Το κουφάρι μου το κληροδοτώ στους Μπρέζνιεφ, Φλωράκη και Σία…

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης
Rookie poster
Rookie poster

Re: Το κουφάρι μου το κληροδοτώ στους Μπρέζνιεφ, Φλωράκη και Σία…

Δημοσίευσηαπό Υπερκουλτουριάρης » 02 Σεπ 2018, 09:08

pluton έγραψε:Εικόνα

Ο Ν Ζαχαριάδης μιλάει σε συνέδριο της ΗΟΦ (ΝΟΦ)....

«Στη Βόρεια Ελλάδα ο Μακεδονικός (Σλαβομακεδονικός) λαός τα ’δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποκτήσει».

Γελοιότητες. Από την στιγμή που ανέλαβε ο Ζ το ΚΚΕ, το 31, άλλαξε την κατα δήλωση του, αντεπαναστατική θεση για αυτοδιάθεση της Μακεδονίας Θράκης, σε ισονομία. Το 46 που γίνεται η μεγάλη ομιλία στην Θεσ/νίκη ξεκίνησε με το η Μακεδονία ήταν/είναι/θα είναι Ελληνική.
Στον καιρό του συμμοριτοπόλεμου και αφού οι σλάβοι λιποτακτούσαν μαζικά από τον ΔΣΕ μετα την ρήξη με τον Τίτο, το έκανε για λίγους μήνες πάλι αυτοδιάθεση και αμέσως μετα την ήττα σε ισονομία!
Ο ίδιος στην πολιτική του διαθήκη(βλ. Αχιλλέας Παπαιώννου) αναφέρει πως σε καμιά περίπτωση δεν θα ξεπουλούσε σπιθαμή από Ελληνικό χώμα, απλά χρησιμοποιούσε τους ΣΝΟΦιτες ξέροντας τι παιχνίδι παίζουν.
Στην Ελλάδα ήθελε να έρθει, όχι γιατί στην ΕΣΣΔ δεν είχε κόκα-κόλα,αλλά γιατί στην αποκαθήλωση του οι διορισμένοι από τους σοβιετικούς υπονόησαν πως ήταν πράκτορας των ... αγγλων. Η θεση του ήταν, θα παω στην Ελλάδα να δείτε τι στάση θα κρατησει απέναντι μου η Καραμανλικη δικαιοσύνη.
Ήταν αρσενικός ο Ζαχαριάδης. Αν υπέφερε ότι υπέφερε, ήταν γιατί δεν τουμπέκιασε και συνέχισε τον πολιτικό αγώνα. Μην ξεχνάμε πως αρχικά έπεσε στα μαλακά(ο Νικήτα δεν ήταν Στάλιν) δεν τον έστειλαν Σιβηρία, αλλά διευθυντή ρε εργοστάσιο, μόνο που αυτός δεν είχε σκοπό να το βουλώσει. Επίσης δυο φορές αρνήθηκε να επιστρέψει στην καθοδήγηση του ΚΚΕ, αν δεν αναγνωρίσουν επίσημα τα λάθη τους και δεν αποσύρουν τις διώξεις κατά των αγωνιστών του ΔΣΕ.
Παρόλα αυτά αντισοβιετικός δεν έγινε ποτέ και είναι αστείο να τον επικαλούνται δογματικά τυπάκια. Ο Ζ. παρα τις διαφωνίες του, φαίνεται πως στα ύστατα γραπτά του, δεν μηδένιζε ούτε την "ρεβιζιονιστική" τακτική των ευρωκομμουνιστών.
Κρίμα που δεν επέστρεψε στην μεταπολιτευτική Ελλάδα,κρίμα που δεν επιβίωσε της πτώσης του τοίχους του Βερολίνου. Θα είχε πολλά να πει.
Τώρα να μέμφονται ενα πολιτικό ολκής και ακέραιο άνθρωπο σαν τον Ν.Ζ. ψηφοφόροι του Κούλη που παζάρευε μέχρι και τις καφετιέρες από την Ζίμενς με ξεπερνά.
1 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Σεπ 2018, 09:21

Υπερκουλτουριάρης έγραψε:Στον καιρό του συμμοριτοπόλεμου και αφού οι σλάβοι λιποτακτούσαν μαζικά από τον ΔΣΕ μετα την ρήξη με τον Τίτο, το έκανε για λίγους μήνες πάλι αυτοδιάθεση και αμέσως μετα την ήττα σε ισονομία!

Σωστος. Συγκεκριμενα η αποφαση που επικαλουνται οσοι λενε για ξεπουλημα της Μακεδονιας ειναι:

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
"Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα 'δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα με το αίμα του για να την αποχτήσει. Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού των. Ταυτόχρονα, οι Μακεδόνες κομμουνιστές πρέπει να προσέξουν τις διασπαστικές και διαλυτικές ενέργειες που ξενοκίνητα σοβινιστικά και αντιδραστικά στοιχεία αναπτύσσουν, για να διασπάσουν την ενότητα ανάμεσα στο μακεδονικό(σλαβομακεδονικό) και τον ελληνικό λαό, διάσπαση που μόνο τον κοινό τους εχθρό, το μοναρχοφασισμό και τον αμερικανοαγγλικό ιμπεριαλισμό θα ωφελήσει. Παράλληλα, το ΚΚΕ πρέπει ριζικά να βγάλει απ' τη μέση όλα τα εμπόδια, να χτυπήσει όλες τις μεγαλοελλαδίτικες σοβινιστικές εκδηλώσεις και τα έργα, που προκαλούν δυσαρέσκεια και δυσφορία μέσα στο μακεδονικό λαό και έτσι βοηθούν τους διασπαστές στην προδοτική δράση τους, ενισχύουν το έργο της αντίδρασης. Ο σλαβομακεδονικός και ελληνικός λαός μόνον ενωμένοι μπορούν να νικήσουν. Διασπασμένοι μόνον ήττες μπορούν να πάθουν. Γι' αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά"

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=3630694

Η διατυπωση της αποφασης ειναι εξαιρετικα ασαφης. Λογικα εγινε επιτηδες ετσι ωστε και να παρει το ΚΚΕ τους σλαβομακεδονες με το μερος του, αλλα και να μην δεσμευτει για κατι συγκεκριμενο.

Αν ηταν αποφαση που θα παρεδιδε την Μακεδονια στους σλαβομακεδονες θα ελεγε ρητα οτι σας παραχωρουμε την επικρατεια απο εκει μεχρι εκει κλπ κλπ. Ετσι γινονται οι συμφωνιες, οχι στο περιπου.

Παρόλα αυτά αντισοβιετικός δεν έγινε ποτέ και είναι αστείο να τον επικαλούνται δογματικά τυπάκια. Ο Ζ. παρα τις διαφωνίες του, φαίνεται πως στα ύστατα γραπτά του, δεν μηδένιζε ούτε την "ρεβιζιονιστική" τακτική των ευρωκομμουνιστών.

Για ανελυσε το λιγο αυτο. Ξερω οτι στα γραπτα του ειχε κραξει τον Μαο απογοητευοντας πολλους οπαδους του στην Ελλαδα.

Τώρα να μέμφονται ενα πολιτικό ολκής και ακέραιο άνθρωπο σαν τον Ν.Ζ. ψηφοφόροι του Κούλη που παζάρευε μέχρι και τις καφετιέρες από την Ζίμενς με ξεπερνά.

:laugh1: :laugh1: :worship_sq1: :worship_sq1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Υπερκουλτουριάρης » 02 Σεπ 2018, 09:57

Δεν έχω τα κείμενα αυτά μπροστά μου, ούτε είμαι στην φάση να κάνω google search, ομως στην παράνομη μπροσούρα του 62, τοποθετείται σαφώς υπέρ του δρόμου που χαράζει, ο παλιός του φίλος, Παλμίρο Τολιάτι στην Ιταλία.
Στα τελευταία κείμενα της ζωής του" σκέψεις από την αντίπερα όχθη" , σχολιάζοντας την τακτική των Γάλλων και των Ιταλών, λέει έχω κάποιες επιφυλάξεις, αλλά οι τυχόν επιτυχίες τους(βλ. κυβερνητική συμμετοχή) θα είναι θετικές, γιατί θα στρεψει την κατευθυνση του πλανήτη προς τα αριστερά.
Φαίνεται πως στην ουσία του δεν ήταν κατά του 20ου συνεδρίου, αλλά κατα του τρόπου που έγινε. Το είχε πει και στην απολογία του στην κ.ε. του ΚΚΕ, το 57, πως μαζί με τα παλιόνερα στην σκάφη, πετάτε και το παιδί. Στον Παπαιωάννου φέρετε να λεεί πως ήταν υπερ μια κάποιας ανανεώσης του κομ. κινήματος μετά τον Σταλιν,αλλά όχι όπως την έκανε ο τσαρλατάνος Χρουτσοφ, ενώ από τις επιστολές του στους οπαδούς του(το 68) κατά του Μαοισμού φαίνεται πως είναι υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης και της ανόδου του βιοτικού επιπέδου που χαραξε ο Χρουτσοφ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Σεπ 2018, 10:23

Το '62 δεν υπηρχε ευρωκομμουνισμος, ισως θυμασαι λαθος την χρονια. Επισης το ΚΚΙ εγινε ευρωκομμουνιστικο επι Μπερλινγκουερ οχι επι Τολλιατι.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 02 Σεπ 2018, 17:25

Λαχουρένιος έγραψε:Το '62 δεν υπηρχε ευρωκομμουνισμος, ισως θυμασαι λαθος την χρονια. Επισης το ΚΚΙ εγινε ευρωκομμουνιστικο επι Μπερλινγκουερ οχι επι Τολλιατι.

Μόνο αυτός θυμάται λάθος;

Εικόνα

Εικόνα
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
karhergr
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό karhergr » 03 Σεπ 2018, 08:14

Δεν ήταν χαζός ο Ζαχαριάδης να μην ξέρει το 1949 την δημογραφική σύνθεση της Μακεδονίας μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1924. Τι υποσχέθηκε στην 5η Ολομέλεια; Σε πρακτικό επίπεδο, τίποτα. Αν και όταν, όταν επιτευχθεί η πολυπόθητη νίκη, στην περίπτωση που ο ΔΣΕ νικήσει, κλπ, κλπ. οι «μακεδόνες» θα έχουν την αυτοδιάθεση που επιθυμούν, αν την επιθυμούν και μέσω θολών και ασαφών διαδικασιών. Και ο Κεμάλ είχε τάξει στους Τσέτες αυτοδιάθεση για τον κουρδικό λαό, πήραν τα αρ@#δια του και εννοείται κανένας μετά την νίκη δεν τόλμησε να τον κατηγορήσει για προσπάθεια απόσπασης εθνικού εδάφους.
1 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Σεπ 2018, 08:18

Εκτος των αλλων 9 μηνες μετα, τον Οκτωβριο του ιδιου ετους, η θεση του ΚΚΕ μετατραπηκε παλι σε ''ισα δικαιωματα της μειονοτητας''.
1 .

Άβαταρ μέλους
karhergr
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό karhergr » 03 Σεπ 2018, 11:57

pluton έγραψε:>
Μόνο αυτός θυμάται λάθος;
>

Όλα αυτά που βάζεις έχουν προβληθεί δεκάδες χιλιάδες φορές και είναι γνωστά. Αυτό που γνωρίζουμε επίσης είναι ότι από τον Νοέμβριο του 1944 μέχρι και τον Μάρτιο του 1945, τα σύνορα στον Βορά, τα υπεράσπισε ο ΕΛΑΣ, με αξιοσημείωτη επιτυχία. Επίσης, είναι πασίγνωστο, ότι ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την τελική ήττα του ΕΑΜ, φέρει το «μακεδονικό», αφού αν το ΕΑΜ είχε από την αρχή στραφεί στο Βαλκανικό Στρατηγείο αντί για την Μέση Ανατολή, είχε τις πιθανότητες με το μέρος του. Γιατί ο Σιάντος και η κομπανία, αρνήθηκαν την ένταξη στο Βαλκανικό Στρατηγείο και προτίμησαν τους Βρετανούς, με τους Λιβάνους και Καζέρτες; Απλά, δεν μπορούσαν να βασιστούν στον Τίτο, αφού ο τελευταίος είχε ανοιχτά μιλήσει για ανεξάρτητη Μακεδονία στα πλαίσια μιας βαλκανικής σοσιαλιστικής ομοσπονδίας και είχε δημιουργηθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Μακεδονίας, με όλα τα κομφόρ (Κεντρική Επιτροπή, Π. Γραφείο, κλπ), ως τμήμα του ΚΚ Γιουγκοσλαβίας. Και αν θέλεις να ξέρεις, ένας από τους πρωτοστάτες της συμφωνίας με τους Άγγλους, ήταν και ο «τιτικός» πράκτορας Σαμαρινιώτης που πάντα έβλεπε τους Γιουγκοσλάβους με καχυποψία για το θέμα της Μακεδονίας ...
0 .

Άβαταρ μέλους
karhergr
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό karhergr » 03 Σεπ 2018, 12:05

Λαχουρένιος έγραψε:Το '62 δεν υπηρχε ευρωκομμουνισμος, ισως θυμασαι λαθος την χρονια. Επισης το ΚΚΙ εγινε ευρωκομμουνιστικο επι Μπερλινγκουερ οχι επι Τολλιατι.

Εντελώς πληροφοριακά, να πούμε ότι οι ευρωκομμουνιστές θεωρούσαν ότι προέρχονταν κατ' ευθείαν από τις αστικές επαναστάσεις που συντάραξαν την Ευρώπη το 1848. Ειδικά τη γαλλική, όπου η επαναστατημένη εργατική τάξη σε συμμαχία με την μικρο και μεσοαστική τάξη, καθαίρεσαν τον Λουδοβίκο Φίλιππο και ανακήρυξαν τη γαλλική δημοκρατία.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Σεπ 2018, 13:15

karhergr έγραψε:

Εντελώς πληροφοριακά, να πούμε ότι οι ευρωκομμουνιστές θεωρούσαν ότι προέρχονταν κατ' ευθείαν από τις αστικές επαναστάσεις που συντάραξαν την Ευρώπη το 1848. Ειδικά τη γαλλική, όπου η επαναστατημένη εργατική τάξη σε συμμαχία με την μικρο και μεσοαστική τάξη, καθαίρεσαν τον Λουδοβίκο Φίλιππο και ανακήρυξαν τη γαλλική δημοκρατία.

Τιμια θεση. Πραγματι ηταν ενα κινημα αστικου εκσυγχρονισμου οχι προλεταριακο/κομμουνισμου.
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”