Ας μιλήσουμε λοιπόν για τους πατεράδες μας

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Re: Ας μιλήσουμε λοιπόν για τους πατεράδες μας

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 13 Μάιος 2019, 04:26

Αρίστος έγραψε:
Παμε τωρα να δουμε ενα μεγαλο ονομα της Αντιστασης να υπερασπιζεται τον Ηρακλη Τσιπρα.

Μαρτυρία «αθωώνει» τον Ηρακλή Τσίπρα

Ο Ηρακλής Τσίπρας δεν υπήρξε προδότης της αντιστασιακής οργάνωσης ΔΕΚΑ (Δημοκρατικό Εθνικό Κίνημα Αντίστασης), ούτε τον έστειλαν οι Απριλιανοί στην Κρήτη σαν Δούρειο Ιππο πριν από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, σύμφωνα με την άποψη της γνωστής αντιστασιακής Δέσποινας Σκαλοχωρίτου, σε αντίθεση με όσα έγραψε η εφημερίδα «Παραπολιτικά» του κ. Μαρινάκη, προβάλλοντας μονομερώς μια παλιά συνέντευξη του μακαρίτη δημοσιογράφου Γιάννη Χαλκιαδάκη, που είχε δώσει στον Αντώνη Σανουδάκη-Σανούδο.

Στόχος, η προβολή της αντιδραστικής συλλογικής ευθύνης για να χτυπηθεί η οικογένεια Τσίπρα και ειδικά ο πρωθυπουργός. Η αγωνίστρια Δέσποινα Σκαλοχωρίτου, που συμπυκνώνει τη ζώσα ιστορική συνείδηση της πόλης του Ηρακλείου και της Αριστεράς με τεράστια προσφορά, δηλώνει ότι αυτή τον κατέβασε στο Ηράκλειο την περίοδο της δημοκρατίας σε συνεργασία με τον αείμνηστο Ηλία Ηλιού, πρόεδρο της ΕΔΑ, τότε, και τη σύζυγό του Ελευθερία Ηλιού, για δουλειές.

https://www.efsyn.gr/politiki/158635_ma ... kli-tsipra

Η μαρτυρια της αγωνιστριας της Αντιστασης Δεσποινας Σκαλοχωριτου αποδεικνυει τα εξης:

α) Πως ο Ηρακλης Τσιπρας ειχε σχεσεις με την ΕΔΑ καθως τον βοηθουσε ο Ηλιας Ηλιου και η συζυγος του Ελευθερια που τον ειχαν σε μεγαλη εκτιμηση.

β) Πως στην Κρητη τον βοηθουσαν οι Αριστεροι να παρει τη δουλεια με την παλια Εθνικη Οδο Ηρακλειου-Ρεθυμνου ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ την χουντα και δεν την πηρε μετα οπως δηλωσε ο Ιωαννιδης γιατι επι χουντας εφυγε.

Ειδικότερα για τον ακριβή τρόπο που μετέβη ο Ηρακλής Τσίπρας από την Αθήνα στο Ηράκλειο -και όχι στο Ρέθυμνο, όπως υποστηρίζει ο Γιάννης Χαλκιαδάκης-, η 90χρονη πλέον Δέσποινα Σκαλοχωρίτου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΔΑ τη δεκαετία του 1960, μας λέει: «Εγώ τον Ηρακλή Τσίπρα τότε δεν τον ήξερα. Μου λέει ο Ηλιού “θα σου κάνω ένα τραπέζι. -“Πάλι στα πατσατζίδικα θα με πας;” του λέω. -“Οχι, η Ελευθερία, η γυναίκα μου, θα σου κάνει το τραπέζι”.

Πάω και βλέπω κάποιον κύριο που δεν τον ήξερα. Τον αγκαλιάζει η Ελευθερία και μου λέει: “Δεσποινιώ -γιατί έτσι με έλεγε-, είναι ο αντικαταστάτης του Φίλιππά μου, αυτός μου δίνει κουράγιο για να αντέχω”. Τον αγκάλιασε και τον φίλησε και μου λέει: “Εσύ που ανακατεύεσαι με τα τεχνικά έργα και ξέρεις εργολάβους, θα τον βοηθήσεις;” -“Αν μπορώ”. -“Είναι ο καλύτερος εργολάβος δημοσίων έργων, είναι ο καλύτερος νέος που γνώρισα, και κολλητός-αδελφός του Φίλιππά μου, και επειδή είναι αριστερός, του αφαίρεσε ο πρωθυπουργός ένα έργο”.

Η Δέσποινα Σκαλοχωρίτου περιγράφει την εμπλοκή του Ηρακλή Τσίπρα στο έργο της παλιάς εθνικής οδού Ηρακλείου-Ρεθύμνου ως εξής: «Κατέβηκε στο Ηράκλειο ο Ηρακλής μοναχός του την προπαραμονή της δημοπρασίας, πολύ πριν από τη χούντα, γιατί στη χούντα έφυγε. Πήρε τη δημοπρασία και μετά μου λέει: “Κυρά-Δέσποινα, μπορείς να με βοηθήσεις, να εγγυηθείς να πάρω ένα σπίτι;”

.

Ας διαβασει τα παραπανω και ο Ραν ταν πλαν για να σχηματισει τελικη γνωμη.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 13 Μάιος 2019, 04:39

Η Σκαλοχωριτου που τα λεει αυτα ηταν αντιστασιακια στην Κρητη επι Κατοχης και την συλλαβανε επι Χουντας εκτοπιζοντας την απο το Ηρακλειο στην Ιεραπετρα...

ενω πριν την χουντα στην δεκαετια του 60 ειχε θεση στη διοικουσα Επιτροπη της ΕΔΑ.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Μάιος 2019, 07:19

Αυτη η ιστορια δεν απανταει σε οσα συζηταμε. Λεει οτι ειχε σχεσεις με την ΕΔΑ και τον βοηθησε η Σκαλοχωριτου να παρει ενα εργο προ χουντας.

Δεν αναφερεται στο τι εκανε επι χουντας.

Επισης δεν αποτελει απαντηση στον Ιωαννιδη, ο οποιος δεν αναφερεται καν στο αρθρο, αλλα στον Χαλκιαδακη που ελεγε οτι ο Ηρακλης ρουφιανεψε την ΔΕΚΑ στην χουντα
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 13 Μάιος 2019, 10:29

Απαντάει στον Ιωαννίδη ότι το δημόσιο έργο που ανελαβαν στην Κρητη το ανελαβαν ΠΡΙΝ την χουντα.

Γιατι η δημοπρασια του δρομου στην ΚΡητη εγινε ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ τη χουντα ενω μετα την χουντα ο Ηρακλης εφυγε απο την Κρητη συμφωνα με την Δεσποινα Σκαλοχωριτου.

Και ξεκαθαριζει οτι δεν θα μπορουσαν να εχουν καλες σχεσεις με τη χουντα απο τη στιγμη που ο ιδρυτης της εταιρειας Ηρακλης, ο θειος του Τσιπρα, ανηκε στο χωρο της ΕΔΑ.

.
0 .

.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 13 Μάιος 2019, 12:00

Αρίστος έγραψε:

.

Έχω σχηματίσει. Ότι οι αδελφοί Τσίπρα καμιά σχέση δεν είχαν με πράξεις αντίστασης ενάντια στη χούντα.
Το ότι πέρασαν κάποια στιγμή από την ΕΔΑ, πράγμα που ίσως να λειτούργησε επαγγελματικά εναντίον τους κατά την περίοδο της χούντας, δε σημαίνει ότι δικαιούνται τον τίτλο του αντιστασιακού που προσπαθούν να τους απονείμουν κάποιοι που καίγονται να φτιάξουν αριστερό και αγωνιστικό οικογενειακό προφίλ στον Αλέξη.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Μάιος 2019, 12:49

Αρίστος έγραψε:Απαντάει στον Ιωαννίδη ότι το δημόσιο έργο που ανελαβαν στην Κρητη το ανελαβαν ΠΡΙΝ την χουντα.

To oνομα του Ιωαννιδη δεν υπαρχει καθολου στο αρθρο.

Το αρθρο αναφερεται ρητα ως απαντηση σε ισχυρισμους του Χαλκιαδακη που δημοσιευσαν τα Παραπολιτικα

Ο Ηρακλής Τσίπρας δεν υπήρξε προδότης της αντιστασιακής οργάνωσης ΔΕΚΑ (Δημοκρατικό Εθνικό Κίνημα Αντίστασης), ούτε τον έστειλαν οι Απριλιανοί στην Κρήτη σαν Δούρειο Ιππο πριν από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, σύμφωνα με την άποψη της γνωστής αντιστασιακής Δέσποινας Σκαλοχωρίτου, σε αντίθεση με όσα έγραψε η εφημερίδα «Παραπολιτικά» του κ. Μαρινάκη, προβάλλοντας μονομερώς μια παλιά συνέντευξη του μακαρίτη δημοσιογράφου Γιάννη Χαλκιαδάκη, που είχε δώσει στον Αντώνη Σανουδάκη-Σανούδο.

Το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», το οποίο παρουσιάζει ως γεγονός, μία υπόθεση που έκανε ο δημοσιογράφος Χαλκιαδάκης, ότι δηλαδή ο Δούρειος Ιππος της χούντας στην οργάνωση ΔΕΚΑ και ο άνθρωπος που την πρόδωσε είναι ο Ηρακλής Τσίπρας, είναι προφανές ότι έχει στόχο το χτύπημα της οικογένειας του πρωθυπουργού, λοιδορώντας τον θείο του και πατέρα του συμβούλου του, Γ. Τσίπρα

0 .

'71
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό '71 » 13 Μάιος 2019, 13:23

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Έχω σχηματίσει. Ότι οι αδελφοί Τσίπρα καμιά σχέση δεν είχαν με πράξεις αντίστασης ενάντια στη χούντα.
Το ότι πέρασαν κάποια στιγμή από την ΕΔΑ, πράγμα που ίσως να λειτούργησε επαγγελματικά εναντίον τους κατά την περίοδο της χούντας, δε σημαίνει ότι δικαιούνται τον τίτλο του αντιστασιακού που προσπαθούν να τους απονείμουν κάποιοι που καίγονται να φτιάξουν αριστερό και αγωνιστικό οικογενειακό προφίλ στον Αλέξη.

Ο ίδιος ο Τσίπρας είπε ότι δεν ισχυρίζεται ότι ο πατέρας του έχυσε το αίμα του,απλά είπε ότι ήταν άνθρωπος δημοκρατικών πεποιθήσεων.Και συ στην τελική τι έχεις κάνει για το σοσιαλισμό;Τίποτα,σε ένα φόρουμ γράφεις άντε βαριά να κατεβαίνεις σε καμία από τις κρατικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ.Ακίνδυνος για το σύστημα μεν,όχι όμως απαραίτητα και υπερασπιστής του.Γιατί λοιπόν ψέγεις όλο αυτόν τον κόσμο που δε γουστάρει τους δεξιούς,αλλά ταυτόχρονα δεν κάνει και τη μεγάλη προλεταριακή επανάσταση της εποχής του;Είσαι λάθος κατά τη γνώμη μου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Μάιος 2019, 13:30

'71 έγραψε:Γιατί λοιπόν ψέγεις όλο αυτόν τον κόσμο που δε γουστάρει τους δεξιούς,αλλά ταυτόχρονα δεν κάνει και τη μεγάλη προλεταριακή επανάσταση της εποχής του;Είσαι λάθος κατά τη γνώμη μου.

Γιατι ο ''κοσμος που δε γουσταρει τους δεξιους'' δεν πλουτισε λαμβανοντας εργα απο τον Παπαδοπουλο και τον Παττακο οπως ο μπαμπας του αρχηγου σου
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 13 Μάιος 2019, 14:51

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Αρίστος έγραψε:

.

Aγαπητε φιλε ο ιδιος ο Τσιπρας διευκρινισε οτι δεν θελει να πει πως ο πατερας του και ο θειος του ηταν αντιστασιακοι αλλα πως κινουνταν στο χωρο της αριστερας.

Ουτε εγω θελησα να καλλιεργησω προφιλ τους αντιστασιακο.

Αυτο που επεμεινα ομως και επιβεβαιωθηκα απο την Δεσποινα Σκαλοχωριτου ηταν πως δεν ειχαν παρτιδες με τη χουντα.

Αντιθετα αποδειχθηκε πως ειχαν παρτιδες με την ΕΔΑ. ;)

.
0 .

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 13 Μάιος 2019, 14:52

Λαχουρένιος έγραψε:
'71 έγραψε:Γιατί λοιπόν ψέγεις όλο αυτόν τον κόσμο που δε γουστάρει τους δεξιούς,αλλά ταυτόχρονα δεν κάνει και τη μεγάλη προλεταριακή επανάσταση της εποχής του;Είσαι λάθος κατά τη γνώμη μου.

Γιατι ο ''κοσμος που δε γουσταρει τους δεξιους'' δεν πλουτισε λαμβανοντας εργα απο τον Παπαδοπουλο και τον Παττακο οπως ο μπαμπας του αρχηγου σου

Επιμενεις κι ας σε διαψευδει η Κρητικια αντιστασιακη που ηταν στη Διοικουσα Επιτροπη της ΕΔΑ.

Εσυ εκτιθεσαι.

Εν τω μεταξυ ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και πολυ ΠΡΟΣΤΥΧΟ αυτο που εκανες.

Απαντας ΑΝΤΙ του Ραν ταν πλαν στον 71 ενω γνωριζεις μαλιστα οτι ο 71 σε εχει στο ignore.

.
0 .

.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”