Diadochos έγραψε:Diego έγραψε:Kauldron έγραψε:
Έτσι όπως μου τα λές, φίλε Ντιέγκο, εγώ που δεν με διόρισε κανένας πουθενά, πρέπει να αρχίσω τώρα να νιώθω πολύ μαλάκας (ακόμα και πιο πολύ απ' όσο ένιωθα πριν).
Αγαπητέ συντονιστά, η πλειοψηφία ΔΕΝ είσαι εσύ ή εγώ. Πρέπει να δούμε και το θέμα αφαιρετικά λίγο.Πάρε την πολυκατοικία και την διπλανή πολυκατοικία και σκέψου πόσοι ήταν ΔΥ, πόσοι διοριστήκανε με μέσο, πόσοι βάλανε βύσμα στο στρατό, πόσοι κάνανε δουλειές με το δημόσιο και δίνανε μίζες, πόσοι ΕΕ δεν κόβανε το 50% των αποδείξεων.Μόνο τους φανατικούς πασόκους να πάρεις, μιλάμε για το 30 με 40% του πληθυσμού.Βάλε και τα σαμαρόφωνα, να πως φτάσαμε στο 60%.
Όταν υπάρχει ένα σύστημα όπου σχεδόν μόνο με μέσο μπορείς να διοριστείς, τι περιμένεις να κάνει ο άλλος; Ποιανού ευθύνη είναι η σωστή λειτουργία του κράτους και των θεσμών;
Δεν μπορεί να πετιέται το μπαλάκι στον ψηφοφόρο. Δεν έχουμε άμεση δημοκρατία, κοινοβουλευτική έχουμε, δλδ ψηφίζουμε κάποιους λίγους οι οποίοι αναλαμβάνουν προνόμια και ευθύνη.
Όλα αυτά που περιγράφεις, ως ευθύνες των πολιτών, γινόταν γιατί επιτρεπόταν να γίνουν, αυτό ήταν το νορμάλ, το σύστημα στην χώρα μας. Το να περιμένεις μέσα σε τέτοιο κλίμα και σύστημα ο άλλος να έκανε τον ιεραπόστολο, και ότι επειδή δεν τον έκανε έχει ευθύνες, δεν το βρίσκω σοβαρό.
Στο παράδειγμα των αποδείξεων, στις χώρες που κόβουν, δεν το κάνουν απο την καλή τους την καρδιά, αλλά από τρόμο για την εφορία. Στην Ελλάδα δεν υπήρχε τρόμος, ακόμη και να σε έπιαναν έδινες ένα δωράκι στον φοριακό και την γλύτωνες.
Αγαπητέ Διάδοχε. ο ψηφοφόρος μέσα στην κάλπη είναι μόνος.Μπορεί να ψηφίσει ό,τι θέλει.Προτιμούσε να ψηφίζει τους διορίζοντες από το να αναλάβει τις ευθύνες του.Το live and let die οδηγεί στην διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής που ΠΑΝΤΟΤΕ δρα εις βάρος των ασθενέστερων.Μόνο που όλοι καταλαβαίνουν πως είναι ο ασθενέστερος πολύ αργά.
Συμφωνώ πως πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα ελέγχου ωστόσο δεν μπορείς να ελέγχεις ανά πάσα στιγμή 10 000 000 κόσμο.Πρέπει κάποια στιγμή να στοχαστούν οι πολίτες, από την Κυρία Σοφία τη Βούλτεψη μέχρι τον Μήτσο τον Οικοδόμο, τι αντίκτυπο θα έχουν οι πράξεις τους μέσα στην κοινωνία. Αν θέλουν ελευθερία, να μην κάνουν σαν μικρά παιδιά που θέλουν κηδεμόνες.
libre έγραψε:Το συστημα Σαρκοζι βούλιαξε οικονομικά τη Γαλλία; Εχει πελατιακό συστημα η Γαλλία; Είναι διεφθαρμένοι οι Γαλλοι σαν λαός πχ παίρνουν οι γιατροί φακελλάκια και δωροδοκούνται οι εφοριακοί;Diego έγραψε:Ψυχραιμία-το σύστημα Σαρκοζύ όχι απλά δεν απομακρύνθηκε αλλά θέλει πίσω και την εξουσία.Το γεγονός πως οι 'Ελληνες ειναι περισσότερο διεφθαρμένοι από όσο τους παίρνει, δε σημαίνει πως έξω είναι αδιάφθοροι.
Ναι, έχει πελατιακό σύστημα η Γαλλία, λιγότερο αναλογικά της Ελλάδος αλλά μια χαρά βολεύονταν ένα κάρο κρατικές εταιρίες και ΔΥ από τους πολιτικούς.Δεν έχει τόση διαφθορά για να πέσει έξω όπως η Ελλάδα αλλά επειδή τους έχω δει από κοντά, μέχρι και στην Χ που ήμουν, το πελατειακό σύστημα και οι μασσωνίες ήταν ξεκάθαρο.'Οσο για τον Σαρκοζύ, ευτυχώς έπεσε πριν ρίξει έξω τη χώρα με τα δωράκια στους κολλητούς και ευελπιστώ να πέσει και ο Ολάντ λίαν συντόμως.

Έχει γκόμενα ο άνθρωπος, απαγορεύεται; ή πρέπει να κάνει τον πυροσβέστη της Ευρώπης 24ώρες/24ωρο; Εντάξει είναι λίγο γραφικός, αλλά δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για κάτι.
  Έχει γκόμενα ο άνθρωπος, απαγορεύεται; ή πρέπει να κάνει τον πυροσβέστη της Ευρώπης 24ώρες/24ωρο; Εντάξει είναι λίγο γραφικός, αλλά δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για κάτι.