Αριθμος θανατων στην ΕΣΣΔ την περιοδο 1922-1956

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Αριθμος θανατων στην ΕΣΣΔ την περιοδο 1922-1956

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Φεβ 2019, 16:22

pluton έγραψε:Βιετναμέζοι δεν υπήρχαν στην Καμπότζη, σφαγή των Καμποτζιανών έκαναν οι Ερυθροί Χμερ όπως σφαγές έκαναν και οι Βιετκογκ κατά παντός αντιφρονούντος στο Βιετνάμ.

Σε βρισκω αδιαβαστο

Five years later in 1975, some 200,000 to 250,000 Vietnamese remained in Cambodia when the Khmer Rouge seized power. About three quarters of them were expelled to Vietnam, and the remaining 20,000 who remained are those who are of mixed-Vietnamese and Khmer descent. Those who remained were killed by the regime.[10] By the time Vietnamese troops entered Cambodia in 1979, virtually all of Cambodia's Vietnamese population were either displaced or killed

https://en.wikipedia.org/wiki/Vietnamese_Cambodians

Στην Ελλάδα εισέβαλε την περίοδο 1946-1949 με μακρύ χέρι το σλαβόδουλο ΚΚΕ το οποίο το εξόπλισε, του παρείχε βάσεις να μπαινοβγαίνει στην Αλβανία, Βουλγαρία και Γιουγκοσλαβία (η οποία μέχρι και το 1948 ήταν δορυφόρος της ΕΣΣΔ, τα άλλα δύο κράτη παρέμειναν δορυφόροι μέχρι τέλους), παρείχε στρατιωτική υποστήριξη, άσυλο, πολιτική υποστήριξη .... τι ήταν όλα αυτά αν δεν ήταν στρατιωτική επέμβαση στην Ελλάδα;

''Eισβολη'' σημαινει ερχομαι απ'εξω. Οι μαχητες του ΔΣΕ ηταν ντοπιοι ελληνες πολιτες οχι σοβιετικοι. Δειχνω κατανοηση γιατι οι χρυσαυγιτες δεν τα πατε καλα με τα ελληνικα.

Ουτε μισος σοβιετικος στρατιωτης δεν πατησε ποτε στην Ελλαδα. Αντιθετα εσεις κουβαλησατε 100.000 βρετανους και ινδους στην Αθηνα στα Δεκεμβριανα για να καθιερωσετε την εξουσια σας.

Τα ιδια και στον ΑΠΠ οταν ο ''εθναρχης'' Βενιζελος ξαναεγινε πρωθυπουργος εισβαλλοντας στον Πειραια με γαλλους στρατιωτες.

Στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 05 Φεβ 2019, 20:15

''Eισβολη'' σημαινει ερχομαι απ'εξω. Οι μαχητες του ΔΣΕ ηταν ντοπιοι ελληνες πολιτες οχι σοβιετικοι. Δειχνω κατανοηση γιατι οι χρυσαυγιτες δεν τα πατε καλα με τα ελληνικα.

Ουτε μισος σοβιετικος στρατιωτης δεν πατησε ποτε στην Ελλαδα. Αντιθετα εσεις κουβαλησατε 100.000 βρετανους και ινδους στην Αθηνα στα Δεκεμβριανα για να καθιερωσετε την εξουσια σας.

Τα ιδια και στον ΑΠΠ οταν ο ''εθναρχης'' Βενιζελος ξαναεγινε πρωθυπουργος εισβαλλοντας στον Πειραια με γαλλους στρατιωτες.

Στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι.

Τι είναι αυτά που γράφεις;

Το ΚΚΕ έκανε μια αχρείαστη "επανάσταση" με εντολή της ΕΣΣΔ, με στρατιωτική βοήθεια της ΕΣΣΔ, με πολιτική βοήθεια της ΕΣΣΔ .... Ο ΔΣΕ οργανώθηκε σε στρατόπεδα, στα δορυφορικά κράτη, επί τρία χρόνια μπαινοέβγαινε ένοπλα με την βοήθεια των δορυφορικών κρατών, ενισχύθηκαν με πυρομαχικά, όπλα, στρατιωτικό υλικό, υγειονομικό υλικό κλπ.... τι άλλο από επέμβαση δια αντιπροσώπου είναι αυτό για να εξυπηρετηθούν τα σλαβικά συμφέροντα;

Οι Βρετανοί ήρθαν με την σύμφωνη γνώμη και απόφαση του ΚΚΕ, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ στην Ελλάδα, σοβιετικοί δεν εισήλθαν στην Ελλάδα διότι έτσι είχαν συναποφασίσει Στάλιν Τσόρτσιλ στην Μόσχα.

Σου παραθέτω τα περίφημα welcomes του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ προς τους Άγγλους (υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες με welcomes).

Εικόνα

Εικόνα

Είναι βέβαιο ότι το ζήτημα του Εθνικού Διχασμού δεν το ξέρεις (είναι και πολύπλοκο θέμα και δύσκολο) γι αυτό μη μιλάς τόσο επιπόλαια για το θέμα αυτό.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Φεβ 2019, 07:13

pluton έγραψε:Τι είναι αυτά που γράφεις;

Το ΚΚΕ έκανε μια αχρείαστη "επανάσταση" με εντολή της ΕΣΣΔ, με στρατιωτική βοήθεια της ΕΣΣΔ, με πολιτική βοήθεια της ΕΣΣΔ .... Ο ΔΣΕ οργανώθηκε σε στρατόπεδα, στα δορυφορικά κράτη, επί τρία χρόνια μπαινοέβγαινε ένοπλα με την βοήθεια των δορυφορικών κρατών, ενισχύθηκαν με πυρομαχικά, όπλα, στρατιωτικό υλικό, υγειονομικό υλικό κλπ.... τι άλλο από επέμβαση δια αντιπροσώπου είναι αυτό για να εξυπηρετηθούν τα σλαβικά συμφέροντα;

Ελληνικα ξερεις? Ρητορικη ερωτηση μαλλον γιατι μιλαω σε ακροδεξιο.

Λες για σοβιετικη εισβολη. Εισεβαλλε ποτε ο σοβιετικος στρατος στην Ελλαδα? Σε ποιο ονειρο το ειδες αυτο?

Εμφυλιο ειχαμε το '46-'49 οχι εισβολη. Και σεις περνατε πολλαπλασια βοηθεια απο τις ΗΠΑ, τι σημαινει αυτο, οτι εισεβαλλαν οι ΗΠΑ στην Ελλαδα? :laugh1:

Οι Βρετανοί ήρθαν με την σύμφωνη γνώμη και απόφαση του ΚΚΕ, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ στην Ελλάδα, σοβιετικοί δεν εισήλθαν στην Ελλάδα διότι έτσι είχαν συναποφασίσει Στάλιν Τσόρτσιλ στην Μόσχα.

Κλασικα κανεις οτι δεν καταλαβαινεις. Δεν αναφερομαι στους βρετανους που ηρθαν αρχικα μετα την απελευθερωση, αλλα στις περιπου 100.000 που ηρθαν στα Δεκεμβριανα για να σας ξελασπωσουν :D Δεν πιανεται για εισβολη ε? :pardon:

Είναι βέβαιο ότι το ζήτημα του Εθνικού Διχασμού δεν το ξέρεις (είναι και πολύπλοκο θέμα και δύσκολο) γι αυτό μη μιλάς τόσο επιπόλαια για το θέμα αυτό.

Ναι, μιλησε ο γνωστης που μιλαει για υποθετικες σοβιετικες εισβολες στην Ελλαδα
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Φεβ 2019, 13:10

Λες για σοβιετικη εισβολη. Εισεβαλλε ποτε ο σοβιετικος στρατος στην Ελλαδα? Σε ποιο ονειρο το ειδες αυτο?

Και στην Καμπότζη δεν έγινε εισβολή σοβιετικών, αλλά οι σοβιετικοί δια των Βιετναμέζων επέβαλαν το καθεστώς που επιθυμούσαν .... αν είναι να δουλευόμαστε .... τι δεν καταλαβαίνει κάποιος προοδευτικός (γιατί εγώ είμαι όπως μου λες ακροδεξιός, φασίστας και δεν ξέρω ακόμα τι) ότι οι υπερδυνάμεις για να κάνουν την δουλειά τους δεν είναι απαραίτητο να πάνε οι ίδιοι, έχουν τους ανθρώπους τους, όπως τώρα κάνουν οι ΗΠΑ στην Βενεζουέλα....

Κλασικα κανεις οτι δεν καταλαβαινεις. Δεν αναφερομαι στους βρετανους που ηρθαν αρχικα μετα την απελευθερωση, αλλα στις περιπου 100.000 που ηρθαν στα Δεκεμβριανα για να σας ξελασπωσουν :D Δεν πιανεται για εισβολη ε? :pardon:

Μα εσύ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ότι στον Λίβανο το ΕΑΜ αποδέχτηκε την είσοδο των Βρετανών σαν ρυθμιστή στην Ελλάδα και στην Καζέρτα σαν αρχιστράτηγο τον Σκόμπυ..... ΟΛΩΝ των δυνάμεων .... ΟΙ βρετανοί ΛΟΙΠΟΝ και ο ΣΚΟΜΠΥ διέταξαν την παράδοση του οπλισμού ΟΛΩΝ των άτακτων ομάδων και όποιος δεν υπάκουε .... θα υπάκουε με τα βρετανικά αεροπλάνα, τανκς, πλοία, κομάντος κλπ μέσα που διέθετε ο Σκόμπυ..... ότι ακριβώς έκαναν δηλαδή οι σοβιετικοί σε ΟΛΑ τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης.

Ναι, μιλησε ο γνωστης που μιλαει για υποθετικες σοβιετικες εισβολες στην Ελλαδα

Ναι μίλησα εγώ που έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με τον Εθνικό Διχασμό και κυριολεκτικά έχω τρομάξει με την πολυπλοκότητα του ζητήματος (και δεν τον ξέρω, όπως δεν τον ξέρουν ακόμα και οι πρωταγωνιστές, στην περίοδο του μεσοπολέμου ο Ι Μεταξάς και ο Ε Βενιζέλος έκαναν διάλογο από τις εφημερίδες με άρθρα.... τα άρθρα αυτά έχουν βγει σε ένα βιβλίο. Ο Ι Μ δημοσίευσε 70 άρθρα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ο ΕΒ 37 άρθρα στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ).

Εικόνα

Φυσικά το έχω διαβάσει, δεν το συνιστώ σε αρχάριους διότι και οι δύο μιλούν για γεγονότα σε επίπεδο ανθρώπων που ξέρουν .... Φυσικά μπερδεύεσαι που είναι η αλήθεια που το ψέμα .... αν με ρωτήσεις για την προσωπική μου άποψη ΄θα έλεγα ότι είμαι με τις θέσεις του ΕΒ.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 06 Φεβ 2019, 14:29

pluton έγραψε:Μα εσύ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ότι στον Λίβανο το ΕΑΜ αποδέχτηκε την είσοδο των Βρετανών σαν ρυθμιστή στην Ελλάδα και στην Καζέρτα σαν αρχιστράτηγο τον Σκόμπυ..... ΟΛΩΝ των δυνάμεων .... ΟΙ βρετανοί ΛΟΙΠΟΝ και ο ΣΚΟΜΠΥ διέταξαν την παράδοση του οπλισμού ΟΛΩΝ των άτακτων ομάδων και όποιος δεν υπάκουε .... θα υπάκουε με τα βρετανικά αεροπλάνα, τανκς, πλοία, κομάντος κλπ μέσα που διέθετε ο Σκόμπυ.....

Πάλι βιάζεις την ιστορία.
Ο Σκόμπυ δε ζήτησε την παράδοση των όπλων των άτακτων ομάδων αλλά μόνο του στρατού του ΕΛΑΣ.
Τις άτακτες ομάδες των δωσιλόγων συνεργατών των Γερμανών τις άφησε να αλωνίζουν τρομοκρατώντας όλη την ύπαιθρο.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Φεβ 2019, 16:28

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:Μα εσύ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ότι στον Λίβανο το ΕΑΜ αποδέχτηκε την είσοδο των Βρετανών σαν ρυθμιστή στην Ελλάδα και στην Καζέρτα σαν αρχιστράτηγο τον Σκόμπυ..... ΟΛΩΝ των δυνάμεων .... ΟΙ βρετανοί ΛΟΙΠΟΝ και ο ΣΚΟΜΠΥ διέταξαν την παράδοση του οπλισμού ΟΛΩΝ των άτακτων ομάδων και όποιος δεν υπάκουε .... θα υπάκουε με τα βρετανικά αεροπλάνα, τανκς, πλοία, κομάντος κλπ μέσα που διέθετε ο Σκόμπυ.....

Πάλι βιάζεις την ιστορία.
Ο Σκόμπυ δε ζήτησε την παράδοση των όπλων των άτακτων ομάδων αλλά μόνο του στρατού του ΕΛΑΣ.
Τις άτακτες ομάδες των δωσιλόγων συνεργατών των Γερμανών τις άφησε να αλωνίζουν τρομοκρατώντας όλη την ύπαιθρο.

Θα πρέπει να είσαι βαθμοφόρος (κάπου ΓΓ, πρόεδρος κλπ).... τόσο αστοιχείωτος που είσαι δεν μπορεί παρά να είσαι στέλεχος... όλη η διαμάχη έγινε για τα όπλα, όλες οι άτακτες ομάδες ΕΛΑΣ, ΕΔΕΣ, Τσαούς Αντών κλπ (δεν μιλώ για τα ΤΑ ήδη ήταν αφοπλισμένα) έπρεπε να παραδώσουν μέχρι 10/12/1944 τα όπλα και το ΕΑΜ συμφώνησε θα δημιουργείτο ο νέος τακτικός στρατός που θα αποτελείτο 50% οπλίτες και αξιωματικοί από ΕΛΑΣ και 50% από όλους τους άλλους πλην τους δοσίλογους....

Αυτό αρνήθηκε ο Σιάντος.....

Δεν ντρέπεσαι πάντως να είσαι τόσο αστοιχείωτος;
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Φεβ 2019, 17:32

pluton έγραψε:Και στην Καμπότζη δεν έγινε εισβολή σοβιετικών, αλλά οι σοβιετικοί δια των Βιετναμέζων επέβαλαν το καθεστώς που επιθυμούσαν .... αν είναι να δουλευόμαστε .... τι δεν καταλαβαίνει κάποιος προοδευτικός (γιατί εγώ είμαι όπως μου λες ακροδεξιός, φασίστας και δεν ξέρω ακόμα τι) ότι οι υπερδυνάμεις για να κάνουν την δουλειά τους δεν είναι απαραίτητο να πάνε οι ίδιοι, έχουν τους ανθρώπους τους, όπως τώρα κάνουν οι ΗΠΑ στην Βενεζουέλα....

Στην Καμποτζη ειχαμε οντως εισβολη γιατι μπηκε ξενος στρατος, αυτος του Βιετναμ.

Στην Ελλαδα δεν μπηκε ξενος στρατος το '46-'49.

Λολα να ενα μηλο.

Μα εσύ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ότι στον Λίβανο το ΕΑΜ αποδέχτηκε την είσοδο των Βρετανών σαν ρυθμιστή στην Ελλάδα και στην Καζέρτα σαν αρχιστράτηγο τον Σκόμπυ..... ΟΛΩΝ των δυνάμεων .... ΟΙ βρετανοί ΛΟΙΠΟΝ και ο ΣΚΟΜΠΥ διέταξαν την παράδοση του οπλισμού ΟΛΩΝ των άτακτων ομάδων και όποιος δεν υπάκουε .... θα υπάκουε με τα βρετανικά αεροπλάνα, τανκς, πλοία, κομάντος κλπ μέσα που διέθετε ο Σκόμπυ..... ότι ακριβώς έκαναν δηλαδή οι σοβιετικοί σε ΟΛΑ τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης.

Το ΕΑΜ αποδεχθηκε να ερθει ενας μικρος αριθμος βρετανων. Δεν δεχθηκε να σκασουν 100.000 βρετανους για να σφαξουν τους ιδιους.

Κατα τα αλλα, μηδεν σοβιετικοι στρατιωτες στην Ελλαδα=σοβιετικη εισβολη. 100.000 βρετανοι στην Ελλαδα υπερ της δεξιας=δεν υπαρχει εισβολη.

Ειναι που εισαι αντικειμενικος φιλος της ιστοριας και δεν κανεις προπαγανδα :laugh1:

Ναι μίλησα εγώ που έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με τον Εθνικό Διχασμό και κυριολεκτικά έχω τρομάξει με την πολυπλοκότητα του ζητήματος

Στον Εθνικο Διχασμο ειχαμε εισβολη εξωγηινων.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Φεβ 2019, 18:01

Στην Καμποτζη ειχαμε οντως εισβολη γιατι μπηκε ξενος στρατος, αυτος του Βιετναμ.

Στην Ελλαδα δεν μπηκε ξενος στρατος το '46-'49.

Λολα να ενα μηλο.

Στην Καμπότζη έδρασαν οι σοβιετικοί διά αντιπροσώπου, το ίδιο έκαναν και στην Ελλάδα, στην πρώτη αντιπροσώπευσαν τους σοβιετικούς οι Βιετναμέζοι στην δεύτερη το ΚΚΕ .... Μπορείς να μου πεις ποιος ο λόγος που χτύπησαν την πατρίδα τους οι κομμουνιστές στην περίοδο 1946-1949;

Δεν χρειάζεται να μπεις με στρατό για να κάνεις επέμβαση κάπου μπορείς να μπεις και δι αντιπροσώπου (ή πρώτη φορά το ακούς αυτό;).

Το ΕΑΜ αποδεχθηκε να ερθει ενας μικρος αριθμος βρετανων. Δεν δεχθηκε να σκασουν 100.000 βρετανους για να σφαξουν τους ιδιους.

Κατα τα αλλα, μηδεν σοβιετικοι στρατιωτες στην Ελλαδα=σοβιετικη εισβολη. 100.000 βρετανοι στην Ελλαδα υπερ της δεξιας=δεν υπαρχει εισβολη.

Ναι ΜΗΔΕΝ σοβιετικοί στρατιώτες στα Δεκεμβριανά διότι έτσι αποφάσισαν στην Μόσχα ο Στάλιν με τον Τσόρτσιλ.

Θα μπω στην Ελλάδα και δεν θα μιλήσεις.... όπως και δεν έγραψε ούτε ένα άρθρο η Πράβδα η ισβέστια και όλος ο σοβιετικός τύπος και το ραδιόφωνο όσο γινόντουσαν τα Δεκεμβριανά.
Θα μπεις στην Πολωνία και δεν θα αντιδράσω.

Το ΕΑΜ στο Λίβανο και στην Καζέρτα συμφώνησε ότι κάνουν κουμάντο οι Άγγλοι και πήρε τους υπουργούς του στην κυβέρνηση.

Αν αντιδρούσε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ τότε η απάντηση θα δινόταν με την αγγλική αεροπορία, το αγγλικό ναυτικό και τον αγγλικό στρατό. Ξεκάθαρα πράγματα.... Στα τηλεγραφήματα (διότι είχαν επικοινωνία ΚΚΕ Δημητρώφ) μπορείς να μου πεις γιατί οι κομμουνιστές δεν είπαν σταματήστε παρά μόνο πολύ λίγες ημέρες πριν το τέλος; Δεν τα ξέρεις αυτά τα τηλεγραφήματα; Μήπως θες να στα παραθέσω;

Μπορείς να μου πεις γιατί η στρατιωτική αντιπροσωπεία της ΕΣΣΔ υπό τον Ποπώφ έμενε με την κυβέρνηση Παπανδρέου και τους Άγγλους στην Μ Βρετανία παρακολουθούσαν επί 33 ημέρες τι γινότανε και δεν έλεγαν τίποτα;
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 06 Φεβ 2019, 18:25

pluton έγραψε:Μπορείς να μου πεις γιατί η στρατιωτική αντιπροσωπεία της ΕΣΣΔ υπό τον Ποπώφ έμενε με την κυβέρνηση Παπανδρέου και τους Άγγλους στην Μ Βρετανία παρακολουθούσαν επί 33 ημέρες τι γινότανε και δεν έλεγαν τίποτα;

Δεν έλεγαν γιατί τα κομμουνιστικά κόμματα δεν έχουν πάτρωνες. Τόσο απλό. :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 06 Φεβ 2019, 18:46

Λαχουρένιος έγραψε:Ειναι που εισαι αντικειμενικος φιλος της ιστοριας και δεν κανεις προπαγανδα :laugh1:

Σιγά την προπαγάνδα. Ασυναρτησίες γράφει που υποστηρίζονται από συνωμοσιολόγους που μοστράρονται για ιστορικοί.
Γράφει « ...όλη η διαμάχη έγινε για τα όπλα, όλες οι άτακτες ομάδες ΕΛΑΣ, ΕΔΕΣ, Τσαούς Αντών κλπ (δεν μιλώ για τα ΤΑ ήδη ήταν αφοπλισμένα) έπρεπε να παραδώσουν μέχρι 10/12/1944 τα όπλα και το ΕΑΜ συμφώνησε θα δημιουργείτο ο νέος τακτικός στρατός που θα αποτελείτο 50% οπλίτες και αξιωματικοί από ΕΛΑΣ και 50% από όλους τους άλλους πλην τους δοσίλογους....»

Η αλήθεια είναι ότι πουθενά σε καμιά συμφωνία δεν αναφέρεται ο ΕΛΑΣ ως ''ομάδα ατάκτων'' αλλά ως αντάρτικος στρατός.
Για τα όπλα δεν είχε γίνει καμιά συμφωνία παράδοσης πριν ο λακές των εγγλέζων Παπανδρέου κατά διαταγή του Σκόμπι στις 30 του Νοέμβρη 1944 αυθαίρετα δημοσίευσε απόφαση, και χωρίς να γνωρίζει τίποτα το ΚΚΕ, να παραδώσει ο ΕΛΑΣ τα όπλα χωρίς να έχει λυθεί μαζί με τους υπουργούς της αριστεράς το ζήτημα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, με στόχο να εξωθήσουν το ΚΚΕ να αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση και σε συνδυασμό με διάφορες προκλητικές ενέργειες να το εξωθήσουν στα άκρα πράγμα που κατάφεραν.
Τα ποσοστά που αναφέρει είναι σκέτες μπούρδες και δεν προκύπτουν από πουθενά αφού το μόνο που είχε συζητηθεί ήταν η δημιουργία εθνικού στρατού απαλλαγμένου από συνεργάτες των Γερμανών και φασιστοσυμμορίτες της δεξιάς.
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”