Ωραία, ας βρούν άλλη δουλειά, πιο κατάλληλη, να κάνουν από τη στιγμή που δεν μπορούν να ασκήσουν αυτό το επάγγελμα μέχρι να φτάσουν στην ηλικία που συνταξιοδοτούνται οι υπόλοιποι.
Aυτό θα μπορούσε εμμέσως να επιτευχθεί με την δραστική μείωση της σύνταξης των 45άρηδων. Πχ, θα μπορούσε η σύνταση σε τέτοια επαγγέλματα να είναι τόσο μειωμένη, ουτως ώστε αναγκαστικά να δουλεύει και κάπου αλλού.
Ερώτημα.
Πού θα εργαστεί/ποιός θα προσλάβει άνθρωπο στα 45 του, που η ειδικότητα που έχει αποκτήσει είναι ουσιαστικά άσχετη με ο,τιδήποτε άλλο.
Θα μπορούσαν να υπάρχουν εταιρίες οι οποίες θα προσλαμβάνουν μόνο πχ πυροσβέστες. Δεν ξέρω πώς λειτουργεί, πχ στην Αμερική. Για αστυνομικούς που βγαίνουν στη σύνταξη, νομίζω οτι ισχύει να πηγαίνουν ως φύλακες σε διάφορα κτήρια.
Και, στην τελική, το πρόβλημα δεν είναι αυτά τα επαγγέλματα - είναι η πλειοψηφία των ΔΥ που μέχρι τα 50 τα ξύνουν σε ένα γραφείο και μετά τους ταϊζουμε τζάμπα για τα επόμενα 30 χρόνια. Που κανονικά οι περισσότεροι δεν θα έπρεπε καν να έχουν αυτό το πόστο γραφείου (και τα συνταξιοδοτικά προνόμια που προκύπτουν από αυτό). Κανονικά δεν θα έπρεπε ούτε σκάλες να σφουγγαρίζουν, γιατί είναι τόσο άχρηστα τεμπελόσκυλα που ούτε αυτό δεν θα μπορούσαν να κάνουν σωστά - θα έπρεπε να αφεθούν στο έλεος της φυσικής επιλογής.
Τα παράπονά σας στον Ποντικό, που σας έφερε το πασοκ, και τώρα παριστάνει τον τιμητή.
Εγώ θα ήθελα να γυρίσει Ελλάδα για διακοπές, να τον μαγκώσουμε, και να τον βάλουμε να σπάει πέτρες με μια βαριοπούλα πιο μεγάλη απ' το μπόι του, φορώντας πλήρη στρατιωτική στολή και τζάκετ +κράνος, και μάλιστα τις μεσημβρινές ώρες στον ήλιο.