bizeli έγραψε:Δε νομίζω φίλε μου. Και τα δύο είναι εξίσου σκατά. Κάθε φορά που μπαίνω σε αυτό το δίλημμα δεν ξέρω τι είναι χειρότερο από το άλλο.
Και ο δικός σου θάνατος (ειδικά άμα τον ξέρεις κιόλας) είναι πολύ δύσκολο κομμάτι να το διαχειριστείς συν ότι σκέφτεσαι και τον πόνο που θα προκαλέσεις στους άλλους.
Ο δικός σου θάνατος μπόρει να έρθει ακαριαία και να μην προλάβεις να συνειδητοποιήσεις ότι πλησιάζει ενώ τον θάνατο των αλλών δεν μπορείς να μην τον αντιμετωπίσεις.
Μα άμα έχεις θέματα υγείας σε απασχολεί και ο θάνατος. Για αυτό φοβόμαστε τα θέματα υγείας γιατί εμπλέκεται ο θάνατος. Άμα δεν εμπλεκόταν δεν θα μας απασχολούσαν τα θέματα υγείας.
Το πώς θα πεθάνεις δε σε απασχολεί;
Εγώ για να είμαι ειλικρινής αναρωτιέμαι με ποιον τρόπο θα φύγω από τη ζωή. Από περιέργεια και μόνο.
Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι![]()
Δεν προκαλούν όλα τα προβλήματα υγείας θάνατο. Πιο πολύ με τρομάζουν όσα μπορεί να υποβαθμίσουν την σωματική μου υγεία στο μέγιστο πχ να μαι σε καροτσάκι ή να έχω άνοια παρά να πάθω κάτι που θα με στείλει μέσα σε μερικές βδομάδες.
Σε φιλοσοφικό επίπεδο πραγματικά πιστεύω ότι σημασία έχει τι ορισμό δίνει ο καθένας για τη ζωή και έτσι ορίζεται και ο θάνατος.
Κανονικά θα περίμενε κανείς ότι η ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από τον θάνατο.
Αν παρομοιάσουμε όμως τη ζωή με ένα μπαλόνι που το κρατάς προσεκτικά στα χέρια σου για να μη σκάσει, σκέψου ότι με την παραμικρή απότομη κίνηση το μπαλόνι αυτό μπορεί να ακουμπήσει σε ένα αγκάθι και να σκάσει και να σου μείνει το μπαλόνι στα χέρια.
Και κάθεσαι και σκέφτεσαι εσύ αυτό ήταν όλο; Αυτό ήταν ζωή τελικά; Τότε τι νόημα έχουν όλα όσα ζούμε; Αν ήταν τόσο σημαντική η ζωή δεν θα έπρεπε να είχαμε μια δεύτερη ευκαιρία; Πώς είναι δυνατόν η ζωή μας να χάνεται σε ένα δευτερόλεπτο και να ακυρώνονται όλα; Μήπως έχουμε δώσει παραπάνω νόημα στη ζωή και φοβόμαστε τόσο πολύ τον θάνατο;
Θέλω να πω ο θάνατος έρχεται και τα μηδενίζει όλα και δε δίνει δεκάρα πόσο σημαντική θεωρείς εσύ τη ζωή σου.
Δεν έχουμε παραπάνω αξία από οποιονδήποτε ζωντανό οργανισμό που έχει περάσει στην Γη. Όπως έφυγαν αυτοί έτσι θα φύγουμε και μεις.