Ποιοι τα φάγανε;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit
Crazy poster
Crazy poster

Re: Ποιοι τα φάγανε;

Δημοσίευσηαπό Northern Spirit » 07 Μαρ 2015, 14:19

E ναι ειναι...ισοπεδωτικο να λεμε οτι τα φαγαμε ολοι...Σωστο ειναι να λεμε οτι αυτοι φαγανε τα πιο πολλα και εμας μας αφησανε με τα λιγα.. :s_crazy
0 .
Πηγανε για λεφτα χωρις μνημονιο και πηρανε μνημονιο χωρις λεφτα :s_crazy

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 07 Μαρ 2015, 14:21

Diego έγραψε:
Kauldron έγραψε:
Έτσι όπως μου τα λές, φίλε Ντιέγκο, εγώ που δεν με διόρισε κανένας πουθενά, πρέπει να αρχίσω τώρα να νιώθω πολύ μαλάκας (ακόμα και πιο πολύ απ' όσο ένιωθα πριν).

Αγαπητέ συντονιστά, η πλειοψηφία ΔΕΝ είσαι εσύ ή εγώ. Πρέπει να δούμε και το θέμα αφαιρετικά λίγο.Πάρε την πολυκατοικία και την διπλανή πολυκατοικία και σκέψου πόσοι ήταν ΔΥ, πόσοι διοριστήκανε με μέσο, πόσοι βάλανε βύσμα στο στρατό, πόσοι κάνανε δουλειές με το δημόσιο και δίνανε μίζες, πόσοι ΕΕ δεν κόβανε το 50% των αποδείξεων.Μόνο τους φανατικούς πασόκους να πάρεις, μιλάμε για το 30 με 40% του πληθυσμού.Βάλε και τα σαμαρόφωνα, να πως φτάσαμε στο 60%.

Το να έβαλε βύσμα στο στρατό δεν προκάλεσε οικονομική ζημιά στο κράτος. Οι μίζες ήταν "αναγκαστικό" πράγμα, αφού αν δεν έδιναν, δεν μπορούσαν να επιβιώσουν. Μέσα σ' όλο αυτό, ο Ε.Ε. που δεν έκοβε αποδείξεις, είχε και κάποια ηθική νομιμοποίηση, αφού τα λεφτά του θα πήγαιναν σε αρχισάπιους που απλά θα τα σπαταλούσαν.
Αυτό που λέω είναι οτι σ' όλες τις Δυτικές δημοκρατίες, αν κάποιος έχει "χορηγούς" για να του δίνουν λεφτά να ξοδεύει σε διαφήμιση του εαυτού του, έχει σχέδον εξασφαλισμένη την εκλογή του, αφού έτσι ψηφίζει ο κόσμος.

Η εκμετάλλευση των πολιτών δεν έχει την ίδια μορφή σε όλα τα κράτη.
Πχ στις ΗΠΑ, δεν ξέρω αν τους εκμεταλλεύονται για να τους πάρουν χρήματα, αλλά τους εκμεταλλεύονται για να τους πάρουν τις ζωές τους, αφού με διάφορα προσχήματα τους στέλνουν δεξιά κι αριστερά σε πολέμους από τους οποίους τα κονομάνε χοντρά κάτι γεράκια στυλ Ράμσφελντ.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 07 Μαρ 2015, 14:22

Diego έγραψε:
Kauldron έγραψε:
Έτσι όπως μου τα λές, φίλε Ντιέγκο, εγώ που δεν με διόρισε κανένας πουθενά, πρέπει να αρχίσω τώρα να νιώθω πολύ μαλάκας (ακόμα και πιο πολύ απ' όσο ένιωθα πριν).

Αγαπητέ συντονιστά, η πλειοψηφία ΔΕΝ είσαι εσύ ή εγώ. Πρέπει να δούμε και το θέμα αφαιρετικά λίγο.Πάρε την πολυκατοικία και την διπλανή πολυκατοικία και σκέψου πόσοι ήταν ΔΥ, πόσοι διοριστήκανε με μέσο, πόσοι βάλανε βύσμα στο στρατό, πόσοι κάνανε δουλειές με το δημόσιο και δίνανε μίζες, πόσοι ΕΕ δεν κόβανε το 50% των αποδείξεων.Μόνο τους φανατικούς πασόκους να πάρεις, μιλάμε για το 30 με 40% του πληθυσμού.Βάλε και τα σαμαρόφωνα, να πως φτάσαμε στο 60%.

Όταν υπάρχει ένα σύστημα όπου σχεδόν μόνο με μέσο μπορείς να διοριστείς, τι περιμένεις να κάνει ο άλλος; Ποιανού ευθύνη είναι η σωστή λειτουργία του κράτους και των θεσμών;
Δεν μπορεί να πετιέται το μπαλάκι στον ψηφοφόρο. Δεν έχουμε άμεση δημοκρατία, κοινοβουλευτική έχουμε, δλδ ψηφίζουμε κάποιους λίγους οι οποίοι αναλαμβάνουν προνόμια και ευθύνη.
Όλα αυτά που περιγράφεις, ως ευθύνες των πολιτών, γινόταν γιατί επιτρεπόταν να γίνουν, αυτό ήταν το νορμάλ, το σύστημα στην χώρα μας. Το να περιμένεις μέσα σε τέτοιο κλίμα και σύστημα ο άλλος να έκανε τον ιεραπόστολο, και ότι επειδή δεν τον έκανε έχει ευθύνες, δεν το βρίσκω σοβαρό.
Στο παράδειγμα των αποδείξεων, στις χώρες που κόβουν, δεν το κάνουν απο την καλή τους την καρδιά, αλλά από τρόμο για την εφορία. Στην Ελλάδα δεν υπήρχε τρόμος, ακόμη και να σε έπιαναν έδινες ένα δωράκι στον φοριακό και την γλύτωνες.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 07 Μαρ 2015, 14:25

Northern Spirit έγραψε:E ναι ειναι...ισοπεδωτικο να λεμε οτι τα φαγαμε ολοι...Σωστο ειναι να λεμε οτι αυτοι φαγανε τα πιο πολλα και εμας μας αφησανε με τα λιγα.. :s_crazy

Πίθηκα σάλτα, εγώ και η οικογένειά μου δεν φάγαμε τίποτε. Ούτε καμιά σχέση με το δημόσιο έχουμε, ούτε διορίστηκε κανείς πουθενά, ούτε καμιά επιδότηση πήραμε ποτέ, ούτε ε.ε. που δεν κόβαμε αποδείξεις είμασταν, ούτε αυθαίρετο και ημιυπάιθριο είχαμε, ούτε τίποτε. Yπάρχουν και άλλοι τέτοιοι. Τώρα αν κάποιοι σας έχετε τύψεις και αισθάνεστε ένοχοι επειδή βάλατε το χέρι στο βάζο, δεν σας φταίμε εμείς.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 07 Μαρ 2015, 14:25

Diego έγραψε:Ψυχραιμία-το σύστημα Σαρκοζύ όχι απλά δεν απομακρύνθηκε αλλά θέλει πίσω και την εξουσία.Το γεγονός πως οι 'Ελληνες ειναι περισσότερο διεφθαρμένοι από όσο τους παίρνει, δε σημαίνει πως έξω είναι αδιάφθοροι.
Το συστημα Σαρκοζι βούλιαξε οικονομικά τη Γαλλία; Εχει πελατιακό συστημα η Γαλλία; Είναι διεφθαρμένοι οι Γαλλοι σαν λαός πχ παίρνουν οι γιατροί φακελλάκια και δωροδοκούνται οι εφοριακοί;
0 .

Άβαταρ μέλους
Diego
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Diego » 07 Μαρ 2015, 14:26

Kauldron έγραψε:
Diego έγραψε:
Kauldron έγραψε:

Το να έβαλε βύσμα στο στρατό δεν προκάλεσε οικονομική ζημιά στο κράτος. Οι μίζες ήταν "αναγκαστικό" πράγμα, αφού αν δεν έδιναν, δεν μπορούσαν να επιβιώσουν. Μέσα σ' όλο αυτό, ο Ε.Ε. που δεν έκοβε αποδείξεις, είχε και κάποια ηθική νομιμοποίηση, αφού τα λεφτά του θα πήγαιναν σε αρχισάπιους που απλά θα τα σπαταλούσαν.
Αυτό που λέω είναι οτι σ' όλες τις Δυτικές δημοκρατίες, αν κάποιος έχει "χορηγούς" για να του δίνουν λεφτά να ξοδεύει σε διαφήμιση του εαυτού του, έχει σχέδον εξασφαλισμένη την εκλογή του, αφού έτσι ψηφίζει ο κόσμος.

Η εκμετάλλευση των πολιτών δεν έχει την ίδια μορφή σε όλα τα κράτη.
Πχ στις ΗΠΑ, δεν ξέρω αν τους εκμεταλλεύονται για να τους πάρουν χρήματα, αλλά τους εκμεταλλεύονται για να τους πάρουν τις ζωές τους, αφού με διάφορα προσχήματα τους στέλνουν δεξιά κι αριστερά σε πολέμους από τους οποίους τα κονομάνε χοντρά κάτι γεράκια στυλ Ράμσφελντ.

α)Το βύσμα στο στρατό δημιουργεί κακό προηγούμενο.Σημαίνει πως εθίζεται ο άλλος να παρασιτεί εις βάρος του συνανθρώπου του.Και αυξάνει και την ταλαιπωρία για όσους ήταν Κύριοι στα σύνορα.
β)Αναγκαστικό πράγμα οι μίζες; Σίγουρα θα αστειεύεστε κύριε Kauldron. Ξέρω αρκετό κόσμο που επιβίωνε ΔΙΧΩΣ μίζες και επίσης δεν ξέρω κανέναν που του βάλανε το κεφάλι πιστόλι για να δώσει μίζα.
γ)Καμία ηθική νομιμοποίηση στις αποδείξεις.ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει εμπάργκο όπου γουστάρει-με την ίδια λογική νομιμοποιείται ο ΔΥ να πάρει μίζα απο τον ΕΕ που δεν κόβει αποδείξεις ή να μην του παρέχει δημόσιες υπηρεσίες αφού δεν τον πληρώνει.Αυτά που γράφετε είναι παραλογισμοί.
δ)Αν ο κόσμος έτσι ψηφίζει, ας αναλάβει τις ευθύνες του. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.
0 .
Αποχώρηση από το peg, δραχμή συνδεδεμένη με το χρυσό, άγριες ιδιωτικοποιήσεις,μικρό δημόσιο και εταιρική φορολογία κάτω του 14% με υψηλό κατώτατο.Οχι στον ευρωκομμουνισμό,στους ΔΕΚΟτζήδες των 3500 ευρω και τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα σε ευρώ.

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 07 Μαρ 2015, 14:27

libre έγραψε:
Diego έγραψε:Ψυχραιμία-το σύστημα Σαρκοζύ όχι απλά δεν απομακρύνθηκε αλλά θέλει πίσω και την εξουσία.Το γεγονός πως οι 'Ελληνες ειναι περισσότερο διεφθαρμένοι από όσο τους παίρνει, δε σημαίνει πως έξω είναι αδιάφθοροι.
Το συστημα Σαρκοζι βούλιαξε οικονομικά τη Γαλλία; Εχει πελατιακό συστημα η Γαλλία; Είναι διεφθαρμένοι οι Γαλλοι σαν λαός πχ παίρνουν οι γιατροί φακελλάκια και δωροδοκούνται οι εφοριακοί;

Ξέρω αρκετούς Γάλλους που μένουν στην Γερμανία, αδήλωτοι, ενώ το γαλλικό κράτος νομίζει ότι είναι άνεργοι στην Γαλλία και τσεπώνουν το επίδομα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 07 Μαρ 2015, 14:28

libre έγραψε:Εγώ πέταξα βλακεία ή εσύ δεν μπορείς να σκεφτείς σφαιρικά και να κάνεις overview της κατάστασης; Στη Γερμανία που ζεις, οι έλεγχοι μονο είναι που κανουν ένα αξιοπρεπες κρατος ή μήπως ολοκληρος ο γερμανικός λαος που έχει διαφορετική νοοτροπια από τον ελληνικό;
Εγώ ζω στη Γαλλία καμμια 20αριά χρόνια και σε πληροφορώ ότι οι Γάλλοι σκέφτονται και περα απο τη τσεπη τους, γιατί θέλουν μια ποιότητα ζωης.

Ολόκληρος ο Γερμανικός Λαός με το που θα ακούσει πως θα του κλείσει το μαγαζί κάποιος 7 χρόνια και πως δεν θα μπορεί να έχει την δυνατότητα να ανοίξει άλλο κατά την πάροδο αυτή, τότε τα πληρώνει όλα. Με λίγα λόγια αυτοί οι νόμοι υπάρχουν μετά τον ΒΠΠ και μερικοί μπορεί και από τον ΑΠΠ. Αν δεν υπήρχαν θα ήταν χειρότεροι και από την Ελλάδα.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 07 Μαρ 2015, 14:30

Diadochos έγραψε:.
Στο παράδειγμα των αποδείξεων, στις χώρες που κόβουν, δεν το κάνουν απο την καλή τους την καρδιά, αλλά από τρόμο για την εφορία. Στην Ελλάδα δεν υπήρχε τρόμος, ακόμη και να σε έπιαναν έδινες ένα δωράκι στον φοριακό και την γλύτωνες.

πέστα χρυσόστομε
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 07 Μαρ 2015, 14:31

β)Αναγκαστικό πράγμα οι μίζες; Σίγουρα θα αστειεύεστε κύριε Kauldron. Ξέρω αρκετό κόσμο που επιβίωνε ΔΙΧΩΣ μίζες και επίσης δεν ξέρω κανέναν που του βάλανε το κεφάλι πιστόλι για να δώσει μίζα.

Γι' αυτούς που είχαν δοσοληψίες με το δημόσιο λέμε. Ή μίζα πήγαινε, ή κόμμα.

Diadochos έγραψε:
libre έγραψε:

Ξέρω αρκετούς Γάλλους που μένουν στην Γερμανία, αδήλωτοι, ενώ το γαλλικό κράτος νομίζει ότι είναι άνεργοι στην Γαλλία και τσεπώνουν το επίδομα.

Περι πολιτικής διαφθοράς στην Γερμανία:

http://www.spiegel.de/international/ger ... 69763.html

και μιλάμε τώρα για τους κυρίους με τα υποβρύχια. Οι Γάλλοι ήταν οι κύριοι με τις φρεγάτες.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”