Μήπως είσαι κι εσύ ΚΚΕ;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Re: Μήπως είσαι κι εσύ ΚΚΕ;

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 20 Μάιος 2023, 13:06

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν θες να γράφεις σε αυτό το νήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αφορά το ΚΚΕ, αλλά δεν είχες θέμα να συζητάς για την απεργία του ΠΑΜΕ στα ναυπηγεία στο νήμα που άνοιξα για τον Τσίπρα και τους χρυσαυγίτες

Στην [b]τρολιά
που άνοιξες θες να πεις με σκοπό την δυσφήμιση του σύριζα αλλά το προσπερνάω... Εκεί δεν έθεσα εγώ το θέμα του ΠΑΜΕ, αλλά μιας και αναφέρθηκε συμφώνησα ότι πρακτικές ξυλοφορτομάτων και "κόκκινων τρομοκρατιών" δεν απέχουν πολύ απο αβγουλίστικες πρακτικές οπότε όποιος θέλει μπορεί να ανοίγει τέτοια τρολονήματα με τίτλους "κομουναυγητισμός" κλπ.

Λαχουρένιος έγραψε:Πάντως και σε άλλα νήματα έχεις αποφύγει να δικαιολογήσεις την στήριξη σου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχω τέτοια διάθεση, δεν είπα ποτέ ότι είναι αλάνθαστος ή ότι δεν ενδέχεται να ψηφίσω κάτι άλλο, απο κει και πέρα ό,τι κι αν πούμε θα είναι χάσιμο χρόνου γιατί όλα τα επιχειρήματα θα καταλήξουν στο εξής: οτι υπάρχει διαφορετική πολιτική κοσμοθεωρία. Πάνω σε αυτό δέχομαι να χάσω λίγο χρόνο να συζητήσω με αριστερούς (γιατί αφήνω πάντα ανοιχτό κάποιο ενδεχόμενο να μου διαφεύγει κάτι, να κάνω κάπου λάθος, να υπάρχει κάτι που δεν ξέρω κλπ) το να πιάσω να επιχειρηματολογώ για κάθε κίνηση του συριζα δεν μπαίνω στη διαδικασία να το κάνω, προφανώς έχει κάνει και τα λάθη του έχει και τα σωστά του και δεν τελειώνουν ποτέ τέτοιου είδους συζητήσεις.

Λαχουρένιος έγραψε:Θα μιλήσω για μένα και όχι για τον Ραν εδώ. Δεν έχω προσπαθήσει ποτέ ούτε ιντερνετικά ούτε IRL να πείσω κάποιον να ψηφίσει το οτιδήποτε. Σκέψου ότι οι περισσότεροι στενοί μου φίλοι και συγγενείς δεν έχουν καμία σχέση με το ΚΚΕ και ποτέ δεν έχω τσακωθεί μαζί τους επειδή έχουν αρνητική γνώμη για το κόμμα ούτε τους έχω κάνει προεκλογικό ψηστήρι. Θεωρώ ότι κάποιος γίνεται πρήξας όταν το κάνει αυτό.

Το μόνο που κάνω είναι να συζητώ για τις πολιτικές εξελίξεις και αν η κουβέντα πάει στο ΚΚΕ αναφέρω ότι πχ πρεσβεύει το Α, το Β και το Γ, και όχι το Δ ή το Ε όπως μπορεί να νομίζει κάποιος. Αν το Α,Β,Γ του κάνει του άλλου ας το ψηφίσει, αν όχι δικαίωμά του και χέστηκα κιόλας. Ένας λόγος που ποτέ δεν οργανώθηκα ως μέλος του ΚΚΕ είναι ότι δεν θέλω να χω την ευθύνη να μπαίνω σε τέτοια διαδικασία με όποιον άνθρωπο συνομιλώ και να σπάω μπάλες όπως δυστυχώς κάνουν τα γραμμένα μέλη.

Υπάρχουν άλλοι που είναι τόσο πορωμένοι που την πέφτουν ακόμα και σε ψηφοφόρους του κόμματος που ψηφίζουν, αν οι εν λόγω ψηφοφόροι διαφωνούν με κάποιες θέσεις ή δε πολυσυμπαθούν την εκάστοτε ηγεσία. Αυτές τις βρίσκω αρρώστες καταστάσεις.

Δεν είπα ότι είσαι μέλος ούτε ότι προσπαθείς να κάνεις πλύση εγκεφάλου, εξάλλου σε ανώνυμο φόρουμ είμαστε και «παίζουμε» εδω πέρα... ωστόσο το ότι υποστηρίζεις τις θέσεις του ΚΚΚ και ότι κυριαρχεί ο συριζα στην αρνητική κριτική σου για την πολιτική πραγματικότητα είναι γεγονός. Δικαιολογείται βέβαια: αυτό που σας «καίει» ως κόμμα είναι να μην περάσει στο ευρύ εκλογικό σώμα ότι ο σύριζα είναι αντίπαλος σας απο αριστερά, η πρεμούρα να αποδείξετε ότι «δεξιά και αριστερά δεν έχουν καμία σημασία και καμιά διαφορά» οπότε λογικό να ασχολείστε μόνο με τον σύριζα. Αυτή τη λογική είναι που κατακρίνω ως "επαγγελματική καρεκλοκενταυρική κομματοσκυλίαση", την οποία κι εσύ δυστυχώς (γιατί σε εκτιμώ) ακολουθείς πιστά. :rolleyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 20 Μάιος 2023, 13:18

Λαχουρένιος έγραψε:Θα μιλήσω για μένα και όχι για τον Ραν εδώ.

Θα μίλαγα εγώ αλλά ντρέπομαι. :ashamed:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 20 Μάιος 2023, 16:43

Τελευταίο ανακοινωθέν από το ταξικό μέτωπο του «ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.»
Αύριο όλοι ψηφίζουμε στη βάση του ιστορικά δικαιωμένου συνθήματος «Τι Πλαστήρας τι Παπάγος.»
και με τη βεβαιότητα του ότι όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, από την ''αριστερά'' ή από τη δεξιά,
οι χαμένοι θα είναι τα γνωστά μισθωτά υποζύγια που θα σηκώσουν ακόμα μια φορά το βάρος της ανάπτυξης και της εγγύησης της σταθερότητας των κερδών των αριστεροδεξιών παρασίτων που λυμαίνονται τον τόπο.
Από αυτή τη στιγμή και μέχρι τη Δευτέρα περνάμε σε σιγή ασυρμάτου (πρώτα το επαναστατικό καθήκον) που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα είναι μια ημέρα φόβου για την τάξη των εκμεταλλευτών και θριάμβου για το λαϊκό κίνημα.
Hasta la victoria siempre.

0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Μάιος 2023, 18:51

BaKXOS_Lysios έγραψε:Στην τρολιά που άνοιξες θες να πεις με σκοπό την δυσφήμιση του σύριζα αλλά το προσπερνάω... Εκεί δεν έθεσα εγώ το θέμα του ΠΑΜΕ, αλλά μιας και αναφέρθηκε συμφώνησα ότι πρακτικές ξυλοφορτομάτων και "κόκκινων τρομοκρατιών" δεν απέχουν πολύ απο αβγουλίστικες πρακτικές οπότε όποιος θέλει μπορεί να ανοίγει τέτοια τρολονήματα με τίτλους "κομουναυγητισμός" κλπ.

Δεν είναι τρολιά το νήμα μου. Η δήλωση του Τσίπρα προκάλεσε μεγάλο ντόρο και σχολιάστηκε από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Το αν εσύ διαφωνείς με την ερμηνεία που της έδωσα αυτό είναι άλλο ζήτημα.

Δεν έχω τέτοια διάθεση, δεν είπα ποτέ ότι είναι αλάνθαστος ή ότι δεν ενδέχεται να ψηφίσω κάτι άλλο, απο κει και πέρα ό,τι κι αν πούμε θα είναι χάσιμο χρόνου γιατί όλα τα επιχειρήματα θα καταλήξουν στο εξής: οτι υπάρχει διαφορετική πολιτική κοσμοθεωρία. Πάνω σε αυτό δέχομαι να χάσω λίγο χρόνο να συζητήσω με αριστερούς (γιατί αφήνω πάντα ανοιχτό κάποιο ενδεχόμενο να μου διαφεύγει κάτι, να κάνω κάπου λάθος, να υπάρχει κάτι που δεν ξέρω κλπ) το να πιάσω να επιχειρηματολογώ για κάθε κίνηση του συριζα δεν μπαίνω στη διαδικασία να το κάνω, προφανώς έχει κάνει και τα λάθη του έχει και τα σωστά του και δεν τελειώνουν ποτέ τέτοιου είδους συζητήσεις.

Ο κυριότερος λόγος που σε ρωτάω για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι γράφεις τόσα για το ΚΚΕ και προσπαθώ να καταλάβω τι παραπάνω καλύτερο θεωρείς πως κάνει έναντι του ΚΚΕ, έχοντας ως δεδομένο ότι τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ το '15 με '19 σχημάτισαν κακή εντύπωση σε μεγάλο μέρος της ίδιας της βάσης του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 500.000 ψήφους από τον Γεναρή του '15 στο '19 και στις ευρωεκλογές του ίδιου έτους που ήταν πιο χαλαρή η ψήφος και δεν υπήρχε ο μπαμπούλας της ΝΔ ήταν 900.000 ψήφους κάτω(!).

Όταν έχουν προηγηθεί όλα αυτά (μνημόνια, δημοψήφισμα κλπ) και εσύ στέκεσαι στο πότε έκλασε και πότε ρεύτηκε ο Κουτσούμπας τότε αυτή η στάση μου φαίνεται τελείως ακατανόητη.

Δεν είπα ότι είσαι μέλος ούτε ότι προσπαθείς να κάνεις πλύση εγκεφάλου, εξάλλου σε ανώνυμο φόρουμ είμαστε και «παίζουμε» εδω πέρα... ωστόσο το ότι υποστηρίζεις τις θέσεις του ΚΚΚ και ότι κυριαρχεί ο συριζα στην αρνητική κριτική σου για την πολιτική πραγματικότητα είναι γεγονός. Δικαιολογείται βέβαια: αυτό που σας «καίει» ως κόμμα είναι να μην περάσει στο ευρύ εκλογικό σώμα ότι ο σύριζα είναι αντίπαλος σας απο αριστερά, η πρεμούρα να αποδείξετε ότι «δεξιά και αριστερά δεν έχουν καμία σημασία και καμιά διαφορά» οπότε λογικό να ασχολείστε μόνο με τον σύριζα. Αυτή τη λογική είναι που κατακρίνω ως "επαγγελματική καρεκλοκενταυρική κομματοσκυλίαση", την οποία κι εσύ δυστυχώς (γιατί σε εκτιμώ) ακολουθείς πιστά. :rolleyes:

Αυτό έχει να κάνει με το ποιον μιλάω. Αν το νήμα αφορά την ΝΔ ή μιλάω με ΝΔκράτη θα του πω για την ΝΔ. Το αντίστοιχο κάνω με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάθε άλλο κόμμα.

Η κριτική της σοσιαλδημοκρατίας εκ μέρους των κομμουνιστών δεν είναι κάτι καινοφανές. Αν δεις με τι λόγια αναφέρεται ο Λένιν στους σοσιαλδημοκράτες της Β' Διεθνούς είναι 100 φορές πιο χοντρά από οτιδήποτε έχει πει ο Κουτσούμπας για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου κιόλας ότι η σοσιαλδημοκρατία της εποχής ήταν πολύ πιο αριστερή από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο έκανε και ο Μαρξ σε μικρότερο βαθμό έναντι σε άλλους σοσιαλιστές της εποχής του αλλά και σε αναρχικούς. Οι κλασικοί του μαρξισμού έχουν πάρα πολλά έργα που είναι αφιερωμένα στην πολεμική άλλων προοδευτικών (εντός ή εκτός εισαγωγικών) πχ Φιλοσοφία της Αθλιότητας, Η Χρεοκοπία της Β' Διεθνούς κλπ.

Οπότε αν νομίζεις ότι η στάση του ΚΚΕ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάποια ιδιαιτερότητα του Κουτσούμπα κάνεις τεράστιο λάθος. Επίσης το ΚΚΕ είχε παρόμοια στάση ενάντια στο ΚΚΕ εσ. που ήταν ένα κόμμα του 1 με 2% και δεν μας απειλούσε εκλογικά. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν το '12 ήταν ισχυρός εκλογικά (πάντα έπαιρνε λιγότερο από μας) αλλά πάλι τον κράζαμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 20 Μάιος 2023, 19:08

Εγώ λέω να δημιουργήσετε τάγματα εφόδου, να την στήνεται έξω από τα εκλογικά τμήματα και όποιος σας φαίνεται ότι δεν ψήφισε ΚΚΕ να του ρίχνεται του κερατά μερικές ψιλές.

Το ζήτημα είναι που να βρείτε νέους να το κάνετε, κάτι λίγοι που σας περισσεύουν τους έχετε στα ναυπηγεία, τα γεροντια που σας έμειναν έχουν ένα προστάτη που αν τον φας στο κεφάλι την εβαψες.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 20 Μάιος 2023, 21:49

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν είναι τρολιά το νήμα μου.

Δεν είναι τρολιά νήμα με τίτλο "συριζαυγιτισμός". ΟΚ. Ασχολίαστο. Πάμε παρακάτω... :laugh1: :laugh1: :laugh1:

Λαχουρένιος έγραψε: σε ρωτάω για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι γράφεις τόσα για το ΚΚΕ και προσπαθώ να καταλάβω τι παραπάνω καλύτερο θεωρείς πως κάνει έναντι του ΚΚΕ,

Ούτε καν τίθεται τέτοιο θέμα αφού το ένα κόμμα δεν έχει κυβερνήσει καν για να γίνει οποιαδήποτε σύγκριση. Τίποτε παραπάνω δεν έχει κάνει το ΚΚ απο το να κάθεται στην καρέκλα και να ασκεί κριτική. Το μόνο ενδιαφέρον του είναι μην χάσει τα ποσοστά του και μην κινδυνέψει να αφανιστεί μένοντας εκτός κοινοβουλίου. Συνεπώς οποιαδήποτε κριτική ή σύγκριση μπορεί να γίνεται μόνο σε τέτοια (θεωρητική) βάση.
Ουδέποτε ασχολήθηκα τόσο συγκεκριμένα με "πότε έκλασε ή ρεύτηκε ο Κουτσούμπας" (αυτό το κάνεις εσύ που σχεδόν με κάθε δήλωση ή κίνηση του Τσίπρα ανοίγεις κι απο ένα νέο σχετικό τρολονήμα). Η κριτική μου αφορά κάποιες γενικές παρατηρήσεις παρακολουθώντας την επικαιρότητα (στις οποίες δεν αναφέρομαι ποτέ καν ειδικά) και πάνω στις θεωρητικές δηλώσεις απο εσάς τους ίδιους.

Λαχουρένιος έγραψε:Οπότε αν νομίζεις ότι η στάση του ΚΚΕ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάποια ιδιαιτερότητα του Κουτσούμπα κάνεις τεράστιο λάθος.

Δεν νομίζω...η συγκεκριμένη ηγεσία έχει κάνει εργόχειρο την πολεμική εναντίον του σύριζα, δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε τέτοιο βαθμό.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Μάιος 2023, 14:11

BaKXOS_Lysios έγραψε:Δεν είναι τρολιά νήμα με τίτλο "συριζαυγιτισμός". ΟΚ. Ασχολίαστο. Πάμε παρακάτω... :laugh1: :laugh1: :laugh1:

Καλά τώρα, πιάνεσαι από τον τίτλο για να βγεις από την δύσκολη θέση. Η δήλωση του Τσίπρα έκανε μεγάλο ντόρο, σχολιάστηκε από τους δημοσιογράφους και τους άλλους αρχηγούς και ο ίδιος ο Τσίπρας έκανε νέες δηλώσεις για να τα μπαλώσει. Ακόμα και αν δεν σου αρέσει ο τίτλος, το νήμα αφορά μια πραγματική είδηση.

Ούτε καν τίθεται τέτοιο θέμα αφού το ένα κόμμα δεν έχει κυβερνήσει καν για να γίνει οποιαδήποτε σύγκριση. Τίποτε παραπάνω δεν έχει κάνει το ΚΚ απο το να κάθεται στην καρέκλα και να ασκεί κριτική. Το μόνο ενδιαφέρον του είναι μην χάσει τα ποσοστά του και μην κινδυνέψει να αφανιστεί μένοντας εκτός κοινοβουλίου. Συνεπώς οποιαδήποτε κριτική ή σύγκριση μπορεί να γίνεται μόνο σε τέτοια (θεωρητική) βάση.

Δεν λέει κάτι αυτό. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κυβερνήσει ποτέ πριν το '15 αλλά μια χαρά ασκούσε κριτική σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τα μνημόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως κάθε κυβέρνηση κρίνεται με βάση τα πεπραγμένα του και τις προεκλογικές του υποσχέσεις και κάτι τέτοιο έχεις αποφύγει να το κάνεις.

Ουδέποτε ασχολήθηκα τόσο συγκεκριμένα με "πότε έκλασε ή ρεύτηκε ο Κουτσούμπας" (αυτό το κάνεις εσύ που σχεδόν με κάθε δήλωση ή κίνηση του Τσίπρα ανοίγεις κι απο ένα νέο σχετικό τρολονήμα). Η κριτική μου αφορά κάποιες γενικές παρατηρήσεις παρακολουθώντας την επικαιρότητα (στις οποίες δεν αναφέρομαι ποτέ καν ειδικά) και πάνω στις θεωρητικές δηλώσεις απο εσάς τους ίδιους.

To point είναι ότι κατακρίνεις το ΚΚΕ και το έχεις συνέχεια κάτω από το μικροσκόπιο για να βρεις κάτι που δεν σου αρέσει, ενώ προσπερνάς με ευκολία την πενταετία ΣΥΡΙΖΑ με τα νεοφίλ μέτρα που ψήφισε παρέα με Μητσοτάκη, την κοροιδία που έπαιξε στο 60% του κόσμου με το δημοψήφισμα και την καταπάτηση όλων των προεκλογικών του υποσχέσεων.

Δεν νομίζω...η συγκεκριμένη ηγεσία έχει κάνει εργόχειρο την πολεμική εναντίον του σύριζα, δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε τέτοιο βαθμό.

Τα περισσότερα έργα του Λένιν και παρά πολλά των Μαρξ και Ένγκελς είναι πολεμική σε άλλους ''αριστερούς''. Θα ήταν και αυτοί δεκανίκια της δεξιάς φαίνεται :D Μπροστά στον Κάουτσκι και Μπέρνσταιν που τους έκραζε ο Λένιν, ο Τσίπρας είναι η Θάτσερ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 22 Μάιος 2023, 11:59

7,23 και τρίτο κόμμα στην Αττική το ΚΚΕ και έτσουξε.
Κατά τα άλλα το ΚΚΕ φταίει που οι ''αριστερές'' δυνάμεις δεν έχουν πλειοψηφία
και δεν μπήκε η δεξιά στο χρονοντούλαπο, ενώ και τα σε αναμονή 350 προαπαιτούμενα αντιλαϊκά νομοσχέδια του ταμείου ανάκαμψης μέχρι το 2025 θα ψηφιστούν αντάμα από αυτούς τους τρεις ασυμφιλίωτους ταξικούς εχθρούς (νδ-συριζα-πασοκ) που μεταξύ τους (κατά Ντόρα, Πόπη και Λευτέρη) δεν έχουν τεράστιες και ουσιαστικές διαφορές σε όλα τα μεγάλα ζητήματα.
Και όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής και πάλι η κανονικότητα και η σταθερότητα νίκησε
και σε αυτές τις εκλογές (κατά Πρετεντέρη και Πορτοσάλτε) και ο νοών νοείτω.

Εν τω μεταξύ εμείς συνεχίζουμε.

Εικόνα
1 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 22 Μάιος 2023, 12:03

Ραν ταν πλαν έγραψε:7,23 και τρίτο κόμμα στην Αττική το ΚΚΕ και έτσουξε.
Κατά τα άλλα το ΚΚΕ φταίει που οι ''αριστερές'' δυνάμεις δεν έχουν πλειοψηφία
και δεν μπήκε η δεξιά στο χρονοντούλαπο, ενώ και τα σε αναμονή 350 προαπαιτούμενα αντιλαϊκά νομοσχέδια του ταμείου ανάκαμψης μέχρι το 2025 θα ψηφιστούν αντάμα από αυτούς τους τρεις ασυμφιλίωτους ταξικούς εχθρούς (νδ-συριζα-πασοκ) που μεταξύ τους (κατά Ντόρα, Πόπη και Λευτέρη) δεν έχουν τεράστιες και ουσιαστικές διαφορές σε όλα τα μεγάλα ζητήματα.
Και όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής και πάλι η κανονικότητα και η σταθερότητα νίκησε
και σε αυτές τις εκλογές (κατά Πρετεντέρη και Πορτοσάλτε) και ο νοών νοείτω.

Εν τω μεταξύ εμείς συνεχίζουμε.

Εικόνα

Προτείνω να φτιάξετε το κράτος της Αττικής για να είστε τρίτο κόμμα.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 22 Μάιος 2023, 12:04

αλλος πονος και αυτος του κκε -πηρε λιγους ψηφους παραπανω απο παιζακια
που χαρτζιλικωνονται απο τους κυρπαντεληδες και το πανηγυρίζουν α ρε ραν!
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”