Και όταν όλα αυτά δένουν με την παράταση ελέγχου των συνόρων που ανακοίνωσε μια μέρα πριν η Γερμανία, την αυστηροποίηση των ελέγχων και κυρίως την αρχή συζήτησης για μείωση των προσφυγικών επιδομάτων, είναι σαφές ότι το συγκεκριμένο χτύπημα ήρθε ως από μηχανής θεός για να λύσει τα χέρια των συγκλονισμένων ηγετών.
Το θέμα είναι ότι όπως δείχνουν τα πράγματα και στη συνάντηση των G20, ενδυναμώνεται περισσότερο η θέση της άμωμης Τουρκίας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την Ελλάδα.
Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.
-
Μάντης
- Basic poster

Re: Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.
Λαχουρένιος έγραψε:Μάντης έγραψε:Είσαι μπλεγμένος για να το πάω ανάποδα για να δούμε αν θα καταλήξεις σε αυτό που έγραψα πρίν εγώ.
Ας το δεχτώ ότι είναι στάση ζωής.
Αν εγώ θέλω ο δίπλα μου να περνά καλά θα θέλω εκτός από πολλά άλλα πράγματα να έχει και ίσες ευκαιρίες μόρφωσης.
Αν υπερασπίζομαι τον νεοφιλελευθερισμό τον καπιταλισμό και κλείσουν τα δημόσια πανεπιστήμια η τους βάλουν δίδακτρα δεν θα έχουν την ευκαιρία αρκετοί νέοι να σπουδάσουν.
Άρα από στάσης ζωής δεν μπορώ να είμαι δεξιός άρα θα είμαι αριστερός.
Yπαρχουν πολλοι ανθρωποι που ειναι πχ υπερ της ιδιωτικης εκπαιδευσης,αλλα ταυτοχρονα θα εδιναν λεφτα σε φιλανθρωπιες.
Λαχουρένιε να μου επιτρέψεις να συνεχίζω να διαφωνώ με την θεωρία σου.
Όταν ένας έχει μια συγκεκριμένη στάση ζωής δεν υπερασπίζεται πολιτικές που είναι σε αντίθεση με την στάση ζωής που επέλεξε.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.
-
Μάντης
- Basic poster

AZUREUS έγραψε:συμφωνώ με τις τοποθετήσεις του λαχουρένιου...
Ευτυχώς γιατί συμφώνησες μαζί μου δυο φορές συνεχόμενα δεν πήγαινε άλλο έπρεπε επιτέλους να βρεθούμε απέναντι !!
Εγώ συνεχίζω να διαφωνώ .

0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Λιγοι ειναι συνειδητοποιημενοι ιδεολογοι.
Ο περισσοτερος κοσμος δε λεει ''θα πιστευω αυτο'' και αρχιζει να συστηματοποιει αυτην την αντιληψη του.
Ο περισσοτερος κοσμος διαμορφωνει γνωμη αποσπασματικα απο το τι ακουει στην τηλεοραση,στην καφετερια,το σχολειο,την εκκλησια,το facebook κλπ.
Η συντριπτικη πλειοψηφια των οσων ακουει ειναι αντιληψεις της αρχουσας ταξης,αλλα περα απο αυτο,δεν υπαρχει καμια ιδιαιτερη συνοχη στις ιδεες που εχει ο καθενας.
Πχ αυτοι που θεωρεις εσυ νεοφιλελευθερους,ειναι απλως ανθρωποι που εχουν επηρεαστει απο τον Πρετεντερη και τους φιλους τους και τις γκομενες τους,που και αυτοι εχουν επηρεαστει απο τον Πρετε ή αλλο φωστηρα.
Σε καποιο αλλο θεμα,μπορει να εχουν επηρεαστει απο καποιον αλλον,και να χουν θεσεις αντιφατικες σε σχεση με αυτες του νεοφιλελευθερισμου.
Ο περισσοτερος κοσμος δε λεει ''θα πιστευω αυτο'' και αρχιζει να συστηματοποιει αυτην την αντιληψη του.
Ο περισσοτερος κοσμος διαμορφωνει γνωμη αποσπασματικα απο το τι ακουει στην τηλεοραση,στην καφετερια,το σχολειο,την εκκλησια,το facebook κλπ.
Η συντριπτικη πλειοψηφια των οσων ακουει ειναι αντιληψεις της αρχουσας ταξης,αλλα περα απο αυτο,δεν υπαρχει καμια ιδιαιτερη συνοχη στις ιδεες που εχει ο καθενας.
Πχ αυτοι που θεωρεις εσυ νεοφιλελευθερους,ειναι απλως ανθρωποι που εχουν επηρεαστει απο τον Πρετεντερη και τους φιλους τους και τις γκομενες τους,που και αυτοι εχουν επηρεαστει απο τον Πρετε ή αλλο φωστηρα.
Σε καποιο αλλο θεμα,μπορει να εχουν επηρεαστει απο καποιον αλλον,και να χουν θεσεις αντιφατικες σε σχεση με αυτες του νεοφιλελευθερισμου.
0 .
-
Μάντης
- Basic poster

Λαχουρένιος έγραψε:Λιγοι ειναι συνειδητοποιημενοι ιδεολογοι.
Ειδικά σε αυτή σου την δημοσίευση συμφωνώ σε όλα.
Πρόσεχε σε αυτήν το τονίζω.
0 .
-
ΓΑΛΗ
- Crazy poster

Μάντης έγραψε:Όταν ένας έχει μια συγκεκριμένη στάση ζωής δεν υπερασπίζετε πολιτικές που είναι σε αντίθεση με την στάση ζωής που επέλεξε.
Αυτό όμως έχει διπλή ανάγνωση.
Γιατί με αυτήν τη λογική η αριστερά υπερασπίζεται πολιτικές, που μέσω μιας απροσδιόριστης ανεκτικότητας στο "άλλο" ανατρέπουν σε δομικά σημεία τις αρχές της.
Είτε αυτά αφορούν στην ελευθερία έκφρασης, είτε στις σχέσεις των φύλων, είτε στο συσχετισμό πολιτικής και θρησκείας.
0 .
-
exomotis
- Chiprleader

Ας το κανω λαικο, πεζο.
Η διαφορα ειναι μια και μεγαλη.
Ιδεολογια υπαρχει στην αριστερα με την μορφη της κοινωνικης δικαιοσυνης που βγαινει μονο μεσα απο την συμμετοχη ολων σε δαυτη.
Ιδεολογια δεν υπαρχει στην δεξια αφου δεχεται οτι ετσι ειναι απο την φυση του ο ανθρωπος, ο ισχυροτερος μασαει τον ανισχυρο και ετσι παμε μπροστα παντα.
Αρα η φυση λεει οτι ο πιο εξυπνος μπορει να γαμαει ανετα τον πιο χαζο και ετσι και ο εξυπνος με τυς πολλους χαζους, εμας, κεριζει οσα μπορει περισσοτερα, γαμει και δερνει δηλαδη, αλλα να και ο χαζος ζει μαζι του αφου χωρις αυτον ο εξυπνος δεν θα μπορουσε να υπαρξει.
Ε αναγκαστικα λοιπον οσο ο ξυπνιος θα τρωει περισσοτερο , τοσο θα περισσευουν ολο και μεγαλυτερα ξεροκομματα για τον μαλακα .
Απλη δοκιμασμενη η δεξια σκεψη, που οδηγει στο βασικο.
Δουλεψε να φας και κλεψε να εχεις , γαμα απο μικρος τους παντες εαν εχεις τα προσοντα ,και εκμεταλευσου οποιον πλησιον σου μπορεις γιατι απλα δεν υπαρχει ο πλησιον παρα μονο η αρπαχτη και το κερδος.
Αυτο ομως σημερα οδηγει σε αυτο που ζουμε.
Ιδεολογια υπαρχει στην αριστερα με την μορφη της κοινωνικης δικαιοσυνης που βγαινει μονο μεσα απο την συμμετοχη ολων σε δαυτη.
Ιδεολογια δεν υπαρχει στην δεξια αφου δεχεται οτι ετσι ειναι απο την φυση του ο ανθρωπος, ο ισχυροτερος μασαει τον ανισχυρο και ετσι παμε μπροστα παντα.
Αρα η φυση λεει οτι ο πιο εξυπνος μπορει να γαμαει ανετα τον πιο χαζο και ετσι και ο εξυπνος με τυς πολλους χαζους, εμας, κεριζει οσα μπορει περισσοτερα, γαμει και δερνει δηλαδη, αλλα να και ο χαζος ζει μαζι του αφου χωρις αυτον ο εξυπνος δεν θα μπορουσε να υπαρξει.
Ε αναγκαστικα λοιπον οσο ο ξυπνιος θα τρωει περισσοτερο , τοσο θα περισσευουν ολο και μεγαλυτερα ξεροκομματα για τον μαλακα .
Δουλεψε να φας και κλεψε να εχεις , γαμα απο μικρος τους παντες εαν εχεις τα προσοντα ,και εκμεταλευσου οποιον πλησιον σου μπορεις γιατι απλα δεν υπαρχει ο πλησιον παρα μονο η αρπαχτη και το κερδος.
Αυτο ομως σημερα οδηγει σε αυτο που ζουμε.
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

exomotis έγραψε:Ας το κανω λαικο, πεζο.
Αυτο ομως σημερα οδηγει σε αυτο που ζουμε.....
...από το γενάρη του 2015. δλδ τη συριζαίικη μέθοδο προσέγγισης της πραγματικότητας που συνίσταται στην κατασκευή φανταστικής πραγματικότητας και που προβάλλεται σαν να είναι η ίδια η πραγματικότητα.
ή όπως έχει γράψει και ένα φορουμικό μου ίνδαλμα ο κάθε συριζαίος ''αριστερός'' παπάρας συνειδητά προσπαθεί η πραγματικότητα να προβάλλεται μέσα στην ιδεολογία με αλλοιωμένη παραλλαγμένη και αποϊδεολογικοποιημένη μορφή ώστε και η ιδεολογία της αριστεράς τελικά να αποδεικνύεται απατηλή συνείδηση .

0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
Μάντης
- Basic poster

ΓΑΛΗ έγραψε:Μάντης έγραψε:Όταν ένας έχει μια συγκεκριμένη στάση ζωής δεν υπερασπίζεται πολιτικές που είναι σε αντίθεση με την στάση ζωής που επέλεξε.
Γιατί με αυτήν τη λογική η αριστερά υπερασπίζεται πολιτικές, που μέσω μιας απροσδιόριστης ανεκτικότητας στο "άλλο" ανατρέπουν σε δομικά σημεία τις αρχές της.
Είτε αυτά αφορούν στην ελευθερία έκφρασης, είτε στις σχέσεις των φύλων, είτε στο συσχετισμό πολιτικής και θρησκείας.
Αν δεν σου κάνει κόπο μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη ;
Ή έστω να γράψεις ένα παράδειγμα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
0 .
-
ΓΑΛΗ
- Crazy poster

Μάντης έγραψε:ΓΑΛΗ έγραψε:Μάντης έγραψε:Όταν ένας έχει μια συγκεκριμένη στάση ζωής δεν υπερασπίζεται πολιτικές που είναι σε αντίθεση με την στάση ζωής που επέλεξε.
Αν δεν σου κάνει κόπο μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη ;
Ή έστω να γράψεις ένα παράδειγμα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αναφέρομαι στο -μονομερές- σύμφωνο συμβίωσης με τους μουσουλμάνους.
0 .