ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Re: ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 13 Σεπ 2017, 22:51

Σικελιώτης έγραψε:Στη διάρκεια των Μετενσαρκώσεων ο άνθρωπος μπορεί να γίνει και γάϊδαρος ανάμεσα;

και αν πάει στο πεδίο των αντιθεων γίνεται Δαίμονας και πολεμάει τους Θεούς.

όσοι στην ζωή τους πολεμάνε θρησκευτικά τους άλλους στην επομενη ζωή γίνονται αντίθεοι Δαίμονες.
Σικελιώτη και λοιποί Χριστιανοί που βλέπετε τις άλλες θρησκειες για εχθρούς για σας είναι αυτό.
0 .
ΦΩΣ !!! :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Σικελιώτης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Σικελιώτης » 13 Σεπ 2017, 23:14

tanipteros έγραψε:
Σικελιώτης έγραψε:Στη διάρκεια των Μετενσαρκώσεων ο άνθρωπος μπορεί να γίνει και γάϊδαρος ανάμεσα;

και αν πάει στο πεδίο των αντιθεων γίνεται Δαίμονας και πολεμάει τους Θεούς.

όσοι στην ζωή τους πολεμάνε θρησκευτικά τους άλλους στην επομενη ζωή γίνονται αντίθεοι Δαίμονες.
Σικελιώτη και λοιποί Χριστιανοί που βλέπετε τις άλλες θρησκειες για εχθρούς για σας είναι αυτό.

Δεν απάντησες μπορεί ο άνθρωπος να γίνει γαϊδαρος, φίδι, ποντίκι κλπ
Και πως ξαναγίνεται άνθρωπος όταν το μυαλό του λιγοστεύει όπως του ποντικιού;
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 13 Σεπ 2017, 23:28

φίλτατε η ψυχή είναι αυτή που ενσαρκώνεται. Δεν υπάρχει διαφορά στις ψυχές των ζώων και των ανθρώπων. Η διαφορά είναι στην θέληση. Για να γίνει κάποιος ζώο πρέπει μεταθάνατον να φοβηθεί και να επιλέξει να γεννηθεί σε μια μήτρα.

Αυτό που διακρίνει τα ζώα αν έχεις δει είναι ο φόβος της ύπαρξης.
Όταν πάλι πεθάνει ένα ζώο η ψυχή του ανεβαίνει ομοίως κοντά στον θεό όπως και οι ανθρώπινες....
0 .

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 14 Σεπ 2017, 08:13

Εγώ απλά στέκομαι στην ετυμολογία της λέξης νιρβάνα που σημαίνει όχι πνοή! Blowing out! Άφησε την τελευταία του πνοή που λέμε!

Οπότε όλα τα άλλα για εξωτικά κέντρα του σύμπαντος, υπερσυνειδήσεις υπερκαταστάσεις δεν με πείθουν και τα θεωρώ φαμφαρολογίες.

Εγώ στέκομαι στο ότι η νιρβάνα λέει ότι οι άνθρωποι θα χάσουν την πνοή τους. Καμμιά σχέση με τον θάνατο, ε;

Αν όχι, τότε γιατί χρησιμοποίησαν αυτή την λέξη οι βουδιστές; Και γιατί κατά τις ασκήσεις, κρατάνε την αναπνοή τους; Απλή άσκηση και πειθαρχία; Αυτό μου θυμίζει τις φοβέρες των αξιωματικών στους φαντάρους.

Αναπνεύστε βρε ελεύθερα στην φύση του Θεού!
0 .
..

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 15 Σεπ 2017, 11:51

tanipteros έγραψε:τα μπερδεύεις και έχεις μια υλιστική οπτική όταν ταυτίζεις πνευματικές καταστάσεις με κέντρα γαλαξία και δεν ξέρω γω τι.

Για μένα τα πνευματικά είναι χωριστά από τα υλικά. Είναι σαν να είναι τα 2 τους σε ξεχωριστές διαστάσεις. Και δεν ορίζω την Νιρβάνα κάπου μέσα στον γαλαξία.

σχολιο 7

.. δεν τα μπερδευω απλα εχω μαι ενιαια υλιστικη -ενεργειακη αποψη για το συμπαν , η υλη δνε ειναι μονο αυτο που ξερουμε σε αυτη την διασταση ως συμπυκωμενη μακρομοριακη υλη .. υπαρχει και πιο λεπτη υλη και μαλιστα διαβαθμισμενη ως προς την λεπτοτητα της ...

....αυτη η υλη-ενεργεια η λεπτοφυης ειναι η λεγομενη και ανωτερη πνευματικη κατασταση ...υλη ενεργεια δεν διαχωριζονται ...δεν μπορει να υπαρξιε υλη χωρις ενεργεια κι αντιστροφα ...για αυτο καλυτερα να μιλαμε για υλοενεργεια και τα επιπεδα της τις διαστασεις της υλοενεργειας δηλαδη ...

Η ΝΙΡΒΑΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΠΙΟ ΛΕΠΤΟΦΥΟΥΣ ΥΛΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΧΙΕ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ..
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 15 Σεπ 2017, 12:05

Σικελιώτης έγραψε:
Δεν απάντησες μπορεί ο άνθρωπος να γίνει γαϊδαρος, φίδι, ποντίκι κλπ
Και πως ξαναγίνεται άνθρωπος όταν το μυαλό του λιγοστεύει όπως του ποντικιού;

σχολιο 8

....ο ελλογος οσα κακα κι αν κανει οσο κι αν επιβαρυνει το καρμα του δεν γυριζει σε σωμα ζωου ...απλα ενσαρκωνεται σε σωματα οπου θα προσπαθησει να εκπληρωσει το καρμα της την ποινη της για τον πονο που προκαλεσε .. κι αυτο ειναι ενα ειδος τιμωριας ...πχ ενας που εκανε οικονομικες καταχρησεις θα γεννηθει σε φτωχη οικογενεια ...θα βιωσει σκληρα την οικονομικη ανεχεια την ελλειψη πορων ... μια ομορφη γυναικα εκφυλη στα ηθη με πολλους εραστες και σ χεσεις που αφηνε πισω της συντριμια ψυχικα .. θα γεννηθει στο σωμα μιας χοντρης αποκρουστικης γυναικας που κανεις δε την επιιθυμει ..χμμ κι αλλα τετοια εξισσορροπητκα του πονου ...η απεραντη σοφια η δικαιονομικη της ζωης ...που βεβαια ελεγχεται απο ανωτερους δικαιονομους θεους δνε λειτουργει μονη της ...

....η ψυχη μπορει να διαλεξει να μην εκπληρωσει το καρμα της τοτε αλιμονο για αυτην ... απλα χανει το φως της σιγα σιγα και καταληγει σε σκοτος απυθμενο κατρακυλουμενος δαιμονας που οδευει σε τραγικη απωλεια οδυνηρη στα περατα του Γαλαξια ...αληθινη σαβουρα ενεργειακη εριγμενη στο πυρ το εξωτατον που λεει κι χριστιανισμος !!
...η διαρκει των 70 χρονων δνε ειναι αρκετη για να παρει η ψυχη το μαθημα της .. πρεπει να γυρισει ξανα και ξανα στην σρακ ωστε να μαθει το μαθμα της να εξευγενιστει να γινει αγγελικη ψυχη που δεν χρειαζεται αλλο μαθημα μεσα απο ενσαρκωσεις ...ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΣΑΜΣΑΡΑ ...λογικοτατος ... !!
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 15 Σεπ 2017, 13:08

Οι Βουδιστές έχουν βγάλει τα σπαθιά τους και αλληλοεκτοξεύουν κατάνες και κατάρες. Θα γεννηθείς στο σώμα άσχημης γυναίκας...

Βουδιστική αγάπη. Βρε τους σατανιασμένους.
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 15 Σεπ 2017, 13:10

Ο ψυχρός και αδύσωπητος αιμοχαρής Θεός των Βουδιστών, ο Καρμανιόλα!
0 .
..

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 15 Σεπ 2017, 14:19

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
tanipteros έγραψε:τα μπερδεύεις και έχεις μια υλιστική οπτική όταν ταυτίζεις πνευματικές καταστάσεις με κέντρα γαλαξία και δεν ξέρω γω τι.

Για μένα τα πνευματικά είναι χωριστά από τα υλικά. Είναι σαν να είναι τα 2 τους σε ξεχωριστές διαστάσεις. Και δεν ορίζω την Νιρβάνα κάπου μέσα στον γαλαξία.

σχολιο 7

.. δεν τα μπερδευω απλα εχω μαι ενιαια υλιστικη -ενεργειακη αποψη για το συμπαν , η υλη δνε ειναι μονο αυτο που ξερουμε σε αυτη την διασταση ως συμπυκωμενη μακρομοριακη υλη .. υπαρχει και πιο λεπτη υλη και μαλιστα διαβαθμισμενη ως προς την λεπτοτητα της ...

....αυτη η υλη-ενεργεια η λεπτοφυης ειναι η λεγομενη και ανωτερη πνευματικη κατασταση ...υλη ενεργεια δεν διαχωριζονται ...δεν μπορει να υπαρξιε υλη χωρις ενεργεια κι αντιστροφα ...για αυτο καλυτερα να μιλαμε για υλοενεργεια και τα επιπεδα της τις διαστασεις της υλοενεργειας δηλαδη ...

Η ΝΙΡΒΑΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΠΙΟ ΛΕΠΤΟΦΥΟΥΣ ΥΛΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΧΙΕ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ..

Τα πνευματικά είναι ακόμα και πέρα από διαστάσεις και από ύλη. Είναι εκτός κτίσης. Εντός κτίσης είναι κάθε μορφή ύλης και ενέργειας και διαστάσεις. Η Νιρβάνα δεν είναι διάσταση υλική με λεπτόρευστη ύλη. Είναι πνευματική κατάσταση εκτός κτίσης.

Με άλλα λόγια όσο και ενιαία άποψη να έχεις για την ύλη η Νιρβάνα είναι εκτός ύλης. Υπερούσια.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 15 Σεπ 2017, 14:56

Τα πνευματικά είναι ακόμα και πέρα από διαστάσεις και από ύλη. Είναι εκτός κτίσης. Εντός κτίσης είναι κάθε μορφή ύλης και ενέργειας και διαστάσεις. Η Νιρβάνα δεν είναι διάσταση υλική με λεπτόρευστη ύλη. Είναι πνευματική κατάσταση εκτός κτίσης.

Με άλλα λόγια όσο και ενιαία άποψη να έχεις για την ύλη η Νιρβάνα είναι εκτός ύλης. Υπερούσια.

σχολιο 8

...συζητηση κανουμε.... η λογικη μου και οι φυσικες μου γνωσεις δεν μου επιιτρεπουν να νοησω .. κατασταση ενεργειακη μη υλικη .. η υλοενεργεια της νιρβανα ειναι η πιο λεπτοφυης υλοενεργεια που υπαρχει ..

.. για πες μου τανιπτερε εχεις σπουδασει κατι ??? τι ξερεις πχ για την υλη και τη ενεργεια ...πιστεεις οτι ενα η υλη συμπυκνωμενενη δνε εχει εσωτερικη ενεργεια ?? ξερεις τι ειναι η εσωτερικη ενεργεια των σωματων ??? αν οχι να σου εξηγησω με την πασα λεπτομερεια .. αυτα τα θεματα τα κατεχω αρκετα καλα ως ειδικος... εχω σπουδασει φυσικη .. εσυ ???
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Επιστροφή σε “Θεολογία”