Χρόνια πολλά στις γυναίκες του κόσμου

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Χρόνια πολλά στις γυναίκες του κόσμου

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 28 Μαρ 2023, 19:19

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Μα εκεί ακριβώς πάει. Έχει να κάνει άμεσα με το επίπεδο ανάπτυξης της κοινωνίας.

Δλδ ποια χώρα είναι προηγμένη σε αυτό το θέμα;

Όλες οι ανεπτυγμένες δυτικές. Πουθενά σε Β. Ευρώπη, Β. Αμερική, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, δεν αποτελεί άξιο λόγου το να δείς μια γυναίκα οδηγό ασθενοφόρου, ή εκσκαφέα, ή να δουλεύει σε οικοδομή. Γιατί απλά, αν και συγκριτικά μειοψηφία, ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος ώστε να μην αποτελούν κάτι που πρέπει να δείξεις με το δάκτυλο, για παίνεμα ή κράξιμο.

Αντίθετα, στις μη ανεπτυγμένες χώρες, η σύγχρονη κανονικότητα αποτελεί άξιο θαυμασμού και περηφάνειας :dunno:

Meet Palestine’s first female ambulance driver

Εικόνα

https://www.al-monitor.com/originals/20 ... nce-driver
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Μαρ 2023, 19:44

Μπορεί και να χεις δίκιο. :pardon:
Αλλά και πάλι λες ότι είναι μειοψηφία που και αυτό κάτι σημαίνει.
Κάποια επαγγέλματα χαρακτηρίζονται ως ανδροκρατούμενα και αυτό έχει εμποτιστεί και στις γυναίκες.
Αν και πλέον τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 28 Μαρ 2023, 20:39

Οι γυναίκες καλά θα κάνουν να πάψουν να μας χρησιμοποιούν ως αντικείμενα (σεξουαλικά κ.ά.) και να αρχίσουν να εκτιμούν επιτέλους τα πνευματικά μας προσόντα πέρα από τις κορμάρες μας και ας κάνουν να παρκάρουν και τρεις ώρες σε θέση για δύο νταλίκες.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Μαρ 2023, 21:57

ειναι μερικες και σαν οδηγοι φορμουλα δυο φορες επιχειρησα να προσπερασω γυναικες οδηγους και δεν μπορεσα
την μια φορα στην κοζανη σε κατηφορα εγω σε βαρβατο αμαξι και αυτες σε τζιπακι και να μην μπορω να τις περασω
και ειχα και τον ξαδελφο να με μουτζωνει την αλλη φορα στην εθνικη παλι σε στροφες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Μαρ 2023, 20:46

Ραν ταν πλαν έγραψε:Οι γυναίκες καλά θα κάνουν να πάψουν να μας χρησιμοποιούν ως αντικείμενα (σεξουαλικά κ.ά.) και να αρχίσουν να εκτιμούν επιτέλους τα πνευματικά μας προσόντα πέρα από τις κορμάρες μας και ας κάνουν να παρκάρουν και τρεις ώρες σε θέση για δύο νταλίκες.

Το ανάποδο θα έλεγα.
Και αυτός είναι ο στόχος αυτού του νήματος.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Μαρ 2023, 21:05

nemo έγραψε:ειναι μερικες και σαν οδηγοι φορμουλα δυο φορες επιχειρησα να προσπερασω γυναικες οδηγους και δεν μπορεσα
την μια φορα στην κοζανη σε κατηφορα εγω σε βαρβατο αμαξι και αυτες σε τζιπακι και να μην μπορω να τις περασω
και ειχα και τον ξαδελφο να με μουτζωνει την αλλη φορα στην εθνικη παλι σε στροφες

Κι εμένα μια φορά μου έχει τύχει αυτό που θεωρούμαι καλή οδηγός. Υπήρξε γυναίκα οδηγός που με προσπέρασε πρώτη φορά στα χρονικά (μέχρι τότε) και μάλιστα σε δύσκολο δρόμο με ανηφόρες και στροφές.
Τον δρόμο εκείνο "τον είχα" γιατί τον έκανα κάθε μέρα.
Την είδα από πίσω που ερχόταν και λέω ωωωωχ θα κατσικωθεί μπροστά μου και θα πηγαίνει σαν σαλίγκαρος και προσπάθησα να την έχω πίσω μου αλλά δεν τα κατάφερα.
Ήταν καλή η άτιμη. :laugh1:
Παραδέχθηκα την "ήττα" μου και εγκατέλειψα τη μάχη. Είχε φύγει σφαίρα. Την έχασα από τον ορίζοντα. Φαντάσου...

Δεν κάνω κόντρες στους δρόμους απλά δεν μπορώ αυτούς που πηγαίνουν εξαιρετικά αργά. Βγάζω αφρούς.

Εεεε μετά όπως καταλαβαίνετε συνάντησα και άλλες γυναίκες καλύτερες από μένα στην οδήγηση. Αλλά εκείνη ήταν η πρώτη φορά...

Αλλά τα έχω παρατήσει κι εγώ. Πάω στη δεξιά λωρίδα του δρόμου και βαριέμαι που ζω πλέον.
Αλλά αυτούς που πηγαίνουν με 5 ακόμα δεν μπορώ να τους χωνέψω. :s_mad
Προτιμώ να αλλάξω διαδρομή παρά να έχω έναν μπροστά μου που θα πηγαίνει σαν χελώνα.
1 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 31 Μαρ 2023, 13:53

bizeli έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Οι γυναίκες καλά θα κάνουν να πάψουν να μας χρησιμοποιούν ως αντικείμενα (σεξουαλικά κ.ά.) και να αρχίσουν να εκτιμούν επιτέλους τα πνευματικά μας προσόντα πέρα από τις κορμάρες μας και ας κάνουν να παρκάρουν και τρεις ώρες σε θέση για δύο νταλίκες.

Το ανάποδο θα έλεγα.

Ποιο ανάποδο;
Αμφισβητείς ότι 7 στους δέκα άντρες βιώνουν καθημερινά ψυχολογική και σωματική βία από τις γυναίκες τους; :D
Για κοίτα γύρω σου προσεκτικά και θα δεις κάτι ευνουχισμένα ανθρωπάκια
να κατουριώνται πάνω τους όταν τους ρίχνει το δολοφονικό βλέμμα το αρπακτικό αν πουν ή κάνουν κάτι που δεν του αρέσει.
Δεν έχεις δει ποτέ φουκαράδες στα σούπερ μάρκετ να φορτώνουν καρότσια κρατώντας στο χέρι τη λίστα που τους έδωσε η μέγαιρα;
:glasses12:
Ή σε εμπορικό δρόμο να πηγαίνει μπροστά η φώκια και πίσω το ανθρωπάκι φορτωμένο μέχρι τ' αυτιά με σακούλες και πακέτα ή να περιμένει καρτερικά στο δρόμο με τις ώρες μέχρι να αποφασίσει τι θα ψωνίσει το κήτος;
:s_cool
Δεν έχεις δει άντρες οδηγούς χαμένους στον κόσμο τους με απλανές βλέμμα να οδηγούν έχοντας συνοδηγό την πεθερά και πίσω τη χοντρή με δυο τρία κουτσούβελα;
:rolleyes:
Ή δεν ξέρεις άντρες που πρέπει να δίνουν αναφορά κάθε μισή ώρα για το πού είναι και τι κάνουν με βιντεοκλήση και στροφή 360ᵒ της κάμερας για να τσεκάρει η χοντροκώλα αν της λέει αλήθεια; :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 31 Μαρ 2023, 14:07

Ραν ταν πλαν έγραψε:
bizeli έγραψε:
Το ανάποδο θα έλεγα.

Ποιο ανάποδο;
Αμφισβητείς ότι 7 στους δέκα άντρες βιώνουν καθημερινά ψυχολογική και σωματική βία από τις γυναίκες τους; :D
να κατουριώνται πάνω τους όταν τους ρίχνει το δολοφονικό βλέμμα το αρπακτικό αν πουν ή κάνουν κάτι που δεν του αρέσει.
Δεν έχεις δει ποτέ φουκαράδες στα σούπερ μάρκετ να φορτώνουν καρότσια κρατώντας στο χέρι τη λίστα που τους έδωσε η μέγαιρα;
Ή σε εμπορικό δρόμο να πηγαίνει μπροστά η φώκια και πίσω το ανθρωπάκι φορτωμένο μέχρι τ' αυτιά με σακούλες και πακέτα ή να περιμένει καρτερικά στο δρόμο με τις ώρες μέχρι να αποφασίσει τι θα ψωνίσει το κήτος;
Δεν έχεις δει άντρες οδηγούς χαμένους στον κόσμο τους με απλανές βλέμμα να οδηγούν έχοντας συνοδηγό την πεθερά και πίσω τη χοντρή με δυο τρία κουτσούβελα;
Ή δεν ξέρεις άντρες που πρέπει να δίνουν αναφορά κάθε μισή ώρα για το πού είναι και τι κάνουν με βιντεοκλήση και στροφή 360ᵒ της κάμερας για να τσεκάρει η χοντροκώλα αν της λέει αλήθεια; :fico:

Περίεργες παρέες κάνεις ρε φίλε...
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 02 Απρ 2023, 18:25

Γιάννης έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:
Ποιο ανάποδο;

Περίεργες παρέες κάνεις ρε φίλε...

Αργά ή γρήγορα θα πάθεις και θα μάθεις. :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Απρ 2023, 18:54

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Γιάννης έγραψε: