Και ο Τόμσεν μαζί μας!

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Re: Τελεσίγραφο ΔΝΤ: Κουρέψτε το ελληνικό χρέος

Δημοσίευσηαπό fasistario » 05 Μάιος 2015, 15:21

Θα συμφωνήσω με το γαλάζιο κομμούνι.
0 .
Formerly known as lamogio88
"Let us have a dagger between our teeth, a bomb in our hands and an infinite scorn in our hearts."

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 05 Μάιος 2015, 15:27

στο νημα με τη σημαντικοτερη ειδηση απο τοτε που βγηκε ο Συριζα καταληξαμε απο την τριτη σελιδα να συζηταμε για τις...συνταξεις;

δεν υπαρχει θεραπεια...

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 05 Μάιος 2015, 15:34

fasistario έγραψε:Θα συμφωνήσω με το γαλάζιο κομμούνι.

Μπράβο, νεοφιλελεύθερο νάζουλο :s_cool :D
0 .

Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Δημοσίευσηαπό fasistario » 05 Μάιος 2015, 15:36

Αρίστος έγραψε:στο νημα με τη σημαντικοτερη ειδηση απο τοτε που βγηκε ο Συριζα καταληξαμε απο την τριτη σελιδα να συζηταμε για τις...συνταξεις;

δεν υπαρχει θεραπεια...

.

Σημαντικό γιατί;
Ήδη το ΔΝΤ έχει απειλήσει στο παρελθόν,ξανά,με αποχώρηση.
Και είναι θετική εξέλιξη ότι το σακσές στόρυ του ποιτσαδόρου σε συνδυασμό με τις πρώτες 100 μέρες του Σύριζα στέλνουν την χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας,με αποτέλεσμα να μην μας δανείζει ΟΥΤΕ το ΔΝΤ;
0 .
Formerly known as lamogio88
"Let us have a dagger between our teeth, a bomb in our hands and an infinite scorn in our hearts."

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 05 Μάιος 2015, 15:56

Alkiviades έγραψε:όπως έγραψα και προηγουμένως για τις ΔΕΚΟ συνολικά (μέσα και οι έκτακτοι των 800 ευρώ που πολύ... χαρακτηριστικά αφήνετε απέξω όλοι) είναι στα 1300 ευρώ.

1) ναι αλκη ολα τα παραπανω στοιχεια που παραθετω και που διαψευδουν οσα λες, τα γραφω γιατι ειμαι ξεκαθαρα υπερ της εργοδοσιας και του κεφαλαιου που στην προκειμενη περιπτωση ειναι το ΚΡΑΤΟΣ = ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-τωραΣΥριζα και εγω οπως ειναι εμφανες εξαλλου ειμαι μαζι τους ... απτο πρωι μεχρι το βραδυ ειμαι φερεφωνο του Συριζα και της κρατικης εργοδοσιας και χαιρομαι οταν οι μισθωτοι περνουν 300 ευρω μηνιαιως ... :s_crazy

κλασικη συκοφαντικη νοοτροπια του μεσου ιαχωβα, ετσι εχει καταντησει σημερα το κκε ...

2) οι εκτακτοι ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ μεσα σε οσα παραθετω ! γιατι μιλαμε για ΣΥΝΟΛΙΚΟ κοστος μισθοδοσιας της ΔΕΗ. και προφανως αυτο που λεω εγω που οπως λες "ειμαι με την εργοδοσια = ΣΥΡΙΖΑ" ... ειναι να κοπουν λεφτα απο τους υψηλομισθους και να πανε στους εκτακτους των 800 ή στους πρωτοδιοριζομενους εκπαιδευτικους των 600 ή στους χαμηλοσυνταξιουχους των 300.
Εσυ παλι λες τι ? οτι συμφωνα με την μαρξεστικη διαλεκτικη πρεπει να υπερασπιστουμε τις παροχες των υψηλομισθων ακομα και τωρα, γιατι το προβλημα δεν ειναι οι υψηλομισθοι αλλα ο καπιταλισμος ? Αρα ή ανατρεπουμε τον καπιταλισμο ή τπτ και ολα ως εχουν ?

ρε μλκα αλκη μια φορα καταφερα και ψηφισα κκε, αλλα και πολλες αλλες φορες που το σκεφτηκα σοβαρα να ψηφισω, αυτη η γλοιωδης νοοτροπια του κκε που σε ο,τιδηποτε θα μπορουσε και εντος καπιταλισμου να κανει τα πραγματα λιγο καλυτερο για τον λαο, εσεις εναντιωνεστε απλα και μονο γιατι αυτο συμβαινει εντος του καπιταλισμου, με απετρεψε αφου πρωτα με ανακατεψε.

Ναι Αριστο-κασπαροφ, εχεις δικιο εδω το ΔΝΤ ειπε οτι το υπαρχον χαλι εκτροχιαστηκε οποτε δεν εχει καμια προθεση να χαρισει χρηματα στην ελλαδα αν δεν κουρευτει το χρεος, και εμεις ασχολουμαστε με τις συνταξεις και το ψωροασφαλιστικο που καταρρεει ... ναι δεν υπαρχει θεραπεια ...

Αλκη σε ειπε γαλαζιο ρε μλκα ?
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 05 Μάιος 2015, 16:00

fasistario έγραψε:
Αρίστος έγραψε:στο νημα με τη σημαντικοτερη ειδηση απο τοτε που βγηκε ο Συριζα καταληξαμε απο την τριτη σελιδα να συζηταμε για τις...συνταξεις;

δεν υπαρχει θεραπεια...

.

Σημαντικό γιατί;
Ήδη το ΔΝΤ έχει απειλήσει στο παρελθόν,ξανά,με αποχώρηση.
Και είναι θετική εξέλιξη ότι το σακσές στόρυ του ποιτσαδόρου σε συνδυασμό με τις πρώτες 100 μέρες του Σύριζα στέλνουν την χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας,με αποτέλεσμα να μην μας δανείζει ΟΥΤΕ το ΔΝΤ;

Το ΔΝΤ ψάχνει εδώ και καιρό τρόπο απεμπλοκής από την Ελλάδα, βλέποντας ότι το πρόγραμμα που επέβαλλε (και το οποίο δεν μπορεί να ακυρώσει) έχει οδηγήσει σε καταστροφή και τυχόν συνέχιση του είτε θα είναι σε επίπεδα... Χιλής του Πινοσέτ (και με την ανάλογη στήριξη, γουίνκ-γουίνκ) είτε θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί εντελώς.

Δεν πρόκειται να αναπροσαρμόσει τίποτε το ΔΝΤ, αν δεν γίνουν πετσοκόμματα του χρέους, προκειμένου το πρόγραμμα να μετατραπεί σε βιώσιμο με λογικές περικοπές στο εξής. Οπότε, το ΔΝΤ λέει το απλό: ή κόβετε το χρέος για να φτιάξουμε το πρόγραμμα σε ρεαλιστικά πλαίσια, ή την κάνω.

Να σημειώσουμε εδώ δύο πραγματάκια:

- καθώς το ΔΝΤ είναι σαφώς το πιο μαχητικό και άτεγκτο ως προς τις πιο αποκρουστικές νεοφίλ μεταρρυθμίσεις, απομάκρυνση του (προφανώς.... κατόπιν συννεννοήσεων με την ουάσινγκτον) ίσως μπορεί να δώσει έναν "αέρα" στα συριζανέλ για ένα λιγότερο ξεσκισματικό πρόγραμμα

- Αν οι ευρωπέη δεχτούν πετσόκομμα του χρέους (δεν, αλλά λέμε) τότε το ΔΝΤ θα παραμείνει και το πρόγραμμα θα είναι πιο αλαφρύ ως προς τους δημοσιονομικούς όρους, αλλά δεν θα γίνει καμία έκπτωση σε ζητήματα εργασιακά, ασφαλιστικού κλπ. Αυτό ας το έχουν υπόψη τα συριζανέλια

Σουήτι, να το ξαναγράψω γιατί είτε έχεις πρόβλημα κατανόησης γραπτού κειμένου, είτε απλώς κάνεις την πάπια: Δεν είναι η ΔΕΗ όλες οι ΔΕΚΟ. Η Δεη έχει ένα εξαιρετικά προνομιακό καθεστώς, το γνωρίζουμε αυτό από δεκαετίες, δεν θα το μάθουμε τώρα. Εγώ μιλάω για το σύνολο των 50.000 εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ, εσύ μιλάς μόνο για τη ΔΕΗ. Γκέγκε τώρα, ή να στο ζωγραφίσω κιόλας?
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Μάιος 2015, 16:17

2) οι εκτακτοι ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ μεσα σε οσα παραθετω ! γιατι μιλαμε για ΣΥΝΟΛΙΚΟ κοστος μισθοδοσιας της ΔΕΗ. και προφανως αυτο που λεω εγω που οπως λες "ειμαι με την εργοδοσια = ΣΥΡΙΖΑ" ... ειναι να κοπουν λεφτα απο τους υψηλομισθους και να πανε στους εκτακτους των 800 ή στους πρωτοδιοριζομενους εκπαιδευτικους των 600 ή στους χαμηλοσυνταξιουχους των 300.
Εσυ παλι λες τι ? οτι συμφωνα με την μαρξεστικη διαλεκτικη πρεπει να υπερασπιστουμε τις παροχες των υψηλομισθων ακομα και τωρα, γιατι το προβλημα δεν ειναι οι υψηλομισθοι αλλα ο καπιταλισμος ? Αρα ή ανατρεπουμε τον καπιταλισμο ή τπτ και ολα ως εχουν ?

50.000 δεκοτζηδες επι 1300 το μηνα επι 12 μηνες= 780 εκ. το χρονο

Αυτα ακομα και στο μισο να τα κοψεις,θα εξοικονομησεις το αστρονομικο ποσο των 390 εκ. το χρονο,που και αυτο αμφιβαλλω αν θα παει στην ανακουφιση των επιπτωσεων της κρισης και οχι σε επιδοτησεις ομιλων.
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 05 Μάιος 2015, 16:39

Alkiviades έγραψε:Στην ΔΕΗ τώρα, σαφώς και έχουν το πιο "προνομιακό" καθεστώς από όλες τις ΔΕΚΟ. Στην ΔΕΗ εργάζονται οι 20.000 από τις 50.000 συνολικά εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, οπότε σαφώς και ανεβάζει το μ.ο. που όπως έγραψα και προηγουμένως για τις ΔΕΚΟ συνολικά (μέσα και οι έκτακτοι των 800 ευρώ που πολύ... χαρακτηριστικά αφήνετε απέξω όλοι) είναι στα 1300 ευρώ.

Alkiviades έγραψε: Σουήτι, να το ξαναγράψω γιατί είτε έχεις πρόβλημα κατανόησης γραπτού κειμένου, είτε απλώς κάνεις την πάπια: Δεν είναι η ΔΕΗ όλες οι ΔΕΚΟ. Η Δεη έχει ένα εξαιρετικά προνομιακό καθεστώς, το γνωρίζουμε αυτό από δεκαετίες, δεν θα το μάθουμε τώρα. Εγώ μιλάω για το σύνολο των 50.000 εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ, εσύ μιλάς μόνο για τη ΔΕΗ. Γκέγκε τώρα, ή να στο ζωγραφίσω κιόλας?

Αλκη εσυ μιλας ... ταπωμενος αγορι μου ...

εγω μεχρι τωρα ανεβαζω πηγες, εσυ αντιθετα ανεβαζεις νουμερα απτο μυαλο σου. Οποτε μαλλον ηρθε η σειρα σου να αρχισεις να ψαχνεις καμια πηγη (ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ) γιατι οι μπαρουφες που επινοεις

ακομα και με μαθηματικα δημοτικου καταρριπτονται.

Αν οπως λες ο μεσος ορος μικτων αποδοχων στις ΔΕΚΟ ειναι 1300 ευρω, και οι εργαζομενοι στις ΔΕΚΟ ειναι οπως λες περιπου 50 χιλιαδες, και απο τα στοιχεια με πηγες που εγω ανεβασα, οι μεσες μικτες αποδοχες των 20 χιλιαδων της ΔΕΗ ειναι 3000 ευρω, ΤΟΤΕ μπορουμε με μια απλη πραξη, την πραξη δηλ. υπολογισμου του μεσου ορου να βρουμε τις μεσες μικτες αποδοχες των υπολοιπων 30 χιλιαδων εργαζομενων των ΔΕΚΟ, εστω χ αυτες.

30 χιλιαδες * χ + 20χιλιαδες * 3000 = 50 χιλιαδες * 1300

ξερεις ποσο βγαινουν οι μεσες μικτες αποδοχες χ των υπολοιπων εργαζομενων στις ΔΕΚΟ απτην τελευταια εξισωση ?

χ = 166 ευρω !!!

Εν ολιγοις ρε μλκα, οι μικτες αποδοχες των 20χιλιαδων ΔΕΗτζηδων ειναι τοσο υψηλες που για να βγαινει ο μεσος ορος ολων των ΔΕΚΟτζηδων που εσυ γουσταρεις, δηλ. 1300 ευρω, μικτα πρεπει οι υπολοιποι 30χιλιαδες ΔΕΚΟτζηδες να αμοιβονται με 166 ευρω μικτα μηνιαιως, πραγμα που προφανως ΔΕΝ συμβαινει, και αποδεικνυει απλα οτι ακομη μια φορα λες ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ !
0 .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 05 Μάιος 2015, 16:58

Για κάποιον λόγο, δεν υπάρχει πουθενά σήμερα ο μέσος μισθός των ΔΕΚΟ. Το νούμερο που έχω είναι από μια ημερίδα της ΓΣΕΕ στο Ηράκλειο που είχα παρακολουθήσει, δεν αποκλείεται να θυμάμαι λάθος και το 1300 να είναι το καθαρό ποσό. Πάντως το 2010 που βρήκα στοιχεία, ο μέσος μεικτός μισθός των ΔΕΚΟ ήταν 2.697 ευρώ, δηλαδή περί τα 1500-1600 (ανάλογα με το φορέα, οι κρατήσεις δεν είναι ίδιες παντού) καθαρά το μήνα. Το 2010 ο μισθός μου βάσει συλλογικής συμβάσεως ήταν 1800 καθαρά :D Δηλαδή κι εγώ ήμουν "υπερπρονομιούχος" βάσει των νεοφιλελέρων στυλ σουήτι που επειδή είναι φτωχομπινέδες και βγάζουν 2 και 60 θέλουν και οι υπόλοιποι να γίνουν σαν τα μούτρα τους :D

Από το 2010 έως σήμερα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ έχουν φάει δύο μειώσεις, έκαστη από 12 έως 25%, ανάλογα πάλι με το φορέα. Παρότι εξαιρέθηκαν από το πλαφόν των 1900 ευρώ που μπήκε στο Δημόσιο, φάγανε γερό τράκο (do the math). Στον οργανισμό σιδηροδρόμων οι μισθοί έπεσαν έως και 70% για τα πολύ υψηλά κλιμάκια (εκεί είχαν και μισθούς 6 χιλιάρικα για μια μικρή ομάδα γκόλντεν μπόις) και κατά μ.ο. 50%. Έπεσαν έτσι πολύ κάτω από την ΔΕΗ, όπου οι μειώσεις ήταν μικρότερες, ενώ παλιότερα είχαν υψηλότερους μισθούς (όπως και στον ΟΠΕ, τον ΟΔΙΕ και την ΗΣΑΠ - όλοι αυτοί πλέον έχουν μισθούς περίπου 15% πάνω από τον κανονικό δημόσιο τομέα, ενώ παλιότερα είχαν 50% και βάλε πάνω)

Και, για να έχουμε και καλό ρώτημα, σουήτι μου, να μου πεις επιτέλους αυτό που αποφεύγεις συστηματικά να απαντήσεις κι ας σε έχω ρωτήσει 3-4 φορές έως τώρα. Οκ, θες να πέσουν τα "ρετιρέ" του δημοσίου και των δεκο. Δεν το βρίσκω κακό per se, εφόσον μιλάμε όντως για προκλητικά υψηλές αμοιβές (ας πούμε τα 6 χιλιάρικα για το γόλδεν μπόις του τραγικά ζημιογόνου ΟΣΕ ήταν προκλητικό, οι 17 μισθοί των χρυσοκάνθαρων της βουλής για να ξύνουν τα μέζεα τους το αυτό κλπ.).

Γιατί δεν προπαγανδίζεις το ίδιο και ενάντια στους ιδιώτες επιχειρηματίες που εκμεταλλευόμενοι την τραγική ανεργία, προσλαμβάνουν φουλ τάιμ εργαζόμενους με 300 ευρώ, τους οποίους δηλώνουν ως παρτ τάιμ ή εκ περιτροπής; Γιατί δεν διαμαρτύρεσαι για τα 470 ευρώ βασικό μισθό που δεν επιτρέπουν ούτε να πληρώσεις το νοίκι και το φαϊ σου, αν μένεις σε υπόγεια γκαρσονιέρα στο αιγάλεω? Γιατί δεν διαμαρτύρεσαι για τα 2 εκατομμύρια των ιδιωτικών υπαλλήλων οι οποίοι έχουν μέσο μισθό τα 800 ευρώ, που δεν φθάνουν ούτε για να περάσει σπαρτιάτικα ένα άτομο, πολλώ δε μάλλον που σήμερα το όνειρο του παπανδρέου (ένας εργαζόμενος σε κάθε νοικοκυριό) τείνει να γίνει πραγματικότητα? Γιατί έχεις αυτό το εμμονικό κόλλημα με το δημόσιο, παρότι γνωρίζεις ότι αν πέσουν κι άλλο οι αμοιβές στο δημόσιο, θα πέσουν κι άλλο οι ήδη τραγικά χαμηλές αμοιβές του ΙΤ?

Εννοώ αν έχεις άλλο λόγο εκτός από τον καλπάζοντα μισανθρωπισμό σου και το τεράστιο κόμπλεξ κατωτερότητας που έχεις :D :D :D
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 05 Μάιος 2015, 17:01

Λαχουρένιος έγραψε:

50.000 δεκοτζηδες επι 1300 το μηνα επι 12 μηνες= 780 εκ. το χρονο

Αυτα ακομα και στο μισο να τα κοψεις,θα εξοικονομησεις το αστρονομικο ποσο των 390 εκ. το χρονο,που και αυτο αμφιβαλλω αν θα παει στην ανακουφιση των επιπτωσεων της κρισης και οχι σε επιδοτησεις ομιλων.

λαχουρ αυτα ειναι τα νουμερα του τιτανα της μαρξεστικης διαλεκτικης απο πανω.

Στην προηγουμενη σελιδα εχω παραθεσει λινκ που σου λεει πως ΜΟΝΟ για τους 20χιλιαδες της ΔΕΗ το ετησιο κοστος μισθοδοσιας το 2014 ηταν 950εκ. ευρω (προ μνημονιου ηταν 1,7 δυσ/ετος).

ακομα κι αν οι μεσοι μικτοι μισθοι των υπολοιπων 30χιλιαδων ΔΕΚΟτζηδων ειναι 2000 ευρω (που δεν ειναι, παραπανω ειναι αλλα λεμε) τοτε το συνολικο κοστος και των 50χιλιαδων ΔΕΚΟτζηδων προκυπτει

0,95 δυσ + 30χιλιαδες*2000*12 = 0.95 δυσ + 0.72 δυσ = 1.67δυσ / ετος !

Χοντρικά τώρα υπολογισε άλλα τόσα για το κοστος των συνταξεων ΔΕΗτζηδων, που και αυτοι βρισκονται στο ταβανι της μέσης συνταξης.

Τωρα απο αυτα τα τουλαχιστον 3δυσ που μαζευονται, ο,τι και να κοψεις,

εγω απλα θα σου πω οτι το ετησιο σχεδιο ανθρωπιστικης κρισης του συριζα, που "τυγχανει" να εχει το ιδιο υψος με το σχεδιο ανθρωπιστικης κρισης που προεβλεπε το ιδιο το μνημονιο που ο πιτσαδορος απλα αμελησε γιατι ειχε πιο σημαντικα πραγματα να ασχοληθει ... και για το οποιο ζητιανευουμε σαν γυφτοβαλκανιοι λεφτα ηταν και ειναι της ταξης των 200-300 εκ ευρω !!

Το μονο ισχυρο ποιντ που βρισκω στην ερωτηση σου λαχουρ ειναι το μπολντ ! Σε αυτο ΚΑΙ ΕΓΩ αμφιβαλλω !

>>>αλκη

αυτο που θαυμαζω σε σενα ρε μπαγασα ειναι πως όση ταπα και να φας στο τελος θα βγεις και απο πανω ! σαν να ημουν εγω αυτος που ελεγε παραμυθια για μεσο μικτο μισθο ΔΕΚΟτζηδων 1300 ευρω, και οχι εσυ. Αν οχι το βραδακι αυριο θα σου ριξω αλλη μια και γιαυτα που δηθεν επανελλειμενως ρωτας.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”