Θεία κοινωνία .... κανιβαλισμός!

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Re: Θεία κοινωνία .... κανιβαλισμός!

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 11 Απρ 2018, 12:54

tanipteros έγραψε:τι δεν καταλαβαίνεις ο Ιησούς είναι ζωντανός θανατώνεται εικονικά στην Αγία τράπεζα κόβεται κομματάκια και τρώγεται σαν σώμα και αίμα από τους πιστούς... είναι ένας εικονικός κανιβαλλισμός.

Τους είπε ότι "τώρα πέφτω και ψοφάω φάτε με! " και δεν το είδα ; :hmmm

Αυτό που τους είπε είναι ότι από το σημείο εκείνο κι έπειτα δεν θα ξαναγευτεί ψωμί και κρασί (τις απλές και ζωτικές χαρές της ζωής), κι ότι εκείνη η στιγμή (που γεύονται αυτά τα χαρίσματα του Θεού), συμβολίζει τη στιγμή που θα ξαναβρεθούν όλοι μαζί στο πλάι του Θεού τρισευτυχείς.

Έχω την εντύπωση ότι προσπαθείς να συνδέσεις με το ζόρι δύο άσχετα μεταξύ τους θέματα...
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 11 Απρ 2018, 17:51

εσύ ποιάνεις τα κείμενα και νομίζεις ότι έτσι πράτουν οι ιερείς τις Κυριακές.
επειδή ήμουν παπαδοπαίδι στα νιάτα μου ξέρω ότι η προετοιμασία της θείας κοινωνίας απαιτεί τον συμβολικό θάνατο και λογχισμό του άρτου από τον ιερέα που συμβολίζει τον θάνατο του ιησού και την σταύρωση και τα ψωμάκια μέσα στο ποτήρι είναι τα μέλη του σώματος του Ιησού το δε κρασί το αίμα του.

Αυτό που λέω εγώ είναι το τι γίνεται και πώς προετοιμάζεται η θεία κοινωνία και όχι κείμενα... το τι τελετές πράτουν οι ιερείς απέχει πολύ από αυτό που εσύ αναφέρεις και μάλιστα δείχνει ότι δεν γνωρίζεις τι γίνεται κάθε Κυριακή πάνω στην Άγια Τράπεζα.

Αυτό που γίνεται είναι μια μικρή αναπαράσταση της σταύρωσης και του θανάτου του Ιησού το κόψιμο των μελών σε μπουκιές άρτου την προσθήκη κρασιού και ζεστού νερού για να φαίνεται ότι είναι ζεστό αίμα και αυτός ο κανιβαλισμός ταιζεται (μεταλαμβάνεται) στους πιστούς για να θεωθούν και αυτοί γιατί και καλά ο Ιησούς αναστένεται στο σώμα του κάθε ενός που τον έχει μεταλάβει.

Στην ουσία είναι για να πάρουν οι άνθρωποι την θεική υπόσταση με την βρώση του πτώματος του Ιησού. Ότι κάναν οι Σκύθες με τους νεκρούς βασιλιάδες και προγόνους τους.

Αυτά δεν γράφονται στην Καινή Διαθήκη είναι τελετές και διδασκαλία της εκκλησίας οπότε μην κολλάς στα κείμενα άλλα γίνονται πέρα από τα κείμενα.
0 .
ΦΩΣ !!! :yesyes:

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 11 Απρ 2018, 17:53

Δε θέλω να φανταστώ τι θα συνέβαινε αν είχε ανακαλυφτεί η μαγιονέζα από τότε.... :giggle02:
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 15 Απρ 2018, 09:21

tanipteros έγραψε:Αυτό που γίνεται είναι μια μικρή αναπαράσταση της σταύρωσης και του θανάτου του Ιησού το κόψιμο των μελών σε μπουκιές άρτου την προσθήκη κρασιού και ζεστού νερού για να φαίνεται ότι είναι ζεστό αίμα και αυτός ο κανιβαλισμός ταιζεται (μεταλαμβάνεται) στους πιστούς για να θεωθούν και αυτοί γιατί και καλά ο Ιησούς αναστένεται στο σώμα του κάθε ενός που τον έχει μεταλάβει.

Στην ουσία είναι για να πάρουν οι άνθρωποι την θεική υπόσταση με την βρώση του πτώματος του Ιησού. Ότι κάναν οι Σκύθες με τους νεκρούς βασιλιάδες και προγόνους τους.

Αυτά δεν γράφονται στην Καινή Διαθήκη είναι τελετές και διδασκαλία της εκκλησίας οπότε μην κολλάς στα κείμενα άλλα γίνονται πέρα από τα κείμενα.

Ποιο κόψιμο των μελών; Πότε κόπηκαν τα μέλη του Ιησού για να προσπαθούν οι υπόλοιποι να προσομοιάσουν την κατάσταση, σύμφωνα με τη θεωρία σου; :hmmm

Είσαι βέβαιος ότι δεν μπερδεύεις το Χριστό και το Μεγάλο Δείπνο με κάποιο ον και δείπνο της φαντασίας σου, αντίστοιχα;
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 15 Απρ 2018, 15:12

το αντίδωρο της θείας κοινωνίας πριν μπει στο ποτήρι τεμαχίζεται. Το ψωμί συμβολίζει το σώμα του Ιησού και ο τεμαχισμός του τον τεμαχισμό του σώματος του. Δεν υπάρχει φαντασία. Είναι πράξεις που κάνει ο ιερέας όταν ετοιμάζει την θεία κοινωνία.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 25 Μάιος 2018, 19:22

tanipteros έγραψε:το αντίδωρο της θείας κοινωνίας πριν μπει στο ποτήρι τεμαχίζεται. Το ψωμί συμβολίζει το σώμα του Ιησού και ο τεμαχισμός του τον τεμαχισμό του σώματος του. Δεν υπάρχει φαντασία. Είναι πράξεις που κάνει ο ιερέας όταν ετοιμάζει την θεία κοινωνία.

Σε ρώτησα πότε τεμαχίστηκε το σώμα του Χριστού, ώστε να υπάρχει και ο αντίστοιχος συμβολισμός στη Θεία Κοινωνία.
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 30 Μάιος 2018, 11:11

stavmanr έγραψε:
tanipteros έγραψε:το αντίδωρο της θείας κοινωνίας πριν μπει στο ποτήρι τεμαχίζεται. Το ψωμί συμβολίζει το σώμα του Ιησού και ο τεμαχισμός του τον τεμαχισμό του σώματος του. Δεν υπάρχει φαντασία. Είναι πράξεις που κάνει ο ιερέας όταν ετοιμάζει την θεία κοινωνία.

Σε ρώτησα πότε τεμαχίστηκε το σώμα του Χριστού, ώστε να υπάρχει και ο αντίστοιχος συμβολισμός στη Θεία Κοινωνία.

αυτό να το ρωτήσεις σε αυτούς που το θεσπίσαν και το κάνουν ... τους χριστιανούς... ποιάσε έναν παπα και ρώτα τον .

Πες του, γιατί το κάνετε αυτό ? :D
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 01 Ιουν 2018, 18:54

tanipteros έγραψε:
stavmanr έγραψε:

αυτό να το ρωτήσεις σε αυτούς που το θεσπίσαν και το κάνουν ... τους χριστιανούς... ποιάσε έναν παπα και ρώτα τον .

Θε το έκανα ευχαρίστως αν άφηναν έστω και την ελάχιστη υπόνοια ότι συμφωνούν μαζί σου σε αυτό το παραδοξολόγημα. Όμως, δεν το κάνουν. Κανείς χριστιανός δεν μου έχει αναλύσει ποτέ το μυστικό δείπνο ως ...κανιβαλισμό, ώστε να τον ρωτήσω αυτό που ρωτώ εσένα.
Οπότε, άφησε τους χριστιανούς στην άκρη κι εξήγησέ μου την δική σου άποψη: πότε είδες τον Ιησού να τεμαχίζεται ώστε να θεωρείς ότι το κόψιμο του ψωμιού (αρτοκλασία) συμβολίζει τον τεμαχισμό του;

Η δική μου εξήγηση είναι απλή και την καταλαβαίνει ακόμα κι ένα παιδί του δημοτικού:
"Αυτό που τους είπε είναι ότι από το σημείο εκείνο κι έπειτα δεν θα ξαναγευτεί ψωμί και κρασί (τις απλές και ζωτικές χαρές της ζωής), κι ότι εκείνη η στιγμή (που γεύονται αυτά τα χαρίσματα του Θεού), συμβολίζει τη στιγμή που θα ξαναβρεθούν όλοι μαζί στο πλάι του Θεού τρισευτυχείς."
Στην έγραψα παραπάνω...
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 03 Ιουν 2018, 20:08

μα ακριβώς αυτό είναι το ζήτημα. Ότι ενώ ο Ιησούς δεν είπε διαμελίζομαι οι ιερείς τους οποίους έχω ακούσει αναφέρουν ότι οι μπουκιές άρτου στην θεία κοινωνία είναι διαμελισμένος ο Ιησούς. Αυτοί το λένε όχι εγώ.....

Το θέμα είναι όμως άλλο. Δεν είναι ότι τρώνε την θεία κοινωνία για να θεωθούν και αυτοί. Αυτό είναι η καρδιά του κανιβαλισμού γενικώς...
0 .

θύραθεν
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό θύραθεν » 06 Ιουν 2018, 10:35

tanipteros έγραψε:μα ακριβώς αυτό είναι το ζήτημα. Ότι ενώ ο Ιησούς δεν είπε διαμελίζομαι οι ιερείς τους οποίους έχω ακούσει αναφέρουν ότι οι μπουκιές άρτου στην θεία κοινωνία είναι διαμελισμένος ο Ιησούς. Αυτοί το λένε όχι εγώ.....

Το θέμα είναι όμως άλλο. Δεν είναι ότι τρώνε την θεία κοινωνία για να θεωθούν και αυτοί. Αυτό είναι η καρδιά του κανιβαλισμού γενικώς...

Η διττή φύση του Ιησού έχει μία μόνο υπόσταση την του Λόγου. Στο άγιο ποτήριο, έχουμε σάρκα και αίμα του Χριστού (Λόγου), κι όχι ανθρώπινη, κι όχι ξεχωριστά στοιχεία ανθρώπινα και θεία. ΄΄Ομως σαν στοιχεία του Χριστού είναι τελείως διαφορετικά από τα ανθρώπινα. Όμως ο ...κανιβαλισμός αναφέρεται σε άνάλωση ομοίου γένους, και στην περίπτωση των ανθρώπων είναι η ανθρωποφαγία.΄Δεν έχουμε λοιπόν στη θεία Μετάληψη ανθρώπινη σάρκα αλλά την σάρκα του Χριστού , «Ώστε η μία του Λόγου υπόστασις του τε Λόγου και του σώματος υπήρχεν υπόστασις. Ουδέποτε γαρ ...το σώμα ιδίαν έσχε υπόστασιν παρά την του Λόγου υπόστασιν. Μία δε αεί η του Λόγου υπόστασις και ουδέποτε δύο. Ώστε μία αεί του Χριστού η υπόστασις... Ιω. Δαμασκηνού «΄εκδοσης ακριβής ...»

ΥΓ
Ως κανιβαλισμός ορίζεται η διατροφή ενός οργανισμού από άλλους του είδους του. Κατ' επέκτασιν εννοείται το φάγωμα ενός ανθρώπου από άλλον άνθρωπο (ανθρωποφαγία) :bad: .
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE ... F%8C%CF%82
1 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”