Προέλλην έγραψε:Ντόμπρο ντόσλι!
Χβαλα ντρούζε!
Τα σερβοκροάτικα χωριά του Κισσάβου πάντως καταγράφονται για πρώτη φορά πιο μετά και πιο συγκεκριμένα αυτή την εποχή:

Προέλλην έγραψε:Ντόμπρο ντόσλι!

bizeli έγραψε:Perseus1966 έγραψε:Ψηφισα ιωαννινα ( μενω αλλα δεν μου αρέσουν) βολο και καλαματα.
Τα λεφτά και η παρεα καθοριζουν ποια πολη ειναι ωραια.
Αν ειχα λεφτα για πεταμα μια χαρα πολη ειναι τα γιαννενα.
Όχι μόνο my friend.
Αλλά και η ποιότητα ζωής.
Έλα ρε. Γιάννενα μένεις;
Επιτέλους και κάτι διαφορετικό.
Οι μισοί εδώ μέσα είμαστε Θεσσαλονίκη και οι άλλοι μισοί Αθήνα.

Adminović έγραψε:
Από Αγιά είμαι, αλλά έχω καταγωγή κι από Όλυμπο μεριά. Είμαι απόγονος γνωστού αρματολού του Ολύμπου.![]()
Η Λάρισα χωριό ήταν πριν 60-70 χρόνια. Οι περισσότεροι Λαρισαίοι έχουν πάει εκεί από κάποιο άλλο μέρος του νομού Λάρισας ή της Θεσσαλίας γενικότερα. Τότε το μεγάλο αστικό κέντρο της Θεσσαλίας ήταν ο Βόλος, γι'αυτό και ο παππούς μου και αρκετοί συγγενείς πήγαν στο Βόλο για να πιάσουν δουλειά και όχι στη Λάρισα.

bizeli έγραψε:Εμένα ο παππούς μου ήταν από Μ.Ασία. Με την μικρασιατική καταστροφή τεσσάρων ετών πέρασε Μυτιλήνη, μετά βρέθηκε Λάρισα, εκεί γνώρισε τη γιαγιά μου και εκεί έμειναν.
Δλδ εμείς όταν λέγαμε πάμε να δούμε τον παππού και τη γιαγιά στη Λάρισα μέσα πηγαίναμε. Όχι σε κάποιο χωριό.

Adminović έγραψε:Και Σαλονίκη πώς κατέληξαν; Σπουδές;

Adminović έγραψε:Προέλλην έγραψε:Ντόμπρο ντόσλι!
Χβαλα ντρούζε!![]()
Τα σερβοκροάτικα χωριά του Κισσάβου πάντως καταγράφονται για πρώτη φορά πιο μετά και πιο συγκεκριμένα αυτή την εποχή:

bizeli έγραψε:Αλλά να σου πω κάτι; Εμένα όταν με ρωτάνε "από πού είσαι" από Θεσσαλονίκη λέω. Θεωρώ τόπο μας αυτόν που μεγαλώσαμε. Όχι τη γη των προγόνων μας.
Αν είναι έτσι, πόσο πίσω να το πάμε;
Χάνουμε την μπάλα μετά.
Δεν ξέρω δλδ αν αυτό με τις ρίζες μας ανταποκρίνεται από κάποιο σημείο και μετά στην πραγματικότητα.

bizeli έγραψε:Καβάλα![]()
Τι το ωραίο έχει η Καβάλα ρε σεις;
Ένα λιμάνι έχει και ένα κάστρο. Τι άλλο;
Όποια πόλη έχει λιμάνι είναι ωραία; Πιο μέσα δεν πάτε εσείς;
Εν τω μεταξύ και το λιμάνι μες στην 80ιτίλα είναι.
Μόνο την βιτρίνα κοιτάτε;
Δλδ εστιάζετε μόνο σε ένα σημείο που είναι ο κράχτης.
Μάγκες δεν κρίνουμε μια πόλη μόνο από καρτ ποσταλ.

bizeli έγραψε:Αλλά να σου πω κάτι; Εμένα όταν με ρωτάνε "από πού είσαι" από Θεσσαλονίκη λέω. Θεωρώ τόπο μας αυτόν που μεγαλώσαμε. Όχι τη γη των προγόνων μας.
Αν είναι έτσι, πόσο πίσω να το πάμε;
Χάνουμε την μπάλα μετά.
Δεν ξέρω δλδ αν αυτό με τις ρίζες μας ανταποκρίνεται από κάποιο σημείο και μετά στην πραγματικότητα.
Δλδ άμα σου πω εγώ ότι είμαι από Μ. Ασία έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα; Καμία σχέση δεν έχω εγώ προσωπικά. Ο παππούς μου είχε. Ένας άλλος άνθρωπος δλδ. Όχι εγώ.
Και γιατί να σου πω από Μ. Ασία και να μην σου πω από ακόμα πιο πίσω από πού είμαι. Που ποιος ξέρει εδώ που τα λέμε. Πού σταματάει αυτό;