Τι είναι αυτός ρε;

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
hades
Basic poster
Basic poster

Re: Τι είναι αυτός ρε;

Δημοσίευσηαπό hades » 02 Απρ 2018, 14:57

bizeli έγραψε:
Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Εγώ πάντως βλέπω ότι στην ΕΕ μπορείς να βασιστείς πχ για να σε κρατήσουν σε μια δύσκολη στιγμή στην πρίζα οικονομικά, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα σε στηρίξουν σε εθνικά θέματα ή σε πόλεμο. Έχει πολύ συγκεκριμένα όρια αυτή η σχέση, τέτοια που δεν ικανοποιούν τις ανάγκες μιας μικρής χώρας σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον.

Θα σε στηρίξουν όταν και εφόσον έχουν συμφέρον.

αν η ΕΕ σε μια πολεμική περιπέτεια της χώρας σου δίνει λεφτά ,και όπλα μια χαρά στήριξη θα ναι. Δεν περιμένω ούτε έχω απαίτηση το άνθρωπος από τν Ισπανία ή το Βέλγιο να πεθάνει για εμάς (εκτός αν θέλει να έρθει εθελοντής τότε καλοδεχούμενος) όπως και αυτοί δεν περιμένουν ο Ελληνας να πάει να πεθάνει για αυτούς .Στήριξη όμως σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο θα περιμένω (πχ κυρώσεις στο κράτος που σε σε διαμάχη)
1 .
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 02 Απρ 2018, 15:11

Εικόνα

Τι ζούμε?
0 .

Άβαταρ μέλους
hades
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό hades » 02 Απρ 2018, 15:15

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Εικόνα

Τι ζούμε?

ακόμα τπτ φίλε. Σε τρία ή πέντε χρονάκια βλέπω όμως να " αγκαλιαζόμαστε "με τους απέναντι .
Το θέμα είναι αν γίνει κάτι να το ζήσω εγώ να αναλλάβω τις ευθύνες και όχι το παιδί μου όταν θα ναι σε ηλικία στράτευσης που δεν θα φταίει και θα πληρώνει τα λάθη του παππού του και του πατέρα του .
0 .
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 02 Απρ 2018, 15:17

Δυστυχώς οι μαλακίες των Aμερικανών με το πραξικόπημα, τα έκαναν χειρότερα. Πλέον είναι ανεξέλεγκτος.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 02 Απρ 2018, 15:20

hades έγραψε:

ακόμα τπτ φίλε. Σε τρία ή πέντε χρονάκια βλέπω όμως να " αγκαλιαζόμαστε "με τους απέναντι .
Το θέμα είναι αν γίνει κάτι να το ζήσω εγώ να αναλλάβω τις ευθύνες και όχι το παιδί μου όταν θα ναι σε ηλικία στράτευσης που δεν θα φταίει και θα πληρώνει τα λάθη του παππού του και του πατέρα του .

Τι φταις μωρέ εσύ ,εγώ ή ο πατέρας σου ,που οι δίπλα την είδαν 15ος αιώνας?
0 .

Άβαταρ μέλους
hades
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό hades » 02 Απρ 2018, 15:26

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:
hades έγραψε:

Τι φταις μωρέ εσύ ,εγώ ή ο πατέρας σου ,που οι δίπλα την είδαν 15ος αιώνας?

φταίω και εγώ και όλοι μας γιατί το βλέπαμε και αντί να απαιτήσουμε από τις κυβερνήσεις μας λύσεις όσο είχαμε κρίσιμα ποιοτικά στοιχεία υπέρ μας εκτός από καμία διαμαρτυρία στο νετ δεν κάναμε τπτ άλλο.
Τεσπά τουλάχιστον να ξυπνήσουμε από την νιρβάνα .
0 .

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 02 Απρ 2018, 15:37

hades έγραψε:
φταίω και εγώ και όλοι μας γιατί το βλέπαμε και αντί να απαιτήσουμε από τις κυβερνήσεις μας λύσεις όσο είχαμε κρίσιμα ποιοτικά στοιχεία υπέρ μας εκτός από καμία διαμαρτυρία στο νετ δεν κάναμε τπτ άλλο.

Ρε συ προτεκτοράτο είναι το κράτος που ζούμε απ το 1828. Δεν είναι και πολύ σπουδαία τα περιθώρια ελιγμών. Ασε που ότι στοιχείο κι αν είχε υπέρ της η Ελλάδα ,απ το 1974 και μετά η Κύπρος είναι καταδικασμένη στρατιωτικά αν γίνει κάτι ,χωρίς έξωθεν υποστήριξη. Ρεαλιστές να είμαστε.
0 .

Άβαταρ μέλους
hades
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό hades » 02 Απρ 2018, 15:42

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:
hades έγραψε:

Ρε συ προτεκτοράτο είναι το κράτος που ζούμε απ το 1828. Δεν είναι και πολύ σπουδαία τα περιθώρια ελιγμών. Ασε που ότι στοιχείο κι αν είχε υπέρ της η Ελλάδα ,απ το 1974 και μετά η Κύπρος είναι καταδικασμένη στρατιωτικά αν γίνει κάτι ,χωρίς έξωθεν υποστήριξη. Ρεαλιστές να είμαστε.

το ότι μπήκε στην ΕΕ τα αλλάζει όλα (αυτό το χρεώνω στον Σημίτη και στον μακαρίτη τον Κρανιδιώτη .Παίξαμε την Ευρώπη και την Τουρκία πολύ καλά ώστε να μπουν οι κουμπάροι στην ΕΕ.Αν μπορούσαμε να τους βάλουμε και στο ΝΑΤΟ θα ήταν το ιδανικό).

Είναι υπεραπλούστευση αυτό. Προτεκτοράμο ήμασταν αλλά η κυβέρνηση Παπάγου ενίσχυσε την ΕΟΚΑ . Προτεκτοράτο ήμασταν αλλά την μεραρχία τοτ 64 την έστειλε ο Παπανδρέου.Προτεκτοράτο ήμασταν αλλά ο Ιωαννίδης έκανε το πραξικόπημα για να ρίξει τον Μακάριο και να κάνει την Ένωση και φάγαμε την σφαλιάρα από τους Τούρκους

Γενικά είναι ποιιο πολύ δικαιολογία αυτό για να μην χρειαστεί να καταλογίσουμε σε εμάς τις ευθύνες .Ναι έχει η χώρα εξαρτήσεις αλλά πολλές αποφάσεις τις πήρε μόνη της .Κανένας δεν είπε την Ελλάδα μην απέλασεις μουσουλμάνους το 55 και το 64 όταν η Τουρκία καταφανώς παραβίαζε την Λωζάνη. Εσωτερική απόφαση ήταν
0 .

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 02 Απρ 2018, 15:47

Ναι ,με την έννοια που το λες ,ότι υπάρχει κάποιο περιθώριο κινήσεων είναι γεγονός.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 02 Απρ 2018, 15:48

hades έγραψε:Κανένας δεν είπε την Ελλάδα μην απέλασεις μουσουλμάνους το 55 και το 64 όταν η Τουρκία καταφανώς παραβίαζε την Λωζάνη.

Αυτό ήταν λάθος. Οι σχέσεις πρέπει να διέπονται απο αμοιβαιότητα.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Επιστροφή σε “Διεθνή”