H χωρα σημερα πληρωσε IMF και ECB

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Re: H χωρα σημερα πληρωσε IMF και ECB

Δημοσίευσηαπό paralo » 21 Ιούλ 2015, 13:52

Και το πιο απολαυστικό σε ολα αυτά ειναι οτι ακόμα και με μειοψηφικό αριθμό Κυβερνησης θα περνάει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ αλλά δεν θα περνάνε νομοσχεδια για την ΠΑΙΔΕΙΑ κι τα σχετικά!
Τα υπολοιπα 3,5 χρονια θα ειναι ΣΟΥΠΕΡ!

Απορώ γιατι καθεστε και ακουτε Εξωμοτη. Ο Τσιπρας ειναι το καροτο και ο Σουμπλε το μαστιγιο.
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 21 Ιούλ 2015, 15:08

Για πές μας εσύ τί προτείνεις. Ποιό κόμμα θα μας βγάλει από την κρίση? Και μην αρχίσεις τις γενικολογίες, πες μας συγκεκριμένα.
Αν δεν έχεις να προτείνεις τίποτα, τότε μάλλον απλά τρολλάρεις.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 21 Ιούλ 2015, 15:24

Kauldron έγραψε:Για πές μας εσύ τί προτείνεις. Ποιό κόμμα θα μας βγάλει από την κρίση? Και μην αρχίσεις τις γενικολογίες, πες μας συγκεκριμένα.
Αν δεν έχεις να προτείνεις τίποτα, τότε μάλλον απλά τρολλάρεις.

Δεν επιθυμώ εκλογές.
Επιθυμω ο Συριζα να εφαρμόσει το μνημόνιο.

Εκνευριζομαι με το σανο.
Θελω το κρατος βελτιωμενο (απο τον Συριζα, τη ΝΔ, το πασοκ κτλ κτλ) και οχι κατεστραμενο.
Θελω να πληρωνουμε τις υποχρεωσεις μας στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και οχι να ειναι πρώτη ειδηση οτι "εχουμε για μισθούς και συνταξεις για αυτό το μηνα".
Θελω το ίδιο πολιτευμα που εχουμε τωρα και αναθρωριση του Συνταγματος.

Αυτά.

Τι να τρολλάρω? επειδη δεν με πληρώνει κανεις να γράφω τη προσωπική μου γνώμη? Ή επειδη δεν κανω προπαγάνδα?
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ κατηχηση δεν κάθομαι να κάνω στο ιντερνετ, ούτε με σφαίρες.
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 21 Ιούλ 2015, 15:34

Εκνευριζομαι με το σανο.
Θελω το κρατος βελτιωμενο (απο τον Συριζα, τη ΝΔ, το πασοκ κτλ κτλ) και οχι κατεστραμενο.
Θελω να πληρωνουμε τις υποχρεωσεις μας στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και οχι να ειναι πρώτη ειδηση οτι "εχουμε για μισθούς και συνταξεις για αυτό το μηνα".

Αυτά.

Γενικολογίες, και μπουρδολογίες.
Πώς θα γίνουν όλα αυτά δε μας λές.

Κι εγώ θέλω να μου κάνει λάπτντανς η Κέητ Άπτον.
0 .

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 21 Ιούλ 2015, 15:42

Kauldron έγραψε:
Εκνευριζομαι με το σανο.

Αυτά.

Γενικολογίες, και μπουρδολογίες.
Πώς θα γίνουν όλα αυτά δε μας λές.

Κι εγώ θέλω να μου κάνει λάπτντανς η Κέητ Άπτον.

Μα για αυτό το λογο δεν ηρθε στην Εξουσια ο αμεμπτος Συριζα; Επειδη "δεν εχει καμία σχεση με το παλιο κατεστημενο"??
Οριστε η λυση για την εξυγιανση.

Εγώ προσωπικά θα ήθελα περισσότερους ανοιχτούς διαγωνισμούς με αντικειμενικά αλλά και ουσιαστικά κριτηρια μεσω "φορμας". Κατι τετοιο συνανταται σε αρκετά προηγμένες χώρες και ειναι δυσκολο.
Αξιολογηση, μπονους και τα σχετικα τα θεωρώ δεδομενα.

Πχ στην Αγγλία, στα 10 πρώτα χρόνια δουλειάς στο δημόσιο σου κανουν δώρο ενα ρολόι! Συμβολικη η κινηση αλλά επειδη ουτε εκεί περισσευουν λεφτά για σπαταλημα, ε, δεν σε φτύνουν κιόλας . Υπαρχουν μικρες μαγκιές για να φανει το Δημόσιο οτι ειναι ενα φιλικό περιβαλλον εργασίας (στα ματια των υπαλληλων) και οργανωμενο (τα παντα ηλεκτρονικά για τους πολιτες) και για τα οικονομικά (ανεξαρτητη αρχη της Εφοριας απο τις Εκλογές).

Απλά πραγματα, οχι Νεοφιλ, οχι Ελοχιμ, οχι εξωγηινοι.
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 21 Ιούλ 2015, 15:45

Εσυ, αληθεια, τι προτεινεις?
Ο εξωμοτης μιλα για κοινωνική επανασταση , μια σαφως ορισμενη εννοια. (...)
Εσυ? Για πες κανα 2 προτασεις που αθ ηθελες να δεις ειδικα μιας και υποστηριζεις ενθερμα την αμεμπτη κυβερνηση.
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 21 Ιούλ 2015, 15:55

Kαι ΑΣΕΠ έχουμε, και ηλεκτρονικές αιτήσεις έχουμε, και μοριοδοτήσεις αναλυτικές έχουμε.

Πώς/πόσο πλούτο παράγουν αυτά? Με αριθμούς.
Απ' αυτά θα πληρώσουμε τα εξωτερικά και τα εσωτερικά χρέη?

Από την άλλη, υπάρχει μετρήσιμος πλούτος, που φεύγει στη μεγαλοδιαφθορά. Ορίστε λοιπόν μερικά στα γρήγορα:

5 δις μόνο στην ΑΤΕ από το 2000 ως το 2015.

600 μύρια από το ΦΠΑ που χαρίζανε στη Χόχτιφ.

Κτηματολόγιο (Εγγύηση Λαλιώτης) διάβαζε και φρίξε:
http://skandalakommaton.blogspot.gr/200 ... st_27.html

270 εκατομύρια από το σκάνδαλο Ενέργκα-Χελλάς Πάουερ (δικηγόρος των Λαμογιών ο Βορίδας).

Υποβρύχια (Μπένυ το Οργισμένο Γουρουνάκι): 500 εκατομύρια ευρώ.

Χρέη Ολιγαρχών (αφεντικά του Θεοδωράκη) Κοντά 11 δις.
http://www.ramnousia.com/2013/07/elline ... n-dis.html

Και χίλια δυο άλλα.

Θέλεις και φορολόγηση Εκκλησίας? Βάλε και φορολόγηση Εκκλησίας.
Θέλεις και κατάργηση επιδοτήσεων στα κόμματα? Βάλε κι απ' αυτό.

Αλλά όλα αυτά δε μας πειράζουν, μας πειράζει ο υπάλληλος. Απολύστε τον και τον υπάλληλο, αν έχει διοριστεί βυσματικά ή αν έχει κάνει κάτι αξιόποινο, κι εγώ συμφωνώ, αλλά πιάστε και κανένα ΜΕΓΚΑλο ψάρι.
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 21 Ιούλ 2015, 16:19

Η μεγαλη διαφθορα των ολιγων ειναι ενα πολυ σοβαρο θεμα αλλα οχι αυτο που μας χρεοκοπησε. Αυτο που μας χρεοκοπησε ειναι η μικρη διαφθορα των πολλων που αθροιστικα ειναι πολυ μεγαλυτερη.

Δυστηχως οι "χελωνοι" δηλ. η πλειοψηφεια των ελ, επιζητουν μια λυση τυπου μεσσια, αυτο προφανως ομως δεν υπαρχει οπως ακριβως δεν υπηρχε κι ο χριστος.

π.χ. 600 εκ. φπα χαρισαν στη χοχτιφ, οσα ακριβως χαριζουν σε ενα μονο ετος στο ταμειο της ΔΕΗ για τις συνταξεις του 1% των συνταξιουχων της ελλαδας. Ενω, πανω απο 3,5 δυς ετησιως ειναι το κοστος των συνταξεων γηρατος (οχι αναπηρικες) κατω των 60 ετων.

http://www.idika.gr/files/20%CE%B7_%CE% ... CE%A3_.pdf

Στη 5ετια των μνημονιων η οποια δεν πειραξε ουτε καν μια τριχα απτην μεταπολιτευτικη δομη, οσο γρηγορα αυξανοταν η ανεργια και μαλιστο στον ιδιωτικο τομεα, τοσο γρηγορα αυξανονταν οι προωρα συνταξιοδοτούμενοι ...

Κακα τα ψεμματα η ελληνικη μεταπολιτευτικη δομη χρεοκοπησε την ελλαδα, και ο μονος τροπος και η μονη λυση ειναι αυτη η δομη να εξαφανιστει και να αλλαξει.

Αν δεν αλλαξει, ειτε με ευρω, ειτε με δραχμη, ειτε εντος, ειτε εκτος ΕΕ, οι ελ θα πορευονται πτωχευμενοι και ζητιανευοντας, ενθυμουμενοι και γελοιοποιώντας τους ηρωες τους, οταν ο βαναυσος δανειστης καθε φορα τους απειλει να κοψει τα δανεικα.

ενδοξη πορεια δε λεω ...
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 21 Ιούλ 2015, 16:22

Το ελ.δημοσιο εκανε προκυρηξη για νοσηλευτες 2ετους εκπαιδευσης, πηγαιναν και δηλωναν μεσα με ενα χαρτί απο τον Ερυθρο (2 χρονια δινει πιστοποιηση) εργαζόμενοι που ειχαν βγαλει ειτε ΤΕΙ (4 χρονια) ειτε ΑΕΙ (4 χρονια) αποκρυπτοντας αυτη τους την ιδιότητα (αποφοιτοι ΤΕΙ/ΑΕΙ) και αφου γινονταν δεκτοι , τότε εμφανιζαν το πτυχιο τους και ΞΑΦΝΙΚΑ γινονταν μονιμοι ΔΥ.
ΟΥΑΟΥ προκυρηξη.

Με αυτο το πραδειγμα θελω να δειξω οτι οι ελ.προκυρηξεις ΔΕΝ ειναι αυτές που εχω εγω στο μυαλό μου.

Για ολα τα αλλα που γραφεις, συμφωνω και επαυξάνω, οριστε Εξωμοτη, ο Λαος Εμιλησε.
Στηριζουμε ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ τα χαϊβανια σου γιατι ξερουμε οτι εχουν δυσκολο εργο αλλά μας εχει πρηξει κιολας στην ιδεολογική παπαρολογία, για καποια απλά, πρακτικά ζητηματα.

Υπολοιπο βρισιδι πιο μετα.
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 21 Ιούλ 2015, 16:33

paralo έγραψε:Το ελ.δημοσιο εκανε προκυρηξη για νοσηλευτες 2ετους εκπαιδευσης, πηγαιναν και δηλωναν μεσα με ενα χαρτί απο τον Ερυθρο (2 χρονια δινει πιστοποιηση) εργαζόμενοι που ειχαν βγαλει ειτε ΤΕΙ (4 χρονια) ειτε ΑΕΙ (4 χρονια) αποκρυπτοντας αυτη τους την ιδιότητα (αποφοιτοι ΤΕΙ/ΑΕΙ) και αφου γινονταν δεκτοι , τότε εμφανιζαν το πτυχιο τους και ΞΑΦΝΙΚΑ γινονταν μονιμοι ΔΥ.
ΟΥΑΟΥ προκυρηξη.

Με αυτο το πραδειγμα θελω να δειξω οτι οι ελ.προκυρηξεις ΔΕΝ ειναι αυτές που εχω εγω στο μυαλό μου.

Για ολα τα αλλα που γραφεις, συμφωνω και επαυξάνω, οριστε Εξωμοτη, ο Λαος Εμιλησε.
Στηριζουμε ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ τα χαϊβανια σου γιατι ξερουμε οτι εχουν δυσκολο εργο αλλά μας εχει πρηξει κιολας στην ιδεολογική παπαρολογία, για καποια απλά, πρακτικά ζητηματα.

Υπολοιπο βρισιδι πιο μετα.

Kανένα βρισίδι, μια χαρά συζήτηση κάνουμε βλέπω πως συμφωνούμε και σε αρκετά.

Το ελ.δημοσιο εκανε προκυρηξη για νοσηλευτες 2ετους εκπαιδευσης, πηγαιναν και δηλωναν μεσα με ενα χαρτί απο τον Ερυθρο (2 χρονια δινει πιστοποιηση) εργαζόμενοι που ειχαν βγαλει ειτε ΤΕΙ (4 χρονια) ειτε ΑΕΙ (4 χρονια) αποκρυπτοντας αυτη τους την ιδιότητα (αποφοιτοι ΤΕΙ/ΑΕΙ) και αφου γινονταν δεκτοι , τότε εμφανιζαν το πτυχιο τους και ΞΑΦΝΙΚΑ γινονταν μονιμοι ΔΥ.

Καταλαβαίνω. Αδικίες πολύ χειρότερες απ' αυτήν που περιγράφεις, τις έχω ζήσει στο πετσί μου, με διάφορους διευθυντάδες να μου ομολογούν, ουσιαστικά κυνικά, οτι κάνουν ο΄,τι γουστάρουν (να μην έχω ένα μαγνητοφωνάκι εύκαιρο τότε).
Το ερώτημα είναι το εξής.
Ποιό είναι το κόστος?
Αυτά που σου περιέγραψα στο πόστ μου, έχουν συνολικό κόστος για τον ελληνικό λαό γύρω στα 16 δις. Εγώ δε σου λέω να μην ξεριζώναμε τα φαινόμενα που περιγράφεις (που σου ξαναλέω, μπορώ να σου περιγράψω ΠΟΛΥ χειρότερα), που τα υπέστην, αλλά πρώτα να χτυπούσαμε τα "μεγάλα ψάρια". Αν αυτό συνέβαινε, θα εξαφανιζόταν και η "μικρή" διαφθορά, αφού δεν θα είχε πλέον προστάτες και σπόνσορες.

Βλέπεις πχ τον Ποντικό. Έφυγε από την Ελλάδα τον καιρό που ο Σημίτης ήταν στο απώγειο της δύναμής του. Λες να πήγε σε κανένα ελληνικό εστιατόριο να πλένει πιάτα? Τον βλέπεις να εργάζεται? Όλη μέρα είναι στο Βήμα, στο Πρόταγκον και στο φείσμπουκ. Ποιός ξέρει ποιά "προκήρυξη" θα τσίμπησε, και από ποιούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πήγε "συστημένος", για να έχει θέση στην οποία θα κάθεται και θα πληρώνεται (υποψιάζομαι μάλιστα οτι ξέρω που δουλεύει). Αν εξαφανίζαμε τη ΝΔσόκ και την νοοτροπία του παρασιτισμού στη μεγάλη κλίμακα, σίγουρα οι "μικροί" θ' αναγκάζονταν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”