O Ιησούς είχε σχέσεις με τη Μαγδαληνή

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Re: O Ιησούς είχε σχέσεις με τη Μαγδαληνή

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 20 Μαρ 2018, 13:46

Admin έγραψε:Η Σουβλίτσα έχει δίκιο.
Μπορείτε να κάνετε όση κριτική θέλετε για οποιαδήποτε θρησκεία, χωρίς όμως να βρίζετε.

Το λάθος που κάνει η σουβλίτσα είναι πως οι κανόνες του φόρουμ διαμορφώνονται ώστε να συμβαδίζουν με το Σύνταγμα και όχι το αντίστροφο. Και το Σύνταγμα είναι αυτό που παρέθεσα πριν.

Απο κει και πέρα το Σύνταγμα δεν ορίζει τι είναι ύβρις / ασέβεια θρησκείας, το ορίζει όμως μια χαρά η ίδια η ίδια θρησκεία/εκκλησία με πάμπολλους τρόπους.

Από κει και πέρα αν κάποιος ισχυριστεί προβάλλοντας και στοιχεία, ότι ο χριστιανισμός είναι παραμύθια ή ότι η ανάσταση του χριστού ήταν απάτη ή το θαύμα με το άγιο φως είναι απάτη ή π.χ. αυτό που λέει εδώ το νήμα, ή ακόμα και πιο μετριοπαθείς αμφισβητήσεις (αγνωστικισμός, τον οποίο πρόσφατα μια χριστιανική διαδήλωση κατήγγειλε σχετικά με τα βιβλία στα σχολεία) και γενικότερα αν κάποιος αμφισβητήσει με οποιοδήποτε τρόπο το κατεστημένο χριστιανικό δόγμα αυτό για έναν χριστιανό ή για το ιερατείο της θρησκείας δεν αποτελεί ύβρη / ασέβεια / βλασφήμια ? και βέβαια αποτελει !! Οπότε και εμπίπτει στους εν λόγω κανόνες του Συντάγματος που παρέθεσα !!

Δεν καταδεικνύω κάποια δικιά μου λόξα, την δικιά μου τη λόξα την έχω αποδεχτεί και είμαι και γνωστός σκατόψυχος εξάλλου, καταδεικνύω το εξ'ορισμού πρόβλημα που έχετε εσείς (και κάθε φόρουμ) που θα ήθελε να είναι σύννομο με το Σύνταγμα, όπως θέλετε και εσείς.

Ουσιαστικά "Προσφέρετε βήμα συζήτησης για ένα θέμα που αν αμφισβητηθεί εμπίπτει στο νόμο του Συντάγματος" ...

Το επόμενο ερώτημα είναι "τότε, γιατί το προσφέρετε" ?
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 20 Μαρ 2018, 13:58

Το λάθος που κάνει η σουβλίτσα είναι πως οι κανόνες του φόρουμ διαμορφώνονται ώστε να συμβαδίζουν με το Σύνταγμα και όχι το αντίστροφο. Και το Σύνταγμα είναι αυτό που παρέθεσα πριν

Και το φόρουμ, ακολουθώντας τους νόμους του Συντάγματος έχει δημιουργήσει τετελεσμένο σε έτερα νήματα με έτερα θέματα. Ναι ή οχι?

Απο κει και πέρα: καμιά αμφισβήτηση δεν είναι εξύβριση
Μήπως να ανοίξουμε λεξικό να δούμε τί σημαίνει εξύβριση και κατα συνέπεια προσβολή?

Νομίζω προσπαθώ να είμαι πολύ προσεκτική στις τοποθετήσεις μου και στο πώς περιγράφω τα πράγματα.

Άλλωστε, δεν νομίζω οτι χαρακτηρίζομαι από έλλειψη χιούμορ και ανοχή στο χιούμορ (ακόμα και σε περιπτώσεις που αυτό είναι κομμάτι χοντροκομμένο), ε γνωριζόμαστε πια δω πέρα ποιός είναι τί.
0 .

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 20 Μαρ 2018, 15:45

nik_killthemall έγραψε:
Σουβλίτσα έγραψε:
Και το φόρουμ, ακολουθώντας τους νόμους του Συντάγματος έχει δημιουργήσει τετελεσμένο σε έτερα νήματα με έτερα θέματα. Ναι ή οχι?

Απο κει και πέρα: καμιά αμφισβήτηση δεν είναι εξύβριση
Μήπως να ανοίξουμε λεξικό να δούμε τί σημαίνει εξύβριση και κατα συνέπεια προσβολή?

Νομίζω προσπαθώ να είμαι πολύ προσεκτική στις τοποθετήσεις μου και στο πώς περιγράφω τα πράγματα.

Άλλωστε, δεν νομίζω οτι χαρακτηρίζομαι από έλλειψη χιούμορ και ανοχή στο χιούμορ (ακόμα και σε περιπτώσεις που αυτό είναι κομμάτι χοντροκομμένο), ε γνωριζόμαστε πια δω πέρα ποιός είναι τί.

Στο μπολντ που ρωτάς η απάντηση είναι ναι, και επομένως λέμε το ΙΔΙΟ πράγμα !

Στο υπόλοιπο κομμάτι του μηνύματος σου απαντάς προσωπικά, ενώ εγώ θέτω ξεκάθαρα το ερώτημα γενικά και όχι μόνο για σένα (δεν είσαι η μοναδική χριστιανή εδώ).

Αν τολμήσουμε να ρωτήσουμε το φόρουμ ή τους χριστιανούς που συχνάζουν εδώ, να δομήσουν έναν ορισμό για τα "ασέβεια/ύβρις/βλασφήμια" θρησκείας ώστε και λοξοί σαν και εμάς αλλά και το ίδιο το φόρουμ που μας φιλοξενεί, να μην εμπιπτουμε σε κείνους τους φοβερούς νόμους τους Συντάγματος, και μιας και το τελευταίο με πουστιά πολιτικού δεν τα ορίζει, τότε θα συζητάμε εδώ μέχρι να συγκρουστεί ο γαλαξίας μας με τον διπλανό του ...

Εν ολίγοις το ερώτημα παραμένει :

Ουσιαστικά "Προσφέρετε βήμα συζήτησης για ένα θέμα που αν αμφισβητηθεί εμπίπτει στο νόμο του Συντάγματος αφού το Σύνταγμα επιτρέπει τα "ύβρις/ασέβεια/βλασφήμια/" να οριστούν κατά βούληση" ...

Το επόμενο ερώτημα είναι "τότε, γιατί το προσφέρετε" ?

Λοιπόν, ας τοποθετηθώ στο ουσιαστικό κομμάτι:

ότα λέμε εξύβριση κατα της θρησκευτικής συνείδησης στο Σύνταγμα εννοούμε κάτι πολύ συγκεκριμένο:
την προβοκατόρικη, εσκεμμένη, επιθετική με λίγα λόγια συμπεριφορά μέσω λόγων, πράξεων κτλ προς το θρησκευτικό συναίσθημα των υπολοίπων.
Τα άλλα που λες, αποτελούν βλασφημεία στα πλαίσια τα Εκκλησιαστικά, για να σου δώσω να καταλάβεις πχ βλασφημία είναι οι αιρετικές θέσεις του Πάπα, υπάρχει η βλασφημία κατά του αειπάρθενου της Παναγίας σε πολλούς, υπάρχει η βλασφημία κατα του Αγίου Πνεύματος (πληροφοριακά, η κυριότερη και ασυγχώρητη βλασφημία, με την οποία κοιμάται αγκαλίτα το Βατικανό).
Όλα αυτά, αποτελούν βλασφημία σε θεολογικό και Εκκλησιολογικό πλαίσιο καθώς θέτουν σε κίνδυνο την ομολογία της Αληθινής Πίστεως η οποία οδηγει στην σωτηρία.

Καταλαβαίνεις την διαφορά?

Απο κει και πέρα, επίσης πρέπει να γίνει η εξής παραδοχή:
εφόσον μια κοινωνία αυτοπροσδιορίζεται ως πχ Ορθόδοξη Χριστιανική αυτό σημαίνει οτι φροντίζει τα μέλη της να είναι ΚΑΙ προστατευμένα από τις διάφορες βλασφημείες που μπορεί να τα οδηγήσουν σε πλάνη και απώλεια.
Έτσι λοιπόν, ένας γονιός, μπορει να απαιτήσει τα παιδιά του στο σχολείο να μην μαθαίνουν θρησκευτικά τα οποία είναι στην ουσία μια θρησκειολογία περι όλων των θρησκειών το κοσμου και η οποία τα κατευθύνει σε λάθος μονοπάτια αλλά να έχουν το δικαίωμα-ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (εβραίοι, μουσουλμάνοι κτλ)- να έχουν μάθημα και δασκάλους τα οποία εγκρίνονται από την ίδια την Εκκλησία για την δουλειά αυτή.
Έτσι λοιπόν ακόμα, μια ομάδα ανθρώπων έχει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί για μια παράσταση η οποία προσβάλλει τα χρηστά ήθη και θεωρείται επικίνδυνη για το σύνολο των ομοδόξων της (στα παραπάνω πλαίσια που ανέφερα). Το δικαίωμα αυτό, περιορίζεται εκ των πραγμάτων (έχω αναφέρει σε πολύ προηγούμενο ποστ μου οτι κανείς μας με τέτοιες νομικές συμβάσεις δεν είναι 100% καλυμμένος και ευχαριστημένος, είναι λογικό) από το δικαίωμα του άλλου στην ελεύθερη έκφραση. Γι αυτό και επιτρέπεται η διαμαρτυρία, ακόμη και η αίτηση να κατέβει πχ μια παράσταση, όμως αρμόδιο για το αποτέλεσμα σε αυτήν την περίπτωση θα είναι το δικαστήριο. Τώρα, επι της ουσίας, ποιά μερίδα θα βγει "νικητής" και με ποιόν τρόπο (η παράσταση μπορει να μην κατέβει αλλα ο ουσιαστικός σκοπός να επιτευχθεί, έστω εν μέρει) κάθε φορά παίζει.

Νομίζω έγινα όσο πιο σαφής μπορούσα και απάντησα με την μέγιστη ειλικρινεια.
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 20 Μαρ 2018, 16:11

Το ουσιαστικό κομμάτι θα ήταν να τοποθετηθείς σε σχέση όλου αυτού με τον Συνταγματικό νόμο (αυτός είναι το σημείο αναφοράς) ειδικά εδώ στο φόρουμ (όχι για τα σχολεία και τις θεατρικές παραστάσεις). Το ουσιαστικό κομμάτι είναι αν αυτός εδώ ο ας πούμε ορισμός βλασφήμιας που δίνεις μόνον εσύ :

"Τα άλλα που λες, αποτελούν βλασφημεία στα πλαίσια τα Εκκλησιαστικά, ... Όλα αυτά, αποτελούν βλασφημία σε θεολογικό και Εκκλησιολογικό πλαίσιο καθώς θέτουν σε κίνδυνο την ομολογία της Αληθινής Πίστεως η οποία οδηγει στην σωτηρία."

εμπίπτει στον Νόμο του Συντάγματος.

Αν π.χ. εγώ ισχυριστώ :

- πως το άγιο φως είναι απάτη
- πως οι θαυματουργές εικόνες είναι απάτη και ειδωλολατρεία
- πως οι Γραφές είναι γεμάτες αντιφατικά παραμύθια γραμμένα από απολίτιστους πρωτόγονους

κλπ.

εμπίμπτω στον συνταγματικό νόμο περί ασέβειας/ύβρεως/βλασφήμιας της επικρατούσας θρησκείας ή όχι ?

Το σημείο αναφοράς ΔΕΝ είναι ο κίνδυνος ομολογίας της χριστιανικής πίστης, τα σχολεία, οι θεατρικές παραστάσεις κλπ αλλά ο Συνταγματικός νόμος ο οποίος εκτός από θεοκρατικός είναι και ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΥ αόριστος !

Και κάθε φόρουμ είναι αναγκασμένο να υποταχθεί στην θεοκρατία/αοριστία του.
0 .

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 20 Μαρ 2018, 16:18

Νομίζω ήμουν σαφής σε όλες τις προηγούμενες τοποθετήσεις μου όπως και στην εκτενέστερη προηγούμενή μου σε παράθεσή σου.
Αυτό που εσύ δεν καταλαβαίνεις είναι οτι επεκτάθηκα παραπάνω σε αυτό που εσύ ρωτάς, συγκεκριμένα περι του τί θεωρείται βλασφημία θεολογικώς και εκκλησιαστικώς, τί νομικώς στον σχετικό νόμο περι εξυβρίσεως και προσβολής του θρησκευτικού αισθήματος, πώς αυτά τα δύο μέσα στην κοινωνία (για την οποία γίνεται ο λόγος) μπορούν να μπλεχτούν και πώς αντιμετωπίζεται κάθε περίπτωση (τα δυο παραδείγματα).

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν καταλαβαίνεις.

Όχι λοιπόν, το να θεωρήσεις εσύ μέσα από κείμενά σου οτι το άγιο φως δεν υφίσταται, οτι οι θαυματουργές εικόνες είναι ειδωλολατρία (για το απάτη φαντάζομαι,επειδή είναι κατηγορία που εμπίπτει στο νομο, θα πρέπει να έχεις και αποδείξεις εκτός και αν μιλάς για πιθανότητες που δίνεις σε καθε περίπτωση οτι θα μπορούσε να είναι απάτη...) κτλ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εξύβριση και προσβολή του κοινού αισθήματος.
Εξύβριση πχ είναι να αναφερθείς με αισχρούς λόγους και χλευαστικούς (ανεξαρτήτως του είδους του λεξιλογίου που θα χρησιμοποιήσεις )προκαλώντας έτερους συμπολίτες περί του Αγίου Φωτός, του προσώπου του Ιησού Χριστού κτλ
0 .

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 20 Μαρ 2018, 16:22

Σε αυτό το πλαίσιο, θα μπορούσε να γίνει μια άλλη αναφορά, πολύ ενδιαφέρουσα για εμένα και για την οποία συντάσσομαι οτι γίνεται κατάχρηση της προστασίας του νόμου, στον νόμο που αναφέρεται στην απαγόρευση αναφοράς οποιασδήποτε αμφισβήτησης για το Εβραικό στοιχείο, την γενοκτονία τους κτλ
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 20 Μαρ 2018, 16:48

Σουβλίτσα έγραψε:Όχι λοιπόν, το να θεωρήσεις εσύ μέσα από κείμενά σου οτι το άγιο φως δεν υφίσταται, οτι οι θαυματουργές εικόνες είναι ειδωλολατρία (για το απάτη φαντάζομαι,επειδή είναι κατηγορία που εμπίπτει στο νομο, θα πρέπει να έχεις και αποδείξεις εκτός και αν μιλάς για πιθανότητες που δίνεις σε καθε περίπτωση οτι θα μπορούσε να είναι απάτη...) κτλ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εξύβριση και προσβολή του κοινού αισθήματος.

Γι'αυτό εδώ ακριβώς μιλάω και ναι σε τέτοια θέματα πρέπει να το κάνουμε νια-νια το πράμα αλλιώς δεν βγαίνει άκρη. Πολύ ωραία λοιπόν, αυτή είναι η ερμηνεία της σουβλίτσας διαβάζοντας μέχρι εδώ ! Είναι άραγε ίδια ερμηνεία και των υπολοιπων χριστιανών ή όχι ? Είναι άραγε ίδια και του Συντάγματος ?

Βέβαια διαβάζοντας παρακάτω στην αμέσως επόμενη γραμμή

Σουβλίτσα έγραψε:Εξύβριση πχ είναι να αναφερθείς με αισχρούς λόγους και χλευαστικούς (ανεξαρτήτως του είδους του λεξιλογίου που θα χρησιμοποιήσεις )προκαλώντας έτερους συμπολίτες περί του Αγίου Φωτός, του προσώπου του Ιησού Χριστού κτλ

τίθεται ερώτημα : Αν ισχυριστώ πως οι θαυματουργές εικόνες είναι ειδωλολατρεία ή ότι η Γραφές είναι παραμύθια, δεν προκαλώ άραγε τους "έτερους συμπολίτες" ?? Την ιερή τους πίστη ? Μήπως λοιπόν θέλει επομένως ορισμό και εκείνο το

"αισχρούς λόγους και χλευαστικούς (ανεξαρτήτως του είδους του λεξιλογίου που θα χρησιμοποιήσεις )"

γιατί το ανεξαρτήτως που γράφεις, υποδηλώνει πως τελικά το πρόβλημα δεν είναι οι λέξεις που θα χρησιμοποιηθούν αλλά ο ισχυρισμός με όποιες βρώμικες ή μη ,λέξεις και αν αυτός διατυπωθεί. Ο υπαινιγμός π.χ. με οποιονδήποτε νομικίστικο τρόπο πως ο χριστός είχε σεξουαλικές σχέσεις ή ότι ποτέ δεν αναστήθηκε είναι αισχρός/χλευαστικός ή όχι ?

Και όλα αυτές οι ερωταπαντήσεις απλά για να βγει άκρη μόνο με την σουβλίτσα ...

Το λέω αυτό για να δείξω πως όλο αυτό που κάνουμε είναι επι σκοπού επιδίωξη του Συνταγματικού ΜΗ νόμου (γιατί αυτό το πράγμα ΔΕΝ είναι νόμος).
0 .

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 20 Μαρ 2018, 17:11

επειδή θέλω να κάνω και άλλες δουλίτσες (επιφυλάσσομαι να ξανασυζητήσουμε το θέμα και να είναι και άλλοι οι συμμετέχοντες, με καλύτερες γνώσεις από τις δικές μου και δυνατότεροι ως συνομιλητές) να απαντήσω λίγο πρόχειρα:

χλευαστικό είναι το "ιερείς να φορέσουν τις φουστίτσες τους", καθώς ο Ιερέας με το ράσο και το πετραχείλι του είναι εις τύπον Χριστού όταν επιτελεί τα μυστήρια και το ράσο αυτό το φορά καθόλη την διάρκεια της ζωής του, έχοντας την ταυτότητα του λειτουργού και σκεύους της Χάριτος του Θεού. Ο ισχυρισμός αφορά χλεύη απέναντι στο θρησκευτικό συναίσθημα.
Ο υπαινιγμός ο νομικίστικος, όπως τον αναφέρεις, σε σεξουαλικές σχέσεις για το πρόσωπο του Θεανθρώπου είναι υβριστικός αλλά όταν γίνεται στα πλαίσια μιας συζήτησης θεολογικής κλπ και δεν χρησιμοποιείται ωστε να ειρωνευτεί το πρόσωπό Του (και κατεπεκταση να προσβάλει το αισθητήριό μου) είναι φαντάζομαι ανεκτό από τον Νόμο (ακόμα και αν δεν είναι από εμένα στο 100%).

Γενικώς όμως, να έχουμε κατα νου οτι ο Νόμος είναι Νόμος μεν αλλά η Ουσία και το Πνεύμα είναι ουσία και πνεύμα δε και πως κανένας Νόμος, καμία γραφειοκρατική σύμβαση δηλαδή δεν υπερβαίνει ποτέ το πρόσωπο θα λέγαμε της συλλογικότητος που εκφράζει και αντιπροσωπεύει. Έτσι, εαν τα πράγματα φθάσουν ποτέ στο αμην και έχουμε ακόμα μια κοινωνία με συμπαγή θρησκευτική συνείδηση όπου η εκάστοτε ελευθερία του λόγου/νόμου θα υπερβαίνει κατα πολύ τις Αξίες και τα Ιδανικά και τα Υπαρξιακά Δεδομένα της, τα οποία και ο Νόμος έχει κληθεί να υπηρετήσει στην ουσία, θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι.
Και αυτό που λέω δεν είναι ούτε φανατικό ούτε εκδικητικο, είναι η απλή αλήθεια. ο ρεαλισμός και η πολύ απλή κατανόηση των γεγονότων. Είναι ο ρεαλισμός των ζωντανών ανθρώπων και κοινωνιών, όχι το πεθαμένο και άψυχο γράμμα του Νόμου.
Πιστεύω οτι με αυτό το δεδομένο και άκρως υπαρξιακό θέμα, έρχεται αντιμέτωπος κάθε άνθρωπος έστω ως προσωπικό του ερώτημα κι εστω μια φορά στην ζωή του, και παιρνει ανάλογες αποφάσεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 20 Μαρ 2018, 17:37

Σουβλίτσα έγραψε:επειδή θέλω να κάνω και άλλες δουλίτσες (επιφυλάσσομαι να ξανασυζητήσουμε το θέμα και να είναι και άλλοι οι συμμετέχοντες, με καλύτερες γνώσεις από τις δικές μου και δυνατότεροι ως συνομιλητές) να απαντήσω λίγο πρόχειρα:

χλευαστικό είναι το "ιερείς να φορέσουν τις φουστίτσες τους", καθώς ο Ιερέας με το ράσο και το πετραχείλι του είναι εις τύπον Χριστού όταν επιτελεί τα μυστήρια και το ράσο αυτό το φορά καθόλη την διάρκεια της ζωής του, έχοντας την ταυτότητα του λειτουργού και σκεύους της Χάριτος του Θεού. Ο ισχυρισμός αφορά χλεύη απέναντι στο θρησκευτικό συναίσθημα.
Ο υπαινιγμός ο νομικίστικος, όπως τον αναφέρεις, σε σεξουαλικές σχέσεις για το πρόσωπο του Θεανθρώπου είναι υβριστικός αλλά όταν γίνεται στα πλαίσια μιας συζήτησης θεολογικής κλπ και δεν χρησιμοποιείται ωστε να ειρωνευτεί το πρόσωπό Του (και κατεπεκταση να προσβάλει το αισθητήριό μου) είναι φαντάζομαι ανεκτό από τον Νόμο (ακόμα και αν δεν είναι από εμένα στο 100%).

Γενικώς όμως, να έχουμε κατα νου οτι ο Νόμος είναι Νόμος μεν αλλά η Ουσία και το Πνεύμα είναι ουσία και πνεύμα δε και πως κανένας Νόμος, καμία γραφειοκρατική σύμβαση δηλαδή δεν υπερβαίνει ποτέ το πρόσωπο θα λέγαμε της συλλογικότητος που εκφράζει και αντιπροσωπεύει. Έτσι, εαν τα πράγματα φθάσουν ποτέ στο αμην και έχουμε ακόμα μια κοινωνία με συμπαγή θρησκευτική συνείδηση όπου η εκάστοτε ελευθερία του λόγου/νόμου θα υπερβαίνει κατα πολύ τις Αξίες και τα Ιδανικά και τα Υπαρξιακά Δεδομένα της, τα οποία και ο Νόμος έχει κληθεί να υπηρετήσει στην ουσία, θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι.
Και αυτό που λέω δεν είναι ούτε φανατικό ούτε εκδικητικο, είναι η απλή αλήθεια. ο ρεαλισμός και η πολύ απλή κατανόηση των γεγονότων. Είναι ο ρεαλισμός των ζωντανών ανθρώπων και κοινωνιών, όχι το πεθαμένο και άψυχο γράμμα του Νόμου.
Πιστεύω οτι με αυτό το δεδομένο και άκρως υπαρξιακό θέμα, έρχεται αντιμέτωπος κάθε άνθρωπος έστω ως προσωπικό του ερώτημα κι εστω μια φορά στην ζωή του, και παιρνει ανάλογες αποφάσεις.

Ακριβώς σουβλίτσα δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη πίεση για να παραδεχτείς πως "αν φτάσουν τα πράγματα στο αμήν" ακόμα και αυτός ο ΜΗ νόμος του Συντάγματος θα γίνει κομφετί και υπεράνω αυτού, θα τεθεί η Ουσία, το Πνεύμα και ο αόρατος Θεός που μόνο άνθρωποι θα ομιλούνε, πράττουνε, δικάζουν, θα ορίζουν εξ ονόματός του και αναμφισβήτητα ...

Άρα προς τι η συζήτηση πέρι Συντάγματος και κανόνων φόρουμ ρε παλικάρια ? Είτε γενικά (αοριστία νόμου) είτε και ειδικά ("και ορισμένος να ήταν ο νόμος θα έρθει κάποια στιγμή που θα φάει η μύγα σίδερο, το κουνούπι ατσάλι και ο σπαιντερμαν φρουτοκρεμα") ...
0 .

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 20 Μαρ 2018, 17:40

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις Νικ, και όχι μόνο εσύ, είναι οτι η δικτατορία του Νόμου είναι η χειρότερη όλων όταν την αφησεις να πάρει το πάνω χέρι στα πάντα και να γίνει Υπερ πάντων. Δυστυχώς οι κοινωνίες μας βαδίζουν προς τα εκεί, ένας Νόμος ανθρωπιστικός μεν, απόλυτος και αυταρχικότατος δε εως εκεί που δεν παίρνει (και που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί).
Στην ουσία αυτό λες κι εσύ απλώς το κοιτάμε από διαφορετική γωνιά.

Η πάλη ανάμεσα στις συμβάσεις και το Πνεύμα πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν σε αυτή τη ζωή
Γι αυτό και ο Πόλεμος θα είναι Πατήρ Πάντων.
Βέβαια αυτά που λεω δεν αφορούν σε υποκίνηση βίας, ούτε ο Πόλεμος είναι αναγκαστικά και πάντα μιας μορφής.
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”