Τι τιμάμε περισσότερο σε αυτή τη χώρα;

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: Τι τιμάμε περισσότερο σε αυτή τη χώρα;

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 12 Απρ 2015, 03:03

Kauldron έγραψε:Τα συσσίτια και την γενικότερη υλική βοήθεια στον κόσμο (ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνότητας) θα τ' αναλάβει το κράτος?

Γιατί οι πιστοί δίνουν αρκετά συχνά γι' αυτά (είτε χρήματα, είτε είδη).

Eννοείται να τα αναλάβει το κράτος.

Οι πιστοί μπορούν να δίνουν χρήματα και είδη για φιλανθρωπίες αν και όποτε θέλουν. Απο τη στιγμή όμως που συμμετέχουν σε ενορία κλπ, θα πρέπει να δίνουν και κάτι για τα έξοδα της ενορίας. Πόσα δεν ξέρω, η εκκλησία έχει τεράστια περιουσία, κτήρια ολόκληρα, εκτάσεις, παίρνει ενοίκια κοκ, δεν θα χρειαστεί να καλυφθούν όλα τα έξοδα απο τους πιστούς, μόνο ένα μικρό τμήμα.

Πόσους παπάδες πληρώνει σήμερα το κράτος; Δεν ξέρω επακριβώς, σίγουρα είναι πάντως χιλιάδες. Με τα λεφτά αυτά μπορεί να πληρώνει περισσότερους δασκάλους έτσι ώστε να υπάρξουν μικρά τμήματα και περισσότερη προσοχή σε κάθε μαθητή, να φτιάξει εργαστήρια σε κάθε σχολείο, να δώσει υπολογιστές σε όλους τους μαθητές δωρεάν.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 12 Απρ 2015, 03:11

Ωραία, αν είναι να τ' αναλάβει το Κράτος, προφανώς και δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Ρίξτε όμως και μια ματιά εδώ:
http://www.egolpion.com/mis8oi_ierewn.el.aspx

Πάντως με μπερδέψατε. Τελικά το πρόβλημα είναι οι εκκλησίες, (τα κτήρια) ή οι ιερείς? Και πώς οι εκκλησίες ή οι ιερείς εμποδίζουν να υπάρχουν καλά σχολεία?
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Απρ 2015, 03:15

Kauldron έγραψε:Εσύ τις ξεκίνησες.

Ναι εγώ τις ξεκίνησα αλλά μετά κόλλησε η βελόνα.

Kauldron έγραψε:Συγγνώμη, σε τί σ' εμποδίζουν οι εκκλησίες σ' όλα αυτά? Πιάνουν τα καλά οικόπεδα?

Βασικά με ενοχλεί όταν δεν μπαίνουν σωστά οι προτεραιότητες. Ηθικά, οικονομικά, κοινωνικά.

Ας έχουμε σημείο αναφοράς μόνο τα ελληνικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς στόχους του έτσι όπως τους θέτει το Υπουργείο Παιδείας.
Πιστεύεις ότι οι εκπληρώνονται αυτοί έτσι όπως είναι σήμερα τα ελληνικά σχολεία;
Οι απαιτήσεις και οι στόχοι που θέτει το Υπουργείο και κάθε ονειροπόλος υπουργός απαιτούν εξελιγμένα, εξοπλισμένα και σούπερ σχολεία για να πραγματοποιηθούν.

Κάποιο σχόλιο για αυτό;

Kauldron έγραψε:Τί να σου κάνουν οι υπολογιστές αν δεν έχεις καθηγητές να διδάξουν σ' αυτούς?

Τί να σου κάνουν τα γυμναστήρια αν δεν έχεις γυμναστές μέσα?

Αυτά γιατί μου τα λες; Απλά με επιβεβαίωνεις. Είναι κάποια ακόμα προβλήματα που κάνουν το πρόβλημα ακόμα χειρότερο.

Kauldron έγραψε:Τί σχέση έχουν όλα αυτά με τις εκκλησίες? Πού εμποδίζουν οι εκκλησίες σ' όλα αυτά?

Είναι θέμα προτεραιοτήτων όπως σου είπα. Θα φτιάξεις πρώτα σούπερ συστήματα υγείας και παιδείας και μετά θα φτιάξεις χώρους να προσεύχεται η γριά.
Και ηθικά να το δεις.
Οι άνθρωποι μπορούν να προσεύχονται και σε σπηλιές σαν τους πρώτους χριστιανούς. Δεν χρειάζονται πολυτέλειες.

Kauldron έγραψε:Και σου το λέω εγώ που έχω πάει σ' ενα σωρό δημοτικά, και μάλιστα μικρών χωριών. Μια χαρά ήταν τα σχολεία από άποψη κτηριακών υποδομών, και μια χαρά υπολογιστές είχαμε. Εσύ πήγες να τα δείς? ΟΧΙ.

Θα σου απαντήσω όπως μου απάντησες κι εσύ. Πήγες σε ΟΛΑ τα σχολεία της Ελλάδας;
Και η εκπαίδευση δεν αφορά μόνο τα δημοτικά. Φτάνει μέχρι τα πανεπιστήμια.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 12 Απρ 2015, 03:57

Τα πανεπιστήμια οι ίδιοι οι φοιτητές τα κατέστρεψαν και οι καθηγητές με το φαγοπότι που ρίχνουν. Για τα κομματόσκυλα που είναι στα πανεπιστήμια τι έχεις να πεις; Πρέπει να έχουμε τον κάθε @# να έρχεται να μας κάνει προπαγάνδα για το κάθε κόμμα του; Ή όταν συγκεντρωνόμαστε στα αμφιθέατρα να γκαρίζουν τα κόμματα, να πλακώνονται στις μπουνιές και να κρεμάνε κοτόπουλα; Αποπομπή κομμάτων, φοιτητών και καθηγητών και καθαίρεση τίτλων, να δούμε, πως θα συμπεριφέρονται αργότερα. Αυτές οι καγκουριές μόνο στα ελληνικά πανεπιστήμια υπάρχουν.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 12 Απρ 2015, 10:09

Το κρατος δεν πρεπει να επιδοτει την εκκλησια,ακομα και αν της δινει εστω και 1 ευρω.Ειναι θεμα αρχης οχι τοσο δημοσιονομικο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 12 Απρ 2015, 12:10

Είναι απλά τα πράγματα για την εκκλησία, αρκεί να κάνουν ακριβώς όπως έχουν κάνει στο εξωτερικό, δηλώνεις χριστιανός, πληρώνεις κάπου 1 - 2% φόρο άμεσα στην Εκκλησία. Αυτά τα θέματα έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 12 Απρ 2015, 12:32

impostor έγραψε:
Kauldron έγραψε:Εσύ τις ξεκίνησες.

Ναι εγώ τις ξεκίνησα αλλά μετά κόλλησε η βελόνα.

Kauldron έγραψε:Συγγνώμη, σε τί σ' εμποδίζουν οι εκκλησίες σ' όλα αυτά? Πιάνουν τα καλά οικόπεδα?

Βασικά με ενοχλεί όταν δεν μπαίνουν σωστά οι προτεραιότητες. Ηθικά, οικονομικά, κοινωνικά.

Ας έχουμε σημείο αναφοράς μόνο τα ελληνικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς στόχους του έτσι όπως τους θέτει το Υπουργείο Παιδείας.
Πιστεύεις ότι οι εκπληρώνονται αυτοί έτσι όπως είναι σήμερα τα ελληνικά σχολεία;
Οι απαιτήσεις και οι στόχοι που θέτει το Υπουργείο και κάθε ονειροπόλος υπουργός απαιτούν εξελιγμένα, εξοπλισμένα και σούπερ σχολεία για να πραγματοποιηθούν.

Κάποιο σχόλιο για αυτό;

Kauldron έγραψε:Τί να σου κάνουν οι υπολογιστές αν δεν έχεις καθηγητές να διδάξουν σ' αυτούς?

Τί να σου κάνουν τα γυμναστήρια αν δεν έχεις γυμναστές μέσα?

Αυτά γιατί μου τα λες; Απλά με επιβεβαίωνεις. Είναι κάποια ακόμα προβλήματα που κάνουν το πρόβλημα ακόμα χειρότερο.

Kauldron έγραψε:Τί σχέση έχουν όλα αυτά με τις εκκλησίες? Πού εμποδίζουν οι εκκλησίες σ' όλα αυτά?

Είναι θέμα προτεραιοτήτων όπως σου είπα. Θα φτιάξεις πρώτα σούπερ συστήματα υγείας και παιδείας και μετά θα φτιάξεις χώρους να προσεύχεται η γριά.
Και ηθικά να το δεις.
Οι άνθρωποι μπορούν να προσεύχονται και σε σπηλιές σαν τους πρώτους χριστιανούς. Δεν χρειάζονται πολυτέλειες.

Kauldron έγραψε:Και σου το λέω εγώ που έχω πάει σ' ενα σωρό δημοτικά, και μάλιστα μικρών χωριών. Μια χαρά ήταν τα σχολεία από άποψη κτηριακών υποδομών, και μια χαρά υπολογιστές είχαμε. Εσύ πήγες να τα δείς? ΟΧΙ.

Και η εκπαίδευση δεν αφορά μόνο τα δημοτικά. Φτάνει μέχρι τα πανεπιστήμια.

Σου απάντησε και ο Μετράνιον για τα πανεπιστήμια. Και ακριβώς, σε κανένα σημείο δεν φταίει η Εκκλησία, η οι εκκλησίες γι' αυτά που γίνονται μέσα σ' αυτά, και που πολύ ωραία περιέγραψε ο Μετράνιον.

Πήγα σε αρκετά, και μάλιστα ορεινά και ημιορείνα και δυσπρόσιτα. Ως εκ τούτου, θα μου επιτρέψεις να τα γνωρίζω καλύτερα από 'σενα.

Και ηθικά να το δεις.

Και φυσικά επειδή η γκρίνια οτι "δεν έχουμε τέλειο σύστημα υγείας και παιδείας" θα υπάρχει πάντοτε, άρα να μην υπάρχει καμία εκκλησία, και να γκρεμίσουμε/εξαφανίσουμε κι αυτές που υπάρχουν.
Κοίτα, αν είναι να λες τέτοιες βλακείες, συγγνώμη, αλλά δεν συνεχίζω τον διάλογο μαζί σου. Ο φανατισμός σου ξεπερνάει κάθε όριο.

Κανένα ενδιαφέρον δεν έχεις για την εκπαίδευση και για την παιδεία, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεσαι είναι απλά το γκρέμισμα των εκκλησιών. Ε, ΔΕΝ θα συμβεί, κάτσε να φωνάζεις μόνη σου. Με επιχειρήματα μπορεί να γίνει διάλογος, με υστερίες όπως τα παραπάνω, δυστυχώς οχι.

Λαχουρένιος έγραψε:Το κρατος δεν πρεπει να επιδοτει την εκκλησια,ακομα και αν της δινει εστω και 1 ευρω.Ειναι θεμα αρχης οχι τοσο δημοσιονομικο.

http://www.egolpion.com/mis8oi_ierewn.el.aspx
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 12 Απρ 2015, 12:58

Κύριοι, το παπαδαριό να σιτίζεται από το ποίμνιο, όχι από μένα. Όποιος θέλει χριστούς και παναγίες, να γράφεται σε ένα κατάλογο και κάθε χρόνο να καταθέτει τον οβολόν του. Όπως γίνεται σε πολλά πολιτισμένα κράτη. Οι υπόλοιποι τι φταίμε;
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 12 Απρ 2015, 13:15

Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να πληρώνουν όλοι το χόμπυ κάποιων.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Απρ 2015, 13:17

Kauldron έγραψε:Ο φανατισμός σου ξεπερνάει κάθε όριο.

Kauldron έγραψε:Κανένα ενδιαφέρον δεν έχεις για την εκπαίδευση και για την παιδεία, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεσαι είναι απλά το γκρέμισμα των εκκλησιών. Ε, ΔΕΝ θα συμβεί, κάτσε να φωνάζεις μόνη σου.

Ό,τι να ναι.

Kauldron έγραψε:Κοίτα, αν είναι να λες τέτοιες βλακείες, συγγνώμη, αλλά δεν συνεχίζω τον διάλογο μαζί σου.

Δεν πειράζει. Καλή καρδιά. :ciao5:
Έτσι κι αλλιώς δεν συνεννοούμαστε.

Metranion έγραψε:Τα πανεπιστήμια οι ίδιοι οι φοιτητές τα κατέστρεψαν και οι καθηγητές με το φαγοπότι που ρίχνουν. Για τα κομματόσκυλα που είναι στα πανεπιστήμια τι έχεις να πεις; Πρέπει να έχουμε τον κάθε @# να έρχεται να μας κάνει προπαγάνδα για το κάθε κόμμα του; Ή όταν συγκεντρωνόμαστε στα αμφιθέατρα να γκαρίζουν τα κόμματα, να πλακώνονται στις μπουνιές και να κρεμάνε κοτόπουλα; Αποπομπή κομμάτων, φοιτητών και καθηγητών και καθαίρεση τίτλων, να δούμε, πως θα συμπεριφέρονται αργότερα. Αυτές οι καγκουριές μόνο στα ελληνικά πανεπιστήμια υπάρχουν.

Είδατε; Χαμός γίνεται στο χώρο της παιδείας. Μόνοι σας τα λέτε. Και αντί να ασχολούμαστε με αυτά τα σοβαρά θέματα και με το πώς θα εξυγιανθεί το σύστημα της παιδείας ασχολούμαστε με πουρνάρια.
That was my point.
Αλλά μάλλον δεν καταλάβατε το συμβολισμό του αρχικού ποστ.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”