∞ θέμα αυτοκτονίας ∞

Κοινωνικά θέματα.
Spark
Extreme poster
Extreme poster

Re: ∞ θέμα αυτοκτονίας ∞

Δημοσίευσηαπό Spark » 11 Αύγ 2021, 11:33

Σαν σήμερα: Στις 11 Αυγούστου του 2014 Αυτοκτόνησε ο Robin Williams

Πίσω από το όμορφο και γεμάτο χαμόγελό του, κρυβόταν το τέρας της κατάθλιψης. Ο ηθοποιός μπήκε πολλές φορές σε κλινικές απεξάρτησης από το αλκοόλ και ίσως άλλων ουσιών. Οι τρείς γάμοι του και τα τρία παιδιά του, δεν φαίνεται να καλυτέρεψαν την ψυχική του υγεία. Θεωρώντας πως η ζωή του δεν βελτιώνεται, αποφάσισε να κρεμαστεί από την ζώνη του και να ξεψυχήσει. Η αυτοψία δεν έδειξε να είχε καταναλώσει αλκοόλ ή οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία πριν την τελευταία πράξη της ζωής του.
0 .

Deutsch Lover
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Deutsch Lover » 11 Αύγ 2021, 21:48

Πολλά χρόνια υπέφερα και υποφέρω από αυτοκτονικο ιδεασμό. Ξέρω πως είναι να ζεις με αυτό το ψυχικό "σαράκι". Να νιώθεις ανολοκλήρωτος, αδύναμος, αδιάφορος, μίζερος, χωρίς ελπίδα για το μέλλον... Πολλά πράγματα στην ζωή μου δεν μπόρεσα να επιτύχω όχι λόγω έλλειψης ικανοτήτων αλλά λόγω έλλειψης διάθεσης. Τώρα κάνω ο,τι μπορώ για να μπορέσω να ξαναβρώ τον δρόμο μου, δόξα τω θεώ δεν με πήραν τα χρόνια...
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Αύγ 2021, 21:55

Deutsch Lover έγραψε:Πολλά χρόνια υπέφερα και υποφέρω από αυτοκτονικο ιδεασμό. Ξέρω πως είναι να ζεις με αυτό το ψυχικό "σαράκι". Να νιώθεις ανολοκλήρωτος, αδύναμος, αδιάφορος, μίζερος, χωρίς ελπίδα για το μέλλον... Πολλά πράγματα στην ζωή μου δεν μπόρεσα να επιτύχω όχι λόγω έλλειψης ικανοτήτων αλλά λόγω έλλειψης διάθεσης. Τώρα κάνω ο,τι μπορώ για να μπορέσω να ξαναβρώ τον δρόμο μου, δόξα τω θεώ δεν με πήραν τα χρόνια...

για πες και αλλα με ενδιαφερει να μαθω οταν λες με την ελλειψη διαθεσης

επειτα και η αδυναμια πανω σε τι ;

και εγω εχω τις μαυρες μου οταν με πιανουν δεν θελω να δω ή να μιλησω σε ανθρωπο
αλλα δεν κρατουν πολυ και ξεσπαω με μουσικη και με μεγαλη ενεργεια σε πολλα πραγματα
επειτα εχω και ενα αλλο κουσουρι οταν θελω να πω κατι σε καποιον μου ερχονται ολα στο μυαλο
προτρεχω σε τι θα μου απαντησει και σχεδον κατα 90% ξερω και τι θα μου απαντησει
και γιατι μαλιστα ...ετσι χανω το ενδιαφερον μου και δεν δινω σημασια σε πολλα
και αν δεν ειχα να σκεφτομαι τοσο πολλα μες στο μυαλο μου θα την ειχα κανει απο καιρο

το να αυτοκτονησει ενας μεγαλος σε ηλικια δεν τρεχει μια ισα ισα που το θεωρω μαγκια
αλλα σε νεαρη ηλικια το θεωρω χοντρη μαλακια τι θα πει δεν εχω διαθεση;

εγω θα αυτοκτονουσα λογω της μεγαλης διαθεσης που εχω για πολλα πραγματα
και που δεν τα προλαβαινω
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 11 Αύγ 2021, 22:11

Πιστεύω πως η επιλογή του θανάτου είναι σημαντική απόφαση που πρέπει να παίρνει ο κάθε άνθρωπος και είναι δικαίωμα του να πεθάνει με τον τρόπο που επιλέγει, στον τόπο και στον χρόνο που επιλέγει.

Μην αφήσετε τον Χάρο να σας πάρει όποτε θέλει αυτός, μην φοβάστε τον θάνατο, ο θάνατος είναι αναγέννηση, για κάποιους είναι ευλογία. Οι φαραώ βασιλείς των αρχαίων αιγυπτιων επέλεγαν πότε θα πεθάνουν αφού οι αστρονόμοι τους μελετούσαν τα άστρα και η θέση των άστρων ήταν κατάλληλη για το ταξίδι της μετάβασης της ενέργειας-της ψυχής.

Η αυτοκτονία είναι πράξη δύναμης,
τραγικοί είναι αυτοί που παραμένουν στη ζωή ενώ είναι ανίκανοι να αυτοεξυπηρετηθούν και τους φροντίζουν άλλοι.

Έχω αξιοπρέπεια και θα πεθάνω όταν θέλω με τον τρόπο που θέλω, και διαθήκη έχω αφήσει σε συμβολαιογράφο.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Αύγ 2021, 22:20

Spark έγραψε:Πιστεύω πως η επιλογή του θανάτου είναι σημαντική απόφαση που πρέπει να παίρνει ο κάθε άνθρωπος και είναι δικαίωμα του να πεθάνει με τον τρόπο που επιλέγει, στον τόπο και στον χρόνο που επιλέγει.

Μην αφήσετε τον Χάρο να σας πάρει όποτε θέλει αυτός, μην φοβάστε τον θάνατο, ο θάνατος είναι αναγέννηση, για κάποιους είναι ευλογία. Οι φαραώ βασιλείς των αρχαίων αιγυπτιων επέλεγαν πότε θα πεθάνουν αφού οι αστρονόμοι τους μελετούσαν τα άστρα και η θέση των άστρων ήταν κατάλληλη για το ταξίδι της μετάβασης της ενέργειας-της ψυχής.

Η αυτοκτονία είναι πράξη δύναμης,
τραγικοί είναι αυτοί που παραμένουν στη ζωή ενώ είναι ανίκανοι να αυτοεξυπηρετηθούν και τους φροντίζουν άλλοι.

Έχω αξιοπρέπεια και θα πεθάνω όταν θέλω με τον τρόπο που θέλω, και διαθήκη έχω αφήσει σε συμβολαιογράφο.

διαφωνω ετσι που το θετεις η αυτοκτονια χωριζεται σε δυο μερικες φορες ειναι πραξη δυναμης
και μερικες φορες τις περισσοτερες πραξη μεγαλης αδυναμιας
πχ εισαι νεος υγιείς και το μυαλο σου επεξεργαζεται τις πληροφοριες στο φουλ
και για καποιο λογο τιναζεις το μυαλο σου στον αερα
ερωτηση για ποιον λογο; γιατι κατι θα πρεπει να υπαρχει που δεν λειτουργει σωστα
0 .

Deutsch Lover
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Deutsch Lover » 12 Αύγ 2021, 16:47

nemo έγραψε:
Deutsch Lover έγραψε:Πολλά χρόνια υπέφερα και υποφέρω από αυτοκτονικο ιδεασμό. Ξέρω πως είναι να ζεις με αυτό το ψυχικό "σαράκι". Να νιώθεις ανολοκλήρωτος, αδύναμος, αδιάφορος, μίζερος, χωρίς ελπίδα για το μέλλον... Πολλά πράγματα στην ζωή μου δεν μπόρεσα να επιτύχω όχι λόγω έλλειψης ικανοτήτων αλλά λόγω έλλειψης διάθεσης. Τώρα κάνω ο,τι μπορώ για να μπορέσω να ξαναβρώ τον δρόμο μου, δόξα τω θεώ δεν με πήραν τα χρόνια...

για πες και αλλα με ενδιαφερει να μαθω οταν λες με την ελλειψη διαθεσης

επειτα και η αδυναμια πανω σε τι ;

και εγω εχω τις μαυρες μου οταν με πιανουν δεν θελω να δω ή να μιλησω σε ανθρωπο
αλλα δεν κρατουν πολυ και ξεσπαω με μουσικη και με μεγαλη ενεργεια σε πολλα πραγματα
επειτα εχω και ενα αλλο κουσουρι οταν θελω να πω κατι σε καποιον μου ερχονται ολα στο μυαλο
προτρεχω σε τι θα μου απαντησει και σχεδον κατα 90% ξερω και τι θα μου απαντησει
και γιατι μαλιστα ...ετσι χανω το ενδιαφερον μου και δεν δινω σημασια σε πολλα
και αν δεν ειχα να σκεφτομαι τοσο πολλα μες στο μυαλο μου θα την ειχα κανει απο καιρο

το να αυτοκτονησει ενας μεγαλος σε ηλικια δεν τρεχει μια ισα ισα που το θεωρω μαγκια
αλλα σε νεαρη ηλικια το θεωρω χοντρη μαλακια τι θα πει δεν εχω διαθεση;

εγω θα αυτοκτονουσα λογω της μεγαλης διαθεσης που εχω για πολλα πραγματα
και που δεν τα προλαβαινω

Η κατάθλιψη και η έλλειψη διάθεσης με έκαναν πάντα κλειστό και αντικοινωνικό τύπο και δεν μπορούσα να αποκτήσω στενες φιλίες. Ακόμη δεν μπορούσα να συγκεντρωθω με τις σπουδές μου. Τέλος, νόμιζα ότι όλα και όλοι στρέφονται εναντίον μου.
Θα σου πω μια σκέψη μου. Ένας που δεν είναι ψηλός δεν μπορεί να γίνει μπασκετμπολίστας στο NBA όσο και αν το θέλει. Ένας που δεν βλέπει δεν μπορεί να γίνει ζωγράφος. Ένας που δεν έχει χέρια δεν μπορεί να γίνει αθλητής. Ένας που δεν είναι διάνοια δεν μπορεί να γίνει αστροναύτης. Έτσι πίστευα και για μένα ότι έχω πολλές ψυχικές αδυναμίες και ότι δεν θα καταφέρω σχεδόν τίποτα. Άστα, μιζέρια... Γενικά είμαι τύπος που ενθουσιάζεται εύκολα με κάτι και επίσης πολύ γρήγορα απογοητεύεται.
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 12 Αύγ 2021, 17:00

Deutsch Lover έγραψε:Άστα, μιζέρια... Γενικά είμαι τύπος που ενθουσιάζεται εύκολα με κάτι και επίσης πολύ γρήγορα απογοητεύεται.

σε αυτό το θέμα εάν διάβασες 5 σελίδες παραδείγματα ανθρώπων που αυτοκτόνησαν,
η απόφαση να είναι εάν θα αυτοκτονήσεις ή όχι.
αυτό δεν είναι θέμα ψυχοθεραπείας.
εάν χρειάζεσαι ψυχοθεραπεία μπορείς να μετέχεις στο θέμα "καταφύγιο θετικής σκέψης" στη γενική συζήτηση.
εδώ θέλουμε νεκρούς ή νεκρόφιλους :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 12 Αύγ 2021, 17:12

να πω ενα παραξενο πριν ασχοληθω με την ζωγραφικη ημουν κοντα στους νεκρους
και χθες που διαβασα το νημα συμπερανα οτι εχω ξεφυγει εντελως απο την ιδεα

με εχει συνεπαρει τοσο πολυ που η μονη μου εγνοια ειναι πλεον να βρω τον χρονο
και την ελευθερια να βγω εξω για να χρωματισω

ειδατε τι μπορει να κανει μια αισθηση μη ελευθεριας
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Αύγ 2021, 17:34

Deutsch Lover έγραψε:
Η κατάθλιψη και η έλλειψη διάθεσης με έκαναν πάντα κλειστό και αντικοινωνικό τύπο και δεν μπορούσα να αποκτήσω στενες φιλίες. Ακόμη δεν μπορούσα να συγκεντρωθω με τις σπουδές μου. Τέλος, νόμιζα ότι όλα και όλοι στρέφονται εναντίον μου.
Θα σου πω μια σκέψη μου. Ένας που δεν είναι ψηλός δεν μπορεί να γίνει μπασκετμπολίστας στο NBA όσο και αν το θέλει. Ένας που δεν βλέπει δεν μπορεί να γίνει ζωγράφος. Ένας που δεν έχει χέρια δεν μπορεί να γίνει αθλητής. Ένας που δεν είναι διάνοια δεν μπορεί να γίνει αστροναύτης. Έτσι πίστευα και για μένα ότι έχω πολλές ψυχικές αδυναμίες και ότι δεν θα καταφέρω σχεδόν τίποτα. Άστα, μιζέρια... Γενικά είμαι τύπος που ενθουσιάζεται εύκολα με κάτι και επίσης πολύ γρήγορα απογοητεύεται.

Δεν είναι κακό να συμφιλιωθείς με την ιδέα του "ως εδώ μπορώ να φτάσω" και ότι "υπάρχουν άνθρωποι καλύτεροι από μενα".
Είναι πολύ λυτρωτικό αν το καταφέρεις αυτό αλλά όχι με την έννοια της ήττας και της αποτυχίας αλλά με την έννοια του fact.
Γενικά αυτός ο ανταγωνισμός στις μέρες μας για κοινωνική ανέλιξη, είναι πολύ στρεσογόνος.

Δε θα πω παραπάνω, γιατί ο spark θα με μαλώσει αλλά αν θέλεις κάπου αλλού να το συζητήσουμε πες.
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 12 Αύγ 2021, 18:51

εχω ενα κοντινο μου προσωπο με αυτα τα χαρακτηριστικα και απειρες φορες εχουμε βρεθει σε κοντρα
μεχρι που τωρα τον παρατησα και ησυχασα ....δεν μπορω με τιποτα να κατανοησω την ελλειψη

να τους βλεπεις σε μια καρεκλα με σκυμμένο το κεφαλι τι κανς ; τι να κανω!!

σορυ αλλα η μονη λυση για μενα ειναι το ηλεκτροσοκ και ενα ελαφρο μαστίγωμα
ή να τους κοψεις το φαγητο το νερο τον υπνο για μερικες μερες αυτο το τελευταιο δεν το λεω για πλακα

τι θα πει δεν εχω διαθεση; δεν θα εχεις διαθεση για ενα πραγμα οχι για ολα
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”