Σε τι ελπίζει ο Chipr - αλέξ;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Υπερκουλτουριαρης
Rookie poster
Rookie poster

Re: Σε τι ελπίζει ο Chipr - αλέξ;

Δημοσίευσηαπό Υπερκουλτουριαρης » 28 Αύγ 2015, 00:21

Εθνικοφιλελευθερος έγραψε:ισοθεοι πηξτε εκαι υπερ ελατε να κανουμε την μεγαλη αναρχοκαπιταλιστικη παραταξη ρε :s_cool

Καλύτερα να πάμε για κανένα τσιπουρο. Ο αναρχοκαπιταλισμός δεν είναι πορωτική ιδεολογία,αδύνατο να αγωνιστεις σοβαρά για την πάρτη του.

Εθνι αν έχεις fb στειλέ π.μ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 28 Αύγ 2015, 00:25

Εθνικοφιλελευθερος έγραψε:ισοθεοι πηξτε εκαι υπερ ελατε να κανουμε την μεγαλη αναρχοκαπιταλιστικη παραταξη ρε :s_cool

Θα έρθω κι εγώ μόλις γίνω Μπόμπολας γιατί μόνο τότε θα με συμφέρει να μην υπάρχει κανένας έλεγχος.

Αναρχοκαπιταλισμός = ιδεολογία για λοβοτομημένους που δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορείς να διατηρήσεις ένα αναμμένο κερί στην συλλογή σου.
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 28 Αύγ 2015, 00:26

Λαχουρένιος έγραψε:Πιστευω πως το μνημονιο-αντιμνημονιο τελειωσε.Δυσκολα θα ξαναβγει αξιωματικη αντιπολιτευση ή κυβερνηση αντιμνημονιακο κομμα.Μακαρι να κανω λαθος.

Αυτο που θα κυριαρχησει ειναι απαξιωση του πολιτευματος ή και ανοιχτη εχθρα εναντιον του.Δεν ειναι δημοκρατικο να ψηφιζεις τοσες φορες ΟΧΙ και να σου βγαινει ΝΑΙ.

Καλύτερα, τα μαϊμού αντιμνημονιακά κόμματα κάνουν χειρότερο κακό από τα μνημονιακά. Θέλουμε καθαρές κουβέντες, την εξής μία: ΔΡΑΧΜΗ. Ούτε διαπραγματεύσεις ούτε τίποτα.
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Αύγ 2015, 11:40

ΓΑΛΗ έγραψε:Η ερώτηση μου αφορούσε στους φορείς που παράγουν κάτι. Που βλέπεις τη δυναμική που θα κάνει το οποιοδήποτε εγχώριο νομότυπο προϊόν ανταγωνιστικό και θα δώσει κίνητρο στις επιχειρήσεις για αξιοπρεπείς μισθούς και στους καταναλωτές τη δυνατότητα να το αγοράσουν;

Το πιο ανταγωνιστικό προϊόν της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, και στο οποίο υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή, είναι ο τουρισμός.
Ξεκινάς από εκεί, δηλαδή επαγγέλματα ή επιχειρήσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, και στην συνέχεια μπορείς να ενισχύσεις τομείς που επίσης έχεις ανταγωνιστικά προϊόντα (πχ παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου, ιχθυοκαλλιέργειες κλπ) ή που έχεις συγκριτικά πλεονεκτήματα (είναι γελοίο η Ελλάδα να παράγει ελάχιστα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, όταν έχει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού σε εξειδικευμένο προσωπικό).
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 28 Αύγ 2015, 11:56

Σωστος.
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 28 Αύγ 2015, 14:06

Alejandro έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:Η ερώτηση μου αφορούσε στους φορείς που παράγουν κάτι. Που βλέπεις τη δυναμική που θα κάνει το οποιοδήποτε εγχώριο νομότυπο προϊόν ανταγωνιστικό και θα δώσει κίνητρο στις επιχειρήσεις για αξιοπρεπείς μισθούς και στους καταναλωτές τη δυνατότητα να το αγοράσουν;

Το πιο ανταγωνιστικό προϊόν της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, και στο οποίο υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή, είναι ο τουρισμός.
Ξεκινάς από εκεί, δηλαδή επαγγέλματα ή επιχειρήσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, και στην συνέχεια μπορείς να ενισχύσεις τομείς που επίσης έχεις ανταγωνιστικά προϊόντα (πχ παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου, ιχθυοκαλλιέργειες κλπ) ή που έχεις συγκριτικά πλεονεκτήματα (είναι γελοίο η Ελλάδα να παράγει ελάχιστα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, όταν έχει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού σε εξειδικευμένο προσωπικό).

Εννοείς ότι το πιο ανταγωνιστικό προϊόν της Ελλάδας, δεν είναι θέμα οικονομικού σχεδιασμού και οποιασδήποτε επιτυχημένης παραγωγικής διαδικασίας αλλά το φυσικό της περιβάλλον και η λαϊκή αρχιτεκτονική;

Δεν είναι κακό ως πρώτη παραδοχή.

Στο μεσοδιάστημα της τουριστικής ανασυγκρότησης, οι εκτός τουριστικού πλαισίου, ιχθυοκαλλιεργειών και ελαιοπαραγωγής τι θα κάνουν;
Θα παραχωρήσουν κινητές και ακίνητες περιουσίες στο κράτος, ώστε να εκποιηθούν και να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις του κράτους, που υποθέτω θα συνεχίσει να υπάρχει στη σημερινή και πετυχημένη παραγωγικά μορφή;
Θα μάθουν νησιώτικους χορούς για να υποδέχονται τους τουρίστες και θα απλώνουν χαρούμενοι λευκά σεντόνια για να μαζεύουν τις ελιές;
Αυτό θυμίζει κάτι μεταξύ μιούζικαλ του '70 και της τελετής λήξης της ολυμπιάδας του 2004.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Αύγ 2015, 15:06

Γιατί, είπα εγώ πουθενά ότι όλοι πρέπει να ασχοληθούν με αυτούς τους κλάδους;;

Επίσης, σε ποιους αναφέρεσαι;
Στους ανέργους που τώρα βαρανε μύγες και ζουν από τη σύνταξη του παππού ή από το επίδομα της πρόνοιας;
Αυτοί που θα επηρεαστουν κυρίως αν γίνει αυτό που λέω είναι όσοι ασχολούνται με εμπόριο ειδών εισαγωγής. Αυτοί σίγουρα θα χρειαστεί να προσανατολιστουν αλλού, αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει να συντηρουμε μια άρρωστη οικονομία για χάρη τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Εθνικοκοινωνιστης
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Εθνικοκοινωνιστης » 28 Αύγ 2015, 17:02

ο τουρισμος δεν μπορει να αποτελει βασικο πυλωνα μιας ανεπτυγμενης οικονομιας αλεξανδρε :)
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 28 Αύγ 2015, 17:56

Alejandro έγραψε:Γιατί, είπα εγώ πουθενά ότι όλοι πρέπει να ασχοληθούν με αυτούς τους κλάδους;;

Επίσης, σε ποιους αναφέρεσαι;
Στους ανέργους που τώρα βαρανε μύγες και ζουν από τη σύνταξη του παππού ή από το επίδομα της πρόνοιας;
Αυτοί που θα επηρεαστουν κυρίως αν γίνει αυτό που λέω είναι όσοι ασχολούνται με εμπόριο ειδών εισαγωγής. Αυτοί σίγουρα θα χρειαστεί να προσανατολιστουν αλλού, αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει να συντηρουμε μια άρρωστη οικονομία για χάρη τους.

Εννοείς ότι σήμερα αγοράζουμε έτοιμα προϊόντα και πρώτες ύλες για παραγωγή και συσκευασία προϊόντων μόνον και μόνον για να κάνουμε τη χάρη των εισαγωγέων;

Αν ναι, τότε τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ' ό,τι νόμιζα. Η δική μου πληροφόρηση, προφανώς είναι ανεπαρκής.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Αύγ 2015, 20:05

Εθνικοφιλελευθερος έγραψε:ο τουρισμος δεν μπορει να αποτελει βασικο πυλωνα μιας ανεπτυγμενης οικονομιας αλεξανδρε :)

Εγώ λέω ότι τώρα αποτελεί τον βασικό πυλωνα. Φυσικά και δεν θέλω μια οικονομία βασισμένη μόνο στον τουρισμό και εκεί στοχεύουν οι αλλαγές που λέω.

ΓΑΛΗ έγραψε:
Εννοείς ότι σήμερα αγοράζουμε έτοιμα προϊόντα και πρώτες ύλες για παραγωγή και συσκευασία προϊόντων μόνον και μόνον για να κάνουμε τη χάρη των εισαγωγέων;

Αν ναι, τότε τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ' ό,τι νόμιζα. Η δική μου πληροφόρηση, προφανώς είναι ανεπαρκής.

Όχι.
Λέω ότι η αγορά νέου αυτοκινήτου κάθε 2-3 χρόνια δεν σου είναι απαραίτητη, όπως και του νέου iPhone.
Αντί να αγοράζεις νέο αυτοκίνητο, θα μάθεις να συντηρεις το παλιό. Κι αντί να φερνεις το γνήσιο ανταλλακτικό που φτιάχνεται στην Κίνα, θα βάλεις την πατέντα που έφτιαξε η βιοτεχνία εδώ.
Θα χάσει ο εισαγωγέας και ο έμπορος αυτοκινήτων, αλλά θα δουλέψουν τα μαστορακια που τώρα βαρανε μύγες και θα μειώσεις το εμπορικό σου έλλειμμα.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”