Αριστερές αστειότητες

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Αριστερές αστειότητες

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Απρ 2019, 19:32

Λαχουρένιος έγραψε:
Η Μπιζελι μιλησε για ιδεολογια εκ μερους του ΣΥΡΙΖΑ για αυτο εκανα το αντιστοιχο σχολιο.

Από πού προκύπτει αυτό;
Για κανέναν σύριζα δε μίλησα.
Εσύ πήγες τη συζήτηση εκεί, ενώ εγώ ίσα ίσα προσπαθώ να σου πω τόση ώρα ότι δεν μιλάω για κόμματα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Απρ 2019, 19:38

BaKXOS_Lysios έγραψε:Δεν το έκανε απο "υποχρέωση" ούτε το έπαιξε πιστός γιατί είναι γνωστό τοις πάσι ότι είναι άθεος. Δεν περιμένω να καταλάβεις, η αρτηριοσκλήρωση δεν θεραπεύεται εύκολα....

Πολυ καλα καταλαβα γιατι το εκανε. Το εκανε για να παρει ψηφαλακια απο θεουσες. Δεν ειναι η πρωτη φορα που λαικιζετε.

Το αριστερός δεν σημαίνει στις μέρες μας (αλλά ούτε και ποτέ) συγκεκριμένη "ιδεολογία" (με την έννοια που δίνετε εσείς στον όρο = κόλλημα σε ιδέες του παρελθόντος και στεγανά).

Απο μια αποψη εχεις δικιο. Χρησιμοποιειτε τον ορο ''αριστερος'' καθαρα για λογους μαρκετινγκ χωρις να σημαινει κατι για σας αφου ειστε εντελως δεξιοι. Ομως το προπαγανδιστικο impact που εχει αυτη η λεξη στα προβατα που σας ψηφιζουν βασιζεται σε καποια συγκεκριμενη ιδεολογια οχι στον αερα.

Εσυ με το ''αριστερος'' εννοεις δεξιος με αριστερα σλογκαν. Σαν τους πασοκους δηλαδη. Θα παραμεινω ''κολλημενος'', ευχαριστω δε θα παρω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Απρ 2019, 19:41

bizeli έγραψε:Ε καλά τώρα. Υπάρχουν και οι θεωρητικοί αναρχικοί, οι κρυφοαναρχικοί ή συμβιβασμένοι αναρχικοί.
Αναρχία δε σημαίνει μόνο μολότοφ και εξάρχεια.
Η αναρχία είναι ένα τελείως θεωρητικό μη εφαρμόσιμο μοντέλο που ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικοί αναρχικοί το ξέρουν αυτό.
Μπορεί κάποιος να πιστεύει στην αναρχία ως ιδέα αυτό όμως δεν τον αποκλείει από το να ψηφίσει κάποιο κόμμα. Θα αναγκαστεί να το κάνει έτσι κι αλλιώς.

Αυτοι που λες δεν ειναι αναρχικοι τοτε. Το να σαι αναρχικος ή κατι αλλο ειναι συγκεκριμενο αλλιως χανουν το νοημα οι λεξεις τους.

Για αυτό σου λέω μην μπερδεύεις τις ιδεολογίες με τα κόμματα. Άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη.
Κι εγώ θεωρώ τον κομμουνισμό πχ πολύ ιδανικό μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα ψηφίσω ΚΚΕ.

Λογικο ειναι γιατι δεν εισαι κομμουνιστρια αλλα κεντροαριστερη οποτε ψηφιζεις τον ΣΥΡΙΖΑ που ειναι και αυτος κεντροαριστερος.

Ρε λαχουρένιε κι εσύ ο ίδιος το εννόησες. Κανείς δε ψηφίζει βάσει ιδεολογίας αλλά βάσει ατομικού συμφέροντος.
Εγώ μπορεί να έχω μια α΄ ιδεολογία αλλά αν με εξυπηρετεί καλύτερα το β' κόμμα αυτό θα ψηφίσω.
Καλώς ή κακώς αυτή είναι η λογική του ψηφοφόρου.
Τις ιδεολογίες τις κρατάει μόνο για καμιά συζήτηση σε κανένα καφενείο ή σε κανένα φόρουμ καλή ώρα.

Αναλογα το ατομο. Εδω μιλαμε για οσους ειναι ιδεολογοι οχι για τους ΟΦΑ ή βολεψακηδες.

bizeli έγραψε:Από πού προκύπτει αυτό;
Για κανέναν σύριζα δε μίλησα.
Εσύ πήγες τη συζήτηση εκεί, ενώ εγώ ίσα ίσα προσπαθώ να σου πω τόση ώρα ότι δεν μιλάω για κόμματα.

Εσυ εγραψες οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ανασυγκροτησε την αριστερη ιδεολογια. Ετσι ξεκινησε η κουβεντα.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 06 Απρ 2019, 19:44

ειναι και αυτο που λες αλλα υπαρχουν και οι φανατικοι ειναι συνηθως τα ατομα
που φερνουν τις αλλαγες στην κοινωνια
το λεω με μια φραση ο φανατισμος οδηγει τον κοσμο ή καπως ετσι
-το ξεχασα με τον καιρο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 06 Απρ 2019, 19:53

λαχουρ δεν επιασες το νοημα της bizeli και μη επιμενεις
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 06 Απρ 2019, 20:24

Λαχουρένιος έγραψε:Απο μια αποψη εχεις δικιο. Χρησιμοποιειτε τον ορο ''αριστερος'' καθαρα για λογους μαρκετινγκ χωρις να σημαινει κατι για σας αφου ειστε εντελως δεξιοι. Ομως το προπαγανδιστικο impact που εχει αυτη η λεξη στα προβατα που σας ψηφιζουν βασιζεται σε καποια συγκεκριμενη ιδεολογια οχι στον αερα.

Εσυ με το ''αριστερος'' εννοεις δεξιος με αριστερα σλογκαν. Σαν τους πασοκους δηλαδη. Θα παραμεινω ''κολλημενος'', ευχαριστω δε θα παρω.

Με τον όρο αριστερός εννοούμε μια προοδευτική πολιτική στάση με ευαισθησία στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και στις ανάγκες τους (αυτά με μεγάλη συντομία). Δεν χρειάζεται να έχεις άλλη "ιδεολογία" για να μπορείς να σκεφτείς και να δράσεις πάνω σε αυτό τον άξονα. Το πρώτο ΠΑΣΟΚ δεν ήταν "δεξια με αριστερά σλόγκαν"... Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την σημασία και την συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ την πρώτη περίοδο της μεταπολίτευσης, θα είναι απλά κρετινος αν το κάνει επομένως δεν με "προσβάλεις" ιδιαίτερα με αυτό... Θα συμφωνήσω με την μπιζέλι ότι η "ιδεολογία" μου αν με ρωτήσεις τι θα μου άρεσε και πως θα οραματιζομουν ένα ιδανικό κόσμο είναι "αναρχοκομουνισμος". Δεν ψηφίζουμε έτσι όμως. Ούτε μπορούμε να φτάσουμε κάπου μέσω ιδεολογίας. Ο κόσμος κάποτε θα φτάσει από ανάγκη (αναγκαστικά) εκεί για να μην αφανιστεί.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Απρ 2019, 21:05

BaKXOS_Lysios έγραψε:Με τον όρο αριστερός εννοούμε μια προοδευτική πολιτική στάση με ευαισθησία στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και στις ανάγκες τους (αυτά με μεγάλη συντομία). Δεν χρειάζεται να έχεις άλλη "ιδεολογία" για να μπορείς να σκεφτείς και να δράσεις πάνω σε αυτό τον άξονα.

Ιδεολογια ειναι αυτο που λες αγορι μου, ''σοσιαλδημοκρατια'' λεγεται.

Το πρώτο ΠΑΣΟΚ δεν ήταν "δεξια με αριστερά σλόγκαν"...

Το ΠΑΣΟΚ του '80 ηταν οντως παραδοσιακη σοσιαλδημοκρατια. Το ΠΑΣΟΚ της υστερης εποχης του Αντρεα και του Σημιτη ηταν νεοφιλ με αριστερη φρασεολογια οπως ο σημερινος ΣΥΡΙΖΑ.

Και μαλιστα ο σημερινος ΣΥΡΙΖΑ ειναι πιο δεξιος απο ολες τις προμνημονιακες κυβερνησεις. Ακομα και η ΝΔ του Κωστακη ή του κουφου Καραμανλη πιο αριστερη ηταν.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την σημασία και την συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ την πρώτη περίοδο της μεταπολίτευσης, θα είναι απλά κρετινος αν το κάνει επομένως δεν με "προσβάλεις" ιδιαίτερα με αυτό...

Οντως, την δεκαετια του '80 ειχαμε 0% αναπτυξη, το χρεος εκτοξευθηκε, χρεοκοπησαν ενα καρο επιχειρησεις κλπ. Τεραστια συνεισφορα στην χρεοκοπια της χωρας. Ο Αντριου και ο χοντροΚωστακης μας χρεοκοπησαν.

Θα συμφωνήσω με την μπιζέλι ότι η "ιδεολογία" μου αν με ρωτήσεις τι θα μου άρεσε και πως θα οραματιζομουν ένα ιδανικό κόσμο είναι "αναρχοκομουνισμος". Δεν ψηφίζουμε έτσι όμως. Ούτε μπορούμε να φτάσουμε κάπου μέσω ιδεολογίας. Ο κόσμος κάποτε θα φτάσει από ανάγκη (αναγκαστικά) εκεί για να μην αφανιστεί.

Αυτο δεν μου λεει τιποτα. Απο θεωριες οι ζαιοι ειστε πρωτοι. Νεοφιλ κομμα ψηφιζεις και στηριζεις την μνημονιακη πολιτικη. Αν πραγματικα ηθελες ''αναρχοκομμουνισμο'' θα τηρουσες αλλη πολιτικη σταση.

Τα ιδια παραμυθια ελεγαν και οι ΠΑΣΟΚοι. Ναι ξερεις θελω σοσιαλισμο αλλα για την ωρα ψηφιζω Σημιτη. Καμια πρωτοτυπια στην ''σκεψη'' σας ρε πστη μου. Καμια ομως.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Απρ 2019, 21:10

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 08 Απρ 2019, 01:41

αριστερές αστειότητες διαβαζω, αφήνω ετούτο

εδω. Είναι συναισθηματικά φορτισμένο και παθιάρικο
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 08 Απρ 2019, 15:16

Εικόνα
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”