Λαχουρένιος έγραψε:Tελικα το θεμα ειναι ο τυπος (αν ειναι με mrna ή οχι) ή η μαρκα?

Yπαρχει και το Αστρα Ζενεκα αφου δεν σας αρεσουν αυτα με το ΡΝΑ/ΔΝΑ.
Δεν είναι θέμα «μάρκας».
Είναι κυρίως θέμα τύπου - τεχνολογίας εμβολίου. Οι μεν ενέσεις RNA είναι κάτι πρωτόγνωρο (και επί της ουσίας είναι
θεραπεία κατά της κόβιντ και όχι «εμβόλιο», καθόσον απλά σε κάνουν να νοσείς ηπιότερα) και άγνωστο τί ακριβώς θα προκαλέσουν σε βάθος χρόνου, τα δε εμβόλια αδενοϊού είναι σχετικά δοκιμασμένα στο παρελθόν και κάποια είχαν παρουσιάσει προβλήματα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να εξετάζονται με αυστηρά κριτήρια (και όχι άρπα-κόλλα και στο πόδι, όπως γίνεται τώρα). Μέχρι στιγμής το Σπούτνικ φέρεται να είναι το πιο ασφαλές από αυτά, καθώς φέρεται να έχει βασιστεί σε δοκιμασμένους από το παρελθόν και σχετικά ασφαλείς αδενοϊούς.
Τα πιο ασφαλή και δοκιμασμένα επί σειρά πολλών ετών είναι τα εμβόλια αδρανοποιημένου ιού και τα πρωτεϊνικά εμβόλια, δηλαδή κυρίως όσα κυκλοφόρησε η Κίνα.
Κι αφού λύσαμε κι αυτές τις απορίες, για ποιο λόγο δεν έχω το δικαίωμα να αποφασίσω ο ίδιος (αναλαμβάνοντας και το όποιο κόστος αγοράς, μεταφοράς, συντήρησης κλπ) ποιο εμβόλιο θα κάνω;;;
Πού ακούστηκε (πέραν της ναζιστικής Γερμανίας) κάποιος ηλίθιος κρατικός παράγοντας να αποφασίζει, στην τύχη κιόλας, για κάποια επέμβαση που θα μου επιβάλλει να κάνω στο σώμα μου;;;