Ενημερωτικά ο πατέρας του πατέρα μου (παππούς μου) πολέμησε στην Μακεδονία με την Δημοκρατική Άμυνα.
4 αδέλφια της μητέρας του πατέρα μου (γιαγιά μου) υπηρέτησαν στον ΕΣ οι τρεις σκοτώθηκαν, ο ένας που έζησε υποχώρησε από τον Τσεσμέ η μονάδα του, ο ίδιος Λοχίας επ ανδραγαθία (ο άνθρωπος αυτός δεν υπήρχε πόλεμος που να μη πήρε μέρος, στο Μακεδονικό μέτωπο με την Δημοκρατική Άμυνα τραυματίστηκε στους όρχεις, δεν έκανε ποτέ του παιδιά - δύο γάμοι - υιοθέτησε ένα αγόρι ορφανό που τον διαδέχτηκε στην επιχείρησή του).... για να μη μιλήσω για την οικογένεια της μάνας μου....
Παρουσίασαν την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ως ΤΟΥΡΚΙΚO ΘΕΡΕΤΡΟ
-
pluton
- Supreme poster

Re: Παρουσίασαν την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ως ΤΟΥΡΚΙΚO ΘΕΡΕΤΡΟ
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Άρα, δεν έχεις στοιχεία. 
Εγώ έχω διαβάσει κάπου ότι ανέμεναν κάπου 90.000 - 100.000 άτομα να πάνε και πήγαν μόνο 10.000 περίπου.

Εγώ έχω διαβάσει κάπου ότι ανέμεναν κάπου 90.000 - 100.000 άτομα να πάνε και πήγαν μόνο 10.000 περίπου.

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
pluton
- Supreme poster

Admin έγραψε:Άρα, δεν έχεις στοιχεία.
Μα πως να πάνε 100.000 άνδρες; Οι επιστρατεύσεις δεν γίνονται σε περιοχές που δεν υπήρχε Ελληνικός στρατός πχ τι επιστράτευση να κάνουν στην Καππαδοκία; Τι επιστράτευση να κάνουν στην Ιταλοκρατούμενη ή Γαλλοκρατούμενη ή Αγγλοκρατούμενη Μ Ασία ... μη λέμε ότι νάναι.
ΠΧ
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΥΠΡΙΩΝ
Τον Ιούλιο του 1920 ο Αχιλλέας Κύρου (Πρόεδρος της επιτροπής Κυπρίων) τηλεγραφεί προς την Ελληνική αντιπροσωπεία στο Παρίσι:
«…να επισπεύσει διαβήματα, ίνα επιτύχει άδεια Αγγλικής Κυβερνήσεως δια την στρατολογία εθελοντών Κυπρίων . 8.000 ενθουσιώντες Κύπριοι αναμένουν πλοία δια να έρθουν εις την Ελλάδα».
4/7/1920 ο Πολίτης Υπουργός Εξωτερικών τηλεγραφούσε από την Αθήνα εις SPA ζητώντας από τη Αγγλική κυβέρνηση, να επιτραπεί η αποστολή πλοίων για παραλαβή 8.000 εθελοντών από την Κύπρο.
9/7/1920 ο Πολίτης με κρυπτογραφημένο τηλεγράφημα, διαβίβασε απόψεις της Αγγλικής πρεσβείας (Κώρζον) με τις οποίες η Αγγλία δεν δέχεται την στρατολογία Άγγλων επί Αγγλικού εδάφους υπό ξένης κυβερνήσεως!!
Την 8/7/1920 σε τηλεγράφημα του Ε Βενιζέλου επιβεβαιώνεται η άρνηση της Αγγλίας.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
Adminović
- Sloboda Narodu

pluton έγραψε:Μα πως να πάνε 100.000 άνδρες; Οι επιστρατεύσεις δεν γίνονται σε περιοχές που δεν υπήρχε Ελληνικός στρατός πχ τι επιστράτευση να κάνουν στην Καππαδοκία; Τι επιστράτευση να κάνουν στην Ιταλοκρατούμενη ή Γαλλοκρατούμενη ή Αγγλοκρατούμενη Μ Ασία ... μη λέμε ότι νάναι.
Για τις περιοχές που ηλεγχε ο ελληνικός στρατός μιλάμε. Μην κάνεις το χαζούλη, δεν σου πάει.

0 .

-
Adminović
- Sloboda Narodu

pluton έγραψε:Έχω στο αρχείο μου και κακώς δεν τα δημοσίευσα μέχρι τώρα και πολλά μάλιστα....
στην Μ Ασία ζούσαν :
Έλληνες : 1.694.325
Τούρκοι : 7.231.495
Διάφοροι : 925.818
Το παρακάτω σάιτ, επικαλούμενο το βιβλίο του Γ. Σκαλιέρη "Λαοί και Φυλαί της Μικράς Ασίας", έκδοση Ιούνιος 1922, ομιλεί για 2.600.000 Έλληνες σε όλη την Μικρά Ασία (οι πιο πολλοί ασφαλώς στα παράλια, όταν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ελλ. στρατού εκεί είχαν σγυκεντρωθεί και πολλοί προσφυγες από το εσωτερικό της Μ. Ασίας).
http://www.hellinon.net/PlithismosMikrasAsias.htm
Ένα εκατομμυριάκι παραπάνω από όσο λες εσύ.
pluton έγραψε:Ενημερωτικά το pluton blogspot σέβεται την ιστορική αλήθεια, δεν βάζει ποτέ τίποτα που να μη στηρίζεται σε πηγές.

0 .

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Η εθνικη συνειδηση την περιοδο διαμορφωσης των εθνικων κρατων ειναι κατι περιπλοκο
Το να αισθανεται καποιος ελληνας, γαλλος, αγγλος κλπ πανω απ'ολες τις αλλες ταυτοτητες (πχ χριστιανος, ρωμιος, ρουμελιωτης κλπ) ειναι κατι που επιβληθηκε σταδιακα μεσω του καθε εθνικου κρατους. Τα εθνικα κρατη απο την αλλη προπαγανδιζουν για προαιωνια εθνικα αισθηματα κλπ, αλλα αυτο ειναι ψεμα.
Πολυ απλα, δε θα μου εκανε εντυπωση αν οι μ/ασιατες δεν ενιωθαν αρκετα ελληνες ωστε να καιγονται να ενωθουν με την υπολοιπη Ελλαδα, ασχετα αν ενιωθαν πιο κοντα με τους ελλαδιτες για πολιτισμικους λογους σε σχεση με τους τουρκους
Δεν ειναι τυχαιο που ουτε οι ελλαδιτες τους θεωρουσαν ελληνες οταν ηρθαν. Ασχετα απο τους ρατσιστικους λογους (ρατσισμο που καλλιεργουσε το Παλατι και η δεξια), αυτο ωφειλεται και στην ανωριμοτητα της εθνικης συνειδησης. Αλλωστε, ουτε οι ελλαδιτες καιγονταν να πολεμησουν για την Μ.Α.
Ακομα και σημερα βλεπεις καποιες περιοχες της χωρας να ειναι εντονα τοπικιστικες. Πχ αμφιβαλλει κανεις οτι οι κρητικοι νιωθουν πρωτα κρητικοι και μετα ελληνες?
Το να αισθανεται καποιος ελληνας, γαλλος, αγγλος κλπ πανω απ'ολες τις αλλες ταυτοτητες (πχ χριστιανος, ρωμιος, ρουμελιωτης κλπ) ειναι κατι που επιβληθηκε σταδιακα μεσω του καθε εθνικου κρατους. Τα εθνικα κρατη απο την αλλη προπαγανδιζουν για προαιωνια εθνικα αισθηματα κλπ, αλλα αυτο ειναι ψεμα.
Πολυ απλα, δε θα μου εκανε εντυπωση αν οι μ/ασιατες δεν ενιωθαν αρκετα ελληνες ωστε να καιγονται να ενωθουν με την υπολοιπη Ελλαδα, ασχετα αν ενιωθαν πιο κοντα με τους ελλαδιτες για πολιτισμικους λογους σε σχεση με τους τουρκους
Δεν ειναι τυχαιο που ουτε οι ελλαδιτες τους θεωρουσαν ελληνες οταν ηρθαν. Ασχετα απο τους ρατσιστικους λογους (ρατσισμο που καλλιεργουσε το Παλατι και η δεξια), αυτο ωφειλεται και στην ανωριμοτητα της εθνικης συνειδησης. Αλλωστε, ουτε οι ελλαδιτες καιγονταν να πολεμησουν για την Μ.Α.
Ακομα και σημερα βλεπεις καποιες περιοχες της χωρας να ειναι εντονα τοπικιστικες. Πχ αμφιβαλλει κανεις οτι οι κρητικοι νιωθουν πρωτα κρητικοι και μετα ελληνες?
0 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν ειναι τυχαιο που ουτε οι ελλαδιτες τους θεωρουσαν ελληνες οταν ηρθαν. Ασχετα απο τους ρατσιστικους λογους (ρατσισμο που καλλιεργουσε το Παλατι και η δεξια), αυτο ωφειλεται και στην ανωριμοτητα της εθνικης συνειδησης. Αλλωστε, ουτε οι ελλαδιτες καιγονταν να πολεμησουν για την Μ.Α.
Αούτηδες / Σκατογλούδες / Τουρκόσποροι.
Έτσι τους αποκαλούσαν οι δεξιοι.
Σήμερα έχουμε απογόνους των "Αούτηδων", που δηλώνουν: 1) φαν του Μεταξά και δεξιοι, 2) ότι δεν γουστάρουν Σύριους κλπ πρόσφυγες, διότι εδώ είναι Ευρώπη ναουμ, 3) οπαδοί της φυλετικής καθαρότητας, όταν στη Μ. Ασία υπήρχαν 500 φυλές.
Μάλλον είχε δίκιο ο Μεταξάς που έλεγε να μην εμπλακούμε στη διαμάχη χριστιανών και μουσουλμάνων της Τουρκίας.
Πού να δεις σε πιο μικρά νησιά τί γίνεται.
1 .

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Ειδες τι σου ειναι η ιστορια?
Το κρατος στην αρχη ελληνοποιουσε αβερτα για να αποκτησει υποσταση και ομοιογενη πληθυσμο (συνειδησιακα), και τωρα οι απογονοι αυτου του αρχικου πυρηνα την ειδανε φυλετικα καθαροι και αντιδρουν σε νεες ελληνοποιησεις
Ο τοπικισμος τουλαχιστον ειναι πιο ειλικρινης απο τον εθνικισμο. Ειναι λογικο να εισαι δεμενος με την ιδιαιτερη πατριδα που μεγαλωσες. Τι δουλεια ας πουμε εχει ενας κρητικος με τη Θρακη ή την Ηπειρο?
Το κακο ειναι ομως οτι αφου καλως ή κακως ολοι εμεις ζουμε σε ενα κρατος, πρεπει να εχουμε μια αισθηση κοινου συμφεροντος για να παμε μπροστα και οχι να κοιταει ο καθενας το χωριο του.
Αυτο το ρολο παιζει ο εθνικισμος και αλλες ιδεολογιες: ενοποιουν τα αντιθετα.
Το κρατος στην αρχη ελληνοποιουσε αβερτα για να αποκτησει υποσταση και ομοιογενη πληθυσμο (συνειδησιακα), και τωρα οι απογονοι αυτου του αρχικου πυρηνα την ειδανε φυλετικα καθαροι και αντιδρουν σε νεες ελληνοποιησεις

Ο τοπικισμος τουλαχιστον ειναι πιο ειλικρινης απο τον εθνικισμο. Ειναι λογικο να εισαι δεμενος με την ιδιαιτερη πατριδα που μεγαλωσες. Τι δουλεια ας πουμε εχει ενας κρητικος με τη Θρακη ή την Ηπειρο?
Το κακο ειναι ομως οτι αφου καλως ή κακως ολοι εμεις ζουμε σε ενα κρατος, πρεπει να εχουμε μια αισθηση κοινου συμφεροντος για να παμε μπροστα και οχι να κοιταει ο καθενας το χωριο του.
Αυτο το ρολο παιζει ο εθνικισμος και αλλες ιδεολογιες: ενοποιουν τα αντιθετα.
0 .
-
pluton
- Supreme poster

Δεν είναι το ίδιο πράγμα να υποδέχεσαι Έλληνες που διώκονται από τους προαιώνιους εχθρούς, μετά από ένα ατυχή πόλεμο και το ίδιο να δέχεσαι όλη την σάρα και την μάρα της Ασίας και της Αφρικής.
Αυτά που έγραψες για τον Ι Μεταξά δεν με βρίσκουν σύμφωνο, δεν είπε ποτέ τέτοια πράγματα ο ΙΜ για την Μ Ασία, στρατιωτικά μίλησε και νομίζω ότι δεν είχε δίκαιο, το απέδειξαν ήταν γεγονότα ο ΕΣ ήταν σε θέση να προστατέψει την Μ Ασία.
Δεν έχεις ακούσει για ΠΡΩΤΟ ΔΙΩΓΜΟ πολλοί έφυγαν και δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στην περίοδο 1919-1922 . Πριν τον πρώτο διωγμό.
Για ολόκληρο το σαντζάκι της Σμύρνης η στατιστική του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως του 1912 δίνει τους ακόλουθους αριθμούς: Τούρκοι 219.494, Έλληνες 449.044, Αρμένιοι 11.395, Βούλγαροι 415, Εβραίοι 18.130, ξένοι υπήκοοι 55.568• σύνολο 754.046.
Την 27/2/1920 ο Αρχηγός του Στρατού Λ Παρασκευόπουλος (Σμυρνιός) κάλεσε υπό τα όπλα τους Μικρασιάτες των κλάσεων 1919-1920 τους κατοικούντες υπό τον Ελληνικό Στρατό κατεχόμενη ζώνη.
Αυτά που έγραψες για τον Ι Μεταξά δεν με βρίσκουν σύμφωνο, δεν είπε ποτέ τέτοια πράγματα ο ΙΜ για την Μ Ασία, στρατιωτικά μίλησε και νομίζω ότι δεν είχε δίκαιο, το απέδειξαν ήταν γεγονότα ο ΕΣ ήταν σε θέση να προστατέψει την Μ Ασία.
Δεν έχεις ακούσει για ΠΡΩΤΟ ΔΙΩΓΜΟ πολλοί έφυγαν και δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στην περίοδο 1919-1922 . Πριν τον πρώτο διωγμό.
Για ολόκληρο το σαντζάκι της Σμύρνης η στατιστική του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως του 1912 δίνει τους ακόλουθους αριθμούς: Τούρκοι 219.494, Έλληνες 449.044, Αρμένιοι 11.395, Βούλγαροι 415, Εβραίοι 18.130, ξένοι υπήκοοι 55.568• σύνολο 754.046.
Ο Μιχ. Γ. Θεοτοκάς, νομικός σύμβουλος της ελληνικής αντιπροσωπίας στη Συνδιάσκεψη της Λωζάννης, στη μελέτη του «Περί Ανταλλαγής Πληθυσμών», αντλώντας τους αριθμούς από τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η ελληνική αντιπροσωπία στη Συνδιάσκεψη της Ειρήνης και από τα στοιχεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναφέρει συγκεκριμένα ότι το 1914 ο πληθυσμός των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ήταν 1.700.000 περίπου και της Κωνσταντινουπόλεως και της περιοχής της 400.000. Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου πολέμου, με τους εκτοπισμούς και τα διαβόητα «αμελέ ταμπουρού», εξοντώθηκαν 300.000 Έλληνες Μικρασιάτες. Συνεπώς στο τέλος του πολέμου στα 1920, το ελληνικό στοιχείο της οθωμανικής αυτοκρατορίας έφτανε το 1.800.000. Οι Κεμαλικοί εξολόθρευσαν γύρω στις 100.000. Στο 1921 διώχτηκαν από την Κιλικία και τη Νικομήδεια στην Ελλάδα περίπου 70.000 και από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο του 1922 από τη Μικρά Ασία και τη Θράκη περίπου 900.000. Με αυτά τα δεδομένα, όταν άρχισε ή Συνδιάσκεψη της Λωζάννης την 1η Νοεμβρίου 1922 έμεναν ακόμα στην Κωνσταντινούπολη και στα περίχωρά της περίπου 300.000 Έλληνες και στη Μικρά Ασία άλλες 400.000.
Την 27/2/1920 ο Αρχηγός του Στρατού Λ Παρασκευόπουλος (Σμυρνιός) κάλεσε υπό τα όπλα τους Μικρασιάτες των κλάσεων 1919-1920 τους κατοικούντες υπό τον Ελληνικό Στρατό κατεχόμενη ζώνη.
0 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

pluton έγραψε:Δεν είναι το ίδιο πράγμα να υποδέχεσαι Έλληνες που διώκονται από τους προαιώνιους εχθρούς, μετά από ένα ατυχή πόλεμο και το ίδιο να δέχεσαι όλη την σάρα και την μάρα της Ασίας και της Αφρικής.
Ο Μεταξάς είπε να μην πάει ο στρατός εκεί.
Άρα, αφήνουμε το πεδίο ελεύθερο στον Κεμαλ και την παρέα του να κάνουν τη δουλίτσα τους.
Όσα ακροβατικά και να κάνεις, η ουσία δεν αλλάζει.
Ναι, οι σούπερ Έλληνες που προτιμούσαν τον "προαιώνιο εχθρό", μη χάσουν την κονόμα.
Στο μεταξύ είχαν μαζευτεί εκεί και πρόσφυγες από αλλά σημεία.
Πόσοι θες να πούμε ότι ήταν; 500.000;
0 .