BaKXOS_Lysios έγραψε:Με τον όρο αριστερός εννοούμε μια προοδευτική πολιτική στάση με ευαισθησία στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και στις ανάγκες τους (αυτά με μεγάλη συντομία). Δεν χρειάζεται να έχεις άλλη "ιδεολογία" για να μπορείς να σκεφτείς και να δράσεις πάνω σε αυτό τον άξονα.
Ιδεολογια ειναι αυτο που λες αγορι μου, ''σοσιαλδημοκρατια'' λεγεται.
Το πρώτο ΠΑΣΟΚ δεν ήταν "δεξια με αριστερά σλόγκαν"...
Το ΠΑΣΟΚ του '80 ηταν οντως παραδοσιακη σοσιαλδημοκρατια. Το ΠΑΣΟΚ της υστερης εποχης του Αντρεα και του Σημιτη ηταν νεοφιλ με αριστερη φρασεολογια οπως ο σημερινος ΣΥΡΙΖΑ.
Και μαλιστα ο σημερινος ΣΥΡΙΖΑ ειναι πιο δεξιος απο ολες τις προμνημονιακες κυβερνησεις. Ακομα και η ΝΔ του Κωστακη ή του κουφου Καραμανλη πιο αριστερη ηταν.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την σημασία και την συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ την πρώτη περίοδο της μεταπολίτευσης, θα είναι απλά κρετινος αν το κάνει επομένως δεν με "προσβάλεις" ιδιαίτερα με αυτό...
Οντως, την δεκαετια του '80 ειχαμε 0% αναπτυξη, το χρεος εκτοξευθηκε, χρεοκοπησαν ενα καρο επιχειρησεις κλπ. Τεραστια συνεισφορα στην χρεοκοπια της χωρας. Ο Αντριου και ο χοντροΚωστακης μας χρεοκοπησαν.
Θα συμφωνήσω με την μπιζέλι ότι η "ιδεολογία" μου αν με ρωτήσεις τι θα μου άρεσε και πως θα οραματιζομουν ένα ιδανικό κόσμο είναι "αναρχοκομουνισμος". Δεν ψηφίζουμε έτσι όμως. Ούτε μπορούμε να φτάσουμε κάπου μέσω ιδεολογίας. Ο κόσμος κάποτε θα φτάσει από ανάγκη (αναγκαστικά) εκεί για να μην αφανιστεί.
Αυτο δεν μου λεει τιποτα. Απο θεωριες οι ζαιοι ειστε πρωτοι. Νεοφιλ κομμα ψηφιζεις και στηριζεις την μνημονιακη πολιτικη. Αν πραγματικα ηθελες ''αναρχοκομμουνισμο'' θα τηρουσες αλλη πολιτικη σταση.
Τα ιδια παραμυθια ελεγαν και οι ΠΑΣΟΚοι.
Ναι ξερεις θελω σοσιαλισμο αλλα για την ωρα ψηφιζω Σημιτη. Καμια πρωτοτυπια στην ''σκεψη'' σας ρε πστη μου. Καμια ομως.