Τι είναι αυτό ρε;

Ελληνική και ξένη μουσική.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Τι είναι αυτό ρε;

Δημοσίευσηαπό bizeli » 10 Μάιος 2024, 16:54

Adminović έγραψε:
Κααααααποτε ναι.
Τα τελευταία χρόνια δεν νομίζω ότι αναδείχτηκε κάποιος καλός καλλιτέχνης ή κάποιο τραγούδι που να έγινε μεγάλη επιτυχία (δεν παρακολουθώ κιόλας, για να είμαι ειλικρινής). Πιο πολύ κάτι δευτεροτρίτοι καλλιτέχνες πάνε, για να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν την σαχλαμάρα που θα τους δώσουν και να κερδίσουν βιουζ και φανς. :pardon:

Οι maneskin από Ιταλία μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό που είναι και οι πιο πρόσφατοι.

Τι θα πει δευτερότριτοι καλλιτέχνες; Η μουσική σκηνή ανήκει μόνο σε κάποιους λίγους; Πχ Μπιγιονσέ, Σακίρα και lady gaga?

Αυτοί δεν ήταν τριτοτέρτατοι κάποτε; Ποιος τους ήξερε; Τι παραπάνω έχουν αυτοί οι καλλιτέχνες πέρα από φήμη και προβολή;

Ίσα ίσα θα πρέπει να στηρίζουμε τέτοιους θεσμούς γιατί δίνει ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να τους γνωρίσουμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Μάιος 2024, 16:56

Adminović έγραψε:Κααααααποτε ναι.
Τα τελευταία χρόνια δεν νομίζω ότι αναδείχτηκε κάποιος καλός καλλιτέχνης ή κάποιο τραγούδι που να έγινε μεγάλη επιτυχία (δεν παρακολουθώ κιόλας, για να είμαι ειλικρινής). Πιο πολύ κάτι δευτεροτρίτοι καλλιτέχνες πάνε, για να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν την σαχλαμάρα που θα τους δώσουν και να κερδίσουν βιουζ και φανς. :pardon:

Κρίνοντας από τις διάφορες ελληνικές συμμετοχές, στην Γιουροβίζιον πάνε ή τριτοτέταρτοι νέοι καλλιτέχνες που προσπαθούν να γίνουν γνωστοί ή ξεπεσμένοι φτασμένοι που θέλουν να ξαναβγούν στην δημοσιότητα. Οι περισσότεροι από αυτούς χάθηκαν μετά την εμφάνιση τους. Πολύ σπάνια θα πάει ένας σταρ που είναι ακόμα στο peak του.

Σαρμπέλ, Λούκας, Καλομοίρα, Αλκαίος, Μαντώ κλπ χάθηκαν από προσώπου γης. Ακόμα και η Βίσση με τον Ρουβά που ήταν ονόματα (προς την δύση τους) χάθηκαν για ένα διάστημα μετά την συμμετοχή τους.

bizeli έγραψε:H eurovision δεν είναι σαχλαμάρα. Έχουν προκύψει πολύ ωραία τραγούδια και καλλιτέχνες από αυτήν.
Τέσπα, δεν είναι κάτι να το πάρεις πολύ σοβαρά αλλά σε όσους μας αρέσει η μουσική είναι μια ωραία φάση.

Few and far between. Απειροελάχιστο το ποσοστό σε σχέση με τις χιλιάδες συμμετοχές όλες αυτές τις δεκαετίες και ένας βασικός λόγος είναι ότι οι ευρωπαικές χώρες με σοβαρή μουσική βιομηχανία πχ Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γαλλία δεν ασχολούνται ιδιαίτερα (άλλωστε ό,τι και αν στείλουν δεν τους ψηφίζει κανείς για πολιτικούς λόγους) και πρωτοστατούν κάτι παρακμιακοί βαλκάνιοι και ανατολικοί που δεν έχουν σοβαρή μουσική παράδοση στην pop μουσική.

Μόνο κάτι ροκάκια/μέταλ που στέλνουν οι σκανδιναβοί κατά καιρούς αξίζουν κάπως και γενικά αυτοί οι λαοί και καλή μουσική παράδοση έχουν και είναι οι μόνοι που δίνουν επίπεδο στο διαγωνισμό.

Τι θα πει δευτερότριτοι καλλιτέχνες; Η μουσική σκηνή ανήκει μόνο σε κάποιους λίγους; Πχ Μπιγιονσέ, Σακίρα και lady gaga?

Καλά τώρα τι κάθεσαι και συγκρίνεις και συ...
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Μάιος 2024, 17:00

bizeli έγραψε:Broooooooo...trust me. Ξέρω από σκουπίδια. Αυτό δεν είναι καν σκουπίδι ... αυτό είναι :smokelots_zps6:
Δεν μπορώ καν να το περιγράψω.
Ακόμα και αν πήγε να τρολλάρει τον θεσμό της eurovision ή να κάνει οποιοδήποτε άλλο statement τέλος πάντων (που ακόμα και αυτό το θεωρώ παρωχημένο ... χέσε μας δλδ) δεν είναι ούτε καν αυτό.
Η Σάττι έχει μπει σε μια διαδικασία μιμητισμού που δεν ξέρει και η ίδια τι ακριβώς προσπαθεί να μιμηθεί και τα έχει κάνει όλα έναν αχταρμά.
Κρίμα πραγματικά κρίμα ... τη θεωρούσα μια αξιοπρεπή καλλιτέχνη (χωρίς να είμαι φαν της) και θεωρώ ότι οι μουσικές επιλογές από ένα σημείο και μετά την έχουν χαντακώσει.
Ό,τι κι αν κάνεις αν δεν είναι γνήσιο αυτό που κάνεις ... φαίνεται. Τουλάχιστον σε εμένα.
Δεν ξέρω ίσως κάποια στιγμή να ξαναβρεί τον δρόμο της - και δεν αναφέρομαι σε ποιοτική μουσική ή όχι - αλλά be yourself και όχι κάτι άλλο.
Και by the way δεν αναφέρομαι μόνο στη μουσική της αλλά σε όλη της την εικόνα και συμπεριφορά που βγάζει προς τα έξω.

Όπως είχα γράψει και στην αρχή, αυτή προσπαθεί να παντρέψει μοντέρνο ποπ και τραπ με πιο παραδοσιακούς ήχους. Σαν κόνσεπτ είναι καλό αλλά η εκτέλεση στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι. Το χειρότερο είναι η άτσαλη μετάβαση από το ένα σημείο του τραγουδιού στο άλλο (είναι λες και έχουν ράψει 3 διαφορετικά τραγούδια μαζί) και τα ραπ κουπλέ που δεν της ταιριάζουν καθόλου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 10 Μάιος 2024, 17:19

bizeli έγραψε:Οι maneskin από Ιταλία μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό που είναι και οι πιο πρόσφατοι.

Πρώτη φορά τους ακούω.

Αυτοί δεν ήταν τριτοτέρτατοι κάποτε; Ποιος τους ήξερε; Τι παραπάνω έχουν αυτοί οι καλλιτέχνες πέρα από φήμη και προβολή;

Δευτεροτρίτοι θα πει κάτι ψιλοατάλαντοι ή στη δύση της καριέρας τους ή τίποτα διάττοντες αστέρες που γίναν φίρμες λόγω Ευρωβύζιον και πουφ! μετά εξαφανίστηκαν.

Σπάνια να δεις εκεί κάποιο ταλέντο που θα αναδειχθεί μέσα από την Ευρωβύζιον και θα κάνει μετά καριέρα. Παλιά συνέβαινε πιο συχνά αυτό. :pardon:

Ίσα ίσα θα πρέπει να στηρίζουμε τέτοιους θεσμούς γιατί δίνει ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να τους γνωρίσουμε.

Οι νέοι καλλιτέχνες είναι η Σαττι ξέρω γω ή ο Ρουβάς παλιότερα ή ο Αγάθωνας; :fico:
Να πεις ότι τουλάχιστον έγραφαν κάνα ποιοτικό τραγουδάκι, με σκοπό να το παρουσιάσουν εκεί, άιντε να πω εντάξει. Αλλά... :dunno:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 10 Μάιος 2024, 17:30

Λαχουρένιος έγραψε:Κρίνοντας από τις διάφορες ελληνικές συμμετοχές, στην Γιουροβίζιον πάνε ή τριτοτέταρτοι νέοι καλλιτέχνες που προσπαθούν να γίνουν γνωστοί ή ξεπεσμένοι φτασμένοι που θέλουν να ξαναβγούν στην δημοσιότητα.

Και αυτό είναι κακό επειδή...;

Λαχουρένιος έγραψε:Οι περισσότεροι από αυτούς χάθηκαν μετά την εμφάνιση τους. Πολύ σπάνια θα πάει ένας σταρ που είναι ακόμα στο peak του.

Το γεγονός ότι χάνεται κάποιος δε σημαίνει ότι δεν είναι άξιος καλλιτέχνης. Πρώτα απ'όλα ξέρεις πολύ καλά πώς λειτουργούν αυτά τα κυκλώματα. Ποιους προωθούν και ποιους δεν προωθούν. Επίσης,υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που "δεν έχουν χαθεί" αλλά δεν αξίζουν μία. Ένα φεγγάρι πχ ήταν τραγουδίστρια και η Μπεζαντάκου και η Τζούλια Αλεξανδράτου.
Δεν έχει να λέει αυτό. Έχεις λάθος κριτήριο.
Υπάρχουν, επίσης, πολλοί αξιόλογοι μουσικοί/συνθέτες/τραγουδιστές που ανεβάζουν τη δουλειά τους στα προσωπικά τους προφίλ στα social media και δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους. Αλλά άμα ακούσεις τη δουλειά τους είναι φοβεροί.

Θέλω να πω το πόσο γνωστός ή άγνωστος είναι κάποιος, ή αν θες αν έχει χαθεί ή δεν έχει χαθεί, δε συνάδει απαραίτητα και με το πόσο καλός ή κακός είναι. Υπάρχουν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες που δεν θες ούτε να τους ακούς και υπάρχουν πολλοί άγνωστοι που κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Επίσης, αν και για πολλούς από αυτούς είναι στη φύση της δουλειάς τους να ψάχνουν τέτοιες ευκαιρίες να γίνουν γνωστοί (και δεν καταλαβαίνω γιατί το βλέπετε κακό αυτό) παράλληλα άλλοι έχουν πιο χαμηλό προφίλ. Δεν τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Τους αρκεί έστω η συμμετοχή, η εμπειρία, αυτό το πανηγυράκι τέλος πάντων... έτσι για τη φάση τους, μπορεί να μη θέλουν κάτι παραπάνω.
Δεν υπογράφουν και καμιά εγγύηση ξέρω γω ότι μετά τη γιουροβίζιον θα ακολουθήσουν την καριέρα του Μάικλ Τζάκσον. Είναι σαν να μου λες ότι όποιος είναι πτυχιούχος πχ από μια σχολή πρέπει απαραίτητα να έχει και μια σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση ξέρω γω. Μπορεί αυτό να είναι το επιθυμητό αλλά δεν το έγραφε πάνω στο πτυχίο σου αυτό.

Και δεν είναι περίεργο να συμβαίνει αυτό. Πολλοί τραγουδιστές ακόμα και μουσικά΄συγκροτήματα έχουν μείνει γνωστοί ή είναι αναγνωρίσιμοι τέλος πάντων από ένα και μόνο τους τραγούδι άσχετα αν έχουν παίξει και άλλα.
Και στους ηθοποιούς συμβαίνει αυτό. Μπορεί να έχουν παίξει σε χίλιες δυο ταινίες ή σειρές αλλά ο κόσμος τους έχει ταυτίσει μόνο με έναν ρόλο ή μια ταινία.

Γιατί η Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι πχ. Μόνο αυτή ξέρουν οι περισσότεροι. Αυτό τι σημαίνει ότι ο Ντα Βίντσι δεν είναι ικανός ζωγράφος ή ότι δεν έχει ζωγραφίσει και άλλα έργα ή ότι έχει χαθεί;

Και επίσης πολλά μπορεί να παίζουν στη ζωή κάποιου καλλιτέχνη και να χάνεται ... ακόμα και προσωπικοί λόγοι.

Και αυτό που κάποιος φτασμένος σταρ δεν κατάδεχεται να συμμετάσχει σε τέτοιους διαγωνισμούς ... το λες και λίγο σνομπισμό. Προτιμώ τους πιο ακομπλεξάριστους καλλιτέχνες.

Λαχουρένιος έγραψε:Few and far between. Απειροελάχιστο το ποσοστό σε σχέση με τις χιλιάδες συμμετοχές όλες αυτές τις δεκαετίες και ένας βασικός λόγος είναι ότι οι ευρωπαικές χώρες με σοβαρή μουσική βιομηχανία πχ Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γαλλία δεν ασχολούνται ιδιαίτερα

Σιγά μωρέ ... σκασίλα μας :laugh1:

Λαχουρένιος έγραψε: και πρωτοστατούν κάτι παρακμιακοί βαλκάνιοι και ανατολικοί που δεν έχουν σοβαρή μουσική παράδοση στην pop μουσική.

Κι όμως σε πληροφορώ ότι οι βαλκανικές και ανατολικές χώρες έχουν στείλει κατά καιρούς τα μεγαλύτερα διαμάντια Πχ Σερβία.

Λαχουρένιος έγραψε:Μόνο κάτι ροκάκια/μέταλ που στέλνουν οι σκανδιναβοί κατά καιρούς αξίζουν κάπως.

Το έχεις ξαναπεί αυτό. Ξεκόλλα ρε φίλε. Open your mind.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 11 Μάιος 2024, 00:34

Adminović έγραψε:Πρώτη φορά τους ακούω.

Εικόνα

Adminović έγραψε: Δευτεροτρίτοι θα πει κάτι ψιλοατάλαντοι ή στη δύση της καριέρας τους ή τίποτα διάττοντες αστέρες που γίναν φίρμες λόγω Ευρωβύζιον και πουφ! μετά εξαφανίστηκαν.

Κοίτα μεταξύ μας ψιλοατάλαντος αν είσαι δεν μπορείς να σταθείς πουθενά. Μη λέμε μαλακίες. Πρέπει να ξέρεις να πετάς και κανά 2-3 νότες.
Ατάλαντοι είμαστε εσύ και εγώ.
Εσύ μπορείς να ανέβεις πάνω στη σκηνή και να τραγουδάς και να χορεύεις και να κάνεις σόου; Και όλα αυτά χωρίς άγχος;
Μη λέμε μαλακίες.

Adminović έγραψε:Σπάνια να δεις εκεί κάποιο ταλέντο που θα αναδειχθεί μέσα από την Ευρωβύζιον και θα κάνει μετά καριέρα. Παλιά συνέβαινε πιο συχνά αυτό. :pardon:

Εξαρτάται πόσο χαμηλά ή υψηλά στάνταρτς έχεις. Αν ακούς μόνο παραβαρόττι ίσως.
Αν γενικά την βρίσκεις με τη μουσική δεν είσαι τόσο αυστηρός.

Adminović έγραψε:Οι νέοι καλλιτέχνες είναι η Σαττι ξέρω γω ή ο Ρουβάς παλιότερα ή ο Αγάθωνας; :fico:
Να πεις ότι τουλάχιστον έγραφαν κάνα ποιοτικό τραγουδάκι, με σκοπό να το παρουσιάσουν εκεί, άιντε να πω εντάξει. Αλλά... :dunno:

Γιατί μόνο αυτοί υπάρχουν;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 11 Μάιος 2024, 00:45

Σας πληροφορώ τούτοι εδώ με το όνομα sunstroke project, αν και δεν είχαν καταφέρει να βγουν πρώτη θέση (2010), μόνο το Μπιζέλι όμως κατάφερε να τους ξεχωρίσει.
Είχα πάθει πλάκα μαζί τους. Είχα ξεψαχνίσει κάθε τραγούδι τους που υπήρχε και δεν υπήρχε, έψαξα κάθε πληροφορία για τούτους, τους άκουγα από το πρωί ως το βράδυ, έπαιρνα το αυτοκίνητο και έκοβα άσκοπες βόλτες μόνο και μόνο για να τους ακούω παντού και πάντα. Και όποτε δεν μπορούσα να τους ακούω ανυπομονούσα πότε θα περάσει η ώρα να φτάσω στο σπίτι ή στο αμάξι μου να τους βάλω να παίζουν. Είχα γράψει ολόκληρο cd με τραγούδια τους που ακόμα και οι ίδιοι δεν έπαιζε να θυμούνταν ότι υπήρχαν. Απορώ πού τα βρήκα κι εγώ.
Εννοείται ότι ήθελα να πάω και Μολδαβία ... και πολλά άλλα παλαβά είχα κάνει.

Χρόνια μετά το τραγούδι ξαφνικά ανακαλύφθηκε και άρχιζε να παίζεται παντού ακόμα και σήμερα. Τότε όμως κανείς δεν είχε αναγνωρίσει την πραγματική του αξία.

Και μου λέτε ότι δεν βγάζει ταλέντα η eurovision.
Καλά ντάξει.
Κάτι τέτοιες στιγμές περιμένουμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 11 Μάιος 2024, 00:55

Ισραήλ 2008 από τα καλύτερα τραγούδια στην ιστορία της eurovision

0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 11 Μάιος 2024, 01:12

Σουηδία 2011

Και μην με προκαλείτε. Έχει άπειρα τραγούδια το μπιζέλι στη λίστα του που έχει ξεχωρίσει.
Αφήστε το. Δεν σας παίρνει.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 11 Μάιος 2024, 12:13

Τι έγινε ρε;
Ακόμα δεν ανακλήθηκε το μπουλούκι από το πανηγύρι μετά τα χασμουρητά του βλαμμένου;
Πού νομίζει ότι πήγε και ξάπλωνε και ξυνότανε τη στιγμή που έδινε συνέντευξη το Ισραήλ;
Αυτά ας τα έκανε όταν πάει να δώσει προσωπική συναυλία στη Γάζα και όχι όταν εκπροσωπεί
την Ελλάδα σε έναν τόσο σημαντικό μουσικό διαγωνισμό όπως η γκεϊβίζιον. :fico:
Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση που αναγνωρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην άμυνα
θα πάρουν θέση ή θα το κάνουν γαργάρα και με το δίκιο τους θα μας κωλοδαχτυλιάσουν οι Εβραίοι; :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Επιστροφή σε “Μουσική”