Monster vs καφες

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Monster vs καφες

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Σεπ 2022, 08:07

Γιάννης έγραψε:Ρε σεις, πώς μπορείτε να ζείτε χωρίς καφέ; Πάτε καλά;

(Είμαι αμετανόητα εξαρτημένος, χρειάζομαι 5-6 ημερησίως...)

Αν πιω 5-6 καφεδες την μερα τοτε θα πηγαινα τρεχοντας απο Ελλαδα μεχρι Αγγλια απο την υπερενταση που θα μου δημιουργουσε :D

bizeli έγραψε:Την ίδια απορία έχω κι εγώ για όσους πίνετε τόσους καφέδες.Πάτε καλά;
Δεν σας τινάζει το στομάχι;

Αν επινα τοσους καφεδες οσους ο Γιαννης τοτε:

α) θα επιανα 300 παλμους
β) θα ημουν ολη μερα στην χεστρα
γ) θα ετρεμα σαν κωλογερος
δ) θα ειχα μπει στο Δαφνι απο την τσιτα της καφεινης
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Σεπ 2022, 08:14

Ραν ταν πλαν έγραψε:Ρε συ οτιδήποτε φυσικής ή χημικής προέλευσης που η χρήση του δημιουργεί έξη ή και εξάρτηση και αλλάζει με κάποιο τρόπο την ψυχική ή σωματική μας κατάσταση με την ευρεία έννοια εντάσσεται στην κατηγορία των ''ναρκωτικών''.
Αυτά μπορεί να είναι κατασταλτικά, διεγερτικά, παραισθησιογόνα ή αγχολυτικά και γενικά κάθε ουσία που επιδρά με τον τρόπο της στη συμπεριφορά μας δίνοντας μας την αίσθηση της ενεργητικότητας, της χαλάρωσης ή της ''ευτυχίας'' και τα οποία μετά από κάποιο διάστημα συνεχούς χρήσης τους δημιουργούν εθισμό (όπως το ελαφρύτερο όλων η καφεΐνη) και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε στην καθημερινότητας μας χωρίς να τα χρησιμοποιούμε η διαφορά μας από τους χρήστες σκληρών ουσιών είναι ελάχιστη ως προς τις συνέπειες της επιχειρούμενης διακοπής τους.
Στερητικό θα έχει ο χρήστης ηρωίνης, στερητικό και ο καφεπότης, στερητικό και ο αλκοολικός, στερητικό και ο χρήστης κόκας που θα πέσει σε πλήρη αδράνεια χωρίς την καθημερινή χρήση του διεγερτικού του όπως κάνεις εσύ με το monster.
Σε βλέπω σε λίγο καιρό να καβατζώνεις συσκευασίες monster οπως τα πρεζάκια καβατζώνουν τις δόσεις τους μήπως και τη στιγμή που θα τη χρειαστούν δεν την έχουν εύκαιρη. :fico:

Συμφωνω με αυτα που λες για αυτο προσπαθω να μειωσω την καφεινη και χρησιμοποιω το Μονστερ σαν μεθαδονη. Προσπαθω να αυξομειωνω την χρηση αναλογα με τις απαιτησεις καθε μερας και βδομαδας. Πχ την περασμενη βδομαδα κατεβασα 3 κουτια για κατι τρεξιματα στην δουλεια και κατι ξενυχτια το ΠΣΚ. Δεν εβγαινε αλλιως.

Αυτην την εβδομαδα ειμαι περισσοτερο χαλαρος οποτε μεσα σε 3 μερες ηπια μολις ενα κουτι. Μολις 2-3 τζουρες μου αρκουν για να καθαρισουν το μυαλο και να μου δωσουν boost για τουλαχιστον ενα διωρο.

Εγώ ας πούμε (για να μη μοστράρομαι και για παρθένα) έχω καβάτζα ουίσκι μήπως και ξεμείνω (το οποίο πλέον καταναλώνω με ρέγουλα γιατί τράβηξα ζόρι στο παρελθόν) αλλά μου έμεινε το κουσούρι της ανασφάλειας του να μην το έχω όταν το χρειαστώ.
Κάποτε είχα ακόμα και στο αυτοκίνητο φλασκί για να παίρνω τη τζούρα μου αλλά τώρα πλέον το χρησιμοποιώ πριν τον ύπνο για χαλάρωμα.
Είναι η ίδια περίπτωση με τους καφεπότες που τους βλέπεις να κυκλοφορούν παντού στο δρόμο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας με καφέ στο χέρι οι οποίοι δε λειτουργούν χωρίς συγκεκριμένη ποσότητα καφεΐνης στον οργανισμό τους.
Και βαρύτερη περίπτωση είναι οι χρήστες ενεργειακών ποτών που πέφτουν σε κατάθλιψη αν το πρωί δεν πάρουν τη δόση τους για να σπιντάρουν όπως εσύ. :D

Με εμενα λειτουργει ακριβως αντιθετα. Οταν πινω οσο ειμαι ξυπνιος χαλαρωνω αλλα μετα μου γαμαει τον υπνο γιατι μου δημιουργει μια μικρη υπερενταση. Σπανια να κλεισω πανω απο 6 ωρες υπνου μετα απο χρηση αλκοολ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Σεπ 2022, 08:14

BaKXOS_Lysios έγραψε:Αν και είχα φτάσει κάποτε στο σημείο να χρειάζομαι 5-6 ποτήρια ουίσκι για να αισθανθώ μια ελαφρά ευεξία... ποτέ δεν ένιωσα εξαρτημένος ή ανασφαλής (ότι θα ξεμείνω πχ) απο αυτό. Δυστυχώς ή ευτυχώς, το σε ποια ουσία είσαι προγραμματισμένος κι έχεις την προδιάθεση να εθιστείς είναι γραμμένο στο DNA σου, κι εμένα δεν είναι το αλκοόλ (πχ μια ωραία μέρα σταμάτησα κι εχω να πιω πολλά χρόνια έστω κι ένα ποτήρι ουίσκι).

Ολοι οι αλκοολες εδω μαζευτηκατε? :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Σεπ 2022, 08:18

Το πιο βασικο ειναι οτι εχω φτιαξει αρκετα τον υπνο. Οσο καλυτερα κοιμαμαι τοσο λιγοτερο εχω αναγκη αυτες τις μαλακιες. Τωρα πια πεφτω πριν τις 12 τις ημερες που δεν βγαινω για ποτο. Δεν εχει νοημα να καθομαι μπροστα απο μια οθονη μεχρι την 1+ οταν ειμαι σπιτι. Ειναι καλυτερα να πεφτω νωρις και να εχω ενεργεια για την επομενη μερα.

Συνειδητοποιησα ποσο πολυ μου λειπει ο υπνος οταν ειχα την αδεια τον Αυγουστο και αρχισα τοτε να φτιαχνω προγραμμα υπνου. Καλυτερη διαθεση, πιο καθαρο μυαλο, περισσοτερη ενεργεια, ακομα και σεξουαλικα λειτουργουσα καλυτερα. Πιο πριν ημουν σε ενα φαυλο κυκλο κακου υπνου το βραδυ, νυστα μεσα στην μερα, καφεδες για να διωξω την νυστα οι οποιοι μετα μου γαμουσαν τον υπνο. Μετρια προς κακη ψυχολογια και μια σαπιλα μεσα στην ημερα.

Τωρα σχεδον τον εχω σπασει τον κυκλο και αποδιδω καλυτερα στα παντα. Το προγραμμα χαλαει λιγο τις καθημερινες οταν βγαινω εξω τα βραδια αλλα ΟΚ δεν μπορω να ειμαι σπιτι-δουλεια καθημερινα.
0 .

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 08 Σεπ 2022, 09:30

Ποτε δεν κοιμομουν πολυ ,σαν τον χάρο ξυπνουσα μικρο παιδι και περιμενα να σηκωθει η μανα μου ,καφε πινω μονο το πρωι εναν 8 και τον αλλον 9:30 ,αν πιω καφε μετά τις 11 το πρωί παιζει να κοιμηθω μετά δυο ημερες
Μια ωρα το μεσημερι και 4 το βραδυ ειναι το κλασσικο μου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 08 Σεπ 2022, 09:52

Πινω ενα διπλο ελληνικο βαρυ γλυκο γυρω στις 11.30 καθημερινα και ποτε δευτερο. Παντα τον συνοδευω με τυροπιτα η κριτσινια τυριου και αυτο ειναι και το πρωινο μου. Φρεντο καπουτσινο επινα αλλα τον εκοψα γιατι μια στις 4 φορες μου ανεβαζε την πιεση και μπορει να μου εκανε και ταχυκαρδια.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Σεπ 2022, 11:57

Perseus1966 έγραψε:Ποτε δεν κοιμομουν πολυ ,σαν τον χάρο ξυπνουσα μικρο παιδι και περιμενα να σηκωθει η μανα μου ,καφε πινω μονο το πρωι εναν 8 και τον αλλον 9:30 ,αν πιω καφε μετά τις 11 το πρωί παιζει να κοιμηθω μετά δυο ημερες
Μια ωρα το μεσημερι και 4 το βραδυ ειναι το κλασσικο μου.

Σε ζηλευω και γω αν μπορουσα δε θα κοιμομουν καθολου. Ζουμε μια φορα και το 1/4 με 1/3 της ζωης μας το παιρναμε ταβλα. Χασιμο χρονου εντελως.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 08 Σεπ 2022, 12:03

Λαχουρένιος έγραψε:

Εγώ ας πούμε (για να μη μοστράρομαι και για παρθένα) έχω καβάτζα ουίσκι μήπως και ξεμείνω (το οποίο πλέον καταναλώνω με ρέγουλα γιατί τράβηξα ζόρι στο παρελθόν) αλλά μου έμεινε το κουσούρι της ανασφάλειας του να μην το έχω όταν το χρειαστώ.
Κάποτε είχα ακόμα και στο αυτοκίνητο φλασκί για να παίρνω τη τζούρα μου αλλά τώρα πλέον το χρησιμοποιώ πριν τον ύπνο για χαλάρωμα.
Είναι η ίδια περίπτωση με τους καφεπότες που τους βλέπεις να κυκλοφορούν παντού στο δρόμο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας με καφέ στο χέρι οι οποίοι δε λειτουργούν χωρίς συγκεκριμένη ποσότητα καφεΐνης στον οργανισμό τους.
Και βαρύτερη περίπτωση είναι οι χρήστες ενεργειακών ποτών που πέφτουν σε κατάθλιψη αν το πρωί δεν πάρουν τη δόση τους για να σπιντάρουν όπως εσύ. :D

Με εμενα λειτουργει ακριβως αντιθετα. Οταν πινω οσο ειμαι ξυπνιος χαλαρωνω αλλα μετα μου γαμαει τον υπνο γιατι μου δημιουργει μια μικρη υπερενταση. Σπανια να κλεισω πανω απο 6 ωρες υπνου μετα απο χρηση αλκοολ.

Σου συμβαίνει γιατί πίνεις μια δυο φορές τη βδομάδα και λίγο παραπάνω από όσο χρειάζεσαι.
Μιλάμε για καθημερινή ελάχιστη χρήση (μια ιδέα αλκοόλ στον πάτο του ποτηριού μισή ώρα πριν κοιμηθείς και αραίωμα με νεράκι) αλλά αυτό δουλεύει με την προϋπόθεση ότι θα έχεις απεξαρτηθεί από προηγούμενη χρήση στη διάρκεια της ημέρας.
Το να του γαμάς τη μάνα μόνο κάθε Σάββατο δε σου προσφέρει τίποτα πέρα από χανγκόβερ που κρατάει μέχρι την Τρίτη και κάθε ευεργετική δράση του αλκοόλ στον οργανισμό χάνεται για να μην αναφέρουμε και το ότι θα χάνεις γκόμενες του ΣΚ για ξεπέτες όταν αρχίζεις ψιλομεθυσμένος να τους λες μαλακίες παραβιάζοντας τον κανόνα του όταν τρώμε και πίνουμε δε μιλάμε.

(Υ.Γ. Το ''τρώμε'' πάει στην περίπτωση που συνοδεύεις το ποτό με ξηροκάρπια και υπάρχει κίνδυνος να φτύσεις υπολείμματα αράπικου φυστικιού στη μάπα της ξανθιάς που ψήνεις.) :fico:

Το μόνο θετικό του πίνω τον κώλο μου μόνο το ΣΚ είναι ότι σχεδόν μηδενίζεις τις πιθανότητες να γίνεις αλκοόλα γιατί εισπράττεις όλα εκείνα τα αρνητικά που θα σε κρατήσουν μακριά από την καθημερινή χρήση.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Σεπ 2022, 12:12

Ραν ταν πλαν έγραψε:Σου συμβαίνει γιατί πίνεις μια δυο φορές τη βδομάδα και λίγο παραπάνω από όσο χρειάζεσαι.
Μιλάμε για καθημερινή ελάχιστη χρήση (μια ιδέα αλκοόλ στον πάτο του ποτηριού μισή ώρα πριν κοιμηθείς και αραίωμα με νεράκι) αλλά αυτό δουλεύει με την προϋπόθεση ότι θα έχεις απεξαρτηθεί από προηγούμενη χρήση στη διάρκεια της ημέρας.
Το να του γαμάς τη μάνα μόνο κάθε Σάββατο δε σου προσφέρει τίποτα πέρα από χανγκόβερ που κρατάει μέχρι την Τρίτη και κάθε ευεργετική δράση του αλκοόλ στον οργανισμό χάνεται για να μην αναφέρουμε και το ότι θα χάνεις γκόμενες του ΣΚ για ξεπέτες όταν αρχίζεις ψιλομεθυσμένος να τους λες μαλακίες παραβιάζοντας τον κανόνα του όταν τρώμε και πίνουμε δε μιλάμε.

(Υ.Γ. Το ''τρώμε'' πάει στην περίπτωση που συνοδεύεις το ποτό με ξηροκάρπια και υπάρχει κίνδυνος να φτύσεις υπολείμματα αράπικου φυστικιού στη μάπα της ξανθιάς που ψήνεις.) :fico:

Μια δυο οχι, τρεις σιγουρα μπορει και τεσσερις και μονο το Σαββατο ξεφευγω λιγο αλλα οχι σε ακραιο βαθμο. Το κεφαλι μου αντεχει το αλκοολ σε ικανοποιητικο βαθμο αλλα το στομαχι μου γινεται βιδες. Συχνα εχω πιει μια καποια ποσοτητα, εχω κανει το κεφαλι μου, εχω διαυγεια, μπορω και οδηγω, ολα κομπλε κλπ και εχω ξυπνησει μετα απο 5-6 ωρες υπνου με ανακατωσουρα και ζαλαδα. Εχω περασει κατι Κυριακες αγκαλια με την χεστρα απο το πουθενα σε σημειο που να μην εχω αλλα υγρα να βγαλω απο το στομαχι και να βγαινει μια πρασινη γλιτσα :sealed:

Πλεον το εχω καθιερωσει και μετα απο ενα συγκεκριμενο οριο (που ξερω οτι το στομαχι μου θα με προδωσει) κατεβαζω 330 με 500 ml κοκα κολα και το στομαχι μου γινεται περδικι. Η Κοκα ειναι το καλυτερο φαρμακο για το στομαχι. Κατι αλλα χαπια που επαιρνα για τον εμετο δεν εκαναν τιποτα.

Κατσε ομως ρε συ, το σαββατοβραδο την βγαζεις με μια σταγονα αλκοολ αραιωμενη με νερο? :hmmm Μονο σπιτι πινεις, δεν πας σε μπαρ?

Το μόνο θετικό του πίνω τον κώλο μου μόνο το ΣΚ είναι ότι σχεδόν μηδενίζεις τις πιθανότητες να γίνεις αλκοόλα γιατί εισπράττεις όλα εκείνα τα αρνητικά που θα σε κρατήσουν μακριά από την καθημερινή χρήση.

Φιλε, ισχυει... :laugh1: Αλλη παγιδα ειναι να πινεις με μεζεδες. Εκτος του οτι μαθηματικα θα γινεις μπουχεσας, λογω του φαγητου καταληγεις και πινεις πολυ περισσοτερο απο οτι ξεροσφυρι. Πολλοι μπαρμπαδες εχουν κανει στα καφενεια με αυτον τον τροπο με τσιπουρα και διαφορα αλλα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 08 Σεπ 2022, 12:31

Λαχουρένιος έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Σου συμβαίνει γιατί πίνεις μια δυο φορές τη βδομάδα και λίγο παραπάνω από όσο χρειάζεσαι.

Μια δυο οχι, τρεις σιγουρα μπορει και τεσσερις και μονο το Σαββατο ξεφευγω λιγο αλλα οχι σε ακραιο βαθμο. Το κεφαλι μου αντεχει το αλκοολ σε ικανοποιητικο βαθμο αλλα το στομαχι μου γινεται βιδες. Συχνα εχω πιει μια καποια ποσοτητα, εχω κανει το κεφαλι μου, εχω διαυγεια, μπορω και οδηγω, ολα κομπλε κλπ και εχω ξυπνησει μετα απο 5-6 ωρες υπνου με ανακατωσουρα και ζαλαδα. Εχω περασει κατι Κυριακες αγκαλια με την χεστρα απο το πουθενα σε σημειο που να μην εχω αλλα υγρα να βγαλω απο το στομαχι και να βγαινει μια πρασινη γλιτσα :sealed:

Πλεον το εχω καθιερωσει και μετα απο ενα συγκεκριμενο οριο (που ξερω οτι το στομαχι μου θα με προδωσει) κατεβαζω 330 με 500 λιτρα κοκα κολα και το στομαχι μου γινεται περδικι. Η Κοκα ειναι το καλυτερο φαρμακο για το στομαχι. Κατι αλλα χαπια που επαιρνα για τον εμετο δεν εκαναν τιποτα.

Κατσε ομως ρε συ, το σαββατοβραδο την βγαζεις με μια σταγονα αλκοολ αραιωμενη με νερο? :hmmm Μονο σπιτι πινεις, δεν πας σε μπαρ?

Δεν πίνω πια και δεν πολυβγαίνω ειδικά τις μέρες που τα μπαρ είναι σαν κουτιά από σαρδέλες.
Έχω πιει και έχω βγει και έχω ξενυχτήσει για τρεις ζωές και το ''βγαίνω'' να ''διασκεδάσω'' πλέον στερείται νοήματος στην περίπτωση μου.
Το ποτό μου τώρα περιορίζεται σε ένα και αυτό μόνο όταν βρω φίλους στο στέκι.
Το άραγμα στη μπάρα και το φέρε άλλο ένα από συνήθεια το έχω κόψει κάτι χρόνια.
Αλλά όταν το 'χει η κούτρα σου να κατεβάζει ψείρες δε μένεις χωρίς κουσούρι.
Βρίσκεις πάντα τη διέξοδο. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”