Μιχελογιαννάκης για τα λείψανα.

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Μιχελογιαννάκης για τα λείψανα.

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 12 Δεκ 2015, 12:52

Ναι αλλά πάντα οι ιερείς έχουν μια δικαιολογία με δικές τους μυθοπλασίες προσπαθούν να καλύψουν την απλή ανθρώπινη πραγματικότητα, μέχρι και με εξωγήινες οντότητες τα έχουν παρουσιάσει.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 12 Δεκ 2015, 14:34

Το θέμα είναι πόσους πείθουν/επηρεάζουν οι ιερείς και πόσους οι πολιτικοί.

Στον δικό μου περίγυρο τουλάχιστον, δεν ξέρω ούτε έναν που να επηρεάζεται η ζωή του από τους παπάδες. Αντιθέτως, ξέρω πολλούς που δείχνουν μια σαφέστατη τάση επηρεασμού από τους πολιτικούς μυθοπλάστες.

Στον δικό σας περίγυρο, δεν ξέρω τι παίζει.

Αλλά επειδή ζούμε σε μια χώρα που δεν τη διέπει ο ορθολογισμός, είμαι πλέον πεπεισμένη ότι η αντίδραση στη χριστιανική θρησκεία είναι ένας πολιτικός αυματισμός με αντιεθνικιστική βάση, που διυλίζει τον ελληνικό κώνωπα και καταπίνει αμάσητες όλες τις καμήλους των "άλλων".
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 12 Δεκ 2015, 15:49

ΓΑΛΗ έγραψε:Στον δικό σας περίγυρο, δεν ξέρω τι παίζει.

Εικόνα

:LoL: :LoL:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 12 Δεκ 2015, 16:54

ΓΑΛΗ έγραψε:Το θέμα είναι πόσους πείθουν/επηρεάζουν οι ιερείς και πόσους οι πολιτικοί.

Στον δικό μου περίγυρο τουλάχιστον, δεν ξέρω ούτε έναν που να επηρεάζεται η ζωή του από τους παπάδες. Αντιθέτως, ξέρω πολλούς που δείχνουν μια σαφέστατη τάση επηρεασμού από τους πολιτικούς μυθοπλάστες.

Αλλά επειδή ζούμε σε μια χώρα που δεν τη διέπει ο ορθολογισμός, είμαι πλέον πεπεισμένη ότι η αντίδραση στη χριστιανική θρησκεία είναι ένας πολιτικός αυματισμός με αντιεθνικιστική βάση, που διυλίζει τον ελληνικό κώνωπα και καταπίνει αμάσητες όλες τις καμήλους των "άλλων".

Ναι γιατι ειμαστε κοσμικη κοινωνια παρα τα αρκετα θρησκευτικα καταλοιπα.Αλλα δεν καταλαβα ποιο ειναι το προβλημα ακριβως?
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 12 Δεκ 2015, 20:09

Λαχουρένιος έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:Το θέμα είναι πόσους πείθουν/επηρεάζουν οι ιερείς και πόσους οι πολιτικοί.

Ναι γιατι ειμαστε κοσμικη κοινωνια παρα τα αρκετα θρησκευτικα καταλοιπα.Αλλα δεν καταλαβα ποιο ειναι το προβλημα ακριβως?

Μα επειδή κι εγώ πιστεύω ότι είμαστε μια κοσμική κοινωνία, νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα έχουν περισσότερο κοινωνικό ή κοσμικό (με την κακή έννοια ;) παρά θρησκευτικό χαρακτήρα.

Metranion, πολύ καλό!

:LoL: :LoL: :LoL:
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 12 Δεκ 2015, 21:42

ακολουθούν την παράδοση θέλεις να πεις, αλλά αυτό μόνο στα χωριά
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 13 Δεκ 2015, 11:51

Metranion έγραψε:ακολουθούν την παράδοση θέλεις να πεις, αλλά αυτό μόνο στα χωριά

Όχι, δεν θέλω να πω αυτό. Εννοώ ότι στις πόλεις, τόσο οι θρησκευτικές γιορτές όσο και τα "μυστήρια" απέχουν πολύ από αυτο που θα λέγαμε θρησκευτική κατάνυξη. Ουσιαστικώς, είναι κοινωνικά και όχι θρησκευτικά δρώμενα.

Στα χωριά, ακολουθούν κυρίως τα έθιμα της λαϊκής παράδοσης που είναι μια μίξη χριστιανικών και παγανιστικών στοιχείων. Πράγμα που δεν θεωρώ καθόλου κακό. ;)
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”