπ

pluton έγραψε:Υπάρχουν όμορφες συμβολικές παραδόσεις, τώρα οι ,,προοδευτικοί,, προσπαθούν να τα απλοποιήσουν όλα .... Το αστείο είναι ότι σε κάποια φάση όλοι αυτοί οι ,,προοδευτικοί,, γυρίζουν σ αυτές τις παραδόσεις.

Οι παραδόσεις αλλάζουν, είναι κάτι πανανθρώπινο και φυσικό
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 17 Απρ 2023, 13:57

Adminović έγραψε:
pluton έγραψε:Οι Βολιωτες αν και το 1/3 του πληθυσμού τους είναι ανατολίτες, έχουν απαίσια κουζίνα, κάποιοι έχουν ξεφύγει μέσα από την επαφή τους με τον ανώτερο πολιτισμό των προσφύγων αλλά και πάλι είναι ολοφάνερη η υποβαθμισμένη κουζίνα τους.

Λαπάδες σε γαβαθες, άγευστα κατασκευάσματα , το καλύτερο που βάζουν στο στόμα τους είναι τα ξυγκια του σουβλιστου αρνιού.... Αλλάζουν σταδιακά την διατροφή τους και μαθαίνουν, αλλά γενικά είναι ξένοι με το ζήτημα μαγειρική. Εντύπωση μου έκανε οι ποσότητες άγευστου φαγητού που κατανάλωναν. Το δικαιολογούν σαν υγιεινή διατροφή.... :D

IMG_20230417_100838_798.jpg

Όπως ήδη είπαμε, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ από την παραδοσιακή κουζίνα του Βόλου και της Θεσσαλίας, κάτι που επιβεβαιώνει αυτά που λέγαμε ότι σχετίζεσαι μάλλον με τους Τουρκόγυφτους της Νίκης Βόλου.

Άλλωστε, παθολογικό μίσος για τους Βολιωτες έχουν οι Λαρισαίοι και οι Τουρκόγυφτοι κι εσένα για Λαρισαίο δεν σε κόβω. Καρφώθηκες αγαπούλα. :pardon: :laugh1: :yesyes:

Οι λαπάδες btw είναι παραδοσιακό τουρκικό φαγητό (και δεν μιλάμε εδώ για αντιγραφή από Άραβες, αλλά για φαγητά που είναι παραδοσιακά στο Τουρκμενιστάν, το Κιργισταν ή το Ουζμπεκιστάν). Άσχετε. :laugh1:

Άντε φάε τώρα κάνα "ελληνικό" ιμάμ μπαϊλντί και στο καπάκι κοπάνα κι ένα "ελληνικό" μπακλαβά, να στανιάρεις. :laugh1: :laugh1: :laugh1:

Όλες τις αθλητικές ομάδες που έχετε οι δικοί μας τις έκαναν και τον Πύρασο, και τον Απόλλωνα, και τον Ηρακλή ακόμα και τον Ολυμπιακό Βόλου. Μόνο η ένδοξη Νίκη Βόλου είναι; Που είναι και το αρχαιότερο αθλητικό σωματείο.

Οι Βολιωτες νοιώθουν μεγάλη περιφρόνηση για τους λοιπούς Θεσσαλούς τους αποκαλούν απαξιωτικά ,,καμπισιους,, και οι Λαρισαίοι όταν βιώνουν την βολιώτικη απαξίωση απαντούν ,,Καλά που βρέθηκαν οι πρόσφυγες και σας έμαθαν πέντε πράγματα,, :D

Βολιώτικο σπίτι να μπεις μέσα δεν ανοίγει με τίποτα, έχω συγγενείς στον Βόλο, πλάκα έχει μου λέγανε στην απογραφή τσακονωντουσαν οι Βολιωτες απογραφεις να πάρουν τετράγωνα στη Νέα Ιωνία Βόλου ... Τους άνοιγαν τα σπίτια τους τους κερναγαν με χαρά, Βολιωτης δεν σου ανοίγει με τίποτα το σπίτι του.

Ιμάμ μπαϊλντί θεέ μου το πιο γλυκό φαγητό είναι ότι έχει να κάνει με μελιτζάνες, δυστυχώς η γυναίκα μου τις μελιτζάνες δεν .... Να φας μελιτζανα απο εμάς να σου φύγει ο τακος.

Σου ξαναγράφω Τούρκοι δεν υπάρχουν.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 17 Απρ 2023, 14:07

Καλή Ανάσταση καλά μου χριστιανόπουλα... εδώ από τον Νέο Κόσμο στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως

Εικόνα

Τα αναρχόμπαλα στις πορείες σας πείραξαν ... :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 17 Απρ 2023, 14:35

bizeli έγραψε:Καλή Ανάσταση καλά μου χριστιανόπουλα... εδώ από τον Νέο Κόσμο στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως

Εικόνα

Τα αναρχόμπαλα στις πορείες σας πείραξαν ... :laugh1:

Αυτή η αλητεία δεν έχει καμία σχέση με χριστιανούς.

Στην ενορία μου το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ λέγεται μέσα στην εκκλησία, έξω ρίχνουν κροτίδες κλπ χαβαλετζηδες, αλλά εκεί στον Νέο κόσμο φαίνεται υπάρχουν πολλά τσογλανια και η ΕΛΑΣ πρέπει να τους μαζέψει πριν υπάρξουν θύματα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 17 Απρ 2023, 14:42

pluton έγραψε:Όλες τις αθλητικές ομάδες που έχετε οι δικοί μας τις έκαναν και τον Πύρασο, και τον Απόλλωνα, και τον Ηρακλή ακόμα και τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ψέματα, ως συνήθως. :pardon:

Οι Βολιωτες νοιώθουν μεγάλη περιφρόνηση για τους λοιπούς Θεσσαλούς τους αποκαλούν απαξιωτικά ,,καμπισιους,, και οι Λαρισαίοι όταν βιώνουν την βολιώτικη απαξίωση απαντούν ,,Καλά που βρέθηκαν οι πρόσφυγες και σας έμαθαν πέντε πράγματα,, :D

Καλά, ούτε ξέρεις πώς αποκαλούν οι μεν τους δε. Ασ' το.

Ναι, ήρθες εσύ η Γκιούλμπαχτσε από το Αφιόν Καραχισάρ και έμαθες πολιτισμό το βιομηχανικό κέντρο και διεθνές λιμάνι του Βόλου. :laugh1: :laugh1: :laugh1:

Βολιώτικο σπίτι να μπεις μέσα δεν ανοίγει με τίποτα, έχω συγγενείς στον Βόλο, πλάκα έχει μου λέγανε στην απογραφή τσακονωντουσαν οι Βολιωτες απογραφεις να πάρουν τετράγωνα στη Νέα Ιωνία Βόλου ... Τους άνοιγαν τα σπίτια τους τους κερναγαν με χαρά, Βολιωτης δεν σου ανοίγει με τίποτα το σπίτι του.

Σε Τουρκόγυφτους όντως δεν ανοίγουν.
Αφού δεν μιλάμε για έντιμους ανθρώπους, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους.

Ιμάμ μπαϊλντί θεέ μου το πιο γλυκό φαγητό είναι ότι έχει να κάνει με μελιτζάνες, δυστυχώς η γυναίκα μου τις μελιτζάνες δεν .... Να φας μελιτζανα απο εμάς να σου φύγει ο τακος.

Σου ξαναγράφω Τούρκοι δεν υπάρχουν.

Θέλει η Γκιούλμπαχτσε να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. :laugh1:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 17 Απρ 2023, 14:52

pluton έγραψε:Αυτή η αλητεία δεν έχει καμία σχέση με χριστιανούς.

Εικόνα

Το ένα δεν έχει σχέση με τον χριστιανισμό το άλλο δεν έχει σχέση με τον χριστιανισμό...
Τελικά ποιοι είστε εσείς οι χριστιανοί;
Γιατί όλοι αυτοί χριστιανοί αυτοπροσδιορίζονται και πόσοι άλλοι ακόμα καλοί άνθρωποι... :giggle02:
1 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”