Κυβερνήτες που έκαναν τον σταυρό τους

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Κυβερνήτες που έκαναν τον σταυρό τους

Δημοσίευσηαπό pluton » 20 Απρ 2016, 08:01

pluton wrote:

Eνώ αν συνεργαζόταν με την NKVD ή την Τσέκα ή την Στάζι θα ήταν σούπερ πατριώτης (σωστά;)

Προφανως.Θες τωρα να συζητησω στα σοβαρα το ιστορικο γεγονος οτι οι ΗΠΑ την περιοδο του ΨΠ στηριζε δικτατορες-μαριονετες και διοργανωνε μεσω των μυστικων της υπηρεσιων πραξικοπηματα εναντιον κυβερνησεων που θεωρουσε σοσιαλιστικες ή ακομα απλως αντιαμερικανικες?
Ακομα και ενα μωρο το ξερει.

Μέχρι κάποια στιγμή συνδύαζα τον πόλεμο των 6 ημερών Ιούνιος 1967 με την δικτατορία επείσης συνδύαζα τον πόλεμο του Γιομ –Κιπούρ το 1973 με το Πολυτεχνείο. Μέχρι που διάβασα τα αποχαρακτηρισμένα αρχεία των ΗΠΑ.

Τα γεγονότα δείχνουν ότι οι ΗΠΑ δεν ήταν αναμειγμένες στην υπόθεση 21η Απριλίου ένας μύθος που πια καλλιέργησαν αλλά είναι ψεύτικος ο Κ Μητσοτάκης είπε: "Αυτά είναι αηδίες, ούτε αμερικανοκίνητη ήταν, ούτε τίποτα...." (συνέντευξη στον Ν Θεοδώρου Μάχη 19-12-2014).
Ο ίδιος όμως ο Λ Τζόνσον τις πρώτες ώρες φώναζε στον Λευκό Οίκο "Who are those sons of bitches?...." Οι ΗΠΑ επειδή βρέθηκαν υπόλογοι ότι υποκίνησαν το κίνημα σε σύντομο διάστημα δώσανε στην δημοσιότητα (αποχαρακτήρισαν) τι συνέβει τις ημέρες εκείνες, είναι ολοφάνερο ότι οι συνταγματάρχες τους έπιασαν στον ύπνο.
Ο Λόρενς Στερν έλεγε "Παρακολουθούμε το λάθος πραξικόπημα" είναι τόσες πολλές οι μαρτυρίες που πιά ένας καλόπιστος ερευνητής σχηματίζει ασφαλή γνώση, πέρα από προπαγάνδα της μεταπολίτευσης.

Το ασφαλέστερο όμως απ όλα είναι η συμπεριφορά των ΗΠΑ απέναντι στην χούντα .
1. Από την πρώτη στιγμή επέβαλε εμπάργκο παρά τα τεράστια προβλήματα που είχε (πόλεμος 6 ημερών, Πράγα 1968 κλπ).

2. Ο πρέσβης των ΗΠΑ Φ Τάλμποτ έκοψε κάθε επαφή με την χούντα δεν πήγαινε καν στις επίσημες εθνικές γιορτές και δήλωνε "Οι ΗΠΑ δεν βιάζονται να αναγνωρίσουν το νέο καθεστώς των Αθηνών" στις 23 Ιανουαρίου 1968 μετά από 41μέρες που είχε να παρουσιαστεί σε επίσημο της Κυβέρνησης, για να δηλώσει ότι αναχωρεί από την Ελλάδα.

3. Επί 1 χρόνο οι ΗΠΑ δεν έβαλαν πρέσβη στην Ελλάδα, πρέσβης στην Ελλάδα έφτασε στις 10 Ιανουαρίου 1970 ο Χένρυ Τάσκα....

Αυτά είναι ΕΝ ΤΑΧΥ τα γεγονότα έχω μπροστά μου το βιβλίο "ΦΑΚΕΛΛΟΣ 21Η ΑΠΡΛΙΟΥ" του Μάνου Ν Χατζηδάκη εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ και το "ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗς ΕΛΛ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ " του Αλ Παπαχελά.

Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου είναι καταλυτικά και πολλά
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 20 Απρ 2016, 11:55

Εσυ ελεγες οτι δεν εγιναν καθολου βασανιστηρια.Τωρα λες οτι δεν εγιναν ανημερα 21/4 :s_crazy

Εγώ ξέρω τι λέω, η απάντηση ήταν επί τούτου:

Καλα με δουλευεις ετσι?Η χουντα με το καλημερα προχωρησε σε συλληψεις,εξοριες και βασανιστήρια.........

Και ολοκληρωμένα έγραψα αυτό:

........αργότερα ειδικά επί Ιωαννίδη βεβαίως έγινε βίαιη καταστολή, ειδικά σ αυτούς που έβαζαν βόμβες. Δικτατορία ήταν (αν θες μια περίοδος επαναστατική).

Δηλαδή για να καταλάβω κατά την Οκτωβριανή επανάσταση δεν υπήρξε βίαιη καταστολή από τις δυνάμης των σοβιετικών;

Όποιος δεν έβαζε βόμβες δεν τον πείραζε κανείς, σου το λέει κάποιος που ζούσε σε αριστερότατη συνοικία και σε οικογένεια αριστερότατη κανείς δεν τους πείραξε, ούτε καν ενόχληση.

Για να μη ψαρεύουμε σε θολά νερά.

Σου γραφω για το εμπ. ελλειμα που 5πλασιαστηκε,και συ το αρνεισαι ποσταροντας ενα πινακακι που αποδεικνυει αυτο που λεω !! :LoL:

Εγώ ψέματα δεν μπορώ να λέω έστω και αν αυτό που λέω είναι εναντίον των βασικών ισχυρισμών μου, έτσι λοιπόν παραθέτω τα πραγματικά στοιχεία εν αντιθέσει με εσένα που παραθέτεις αποσπασματικά στοιχεία
Το πόστ μου είναι τούτο:

……. ΕΞΑΓΩΓΕΣ….ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ
1966…..403…………….1.103
1967…..452…………….1.125
1968…..465…………….1.167
1969…..530…………….1.363
1970…..612…………….1.613
1971…..625…………….1.840
1972…..835…………….2.208
1973...1.230…………….3.870
1974...1.774…………….4.509

Για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία οι εισαγωγές δεν σημείωσαν αύξηση, αντιθέτως βελτιώθηκαν οι εξαγωγές με αποτέλεσμα να περιοριστεί το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο κατά 50.000.000 δολάρια, οι εισροές αδήλων πόρων δεν περιορίστηκαν με αποτέλεσμα το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών να μειωθεί ενδεικτικά :
1966….481.000.000 δολάρια
1967….474.000.000 δολάρια

Τα ποσά είναι σε εκατομμύρια $

Αυτό τα νούμερα χοντρά:
1966…..403…………….1.103 είναι 1 προς 3 υπέρ των εισαγωγών
Σε όλη την χουντική περίοδο αυτή η αναλογία κρατήθηκε περίπου

1967…..452…………….1.125
1968…..465…………….1.167
1969…..530…………….1.363
1970…..612…………….1.613
1971…..625…………….1.840
1972…..835…………….2.208
1973...1.230…………….3.870
1974...1.774…………….4.509

βελτιώθηκαν οι εξαγωγές με αποτέλεσμα να περιοριστεί το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο κατά 50.000.000 δολάρια

Οι εξαγωγές το 1966 ήταν 403 σε εκατομμύρια $ και το 1974 έγιναν 1.774 δηλαδή περισσότερα και από τις εισαγωγές του 1966, μα πως διαβάζεται βρε παιδί μου τα νούμερα;

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ρυθμός Ανάπτυξης, Πληθωρισμός, Ανεργία (%)

Έτος Ρυθμός ανάπτυξης Πληθωρισμός Ανεργία
1961 …13,2 …..1,8 ……….5,9
1962 ….0,4….. -0,3………. 5,1
1963 …11,8….. 3,0……….. 5,0
1964 …..9,4 …..0,9 ………..4,6
1965 ….10,8 ….3,0 ………..4,8
1966 ……6,5 ….4,9………. 5,0
1967 ……5,7 ….1,7 ……….4,4
1968 ……7,2 ….0,3 ……….5,6
1969 …..11,6 ….2,5 ……….5,2
1970 ……8,9 ….3,0 ……….4,2
1971 ……7,8 ….3,0 ……….3,1
1972 ….10,2 …..4,3 ……….2,1
1973 ……8,1 …15,5 ………2,0
1974 …..-6,4 ….26,8 ………2,1

1975 ……6,4 ….13,4 ………2,3
1976 ……6,9 ….13,3 ………1,9
1977 …….2,9 …12,2 ………1,7
1978 …….7,2 ….12,5 ……..1,9
1979 …….3,3 ….19,0 ………1,9
1980 …….0,7 ….24,9 ………2,7
1981 ……-1,6 ….24,5 ………4,0

Το 1973 είχαμε ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ και ο πληθωρισμός συγκυριακά ανέβηκε στο 15,5 δες όμως ΟΛΕΣ τις πληθωριστικές ενδείξεις της μεταπολίτευσης από 13,4... 13,3.... 12,5.... 19,0..... 24,9.... 24,5..... και σύγκρινε αν θες τον γενικό μέσο όρο της χούντας με τον γενικό μέσο όρο της δημοκρατίας. Δεν μπορείς να παίρνεις την χειρότερη χρονική στιγμή για να βγάλεις συμπέρασμα συνολικό. Δεν βλέπεις την ανάπτυξη και την ανεργία από τα 50 νούμερα που σου παραθέτω το ένα της δυσμενέστερης συγκυρίας βλέπεις (και αυτό είναι καλόπιστη, ανυκτόμυαλη και αντικειμενική αντιμετώπιση).

http://hdl.handle.net/10066/4929

Η διεύθυνση αυτή μου βγάζει:

This item has been withdrawn and is no longer available.

Δεν χρειάζεται δώσε μου μια δικαστική απόφαση που καταδικάστηκαν οι χουντικοί για κατάχρηση.... για το ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ της 21ης Απριλίου φυλακίστηκαν εις θάνατον καταδικάστηκαν .... δηλαδή για πολιτικούς λόγους. Να φανταστείς ότι ο Παπαδόπουλος τον Παναγούλη μέσα σε 3-4 χρόνια τον ελευθέρωσε.... έτσι για να μη λέμε το πασίγνωστο "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ" εκδικείται και παραεκδικείται.

Εικόνα

"ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΙΣΟΒΙΑ ΕΝΟΟΥΜΕ ΙΣΟΒΙΑ" και οι άνθρωποι για πολιτικούς λόγους βγήκαν με φέρετρα.

Εικόνα

Πέθανε στην φυλακή, το κατηγορητήριο είναι διάτρητο, ο άνθρωπος που πέταξε τους Τούρκους στην θάλασσα. Του αρνήθηκαν μέχρι και να πάει στην κηδεία του παιδιού του τέτοιο τρόμο τους προκαλούσε ένας γέρος άνθρωπος.

Εικόνα

Ο Ντερτιλής έλεγε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα πχ "ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΝΙ ΠΑΡΆ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ" και "ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΓΡΑΦΩ ΣΤΙΣ ΑΡΒΥΛΕΣ ΜΟΥ" όταν τον είχαν φυλακή και τον χιλιοπαρακαλούσαν να ζητήση χάρη γιατί εκτίθεντο.

Εικόνα

Όταν πήγαν τον Τσοχατζόπουλο φυλακή, οι άλλοι κρατούμενοι (οι ποινικοί)του την "έπεσαν" και τότε ο ΛΟΚατζής Ντερτιλής τους φώναξε και όλοι τον υπάκουσαν "Μη τον πειράξει κανείς ρε, όσοι είναι κάτω δεν τους χτυπάμε".

Εικόνα
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 20 Απρ 2016, 18:26

Προφανως μας δουλευεις,γιατι εγω μεγαλωσα σε δεξιοτατη οικογενεια και χω ακουσει (απ' τους ιδιους και οχι απο την τηλεοραση) για την αστυνομοκρατια,τους ρουφιανους (περιπτεραδες και οχι μονο),τους βασανιστες και αλλα πολλα.

Τι να σου πω και εγώ, οι φάκελοι υπήρχαν και ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ή μήπως νομίζεις ότι κάηκαν; και το κράτος δεν φακελώνει τους πολίτες;).

Στην αριστερότερη γειτονιά του Πειραιά μεγάλωσα σε κανένα δεν έστειλαν ούτε "περάστε δι υπόθεσίν σας", ούτε φυλακή ούτε εξορία, τις πρώτες ημέρες κάποιους έπιασαν και σύντομα τους αμόλησαν, είχα έναν γείτονα που τον είχαν πιάσει οι αποστάτες στις διαδηλώσεις που γινόντουσαν μετά την ανατροπή του Παπανδρέου, αυτός και με την χούντα συνέχισε να είναι μέσα μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινή του, η γυναίκα του είχε κάνει εργαστήριο στο σπίτι και έραβε. Αυτά είδα εγώ .... και σου λέω και πάλι η γειτονιά ήταν φωτιά και λαύρα. Α! ναι ο πατέρας μου είχε ένα φίλο που με την δικτατορία πέρασε στην παρανομία και αυτός και η γυναίκα του, τα παιδιά του έμειναν με την γιαγιά, τα είχαμε φιλοξενήσει μερικές φορές (τραπέζι δηλαδή Κυριακάτικο), μετά μερικούς μήνες τους έπιασαν, κρατήθηκαν και τους άφησαν. Είχε και έναν άλλο συνεργάτη που ήταν στους 27 που απέδρασαν από τα Βούρλα το 1955 δεν τον πείραξαν.

Εσυ απο μια δηλωση του Μαρκεζινη που ανεφερεται στο οτι τα ΜΑΤ ηταν βασικα δικη του,χουντικη ιδεα,καταλαβαινεις οτι στη χουντα δεν υπηρχε αστυνομοκρατια :s_crazy

Δεν είπα ότι δεν υπήρχε αστυνομία, είπα ότι δεν είναι αυτό που περιγράφεις, η αστυνομία εκσυγχρονίστηκε με την μεταπολίτευση, έγινε ισχυρότερη, εξοπλίστηκε και άντε να τα βάλεις μαζί της, η χουντική αστυνομία είχε ακριβώς τα μέσα που είχε και ο διαδηλωτής, ένα γκλοπ είχε ο στυνόμος και αυτό αντιμετωπιζόταν με ξύλα λοστάρια πέτρες κλπ από τους διαδηλωτές .... δεν είναι αυτό που περιγράφεις.

Δεν παραδεχεσαι καλα καλα οτι εισαι χουντικος.

Τι είναι αυτά που γράφεις γαμώτο, δεν καταλαβαίνεις ότι σιχαίνομαι να με κοροϊδεύουν, είδα πράγματα, διάβασα πολλά, κρίνω πια τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ και βγάζω συμπεράσματα. Ναι η χούντα ήταν πολύ καλύτερη, αποτελεσματικότερη, ηθικότερη, εργατικότερη από το μεταπολιτευτικό τουρλουμπούκι ΑΚΟΜΑ το ψωμί που έβγαλε η χούντα τρώμε. Αυτό το λες
εισαι χουντικος
Ε! δεν είμαι πια κορόιδο κρίνω τα πάντα. Και θες να σου πω κάτι αν τα πολιτικά λαμόγια επέτρεπαν να προχωρήση η υπόθεση Μαρκεζίνη θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Διακόπηκε η πολιτικοποίηση της χούντας .... το ξέρεις ότι ήδη είχε συμφωνηθεί η συμμετοχή του Η Ηλιού και της αριστεράς στην πολιτικοποίηση του Μαρκεζίνη και πιστεύω ότι δεν θα δίσταζαν ακόμα και στην νομιμοποίηση του ΚΚΕ ... αλλά τώρα αυτά θεωρούνται, θα πρέπει να ξέρεις ότι ο Μαρκεζίνης δεν ήταν ένας απλός πολιτικός κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουμε για αυτόν τον άνθρωπο ο οποίος καθόρισε την πορεία της Ελλάδος για κάποιες δεκαετίες, ο Παπάγος έλεγε ότι ήταν ο εξυπνότερος Έλληνας της νεότερης ιστορίας μας.... και φυσικά ΕΝΤΙΜΟΣ πόσο μας έχουν λείψει οι έντιμοι πολιτικοί.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΧιΞιF
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό ΧιΞιF » 21 Απρ 2016, 03:18

Επετειακό λόγω ημερομηνίας: :D

Εικόνα
0 .
https://s3.postimg.org/kx8bfstpv/Lone_Wolf_and_Cub.jpg

'For assassinations I charge 500 Ryo.'

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Απρ 2016, 10:52

pluton έγραψε:

Τι είναι αυτά που γράφεις γαμώτο

Τι ειναι αυτα που λες,εγω δεν ειμαι χουντικος,απλως μου αρεσει να γραφω σεντονια υπερ της χουντας στον ελευθερο μου χρονο :D
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 21 Απρ 2016, 11:57

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:

Τι είναι αυτά που γράφεις γαμώτο

Τι ειναι αυτα που λες,εγω δεν ειμαι χουντικος,απλως μου αρεσει να γραφω σεντονια υπερ της χουντας στον ελευθερο μου χρονο :D

Κορόιδα ψάχτε αλλού σε μένα τελείωσε η κοροιδία.

Βλέπω όμως ότι σου τελείωσαν τα επιχειρήματα .... αυτό δεν σε προβληματίζει; Το Πάρθιο βέλος σου δεν το είδα!

Σχετικά με την πολιτικοποίηση της χούντας

http://pluton22.blogspot.gr/2016/04/blog-post_20.html
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 21 Απρ 2016, 13:57

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ

Το Αεροδρόμιο Σπάτων η κατασκευή του είχε προγραμματιστεί από το απριλιανό καθεστώς 9/7/1970 (έρευνα χώρου από ειδικούς, μελέτες, απαλλοτριώσεις κλπ).

Το κυβερνητικό συμβούλιο 9/6/1970 αποφάσισε την κατασκευή αεροδρομίου για την Αθήνα, οι απαιτούμενες πιστώσεις δόθηκαν από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (υπ αριθμ 292/10-5-71).

Τα επείγοντα έργα του αεροδρομίου του Ελληνικού ανετέθησαν στον όμιλο AIRWAYS ENGINEERING CORP. και BURN AND ROE INC και η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε στις 14/9/70 (αριθμ 292/10-5-71).

Ο ανάδοχος όμιλος μελετητών ανεζήτησε την θέση του νέου αεροδρομίου με στόχους εμπορική και εμπορική προβολή, και με γνώμονα τους παράγοντες του Τουρισμού, την Βιομηχανία, το Εμπόριο κλπ. Το αεροδρόμιο θα έπρεπε να μπορεί να υποδεχθεί 22.350.000 επιβάτες και 562 τόνους εμπορεύματα (116 κινήσεις και 11.230 επιβάτες ωριαίως σε ώρες αιχμής), ερευνήθηκαν 11 θέσεις στην περιοχή της Αττικοβοιωτίας και μέχρι Κόρινθο, Χαλκίδα και Θήβα, ακόμα έγινε η σκέψη για να φτιαχτεί στην Μακρόνησο .
Στις 12/5/1971 με βάση τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων αποφασίστηκε η θέση των Σπάτων και συγκεκριμένα η περιοχή Σαγκάνι (έγγραφο υπ αριθμ ΕΠ 292/10-5-71)
Η Απριλιανή μελέτη προέβλεπε χρόνο ολοκλήρωσης σε δύο χρόνους
Α φάση μέχρι τέλους 1978
Β φάση μέχρι τέλους 1984

Κόστος α φάση 205.201.618 δολάρια ή 6.200.000.000 δραχμές
Κόστος β φάση 70.912.800 δολάρια.
Σύνολο 276.114.418 δολάρια ή 8.283.432.540 δραχμές.

Η δαπάνη των επειγόντων έργων εκτιμήθηκε ότι θα ανερχόταν σε 350.000.000 δραχμές και θα ολοκληρωνόταν στο τέλος του 1973 (έγγραφο υπ αριθμ ΔΕΜ/Γ 14997-9-71).

Με την υπ αριθμ Ε2/Α/22465 / 7120/10-7-71 απόφαση έγινε αποδεκτό το εριστικό σχέδιο της τεχνοοικονομικής μελέτης των αναδόχων μελετητών και το σχέδιο αυτό εκτυπώθηκε σε 150 αντίτυπα .
Τον Αύγουστο του 1971 ο Υπουργός συντονισμού ανέθεσε στο Γνωμοδοτικό Όργανο μέχρι 31/101971 να υποβάλει εισήγηση για την προσφορότερη αξιοποίηση του χώρου του αεροδρομίου του Ελληνικού , με σκοπό την χρηματοδότηση κατά ένα μέρος των έργων του νέου αεροδρομίου (υπ αριθμ 44140/ΓΕΕΣ – 1558).

Το Υπουργείο Δημοσίων Έργων ανέλαβε την σύνταξη του κτηματολογίου της περιοχής Σπάτων – Σαγκάνι που ολοκληρώθηκε τέλος Οκτωβρίου 1971, η Πολιτική Αεροπορία ταυτόχρονα ερεύνησε το θέμα της απαιτουμένης δαπάνης για τις απαλλοτριώσεις και κατέληξε στο ποσό των 2.000.000.000 δραχμών για 34.000 στρέμματα (υπ αριθμ ΔΕΜ/Γ/Ε 80/23-9-71).

Το Νοέμβριο και Δεκέμβριο 1971 υποβλήθηκε προσφορά κατασκευής του αεροδρομίου από την εταιρεία CONSTAIN BURNS AND ROE και εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από άλλους οίκους. 16-18/11/1972 επισκέφτηκαν την Ελλάδα οι Χένρυ Κερνς και Ουίλιαμς Στρενγκ της Αμερικανικής Τράπεζας Εισαγωγών Εξαγωγών και δήλωσαν ότι «……είναι πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν αναπτυξιακά έργα της χώρας, απεριόριστης δαπάνης», τις ίδιες προτάσεις κάνει και ο λόρδος Λίμερικ και ο Μάριος Νικολινάκος.
Συντάχτηκε διάγραμμα επιβολής οικοδομικών περιορισμών στην περιοχή του νέου αεροδρομίου από την Πολιτική Αεροπορία και στην συνέχεια οριστικό σχέδιο γενικής διατάξεως (ΜΑSTER PLAN) του αεροδρομίου.
Μειοδότης του διαγωνισμού αναδείχτηκε ο Καναδικός οίκος N.D.LEA AND ASSOCIATES LTD (υπ αριθμ 2/3-1-1972).
Για εδαφοτεχνική έρευνα (ΜΑSTER PLAN) και τεχνική μελέτη πρώτης φάσης προβλέφτηκε στο πενταετές πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 1973-1977 με πίστωση 266.000.000 δραχμές, μέχρι το τέλος του 1972 είχαν δαπανηθεί 380.000 δραχμές (ΠΔΕ 1973-1977 σελ 131).
Ο τύπος της εποχής ασχολήθηκε εκτενώς με το νέο μεγάλο έργο :
«Ο.Τ» 1-2-1973
«ΑΚΡΟΠΟΛΗ» 5-1-1973 κλπ
Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε
- Μάιο 1972 Υπογραφή συμβάσεως με τον Τεχνικό Σύμβουλο
- Φεβρουάριο 1973 Σύνταξη Προδιαγραφών και πρόσκληση μελετητών για προκαταρκτική μελέτη.
- Μάιο 1973 επιλογή μελετητή (ΜΑSTER PLAN).
- Νοέμβριο 1974 εκπόνηση μελέτης (ΜΑSTER PLAN) και έργα α φάσεως.
- Δεκέμβριο 1973 ολοκλήρωση απαλλοτριώσεων.
- Νοέμβριο 1974 Οριστική μελέτη, καθορισμός τρόπου χρηματοδοτήσεως, παράλληλα έργα αεροδρομίου(δρόμοι κλπ ), επιλογή κατασκευαστή.
- 1978 εκπόνηση οριστικών μελετών και κατασκευή αεροδρομίου.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Η ΝΔ διέκοψε επί μακρόν τις εργασίες και τις ξανάρχισε στο τέλος της θητείας της, έτσι χρειάστηκε να πληρωθούν διπλάσια ποσά για τις εναπομείνασες απαλλοτριώσεις, διπλασιάστηκε το κόστος των χωματουργικών εργασιών.

Το 1984 (Νοέμβριος) η ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι σταμάτησε την εκτέλεση των μεγάλων έργων, ο τύπος άρχισε να ψεύδεται ότι το έργο ξεκίνησε μετά την μεταπολίτευση πχ 4/2/1993 σελ 23 στον «Ο.Τ» ο Στάθης Χαϊκάλης γράφει «Το έργο είχε πρωτοξεκινήσει επί ΝΔ (1979-80), μπήκε στο χρονοντούλαπο από τον μακαρίτη τον Αντ Τρίτση , ξαναβγήκε από το ΠΑΣΟΚ (1989)και τώρα επαναφέρεται από την ΝΔ». στην ίδια εφημερίδα (όπως είδαμε) πριν κάποια χρόνια προβαλλόταν η κατασκευή του έργου από την χούντα!

Το ΠΑΣΟΚ διέκοψε επί 3 χρόνια τις εργασίες και μετά τις ξαναξεκίνησε η ΝΔ . Μέσα σ' ένα έντονο σκηνικό αντιπαραθέσεων μεταξύ υπουργών και αλληλομαχαιρωμάτων, οριστικοποιήθηκε ως τελική ημερομηνία-προθεσμία η 28η Μαρτίου του 2001, ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές και μπόλικη σεναριολογία.

Η μεταπολίτευση κατάφερε να εγκατασταθούν οι εργολάβοι το 1981 για έναρξη χωματουργικών εργασιών, που διακόπτονται όμως μετά 3 έτη και η κατασκευή "παγώνει". Το 1991 η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφασίζει την κατασκευή του νέου αεροδρομίου με το σύστημα "παραχώρησης και συγχρηματοδότησης".

Μετά από πολλές αναβολές και αφού μεσολάβησε η πτώση της κυβέρνησης το '93, προκρίνεται ως "εταίρος του Ελληνικού Δημοσίου στην κατασκευή, ανάπτυξη, λειτουργία και εκμετάλλευση του νέου διεθνούς αερολιμένα" η κοινοπραξία με επικεφαλής τη HOCHTIEF (κατασκευαστικός κολοσσός γερμανικών συμφερόντων).

Σύμφωνα με τη σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και κοινοπραξίας: Το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 55% των μετοχών στην εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου και η κοινοπραξία το υπόλοιπο 45%. Χρόνος εκμετάλλευσης για την κοινοπραξία, τα 30 χρόνια από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης (31/7/1995).

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι πρόκειται για μια σύμβαση αποικιοκρατικού τύπου. Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ανέλαβαν την κατασκευή και εκμετάλλευση ενός μεγάλου έργου, με τους δικούς τους όρους, όχι όμως και το κόστος! Το Ελληνικό Δημόσιο χρηματοδοτεί είτε άμεσα (φορολογία) είτε έμμεσα (Σπατόσημο) το έργο μετακυλώντας το κόστος στους μελλοντικούς χρήστες.

Τα αεροπορικά εισιτήρια και το Σπατόσημο αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά (μέχρι 7.000 δρχ. για τα δρομολόγια εσωτερικού, σύμφωνα με εκτιμήσεις). Αλλά και η (προβληματική) οδική πρόσβαση στο αεροδρόμιο θα κοστίζει. Πόσο; Σύμφωνα με το Λαλιώτη -σε πρώτη φάση- το συμβολικό (η υπογράμμιση δική του) ποσό των 200 δρχ. για διόδια στα 17 χιλιόμετρα της Αττικής Οδού. Δηλαδή "μόλις" 12 δραχμές το χιλιόμετρο.

Η ΖΗΜΙΑ

Το έργο τελικά κατάφεραν να το κατασκευάσουν με καθυστέρηση 19 χρόνια και όσο αφορά το κόστος της πρώτης φάσεως έφτασε 400.000.000.000 δραχ δηλαδή 65 φορές μεγαλύτερο από αυτό που θα το κατασκεύαζε το απριλιανό καθεστώς.

Τελικά το κόστος κατασκευής έφτασε στ 4.000.000.000 δολάρια (με τρεις διαδρόμους) , ενώ η απριλιανή μελέτη προέβλεπε 4 διαδρόμους και κόστος 276.200.000 δολάρια.

Η συνολική ζημιά δηλαδή είναι 3.724.000.000 δολάρια αν αυτό υπολογιστεί σε δραχμές Φεβρουαρίου 1993 είναι περίπου 819.280.000.000 δραχμές ζημιά.

http://pluton22.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8.html
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Απρ 2016, 21:51

pluton έγραψε:Βλέπω όμως ότι σου τελείωσαν τα επιχειρήματα

Oχι,απλα εισαι ψευτης και σε ενδιαφερει να μας προπαγανδισεις τη χουντα και να διαφημισεις το μπλογκ σου.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 22 Απρ 2016, 08:28

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Βλέπω όμως ότι σου τελείωσαν τα επιχειρήματα

Oχι,απλα εισαι ψευτης και σε ενδιαφερει να μας προπαγανδισεις τη χουντα και να διαφημισεις το μπλογκ σου.

Το μπλογκ μου αγαπητέ μου το διατηρώ για την πλάκα μου, πολλά στοιχεία που σου βάζω είναι από το αρχείο μου, το εν λόγω μπλογκ δεν έχει ανάγκης διαφημίσεως έχει ημερησίως 250-300 επισκέψεις (και περισσότερες) από όλα τα μέρη του κόσμου πχ μου κάνει εντύπωση ότι το διαβάζουν πολλοί στην Ουκρανία και την Τσεχία .... αλλά σου είπα είναι γενικά ένας τόπος που ασχολείται με την ιστορία. Κείμενα μου αναδημοσιεύονται σε πολλά μπλογκ άλλα βάζουν πηγή άλλα όχι.

Είμαι ψεύτης, οκ να το δεχτώ, άρα είναι πολύ εύκολο να με συνθλίψεις. :D
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 22 Απρ 2016, 13:39

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ

Το ΔΝΤ όμως ασχολήθηκε με το Απριλιανό καθεστώς ΒΕΒΑΙΩΣ.... :D

Στην ετήσια έκθεση για το έτος 1970 το ΔΝΤ χαρακτήρισε την δημοσιονομική πολιτικής της Ελλάδος «υπόδειγμα για κάθε χώρα».

Στο επίσημο όργανο του ΔΝΤ «International Financial News Survey» στην έκδοση Ιουλίου 1971 αναφερόμενη στην έκθεση του Φεβρουαρίου 1971 περί Ελλάδος του ΟΟΣΑ αναφέρεται :

«……….. Υπάρχουν θετικές ενδείξεις ότι η οικονομική δραστηριότητα και οι επενδύσεις θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Ο αυξανόμενος αριθμός των εγκρίσεων επενδύσεων ξένων κεφαλαίων επιβεβαιώνει την ισχυρή ώθηση της επενδυτικής δραστηριότητος στην βιομηχανία, τον τουρισμό και την ναυτιλία. Οι ευνοϊκές αυτές προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος ενισχύονται ακόμη περισσότερο από την επιταχυνόμενη αύξηση των εισπράξεων από τους αδήλους πόρους……..» .

Για πρώτη φορά η Ελλάδα ορίστηκε από το ΔΝΤ ως ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΡΑΒΗΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ (S.D.R.) αξίας 16.000.000 δολαρίων με ανταλλαγή ισόποσου μετατρέψιμου συναλλάγματος, αυτή η διαδικασία S.D.R. περιορίζεται ΜΟΝΟ στις χώρες που η συναλλακτική θέση είναι ισχυρή.

Το Σεπτέμβριο του 1973 δημοσιεύεται η ετήσια έκθεση του ΔΝΤ και κυκλοφορεί στις 10/9/1973, αυτή αναφέρεται στις οικονομικές εξελίξεις και υπογραμμίζει ότι «……..το σταθερό εθνικό εισόδημα , σε σταθερές τιμές, αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό μεταξύ 1971 και 1972 απ όσο αυξήθηκε μεταξύ 1970 και 1971…….» . Διαπιστώνεται εισροή κεφαλαίων και μεγάλη αύξηση των συναλλαγματικών διαθεσίμων το 1972 , η έκθεση αυτή αναδημοσιεύτηκε στην «Ναυτεμπορική» στις 11/9/1973 στην σελ 24.

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής δεν σταμάτησαν να αναφέρονται ούτε μετά την μεταπολίτευση, έτσι τον Μάιο του 1975 η έκθεση του ΔΝΤ αναφέρει ότι:

Α. Κατά την περίοδο 1968-1973 η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 13,5% και είναι ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ παγκοσμίως με πρώτο αυτό της Ιαπωνίας ( σελίς 9 της εκθέσεως).

Β. Κατά την χρονική εποχή 1968-1973 σημειώθηκε αύξηση των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου στην βιομηχανία 14,5% ετησίως και σε ολόκληρη την οικονομία 12% ετησίως, στις εξαγωγές σημειώθηκε αλματώδης αύξηση και σημαντικές διαρθρωτικές μεταβολές που εξασφαλίζουν την ομαλή ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ. ( σελίς 76 και 81 της εκθέσεως).

Γ. Κατά το τέλος του 1973 ο αριθμός των ανέργων κατέβηκε στις 27.000 άτομα και εκμηδενίστηκε η εξωτερική μετανάστευση. ( σελίς 24,25 της εκθέσεως)

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ του Ν Ι Μακαρέζου.

http://pluton22.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3.html

ο αριθμός των ανέργων κατέβηκε στις 27.000 άτομα και εκμηδενίστηκε η εξωτερική μετανάστευση.

Σύγκρινέ το σε παρακαλώ με τα μεταπολιτευτικό δεδομένα :haka: :s_rofl :s_crazy

Μιλήστε ρε κακομοίρηδες για την χούντα μιλήστε :s_omg βγάλτε αυτά που σας είπαν "ΟΙ ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ" δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε έναν "χουντικό", τι μυαλό έχει ένας σαν εμένα, οι δημοκράτες πάντα είναι εξυπνότεροι και πιο κατατοπισμένοι έτσι δεν σας λένε; Και έχουν και το δίκιο με το μέρος τους, το καλύτερο πολίτευμα, την δημοκρατία..... :D
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”