να φύγετε να πάτε αλλού ⌁

Κοινωνικά θέματα.
Spark
Extreme poster
Extreme poster

Re: να φύγετε να πάτε αλλού ⌁

Δημοσίευσηαπό Spark » 24 Μάιος 2018, 08:28

Spark έγραψε:με ενδιαφέρει να ακούσω προτάσεις για λύση του προσφυγικού προβλήματος που έχει η ελλάδα.
μεχρι τωρα δεν εχω διαβάσει κάποιον να γράφει τι να κάνουμε, την πρόταση του.
τι να κάνουμε με τους πρόσφυγες;
είναι καλή η πολιτική της κυβέρνησης;
τι είναι καλύτερο;

ουχ αυτοι που γράφουν μόνο για να γράφουν, δεν μπορουν ή δεν θέλουν να κάνουν κάτι για να αλλάξει η κατάσταση, ποστάρουν "ποιος ειμαι εγω" κ "ποιος εισαι εσυ"...

σημερα θα παρω τηλέφωνο το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ)
να μου πουν τι μπορει να γινει για τον σκελετωμένο κ άρρωστο πρόσφυγα που ζητιανεύει στο δρόμο,
να του δίνω κάθε μέρα το ρυζόγαλο μου δεν ειναι κατάσταση, τελευταια φορά που τον είδα ηταν σαν τον αγιο ονουφριο, ενα σκελετωμένο κ άρρωστο κορμί ηλικίας 40-50 ετων ουσιαστικά ανίκανος για οτιδήποτε εκτός απο ζητιανιά.
ειναι πιθανό να πέσει μπροστά σε ενα αυτοκίνητο και ο οδηγός να μπλέξει...
0 .

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 24 Μάιος 2018, 09:04

Ρε φίλε είναι πολυπαραμετρικό το θέμα και θέλει σχεδιασμό και συντονισμό. Σε μεμονωμένο επίπεδο για τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν μπορεί να σου πει κάποιος κάτι ,γιατί αγνωούμε που οφείλεται το ότι ένας άρρωστος σκελετωμένος ζητιανεύει κάπου. Αν καλέσει κάποιος ένα ασθενοφώρο εξ ορισμού θα οδηγηθεί σε κάποιο εφημερεύον νοσοκομείο κι απο εκεί και πέρα όταν με το καλό συνέλθει θα αναλάβουν οι αρμόδιες δομές. Εγώ σε τέτοια περίπτωση αυτό θα έκανα. Μάλιστα παλαιότερα το είχα κάνει μαζί με άλλους με κάποια που ζητιάνευε στα Πατήσια ,όμως αποδείχθηκε ότι τελικά είχε σπίτι και καταθέσεις και το έκανε απο ψυχικό νόσημα. Οπότε ,δεν ξέρεις απ την αρχή τι παίζει.Σαφώς υπάρχει ανεπάρκεια οργάνωσης αλλά δεν είναι εντελώς ανύπαρκτες οι κοινωνικές δομές.
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 30 Μάιος 2018, 16:17

:fireworks:
η λύση του προσφυγικου προβλήματος βρέθηκε! ο κάθε έλληνας φορολογούμενος θα ταϊζει έναν ή περισσότερους πρόσφυγες. οι πρόσφυγες-μετανάστες θα γίνουν έλληνες πριν έρθει η ώρα των εκλογών, θα πάρουν χαρτιά παραμονής με αντάλλαγμα να ψηφίσουν αυτη την κυβέρνηση που τους βοηθά!!
έτσι το πρόβλημα πάει και όλα τα άλλα κόμματα οδηγουνται σε πτώχευση
:clap: :clap: :clap:

https://www.protothema.gr/politics/article/791607/notis-marias/

"Αθρόες ελληνοποιήσεις μεταναστών σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ", όπως καταγγέλλει ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος "Ελλάδα - ο Άλλος Δρόμος" Νότης Μαριάς. Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε, για το ζήτημα των μαζικών χορηγήσεων ιθαγένειας, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρώτο Αντιπρόεδρο Φρανς Τίμερμανς, ο κ. Μαριάς μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6.

"Σε μια φάση που είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση χάνει την ψήφο και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, είναι προφανές ότι θα επιχειρήσει μαζικές ελληνοποιήσεις ούτως ώστε να αντισταθμίσει με άρτι ελληνοποιηθέντες πρόσφυγες και μετανάστες την απώλεια που θα έχει στις κάλπες από τον ελληνικό πληθυσμό", δήλωσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής μιλώντας στο Βραδινό Μαγκαζίνο με τον Γιώργο Λαμπράκο και την Ντόνα Δρούτσα.

Οι μετανάστες που δικαιούνται να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει το υπουργείο Εσωτερικών, όπως είπε ο κ. Μαριάς, ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες. "Τα στοιχεία λένε ότι είναι κοντά στις 850.000, αντιλαμβάνεστε ότι θα μιλάμε για αλλοίωση αποτελέσματος και στις Ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Υπολογίζονται ότι οι 250.000 είναι Αλβανοί, Πακιστανοί κλπ με 12ετή παραμονή στην Ελλάδα. Μόνο το 2016 είχαμε 33.000 πολιτογραφήσεις".
0 .

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Re: (Ἄν δὲν σᾶς ἀρέσει ἡ πρώην Ἑλλάδα) νὰ φύγετε, νὰ πᾶτε ἀλλοῦ ⌁

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 31 Μάιος 2018, 07:34

Ἄχ, τί ὡραῖα!... Πόσο μ' ἀρέσει ν' ἀκούω τέτοια. Πῶς ἐπιβεβαιώνομαι!...
Νὰ βλέπω: ἀλλοδαποὺς ἕλληνες, ὅ,τι πιὸ ἀπολαυστικό. Ἄλλωστε, δὲν
φοβᾶμαι νὰ πάθω ξανὰ καρδιακὴ προσβολή! Νὰ μὴν ξαν'-ἀκούσσω τὰ
ἑλληνικά σας. Τούρκους καὶ Σκοπιανούς δῶστε μου, νὰ κάνω καὶ ἀχαλί-
νωτο σὲξ μαζύ τους. Σᾶς χαρίζω καὶ τὶς γάτες μου, οὔτε νὰ τὶς βλέπω
δὲν θέλω, τὶς σιχαμένες, ἄν εἶναι γιὰ εὐλογημένη καθολικὴ μπασταρδο-
ποίηση τοῦ τόπου μας.
Spark, ὁ Ἀλλὰχ νὰ σ' ἔχει καλά, μπέστ ξεχωριστὸ δοῦλο του.
Τὰ εἶπες ὅλα.
Ἄν εἶχα ἀπορίες, ὥς καὶ μὲ λατινικὸ ἐρωτηματικὸ θὰ σὲ προκαλοῦσα νὰ
μοῦ ἀπαντήσεις.
0 .
https://www......com.gr/images/smilie ... klinoi.gif
* Ἠθοποιοί εἴμαστε, ὅ,τι πιό ἀέρινο, φίλε!

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Re: νὰ φύγετε, νὰ πᾶτε ἀλλοῦ ⌁

Δημοσίευσηαπό Spark » 31 Μάιος 2018, 07:58

ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ έγραψε:...
Spark, ὁ Ἀλλὰχ νὰ σ' ἔχει καλά, μπέστ ξεχωριστὸ δοῦλο του.
Τὰ εἶπες ὅλα.
Ἄν εἶχα ἀπορίες, ὥς καὶ μὲ λατινικὸ ἐρωτηματικὸ θὰ σὲ προκαλοῦσα νὰ μοῦ ἀπαντήσεις.

δεν εχω καμία σχέση με αλλαχ έχω όμως σχέση με βουλγάρα, αλβανή, ουκρανή, ρωσίδα και μερικές ελληνίδες.
διαφορές έχουν στην κουλτούρα, ξένες ξερουν να ικανοποιούν τον άντρα με πολλους τρόπους, οι ελληνίδες ειναι τελευταίες στις ερωτικές τέχνες, λόγο κακής παιδείας και συντηρητισμού.
ευτυχως που δεν εχεις απορίες γιατί με μπερδευουν οι τονισμοί που χρησιμοποιείς, ρετρο στυλ μπαναλ..

οι γάτες σου μπορει να είναι χρήσιμες, στην κατοχή του 1940 με την πείνα τρώγανε γάτες, σκύλους και ότι ζωντανό κυκλοφορούσε.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Re: νὰ φύγετε, νὰ πᾶτε ἀλλοῦ ⌁

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 31 Μάιος 2018, 15:18

Προτιμῶ τὶς γάτες,
παρὰ Ἀλλάχ (στ' ἀστεῖα τὸν ἀνέφερα) καὶ βαλκάνιες γυναῖκες.
Καὶ στὸ Νοσοκομεῖο, μόνον Ἑλληνίδα ζήτησα. Μοῦ στείλανε βαλκάνια καὶ δὲν τὴν δέχτηκα μὲ τίποτα.
0 .
https://www......com.gr/images/smilie ... klinoi.gif
* Ἠθοποιοί εἴμαστε, ὅ,τι πιό ἀέρινο, φίλε!

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 19 Ιουν 2018, 10:54

Ο αριθμός των προσφύγων και των εσωτερικά εκτοπισμένων εξαιτίας των συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο έφτασε το 2017 τα 68,5 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί είναι παιδιά, καταγράφοντας νέο επίπεδο ρεκόρ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Η κρίση στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ο πόλεμος στο Νότιο Σουδάν, η μαζική έξοδος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ προς το Μπανγκλαντές έκαναν τον αριθμό των προσφύγων να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ το 2017, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2017 καταγράφηκαν 3,1 εκατομμύρια νέοι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι, πολύ περισσότεροι από το 2016 που ήταν 300.000. Αυτό εξηγείται από τη μεγάλη αύξηση που σημείωσε ο αριθμός των προσφύγων, ενώ αυτός των εσωτερικά εκτοπισμένων σημείωσε μικρή πτώση.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι ένας άνθρωπος στους 110 παγκοσμίως έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σπίτι του.

«Βρισκόμαστε σε μια αποφασιστικής σημασίας στιγμή κατά την οποία η προσήκουσα απάντηση στους αναγκαστικούς εκτοπισμούς παγκοσμίως απαιτεί μια νέα και πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση, προκειμένου οι χώρες και οι κοινότητες να μην μένουν πια μόνες απέναντι σε αυτού του είδους τις καταστάσεις», τόνισε ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φίλιπο Γκράντι.

Σύμφωνα με την UNHCR, «οι πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις και τις διώξεις φτάνουν τα 25,4 εκατομμύρια από το σύνολο των 68,5 εκατομμυρίων ξεριζωμένων ανθρώπων, δηλαδή αύξηση κατά 2,9 εκατομμύρια σε σχέση με το 2016 και επίσης η πιο μεγάλη που έχει καταγραφεί ποτέ από την UNHCR στη διάρκεια ενός έτους».

αναγκαστικός εκτοπισμός είναι λοιπον η αιτία για τους πρόσφυγες.
ποιοι τους εκτοπίζουν; μα αυτοι που δημιούργησαν την πολεμική κατάσταση, αυτοι που ριχνουν βόμβες και λένε στα ΜΜΕ πως εκεί είναι οι εχθροι, οι εχθροι ειναι στο μυαλό τους και όλα γινονται για κατακτήσουν τα εδάφη των ξεριζωμένων ανθρώπων.

αυτους τους ανθρώπους τους κατάστρεψαν, αυτοι που παίρνουν αποφάσεις παίρνουν και ζωές..

Εικόνα
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 29 Ιουν 2018, 09:06

απο τη σελίδα 3

Spark έγραψε:γράφω και εγω την πρόταση μου που δεν ειναι σοβαρή :P
κάνω σκέψεις δικτατορικές, να τους πάμε σε έναν πλανήτη φαντάζομαι, τον πλανήτη ονόμασα Μακρό,
και έγραψα μια σελίδα σενάριο για τι θα γίνεται εκει, μέχρι και τους οικονομικούς πόρους υπολόγισα,
το έβαλα σε προσομοίωση σε η/υ.. είναι σενάριο φαντασίας...

σήμερα διαβάζω πως συμφωνούν μαζί μου :P

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία
Όπως ενημέρωσαν ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, στη συμφωνία που επετεύχθη προβλέπεται η δημιουργία ελεγχόμενων hot spots σε Ελλάδα και Ιταλία - εφόσον το επιθυμούν-, στα οποία θα παραμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, έως ότου να εκδίδονται αποφάσεις για τις αιτήσεις τους για τη χορήγηση ασύλου.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 30 Ιουν 2018, 12:16

nemo έγραψε:δηλαδη αν πεσουν μερικες μπομπες εδω μας καλεις να φυγουμε σαν προσφυγες;

Όταν πέσουν οι μπόμπες δεν νομίζω ότι θα κάτσεις να απαντάς σε τέτοια ερωτήματα, ούτε και θα ασχολείσαι με διλήμματα.
Αυτά είναι προϊόντα ψευδαίσθησης ασφάλειας.

και επειδη αυτο μπορει να γινει συντομα
εμεις σαν αντρωποι φωτισμενοι πρεπει να δεχτουμε αγογγυστα περισσοτερους
απο οσο σαν κοινωνια μπορουμε να αντεξουμε;

Από τη στιγμή που η φωτισμένη Δύση σου έχει κλείσει τις πόρτες και σε άφησε μόνο να αντιμετωπίσεις την ανθρωπιστική κρίση, ο όρος "φωτισμένος" ή μάλλον "διαφωτισμένος" που χαρακτηρίζει αυτόν τον σύγχρονο πολιτισμό είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικός. Δεν συμφωνείς;

Το χειρότερο είναι ότι ο έλληνας πίστευες ότι αυτοί θα ασχοληθούν με τα δικά σου προβλήματα "πολυτελείας" όταν αφήνουν τους πρόσφυγες να ψοφούν σαν τα σκυλιά...

Οι διαφωτισμένοι ευρωπαίοι, λοιπόν, κάνουν ό,τι κάνει ο κάθε μικροαστός σήμερα: "δεν πα να καίγεται το σπίτι σου; Φτιάχνω αντιπυρική ζώνη νομίζοντας ότι θα γλιτώσει το δικό μου κι απολαμβάνω το θέαμα!"
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 30 Ιουν 2018, 12:21

Spark έγραψε:με ενδιαφέρει να ακούσω προτάσεις για λύση του προσφυγικού προβλήματος που έχει η ελλάδα.
μεχρι τωρα δεν εχω διαβάσει κάποιον να γράφει τι να κάνουμε, την πρόταση του.
τι να κάνουμε με τους πρόσφυγες;
είναι καλή η πολιτική της κυβέρνησης;
τι είναι καλύτερο;

Η ΧΑ πρότεινε σίγουρες και πολιτισμένες λύσεις:
κροκόδειλοι στον Έβρο
καρχαρίες στο Αιγαίο
οπλοπολυβόλα με θερμική ανίχνευση στα σύνορα
βασανισμός των προσφύγων για να αποθαρρύνονται οι υπόλοιποι να έρθουν
άμεση βύθιση σκαφών με εντυπωσιακές τορπίλες και πυραύλους θαλάσσης θαλάσσης

Οι υπόλοιποι σιγούν... :hmmm
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”