Νομιζεις οτι εισαι εξυπνος Μητροπουλε σαπακι, λαμογιο.

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Re: Νομιζεις οτι εισαι εξυπνος Μητροπουλε σαπακι, λαμογιο.

Δημοσίευσηαπό exomotis » 18 Αύγ 2015, 14:12

Εγω να σου απαγορευσω να εκτιθεσαι?
Σε κανενα δεν το κανω, γιατι σε σενα?

Προσπαθεις να μετατρεψεις το κρεας σε ψαρι για να το φας γραφοντας διαφορα δικα σου.
Χρησιμοποιεις ισως κειμενα αλλα για αλλο σκοπο και λογο , για να τα παραθεσεις σε κατι που δεν μπορεις να το αντιμετωπισεις βγαζοντας και τον πραγματικο σου εαυτο , αφου σου γραφει καθαρα για τις κοινωνικες ομαδες και ομως επιμενεις επειδη εχασες το παιχνιδι.
Κουτοπονηρος μαζανθρωπος χωρις ουσια και ερμα.
Μαλλον και ο σκοτωστρας τον χρονο του χανει , ανεξαρτητα του σκληρου του λεξιλογιου που αυτο σε ενοχλει και οχι τιποτα δηθεν φασιστικο που νευριασμενος ισως του ξεφευγει.
Εσενα δεν γνωριζουμε εδω τι ακριβως τρολ εισαι και μονος σου ειχες παραδεχτει καπου ενα νικ στο βοθρουμ.
Ο σκοτωστρας ομως δεν τρολαρει, ουτε γραφει μαλακιουλες για επανοδους Σαμαρα και μετα γεωργιαδη και ολα αυτα τα σουργιελιστικα σουρεαλιστικα.
Αυτο ειναι δικο σου προνομιο, οπως δικο σου ειναι να αποκαλεις φασιστικο αυτο που δεν γουσταρεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΠΗΞΤΕ
Adonis Fan Club
Adonis Fan Club

Δημοσίευσηαπό ΠΗΞΤΕ » 18 Αύγ 2015, 14:26

Δε μετονομάζω τίποτα σε κάτι άλλο, σε αντίθεση με εσένα και την παράταξη της οποίας είσαι σφουγγαρίστρα που έχετε κάνει ολυμπιακό σπορ τη συγκεκριμένη συνήθεια. Εγώ απλά γράφω, πάντοτε με δομημένη επιχειρηματολογία, εκφράζοντας την άποψή μου, κάνοντας εκτιμήσεις για το μέλλον, παρεμβαίνοντας σε δημιουργική αντιπαράθεση σε πολιτισμένο κλίμα. Ο "πραγματικός εαυτός" στον οποίο αναφέρεσαι ποιος είναι; Αναμένω τις εξηγήσεις σου με περισσό ενδιαφέρον. Όσο για τους χαρακτηρισμούς τύπου "κουτοπόνηρος" και "μαζάνθρωπος", γελάνε και τα σκυροδέματα της οικοδομής, γιατί από όλα τα άτομα εδώ μέσα, εκπορεύονται από εσένα αυτά τα γραφόμενα. Το σκληρό λεξιλόγιο όταν είναι υπερβολικά ακαλαίσθητο εννοείται πως με ενοχλεί, αλλά εγώ μένω στην ουσία, την οποία περιέγραψα παραπάνω, κι εμμένω στις φράσεις που επέλεξα, και αυτή είναι που θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνη, κι εσύ φυσικά, όντας στο ίδιο στρατόπεδο ιδεολογικά κατά βάθος με τον Κιλ Νικ, τον υπερασπίζεσαι εργολαβικά σχεδόν. Τρολ δεν είμαι σε καμία περίπτωση κι ας έγραφα εκεί που αναφέρεις, που υπήρχαν και άτομα αξιόλογα και καθόλου τυχαία έχουν σχεδόν όλα φύγει από το ιδρυματικό αυτό μέρος. Φυσικά αυτά που γράφεις στο τέλος επιβεβαιώνουν πως αυτό που κάνεις δεν είναι παρά ένα παιδιάστικο projection, δηλαδή προσάπτεις όλα αυτά που σε χαρακτηρίζουν και νιώθεις σε εμένα, αφού η ουσία είναι πως σε ενοχλούν, σε ανησυχούν και σε αγχώνουν τα σενάρια που περιγράφω γιατί θα σημάνουν την οριστική ήττα της παράταξης και της ιδεολογίας σου.
0 .
Με του Κυριάκαρου το λιλί
θα τους αλλάξουμε την ψυχή

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 18 Αύγ 2015, 15:09

ΠΗΞΤΕ έγραψε:
Το αιτιολόγησα και με το παραπάνω, μάλλον εσύ δεν πρόσεξες καλά το κείμενο. Η έννοια της συλλογικής ευθύνης, που συνοψίζεται και σε εκείνο το περίφημο "μαζί τα φάγαμε" είναι ξεκάθαρα φασιστικής κοπιάς, καθώς εκμηδενίζει την ατομικότητα και τις επιμέρους διαφορές μεταξύ των πολιτών σε μια κοινωνία, εξισώνοντας με μηδενιστική διάθεση τους πάντες σε ένα melting pot όπου όλοι, εκπροσωπώντας μια μεταφυσική ιδέα του "έθνους", συμπεριφέρονται υποτίθεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, σαν μια μάζα, επομένως δεν έχει καμία σημασία ότι ένα μεγάλο κομμάτι, έστω και μειοψηφία, θα διαφοροποιηθεί, επειδή η πλειοψηφία σέρνει μαζί της τους πάντες.

Το ότι η ψήφος έχει κόστος είναι κάτι σωστό, αλλά άλλο αυτό, άλλο η έννοια της ευθύνης.

Τιποτα δεν αιτιολογησες, για να αιτιολογησεις πρεπει να γραψεις τον ορισμο του φασισμου, τον ορισμο της δημοκρατιας, εν συνεχεια την δικια μου αποψη και τελος ΚΑΙ την δικια σου αποψη, και να τα συγκρινεις ελλογα.

Αντι γιαυτο επιδιδεσαι σε παραχαρακτικη προπαγανδα, ιδιον ολων των ολοκληρωτικων καθεστωτων, και γιαυτο η συκοφαντια του φασισμου σου γυρναει μπουμερανκ.

Η εννοια της πλειοψηφικης (και οχι απλα της συλλογικης ευθυνης) ειναι ο πυρηνας της δημοκρατιας με τον οποιο εχεις ξεκαθαρο προβλημα.

Το περιφημο "μαζι τα φαγαμε" που απευθυνοταν σε ψηφοφορους πασοκ-νδ, ανεξαρτητα του ποιο ζωο το ξεστομισε, δεν υπο-δηλωνει την Α-τιμωρισια των πολιτικων και την αποποιηση των ευθυνων τους, οπως οι πρωην νδ-σοκ ψηφοφοροι επαναστατες της πορδης θελησαν να ερμηνευσουν, αλλα την μη ιστοτιμη μεν, συνενοχη τους δε !! ειτε ενσυνειδητα, ειτε ασυνειδητα, δηλ. λογω βλακειας ! (γιατι στην δημοκρατια ακομα και η βλακεια εχει κοστος = ευθυνη)

Και οταν σε ολη την μεταπολιτευση πασοκ-νδ εκλεγονταν εργολαβικα και εθιστικα με ποσοστα της ταξης των 80%, τοτε δεν υπαρχει αμφιβολια για τον αν υπηρξε συμπαγης πλειοψηφικη ευθυνη.

Το μεγαλυτερο νοητικο - παραχαρακτικο σου προβλημα εστιαζεται στο μπολντ.

Ευθυνη και κοστος ψηφου στην δημοκρατια ΔΕΝ ειναι διαφορετικα πραγματα οπως βλακωδως λες, ειναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ! Ευθυνη ψηφου = αναληψη κοστους ψηφου !

Το μειονεκτημα, υποθετω κατεσε, και ανεκτιμητο πλεονεκτημα κατεμε, της λατρευτης δημοκρατιας, ειναι πως σχετικα συντομα αποδιδει στον λαο αυτο που του αξιζει πλειοψηφικα !

Αυτη η διαπιστωση ειναι το ακριβως αντιθετο του φασισμου, ειναι η επιτομη της απολυτης ελευθεριας της βουλησης !
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Αύγ 2015, 15:51

exomotis έγραψε:Εαν ομως καποιος που θεωρω σοβαρο με ηθος και υφος γραφης , αντιπαρατεθει σκληρα μαζι μεχρι τα ορεια εστω, αυτον θα τον μελετησω γιατι απο τα γραπτα του εδω βλεπω οτι μετραει, εχει ενα ειδικο βαρος.
Αυτος μπορει και να με στεναχωρησει , κανενας αλλος ομως.
Υπηρχαν μερικοι στα δαχτυλα του ενος χεριου που τους εκανα κεφι οχι γιατι ηταν δικοι μου, αλλα ειχαν ευστροφια, ελευθερο πνευμα, και εμπαιναν στην ουσια των θεματων.
Εδω σε αυτο το φορουμ υπηρχε ενας πραγματικα που μου αρεσε παρα το οτι δεν ειχαμε συναντηλιψη σε πολλα θεματα , και ηταν και διακριτικα ειρων.
Ο Μουσταφα........
Υπαρχουν και αλλοι που θεωρω σωστους και εχουν αγωνιες, αλλα ο ανθρωπος αυτος ειχε βαθος πεδιου.

Τους μονους που εκτιμας ειναι αυτους που ψηφιζουν ΣΥΡΙΖΑ,κανενα αλλον.

Ενδεικτικο ειναι οτι πλεον βαζεις σε αυτη τη λιστα μονο το Μουσταφα,μια και δεν ειναι εδω και δεν μπορεις να ξερεις αν ακομα σας στηριζει.

Τον Αρχελαο ας πουμε,που τον εκτιμουσες καποτε γιατι σας εβλεπε με καπως καλο ματι,δεν τον εβαλες γιατι και αυτος καταλαβε τι ειστε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Εθνικοκοινωνιστης
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Εθνικοκοινωνιστης » 18 Αύγ 2015, 15:53

αρχισαν να πεφτουν οι πρωτες φαπες μεταξυ τους και ειμαστε ακομη στην αρχη :s_rofl :s_rofl :s_rofl
0 .

Άβαταρ μέλους
ΠΗΞΤΕ
Adonis Fan Club
Adonis Fan Club

Δημοσίευσηαπό ΠΗΞΤΕ » 18 Αύγ 2015, 19:49

nik_killthemall έγραψε:Τιποτα δεν αιτιολογησες, για να αιτιολογησεις πρεπει να γραψεις τον ορισμο του φασισμου, τον ορισμο της δημοκρατιας, εν συνεχεια την δικια μου αποψη και τελος ΚΑΙ την δικια σου αποψη, και να τα συγκρινεις ελλογα.

Αντι γιαυτο επιδιδεσαι σε παραχαρακτικη προπαγανδα, ιδιον ολων των ολοκληρωτικων καθεστωτων, και γιαυτο η συκοφαντια του φασισμου σου γυρναει μπουμερανκ.

Η εννοια της πλειοψηφικης (και οχι απλα της συλλογικης ευθυνης) ειναι ο πυρηνας της δημοκρατιας με τον οποιο εχεις ξεκαθαρο προβλημα.

Το περιφημο "μαζι τα φαγαμε" που απευθυνοταν σε ψηφοφορους πασοκ-νδ, ανεξαρτητα του ποιο ζωο το ξεστομισε, δεν υπο-δηλωνει την Α-τιμωρισια των πολιτικων και την αποποιηση των ευθυνων τους, οπως οι πρωην νδ-σοκ ψηφοφοροι επαναστατες της πορδης θελησαν να ερμηνευσουν, αλλα την μη ιστοτιμη μεν, συνενοχη τους δε !! ειτε ενσυνειδητα, ειτε ασυνειδητα, δηλ. λογω βλακειας ! (γιατι στην δημοκρατια ακομα και η βλακεια εχει κοστος = ευθυνη)

Και οταν σε ολη την μεταπολιτευση πασοκ-νδ εκλεγονταν εργολαβικα και εθιστικα με ποσοστα της ταξης των 80%, τοτε δεν υπαρχει αμφιβολια για τον αν υπηρξε συμπαγης πλειοψηφικη ευθυνη.

Ευθυνη και κοστος ψηφου στην δημοκρατια ΔΕΝ ειναι διαφορετικα πραγματα οπως βλακωδως λες, ειναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ! Ευθυνη ψηφου = αναληψη κοστους ψηφου !

Το μειονεκτημα, υποθετω κατεσε, και ανεκτιμητο πλεονεκτημα κατεμε, της λατρευτης δημοκρατιας, ειναι πως σχετικα συντομα αποδιδει στον λαο αυτο που του αξιζει πλειοψηφικα !

Αυτη η διαπιστωση ειναι το ακριβως αντιθετο του φασισμου, ειναι η επιτομη της απολυτης ελευθεριας της βουλησης !

Καθόλου τυχαίο το ότι στην απάντησή σου παρέθεσες μόνο μέρος του σχολίου μου και όχι το δεύτερο μισό που συμπεριλάμβανε πράγματα που μάλλον σε έβαζαν σε δύσκολη θέση, όπως το ότι εσύ και ο Ρόκος έχετε ακριβώς, μα ακριβώς τον ίδιο ευθυνόφοβο τρόπο σκέψης και ουσιαστικά είστε σαν δυο σταγόνες νερό, για αυτό άλλωστε και σε αυτό το νήμα έχετε παραμερίσει τις ψεύτικες, πλαστές υποτιθέμενες έριδές σας κι ενώνεστε εις σάρκα μία εναντίον μου επειδή σας θέτω αντιμέτωπους με τα σφάλματα των ιδεολογιών σας. Κατ'αρχήν ποιος είσαι που θα μου καθορίσεις πότε επιχειρηματολογώ και πως; Μου επιβάλλεσαι για το πως θα αναπτύξω τη σκέψη μου; Για αυτό όταν μιλώ για φασισμό δεν επιλέγω απλά τυχαία λεξούλες. Που ακόμη και με τα δικά σου κριτήρια που αυθαίρετα επικαλείσαι δηλαδή, και το τι είναι φασισμός ανέπτυξα, και τη δική μου γνώμη έχω ξεκαθαρίσει, κι εσύ από ό,τι βλέπω μια χαρά διατυπώνεις το τι πιστεύεις. Καθόλου επίσης τυχαίο ότι κατηγορείς εμένα για προπαγάνδα τη στιγμή που εσύ έχεις σηκώσει εργολαβικά τη σημαία του "όλοι φταίτε για όλα εκτός από εμένα" προωθώντας μονοδιάστατα μια συγκεκριμένη γραμμή. Projection κι άγιο το μποζόνιο Χιγκς. Επαναλαμβάνω πως κανένας μας, ούτε εσύ, ούτε εγώ, μπορούμε να καθορίσουμε το τι αποτελεί τον πυρήνα της δημοκρατίας, καθώς αποτελεί ένα θεωρητικό κατασκεύασμα, όχι ένα μόριο με συγκεκριμένη δομή. Εσένα προφανώς σε βολεύει να επικαλείσαι τη φασιστική έννοια της συλλογικής ευθύνης, κάτι παντελώς ανύπαρκτο, που αν διευρυνθεί με τον κατάλληλο μηχανισμό διαστρέβλωσης, μπορεί να συμπεριλάβει ακόμη και αυτούς που ΔΕΝ συμμετέχουν στη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, για να τοποθετείσαι ενάντια πολύ συγκεκριμένων στόχων, αφαιρώντας αυθαίρετα τον εαυτό σου και κάποιους άλλους τυπάδες που σου αρέσουν από αυτό το σύνολο, γιατί... έτσι. Επιπλέον, πάλι επικαλείσαι αυθαίρετα πως ερμηνεύω με έναν συγκεκριμένο τρόπο το "μαζί τα φάγαμε". Όχι, δεν πιστεύω πως αναφέρεται στην ατιμωρησία, ξεκάθαρα όμως εξισώνει έναν π.χ. διεφθαρμένο και εγκληματία πολιτικό, όχι μόνο απλά με αυτόν που ψήφισε πασόκ/νδ/σύριζα, αλλά και με αυτόν που ΔΕΝ ψήφισε το εκάστοτε κόμμα που ήταν το αντίπαλο δέος ως αξιωματική αντιπολίτευση, άρα άφησε το κυβερνών κόμμα να αλωνίζει διαπράττοντας εκείνο σκάνδαλα! Καταλαβαίνεις πολύ καλά ότι με αυτήν τη σουρεαλιστική λογική, όλοι οι Έλληνες γίνονται αυτόματα συνένοχοι, άρα κι εσύ. Εγώ όμως δεν ασπάζομαι τέτοιες ανοησίες. Εννοείται φυσικά πως ευθύνη και κόστος είναι εντελώς, μας εντελώς διαφορετικές έννοιες, γιατί το κόστος το πληρώνουμε όλοι, μα όλοι! Η ευθύνη εναπόκειται στα πρόσωπα, και στους πολίτες σε περίπτωση καθεστώτος άμεσης δημοκρατίας όπου η λήψη αποφάσεων είναι κάτι που λαμβάνεται πολύ πιο συλλογικά. Αν θέλεις να συζητήσουμε κατά πόσον υπάρχει μερίδιο ευθύνης στον ελληνικό λαό που π.χ. δεν έχει επαναστατήσει για να επιφέρει πολιτειακή αλλαγή προς αυτήν την κατεύθυνση, με μεγάλη μου χαρά. Από τη στιγμή όμως που η ψήφος αφορά κάτι ξεκάθαρα ατομικό και ο καθένας πράττει μεμονωμένα καταπώς κρίνει καλύτερα, το να μιλάμε για συλλογική ευθύνη είναι κάτι το οξύμωρο. Οι δυο σου τελευταίες προτάσεις δε βγάζουν κανένα απολύτως νόημα: Τι πάει να πει "παίρνει ο λαός αυτό ακριβώς που του αξίζει"; Αυτό μου θυμίζει θεούσες που διακηρύττουν υπέρ της δίκαιης τιμωρίας του Θεού στους αμαρτωλούς. Επιπλέον, θες να εκφράσεις πως, π.χ., άξιζαν οι Γερμανοί επί ακμής του Γ' Ράιχ να επεκταθούν εδαφικά και για ανταμοιβή να σκοτώνουν και όσους τους την έδιναν χρησιμοποιώντας έναν συγκεκριμένο ιδεολογικό μανδύα επειδή ήταν μάγκες, καραμπουζουκλήδες και καλοί άνθρωποι; Ή ότι καλά να πάθουν οι αχάριστοι οι βλάκες οι τεμπέληδες οι Χιλιανοί να τους φορτωθεί ένας δικτάτορας επί δεκαετίες που "εξαφάνισε" κόσμο κι εφάρμοζε οικονομική πολιτική που δεν τους άρεσε; Αυτό αγγίζει τα όρια της μεταφυσικής ανοησίας. Όπως και το περί "ελευθερίας της βούλησης" είναι κάτι που δεν υφίσταται, ειδικά στο σύστημα έμμεσης εκπροσώπησης που χαρακτηρίζει και τη χώρα μας.
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 18 Αύγ 2015, 19:54

ΠΗΞΤΕ έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:με το συμπαθειο, αλλα πότε ακριβως καποιο κομμα που υποστηριζω (τζημερος, λεβεντης και κατι ψηλα απο ποταμι) εγινε κυβερνηση αεναης κωλοτουμπας και ανικανοτητας = συριζανελ = νδ-σοκ, ωστε να ξεσκιστω στην αυτοκριτικη ?

Ευθύνες δεν έχεις μόνο για όσα ψηφίζεις, αλλά και για όσα κάνεις ή δεν κάνεις. Ούτε εγώ έχω ψηφίσει ποτέ κόμμα εξουσίας αλλά έχω κάνει άπειρες φορές αυτοκριτική εδώ μέσα. Εσύ το μόνο που πράττεις είναι να προσβάλλεις κοινωνικές ομάδες.

:good:
Aυτό ακριβώς.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 18 Αύγ 2015, 20:52

ΠΗΞΤΕ έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:Τιποτα δεν αιτιολογησες, για να αιτιολογησεις πρεπει να γραψεις τον ορισμο του φασισμου, τον ορισμο της δημοκρατιας, εν συνεχεια την δικια μου αποψη και τελος ΚΑΙ την δικια σου αποψη, και να τα συγκρινεις ελλογα.

Καθόλου τυχαίο το ότι στην απάντησή σου παρέθεσες μόνο μέρος του σχολίου μου και όχι το δεύτερο μισό που συμπεριλάμβανε πράγματα που μάλλον σε έβαζαν σε δύσκολη θέση, όπως το ότι εσύ και ο Ρόκος έχετε ακριβώς, μα ακριβώς τον ίδιο ευθυνόφοβο τρόπο σκέψης και ουσιαστικά είστε σαν δυο σταγόνες νερό, για αυτό άλλωστε και σε αυτό το νήμα έχετε παραμερίσει τις ψεύτικες, πλαστές υποτιθέμενες έριδές σας κι ενώνεστε εις σάρκα μία εναντίον μου επειδή σας θέτω αντιμέτωπους με τα σφάλματα των ιδεολογιών σας. Κατ'αρχήν ποιος είσαι που θα μου καθορίσεις πότε επιχειρηματολογώ και πως; Μου επιβάλλεσαι για το πως θα αναπτύξω τη σκέψη μου; Για αυτό όταν μιλώ για φασισμό δεν επιλέγω απλά τυχαία λεξούλες. Που ακόμη και με τα δικά σου κριτήρια που αυθαίρετα επικαλείσαι δηλαδή, και το τι είναι φασισμός ανέπτυξα, και τη δική μου γνώμη έχω ξεκαθαρίσει, κι εσύ από ό,τι βλέπω μια χαρά διατυπώνεις το τι πιστεύεις. Καθόλου επίσης τυχαίο ότι κατηγορείς εμένα για προπαγάνδα τη στιγμή που εσύ έχεις σηκώσει εργολαβικά τη σημαία του "όλοι φταίτε για όλα εκτός από εμένα" προωθώντας μονοδιάστατα μια συγκεκριμένη γραμμή. Projection κι άγιο το μποζόνιο Χιγκς. Επαναλαμβάνω πως κανένας μας, ούτε εσύ, ούτε εγώ, μπορούμε να καθορίσουμε το τι αποτελεί τον πυρήνα της δημοκρατίας, καθώς αποτελεί ένα θεωρητικό κατασκεύασμα, όχι ένα μόριο με συγκεκριμένη δομή. Εσένα προφανώς σε βολεύει να επικαλείσαι τη φασιστική έννοια της συλλογικής ευθύνης, κάτι παντελώς ανύπαρκτο, που αν διευρυνθεί με τον κατάλληλο μηχανισμό διαστρέβλωσης, μπορεί να συμπεριλάβει ακόμη και αυτούς που ΔΕΝ συμμετέχουν στη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, για να τοποθετείσαι ενάντια πολύ συγκεκριμένων στόχων, αφαιρώντας αυθαίρετα τον εαυτό σου και κάποιους άλλους τυπάδες που σου αρέσουν από αυτό το σύνολο, γιατί... έτσι. Επιπλέον, πάλι επικαλείσαι αυθαίρετα πως ερμηνεύω με έναν συγκεκριμένο τρόπο το "μαζί τα φάγαμε". Όχι, δεν πιστεύω πως αναφέρεται στην ατιμωρησία, ξεκάθαρα όμως εξισώνει έναν π.χ. διεφθαρμένο και εγκληματία πολιτικό, όχι μόνο απλά με αυτόν που ψήφισε πασόκ/νδ/σύριζα, αλλά και με αυτόν που ΔΕΝ ψήφισε το εκάστοτε κόμμα που ήταν το αντίπαλο δέος ως αξιωματική αντιπολίτευση, άρα άφησε το κυβερνών κόμμα να αλωνίζει διαπράττοντας εκείνο σκάνδαλα! Καταλαβαίνεις πολύ καλά ότι με αυτήν τη σουρεαλιστική λογική, όλοι οι Έλληνες γίνονται αυτόματα συνένοχοι, άρα κι εσύ. Εγώ όμως δεν ασπάζομαι τέτοιες ανοησίες. Εννοείται φυσικά πως ευθύνη και κόστος είναι εντελώς, μας εντελώς διαφορετικές έννοιες, γιατί το κόστος το πληρώνουμε όλοι, μα όλοι! Η ευθύνη εναπόκειται στα πρόσωπα, και στους πολίτες σε περίπτωση καθεστώτος άμεσης δημοκρατίας όπου η λήψη αποφάσεων είναι κάτι που λαμβάνεται πολύ πιο συλλογικά. Αν θέλεις να συζητήσουμε κατά πόσον υπάρχει μερίδιο ευθύνης στον ελληνικό λαό που π.χ. δεν έχει επαναστατήσει για να επιφέρει πολιτειακή αλλαγή προς αυτήν την κατεύθυνση, με μεγάλη μου χαρά. Από τη στιγμή όμως που η ψήφος αφορά κάτι ξεκάθαρα ατομικό και ο καθένας πράττει μεμονωμένα καταπώς κρίνει καλύτερα, το να μιλάμε για συλλογική ευθύνη είναι κάτι το οξύμωρο. Οι δυο σου τελευταίες προτάσεις δε βγάζουν κανένα απολύτως νόημα: Τι πάει να πει "παίρνει ο λαός αυτό ακριβώς που του αξίζει"; Αυτό μου θυμίζει θεούσες που διακηρύττουν υπέρ της δίκαιης τιμωρίας του Θεού στους αμαρτωλούς. Επιπλέον, θες να εκφράσεις πως, π.χ., άξιζαν οι Γερμανοί επί ακμής του Γ' Ράιχ να επεκταθούν εδαφικά και για ανταμοιβή να σκοτώνουν και όσους τους την έδιναν χρησιμοποιώντας έναν συγκεκριμένο ιδεολογικό μανδύα επειδή ήταν μάγκες, καραμπουζουκλήδες και καλοί άνθρωποι; Ή ότι καλά να πάθουν οι αχάριστοι οι βλάκες οι τεμπέληδες οι Χιλιανοί να τους φορτωθεί ένας δικτάτορας επί δεκαετίες που "εξαφάνισε" κόσμο κι εφάρμοζε οικονομική πολιτική που δεν τους άρεσε; Αυτό αγγίζει τα όρια της μεταφυσικής ανοησίας. Όπως και το περί "ελευθερίας της βούλησης" είναι κάτι που δεν υφίσταται, ειδικά στο σύστημα έμμεσης εκπροσώπησης που χαρακτηρίζει και τη χώρα μας.

Δεν σου επιβαλλω τπτ, απλα σου καταστω σαφες οτι δεν προκειται να ασχοληθω με τη λοβοτομημενη σου φαντασιακη "διανοηση" που ασυνδετα θα με δαιμονοποιει ως φασιστα ή ως ο,τι αλλο του ρθει, απλα για να πλυμμηρισει απο ενδοξη συγκινηση και φανατισμο, χωρις προφανως αυτο να σημαινει οτι σου απαγορευω και μαλιστα φασιστικα να επιδιδεσαι αεναα σε αυτην, οπως και παλι ψευδως, συκοφαντικα και βλακωδως μου καταλογιζεις.

Εισαι ελευθερος να λες οτι παπαρια θελεις, και ειμαι ελευθερος να μην ασχολουμαι με ο,τι λες οταν στην αντιληψη μου φαινεται ασυνδετη παπαρια. φασισμος ε ?

το κειμενο που παρελειψα διεποταν ακριβως απο τα παραπανω, ενω και αυτα που σχολιαζω απτα μυνηματα σου ειναι τα ολιγα που καταφερνουν να ξεφυγουν απτην ανωθεν συκοφαντικη σου παρανοια.

Αν θελεις να ασχοληθω μαζι σου γραφε με παραγραφους, σχολιαζε ποιντ μπαη ποιντ εστιαζοντας στα λογια μου και μονο, διαφορετικα σιγα μην κατσω να ασχοληθω σε ενα σωρο ανεστιαστες μαλακιολογιες περι χιλιανων, δικτατορων, γ' ραιχ και καλσον.

αν και μαλλον το τελευταιο πανω στο συκοφαντικο σου παραληρημα θα το λαβεις ως μια ακομη φασιστικη απαγορευση ... :s_crazy

π.χ. πουθενα δεν ειπα οτι "ολοι φταιτε εκτος απο εμενα", αλλα δεν εχει κανενα νοημα να καθομαι να διαψευδω μια μια καθε ασυναρτητη συκοφαντια σου.

Τελος μαλλον εχεις μπερδεψει το ριαλ λαηφ με το διαδικτυακο, τις προσωπικες ευθυνες ο καθενας τις αναλαμβανει στην πραγματικη ζωη με τις πραξεις του, εδω μεσα ανωνυμα συζηταμε για πολιτικη, και προφανως ακομα και σε αυτο το μεσον γλυφτης των κοινωνικων ομαδων (στις οποιες ΔΕΝ ξερεις αν ανηκω ή οχι) δεν ειμαι, και οσο φασιστικο ειναι να εισαι αλλο τοσο ειναι και το να μην εισαι.

(και ελεος ρε μλκες με τον διασυρμο του φασισμου, καταλαβετε οτι η ασυναρτητη χρηση του υποβαθμιζει και ευτελιζει τον αληθινο ρατσισμο-φασισμο και τα αληθινα θυματα του στον πραγματικο κοσμο)
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 19 Αύγ 2015, 01:51

Γραφει παιδικα χωρις νοημα.
Μιλα για σκληρη γλωσσα που δεν του αρεσει , αλλα για μια ουσια που αγνοει δεν βγαζει κουβεντα.
Και τι να πει?
Τα βαζει με οποιον προσπαθει να του δειξει οτι ευτελιζεται σαν ανθρωπος ακομα και απο το ΠΗΞΤΕ.

Τι ειναι αυτο, για ποιους το βαζεις, κριτικη τιμωρητικη να μη κανει μαλακιες ο ψηφοφορος στο μεγαλο μερος του κανεις ρε φουκαρα?
Τι πα να πει οτι δεν ψηφισες ποτε κανενα κομμα μεγαλο?
Δεν μοιαζεις απο τετοιος, αφου μισεις κατι που αγνοεις και γραφεις απο την πρωτη στιγμη ανεξοδες παπαριες στο ιδιο στυλ με το ΠΗΞΤΕ.

Ποια ειναι η θεση σου για ολα αυτα και η λυση που θελεις αφου ελεεινολογεις τους αλλους?
Αν πηξουν ρε χαχαμικο τι θα καταλαβεις, θα πει οτι καλα παθαινουν γιατι δεν σου εκαναν το χατηρι να ψηφισουν τι?
Γιατι δεν μας το λες, μας το κρυβεις?
Ποια κυβερνηση σου καθεται καλυτερα?

Δεν εχει αναγκη απο τον ροκο - εξωμοτη ο σκοτωστρας, σε σκοτωνει και απο μονος του.
Δεν το εχεις καταλαβει οτι εισαι λιγος που προσπαθει να κανει τον πολυ.

Μας εφιαξες ομαδα ηδη ε, και με κοινα χαρακτηριστικα ετσι ρε φρουντ της δεκαρας?
Και περιμενεις και απαντηση σε αυτη την παραδοξολογια που δειχνει ανικανοτητα σκεψης.

Οταν λοιπον γραφω και αναλυω κατι γενικο, τι καταλαβαινεις?
Εσενα εχω στοχο η να καταλαβεις ερμε δυο τρια πραγματα που τα απλοποιω οπως μπορω, για κατι τυπακους σαν την παρτη σου, που γεμει εδω το μαγαζι?
Διαβαζεις κατι, καταλαβαινεις η γραφεις παραμυθι δικο σου αλλα αντι αλλων πανω στο θεμα μονο και μονο για να αντιδρασεις παιδιαστικα, αφου δεν μπορεις να κρτικαρεις το παραμικρο παρα μονο να γρυλισεις οτι σου κατεβει?
Κομπλεξικο εισαι ρε?
0 .

Άβαταρ μέλους
ΠΗΞΤΕ
Adonis Fan Club
Adonis Fan Club

Δημοσίευσηαπό ΠΗΞΤΕ » 19 Αύγ 2015, 13:16

nik_killthemall έγραψε:Δεν σου επιβαλλω τπτ, απλα σου καταστω σαφες οτι δεν προκειται να ασχοληθω με τη λοβοτομημενη σου φαντασιακη "διανοηση" που ασυνδετα θα με δαιμονοποιει ως φασιστα ή ως ο,τι αλλο του ρθει, απλα για να πλυμμηρισει απο ενδοξη συγκινηση και φανατισμο, χωρις προφανως αυτο να σημαινει οτι σου απαγορευω και μαλιστα φασιστικα να επιδιδεσαι αεναα σε αυτην, οπως και παλι ψευδως, συκοφαντικα και βλακωδως μου καταλογιζεις.

Εισαι ελευθερος να λες οτι παπαρια θελεις, και ειμαι ελευθερος να μην ασχολουμαι με ο,τι λες οταν στην αντιληψη μου φαινεται ασυνδετη παπαρια. φασισμος ε ?

το κειμενο που παρελειψα διεποταν ακριβως απο τα παραπανω, ενω και αυτα που σχολιαζω απτα μυνηματα σου ειναι τα ολιγα που καταφερνουν να ξεφυγουν απτην ανωθεν συκοφαντικη σου παρανοια.

Αν θελεις να ασχοληθω μαζι σου γραφε με παραγραφους, σχολιαζε ποιντ μπαη ποιντ εστιαζοντας στα λογια μου και μονο, διαφορετικα σιγα μην κατσω να ασχοληθω σε ενα σωρο ανεστιαστες μαλακιολογιες περι χιλιανων, δικτατορων, γ' ραιχ και καλσον.

αν και μαλλον το τελευταιο πανω στο συκοφαντικο σου παραληρημα θα το λαβεις ως μια ακομη φασιστικη απαγορευση ... :s_crazy

π.χ. πουθενα δεν ειπα οτι "ολοι φταιτε εκτος απο εμενα", αλλα δεν εχει κανενα νοημα να καθομαι να διαψευδω μια μια καθε ασυναρτητη συκοφαντια σου.

Τελος μαλλον εχεις μπερδεψει το ριαλ λαηφ με το διαδικτυακο, τις προσωπικες ευθυνες ο καθενας τις αναλαμβανει στην πραγματικη ζωη με τις πραξεις του, εδω μεσα ανωνυμα συζηταμε για πολιτικη, και προφανως ακομα και σε αυτο το μεσον γλυφτης των κοινωνικων ομαδων (στις οποιες ΔΕΝ ξερεις αν ανηκω ή οχι) δεν ειμαι, και οσο φασιστικο ειναι να εισαι αλλο τοσο ειναι και το να μην εισαι.

(και ελεος ρε μλκες με τον διασυρμο του φασισμου, καταλαβετε οτι η ασυναρτητη χρηση του υποβαθμιζει και ευτελιζει τον αληθινο ρατσισμο-φασισμο και τα αληθινα θυματα του στον πραγματικο κοσμο)

Δε σε δαιμονοποιώ και ούτε σε αποκάλεσα φασίστα. Ενδιαφέρον πάντως που το πας στο προσωπικό και θίγεσαι αμέσως προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό που έχω επαναλάβει σε όλα τα προηγούμενα μηνύματά μου, και το ξεκαθαρίζω για άλλη μία φορά, είναι πως η έννοια της συλλογικής ευθύνης που επικαλείσαι συνεχώς έχει ρίζες από το συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο, το φασισμό δηλαδή, και προηγουμένως ανέπτυξα μια ολόκληρη επιχειρηματολογία για να το στηρίξω αυτό. Κάθε άλλο παρά φασιστικό είναι να επιμένω στις ιδέες μου και να τις διατυπώνω ελεύθερα-επίσης ενδιαφέρον που βρίσκεις αυτό ως κάτι το ανελεύθερο και ολοκληρωτικό στο χαρακτήρα του. Τα περί συγκίνησης και τα λοιπά είναι αυθαίρετα συμπεράσματα, από τα πολλά που έχεις εξάγει σε αυτήν τη συζήτηση. Δεν αισθάνομαι τίποτα τέτοιο. Θεωρώ απλά υποχρέωσή μου να διευκρινίσω κάποια πράγματα εδώ μέσα όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμα και κατανοητά. Καλώς επιμένεις στο να τίθεσαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης κι επιλογής να απαντήσεις ή όχι, αλλά ο εκνευρισμός σου όπως και κάποια άλλα αποσπάσματα που έχεις γράψει προηγουμένως άλλα υποδηλώνουν. Τέλος πάντων. Επίσης αν κάτι σου φαίνεται παράλογο ή ασύνδετο, μπορείς κάλλιστα να το καταρρίψεις με επιχειρηματολογία. Εσύ επιλέγεις να το αποφύγεις δια της πλαγίας οδού με μπόλικους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για να εκτονωθείς. Φυσικά επίσης δε θα μου επιβάλλεις το πως θα γράφω, αυτός ο τρόπος με βολεύει, σε αυτόν θα επιμείνω. Τα περί δικτατόρων και Γ' Ράιχ τα έγραψα, γιατί είναι ακριβώς τα συμπεράσματα που θα εξάγουμε αν ακολουθήσουμε τη λογική που ανέπτυξες σε προηγούμενο μήνυμα! Αν λοιπόν θέλεις να κατηγορήσεις κάποιον σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να προχωρήσεις στην αυτοκριτική, στην οποία αναφερθήκαμε αλλού. Για να γράψω την αλήθεια, διαβάζοντας τα μηνύματά σου, το "όλοι φταίτε για όλα εκτός από εμένα" μου φαίνεται ότι διέπει το πνεύμα τους, πουθενά δεν υπονόησα ότι το έγραψες αυτολεξεί. Αν δεν είναι όντως αυτή η πρόθεσή σου, τότε το παίρνω πίσω. Δεν μπερδεύω καθόλου τη διαδικτυακή με την κανονική, καθημερινή ζωή, σχετικά με τις πράξεις που κάνουμε ή όχι αναφερόμουν ακριβώς σε αυτό το δεύτερο σκέλος. Εκφράζω πως αν είναι να μιλάμε για ευθύνη, το συνετό είναι να ψάχνουμε σε ατομικό επίπεδο, το οποίο εφόσον δεν μπορούμε να θίξουμε εδώ μέσα γιατί πολλοί από εμάς θέλουμε να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα, είναι κάτι που δεν τίθεται σε συζήτηση, απλά προσπαθεί ο καθένας μας να το διαχειριστεί όσο μπορεί καλύτερα. Τέλος, να διευκρινίσω πως υπάρχει πάντοτε μια μέση οδός (το ότι δε βρίζεις τους συνταξιούχους νυχθημερόν π.χ. δε σημαίνει ότι είσαι γλύφτης).
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”