Adminović έγραψε:Ο κόσμος ψηφίζει όσους τον έχουν βολεψει στο παρελθόν ή όσους του τάζουν βολεμα. Σε αυτό φταίει και ο κόσμος αλλά και όσοι πολιτικοί το κάνουν. Κι επειδή ακριβώς έχω καταλάβει προ πολλού πώς κινείται το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, δεν τρέφω πλέον ελπίδες για αυτή την χώρα και έχω στήσει τη ζωή μου αλλού.
Αυτό λέω κι εγώ.
Adminović έγραψε:Στην μεγαλύτερη πολιτική αναταραχή των τελευταίων 50 ετών, εκεί που υπήρχαν οι βέλτιστες συνθήκες για ουσιαστική αλλαγή, τα ΕΛς ψηφίσαν Τσίπρα και Καμμένο. Αυτό ήταν το τοπ που μπορούσαν να κάνουν. Και μετά, όταν πήραν γραμμή τον παπά, αρκετοί το ρίξαν σε κάτι λούμπεν αραπόδερμα που παρίσταναν τους νορδιστές.
Ποια αλλαγή;
Δεμένος χειροπόδαρα ήσουν τότε με τα μνημόνια και το χρέος που δημιούργησαν οι προηγούμενοι. Δεν μιλάμε για αλλαγή, αλλά για προσπάθεια να σπάσεις τα δεσμά και να επιβιώσεις.
Αλλαγή μπορούσε να έχει γίνει το 81 με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Αντρέας τότε προτίμησε να δημιουργήσει ένα πράσινο ΝΔ/ΕΡΕ αντί να αλλάξει τις χρόνιες παθογένειες της χώρας που δημιούργησαν οι δεξιές κυβερνήσεις.
Τότε αν θυμάσαι υπήρχε ένας οργασμός κινημάτων απο τα κάτω

O Aνδρέας έκανε αυτό που θα έκανε κάθε πολιτικός που θέλει να επεκλεγεί, είχε ακόμη πρόσβαση σε δανεικά χωρίς να ρωτάνε πολλά οι δανειστές, δανειζόταν και μοίραζε. Στις πλατείες για να φάει κατέβαινε ο κόσμος, να χωθεί σε κανένα δημόσιο, να χτίσει κανένα αυθαίρετο, να σβήσει καμιά κλήση, στις κλαδικές με αυξήσεις και μάσα ασχολούταν, όχι με τίποτε εύρυθμη λειτουργία, ορθολογική διαχείριση, κυνήγι της διαφθοράς, ποιοτική αναβάθμιση, κλπ. Συμμετείχε ο λαός σε όλα αυτά, δεν ήταν 5000-10000 πασοκικά μεσαία και ανώτερα στελέχη που αποτελούσαν τον πυρήνα.
Aνάλογα πράγματα έκανε και η ΝΔ. Οι μόνοι που βγήκαν να πούν ότι το καράβι πάει στα βράχια, ήταν ο Μητσοτάκης σίνιορ και ο Σημίτης, αλλά και αυτοί λίγο μετά υπέκυψαν στον λαϊκισμό, γιατί αλλιώς θα εξαφανιζόταν πολιτικά.
Αντικειμενικά, η μόνη λύση, με βήματα χελώνας και ενδιάμεσα πισωγυρίσματα, είναι ο βούρδουλας της ΕΕ, με τους πολιτικούς να χαϊδεύουν τους ψηφοφόρους και να ρίχνουν την ευθύνη εκεί, και το παραδοσιακό ο ένας στον άλλο.
Σκέφτεσαι να έβγαινε ΕΛ πολιτικός (με Ευρώ ή Δραχμή, αδιάφορο) και να έλεγε ότι είναι δική του ιδέα να μην υπάρχουν πάγια ελλείματα στον προϋπολογισμό 10+%, ότι θα σταματήσεις τις αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο, ότι θα κάνει αξιολογήσεις, ότι πρέπει να μειωθεί το χρέος, κλπ. Ούτε βδομάδα δεν θα έβγαζε στο γραφείο. Ενώ τώρα, να η ναζί Μέρκελ, να οι Ροθτσιλντ, γίνεται κάπως η δουλειά.