NikosVy έγραψε:ΩRIΩNAS7 έγραψε:Η μόνη αηδία, την οποία βιώνουμε κιόλας, είναι αυτό το απολυταρχικό εκτρώμα που λέγεται αστική δημοκρατία και μόνο δημοκρατία δεν είναι.
Αντί να πάρετε παράδειγμα την Κύπρο, όπου άνθρωποι παρά το βραχνά του Αττίλα δυο βήματα δίπλα τους, τήρησαν υπομονετικά τις προϋποθέσεις, βγήκαν από την εποπτεία και τώρα είναι μια χαρά μέσα στην Ευρωζώνη, εσείς το μόνο που μάθατε στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων Πλ. Συντάγματος κλπ πλατειών (μάλλον τις παρακολουθούσες ταυτόχρονα με τεχνολογία Star Trek για να ξέρεις ποιοι πήγαιναν και τι έλεγαν) ήταν κάτι αναρχικά βιβλία του Μπακούνιν και ότι άλλο έφερναν οι αιώνιοι φοιτητές και τα μέλη των συλλογικοτήτων του Ρουβίκωνα και των αναρχικών που οι γονείς τους έστελναν στο Πολυτεχνείο να μορφωθούν και εκείνοι μάθαιναν να αποθηκεύουν μολότωφ.
Όταν υπήρχαν Αγανακτησμένοι, δεν υπήρχε το θέμα της Κύπρου. Δεν εκπλήσσομαι, βέβαια, που διάβασα από εσένα αυτόν τον ανιστόρητο συσχετισμό. Φαίνεται πως είναι συνηθειά σου να γράφει ανυπόστατα πράγματα. Όπως αυτά που γράφεις για τους Αγανακτησμένους, περιγράφοντάς τους με ότι έχεις φανταστεί και με ότι έχεις ακούσει από τα κανάλια της εξαπάτησης. Κι έτσι φαίνεσαι πόσο άσχετος είσαι με το θέμα. Κι όμως συνεχίζεις να νομίζεις ότι, παρά την ασχετοσύνη σου, η άποψη σου έχει έστω και το παραμικρό ψήγμα αλήθειας.
Οι Αγανακτησμένοι ήμασταν ένα ποικιλόμορφο σύνολο ανθρώπων. Η περιγραφή σου δεν είναι τίποτα άλλο από μια κακιασμένη, αντιρεαλιστική και γεμάτη δόλο προσπάθεια να απαξιώσεις το μόνο πολιτικοποιημένο κίνημα των τελευταίων δεκαετιών. Και αυτό φυσικά το κάνεις γιατί ήμασταν ενάντια στο βρωμοκόμμα διεφθαρμένων μιζαδόρων, που ψήφιζες. Δηλαδή την Νδούλα, που τα παίρνει από διάφορα μαύρα ταμεία πολυεθνικών, για να κάνει διασπάθηση του δημοσίου χρήματος.
Τέλος δεν χρειαζόμαστε το παράδείγμα της Κύπρου, όπου ο κόσμος ακόμα να βρει τον βηματισμό του, μετά από τόσα χρόνια. Η Κύπρος είναι παράδειγμα απρος αποφυγή. Ξεκόλλα.
Η άμεση δημοκρατια είναι εγγύηση ότι δεν θα έχουμε εγκληματικές συμμορίες που τρώνε τα λεφτά μας, όπως η νδουλα σου. Βέβαια αυτό ακριβώς είναι που σε χαλάει από ότι φαίνεται κι από την θλιβερή κι ολεθρια για τον λαό, ψήφο σου.
NikosVy έγραψε:ΩRIΩNAS7 έγραψε:Και ναι. Θα κάνουμε συνεδριάσεις στην Πνύκα και σίγουρα δεν θα αποφασίσουμε ότι τα γεωτρύπανα θα τα φέρει κάνας αέρας ή κάνας στρατηγός άνεμος, όπως συνηθίζουν να λένε τα διεφθαρμένα άτομα που πας και ψηφίζεις.
Με τα μυαλά αυτά και τη λογική αυτή, στα τέλη του Βυζαντίου το είχαν ρίξει όλοι στην καλογερική στα Μοναστήρια και δεν υπήρχε στρατός να αντιμετωπίσει τους Τούρκους. Αλλά θα μου πεις «δεν πρέπει να έχουμε σύνορα με την Τουρκία, να τα καταργήσουμε, αυτά τα έφτιαξε ο ιμπεριαλισμός του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατικών και ξένων μονοπωλείων».
Απίστευτες ανοησίες. Αλλά ας το δούμε πιο αναλυτικά, μήπως και καταλάβεις τι ανοησία είπες. Το να πάει κάποιος σε μοναστήρι (ειδικά την εποχή του Βυζαντίου) σημαίνει ότι παύει να ασχολείται με τα κοινά. Παύει να είναι κοσμικός, σύμφωνα με την εκκλησιαστικη ορολογία. Δηλαδή, ανάμεσα σε άλλα, αφήνει την πολιτική και την διακυβέρνηση σε άλλους, να κάνουν ότι γουστάρουν. Άρα είναι μια τέλεια περιγραφή της αστικής ψευδοδημοκρατίας, που υποστηρίζεις.
Όποιος είναι υπέρ της Άμεσης Δημοκρατίας ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τα κοινά. Δεν απομακρύνει από αυτά και σίγουρα δεν αφήνει την πολιτική και τις ευθύνες σε άλλους.
Άρα το Βυζάντιο έπεσε, γιατί ακριβώς ο κόσμος λειτουργούσε όπως και στην αστική ψευδοδημοκρατία. Δηλαδή μακρυά από την πολιτική και τις πολιτικές αποφάσεις. Με απλά λόγια λειτουργούσε με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο, από ότι θα λειτουργούσε με την Άμεση Δημοκρατία.
Πιο ατυχές παράδειγμα, για όσα υποστηρίζεις, δεν μπορούσες να φέρεις.
Ωραίος! Μπορείς να συνεχίσεις ακριβώς έτσι; Easy life for me.
NikosVy έγραψε:ΩRIΩNAS7 έγραψε:
Επίσης στην δημοκρατία επικρατεί η γνώμη της πλειοψηφίας. Ξέρω σοκαριστικό αυτό για όλους εσάς τους απολυταρχικούς της αστικής (αντι)δημοκρατίας.
Αυτό δεν σημαίνει «της Πλειοψηφίας που θα συγκεντρωθεί μια νύχτα στην Πλατεία Κολιάτσου».
Σωστά. Σημαίνει την πλειοψηφική απόφαση που βγαίνει από όλες τις συγκεντρώσεις σε "πλατείες" ή όπου αλλού.
NikosVy έγραψε:ΩRIΩNAS7 έγραψε:Οι Αγανακτισμένοι ΔΕΝ θέλαμε κόμματα. Δεν θέλαμε ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ. Στην άμεση, άρα και πραγματική, δημοκρατία μόνο εκπρόσωποι θα υπάρχουν κι όχι αντιπρόσωποι.
Ρε 'συ, πριν πεις κάτι ρώτα. Δεν θα πάθεις τίποτα να ενημερωθείς.
Ξέρω, ξέρω.Οι νόμοι να ψηφίζονται ως δημοψηφίσματα στα οποία οι πολίτες να πληκτρολογούν τις απόψεις τους μέσα από τα laptops τους
Και που είναι το πρόβλημά σου με αυτό;
NikosVy έγραψε:ΩRIΩNAS7 έγραψε:Καλά δεν αμφιβάλλω ότι οι μπάτσοι και το υπαλληλικό παρακράτος τους, που έσπασαν τα μαγαζιά και τα μάρμαρα,
Α έτσι. Δηλαδή οι … μπάτσοι τα έσπαζαν για να σας ενοχοποιήσουν.
Κοίτα είσαι παντελώς ανενημέρωτος και επειδή, ένα αντιθέσει με εσένα, εγώ όχι απλά δεν είμαι, αλλά, όπως και πάρα πολλοί άλλοι άνθρωποι αυτά τα είδαμε με τα μάτια μας, αλλά και από βίντεο και φώτο που βγήκαν στην δημοσιότητα, καλό θα είναι να με ακούσεις σε αυτό. Ναι μπάτσοι έκαναν αυτές τι; ακρότητες για να διαμονοποιήσουν το κίνημα στα μάτια του κόσμου. Απέτυχαν βέβαια. Μπάτσοι έσπασαν τα Μακντόναλντ, μπάτσοι έκαψαν τον κινηματογράφο, μπάτσοι έκρυβαν μαδέρια στο Ζάππειο (μέχρι και Χατζηνικολαου είχε ασχοληθεί με αυτές τις φώτο), μπάτσοι είδαμε να βάζουν μολότωφ σε τσάντες συλληφθέντων και άλλα πολλά.
Μπορείς να τα αρνηθείς, ως αντιδραστικό στοιχείο της καθεστηκυίας τάξης, αλλά η αρνηησή σου δεν αλλαζει την πραγματικότητα.
Deal with it, να πάμε παρακάτω.
NikosVy έγραψε:ΩRIΩNAS7 έγραψε:που έκρυβαν μαδερια στο Ζάππειο, που κάλυπταν πίσω από τις γραμμές στο προαύλιο της βουλής τους μπαχαλάκιδες κλπ, ήταν Αριστοτέληδες Ωνοι. Μπάντα οι μπάτσοι είναι ακροδεξιοί και μπάχαλοι. Για αυτό είναι και μπάτσοι.
… και ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ, ε;ΩRIΩNAS7 έγραψε:Το γνωρίζω γιατί την μια και μοναδική φορά που δώσαμε ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος γεμίζαμε ταξ μόνο. Μετά όλοι τους χάθηκαν.
Εξάλλου ήμουν κάθε μέρα και τους 3 μηνες, που κράτησαν οι Αγανακτισμένοι, εκεί. Οι Ελ Χ. του φόρουμ ήταν πουθενάδες.
Ναι, αλλά αυτός υποστηρίζει ότι είχαν συνάντηση στο Χαλάνδρι και ήταν κατάμεστη αίθουσα. Εγώ την υπολογίζω με τις φωτογραφίες σε διαστάσεις 12μ Χ 8μ, αλλά εκείνος υποστηρίζει ότι είναι μεγαλύτερη, όμως δεν δίνει εξήγηση για έναν Αγανακτισμένο που έχει γείρει για να κοιμηθεί στη δεύτερη σειρά ακουμπώντας το κεφάλι του στο διπλανό κάθισμα και απλώνοντας με άνεση τα πόδια του μπροστά λες και έκανε ηλιοθεραπεία σε ξαπλώστρα σε πλαζ. Εσύ είχες πάει στη συνάντηση αυτή; Σας διευκόλυναν με το ταξί που σας πλήρωναν από το Μετρό Νομισματοκοπείο και μετά κουβαλητούς στους ώμους μέχρι την αίθουσα; Είσαι και εσύ μέσα στις διαβόητες φωτογραφίες που τράβηξε ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ;
Νομίζω πως ήμουν σαφέστατος για το που και πόσες φορές βρεθήκαμε.
Εχεις γίνει κουραστικός με το να επιδεικνύεις κάθε φορά ότι δεν διαβάζεις αυτά που σου γράφουν, αλλά επιμένεις να ξαναγραφεις τα ίδια και τα ίδια.
ΩRIΩNAS7 έγραψε:Μα αυτό που γράφεις δεν αναιρεί τις ατελείωτες συζητήσεις φιλοσοφικού, πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου. Επειδή είδες κατι δευτερόλεπτα στην tv κάποια πράγματα, δεν σημαίνει ότι έχεις έστω και την παραμικρη ιδέα για τις συζητήσεις που γίνονταν. Μην έχεις άποψη για πράγματα που δεν γνωρίζεις, μόνο και μόνο επειδή σου χαλάνε την εξολοκλήρου λάθος εντύπωση και μόνο εντύπωση που έχεις για τους Αγανακτισμένους. Είναι λίγο ευτελές αυτό. Δεν το αντιλαμβάνεται;
Αν ήταν τόσο … φιλοσοφικού περιεχομένου οι συζητήσεις γιατί διακόπηκαν τον Αύγουστο και οι μετέχοντες πήγαν διακοπές;[/quote]
Σωστά. Άμα κάνεις συζητήσεις φιλοσοφικού, πολιτικού ή οποίου αλλού ουσιώδους περιεχομένου, πρέπει να της κάνεις Αύγουστο, αλλιώς δεν είναι συζητήσεις φιλοσοφικού περιεχομένου.
NikosVy έγραψε:ΩRIΩNAS7 έγραψε: Μετά ήρθε ο Τσίπρας που είπε ακριβώς τα ίδια ψέματα με τον Σαμαρά και τους πούλησε κι αυτός.
Ψυχική εξάντληση.
Αν δεν το βλέπεις, κρίμα
Τι τρομερό τους έκαναν και τους εξάντλησαν έτσι ώστε να μην μπορούν να μαζευτούν ούτε μια φορά να διαδηλώσουν για το Μνημόνιο Τσίπρα και τη Δημιουργία Υπερταμείου στο οποίο θα πέρναγε η δημόσια περιουσία μέχρι το 2099 για την εξασφάλιση της εξόφλησης των δανειστών;
Τι λες μωρέ; Και τότε έγιναν συγκεντρώσεις. Απλά, για άλλη μια φορά, δεν ξέρεις ή δεν θυμάσαι και φτι; χνεος σενάρια. Λοιπό, αφού έχεις τόσο ασθενή μνήμη, θα σου θυμίσω εγώ. Συγκεντρώσεις έγιναν και μάλιστα ο τραγέλαφος της υπόθεσης είναι πως η νεολαία σύριζα, αλλά και ο ίδιος ο σύριζα, έλεγε στον κόσμο να κάνει τέτοιες διαδηλώσεις, γαι να δείξουν στους ξένους ότι ο λαός δεν δέχεται ούτε αυτό το μνημόνιο. Τώρα μήπως τα θυμήθηκες λίγο;
NikosVy έγραψε: στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων Πλ. Συντάγματος κλπ πλατειών (μάλλον τις παρακολουθούσες ταυτόχρονα με τεχνολογία Star Trek για να ξέρεις ποιοι πήγαιναν και τι έλεγαν)
Άλλη μια επίδειξη του πόσο άσχετος είσαι, αλλά επιμένεις να γράφεις εμμονικά το ψευδεπίγραγο αφηγημά σου.
Στην λαϊκή συνέλευση, δεν υπηρχαν πηγαδάκια. Ένας ένας σηκώνοντας και μίλαγαν και οι υπόλοιποι ακούγαμε. Στο τέλος κάθε συνεδρίασης κάναμε ψηφοφορία και βγάζαμε ένα ψήφισμα. Η οργάνωση ήταν τέτοια και τόσο δημοκρατική, που έκανε τους ψευτοδημαρατες της αστικής ψευτοδημοκρατιας να φάνε τα λυσσακά τους.
Οπότε δεν χρειάστηκα sci fi τεχνολογία γι να γνωρίζω όσα ειπώθηκαν. Β καθημερινή παρουσία μου εκεί ήταν αρκετή.
Μην έχεις άποψη λοιπόν για πράγματα που ποτέ δεν έζησες. Που ποτέ δεν είδες. Οι φήμες και μάλιστα αυτές των ΜΜΕ μόνο γελοιοποίηση φέρνουν σε οποίων τις μεταχειρίζεται. Οπότε πάψε να τις χρησιμοποιείς.