Γιατί προχώρησε τώρα η στρατιωτική συμμαχία με τη Γαλλία που αρνήθηκε ο Κούλης πέρυσι

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: Γιατί προχώρησε τώρα η στρατιωτική συμμαχία με τη Γαλλία που αρνήθηκε ο Κούλης πέρυσι

Δημοσίευσηαπό vallon » 30 Σεπ 2021, 06:55

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Αρίστος έγραψε:

Μπροστα σου ειναι η δηλωση του Σταικουρα ενω το pronews απο κατω γραφει και τι ειπαν οι Γαλλοι περυσι. Τι να κανουμε; Περυσι σας ξυνιζαν οι φρεγατες και βρισκατε δικαιολογιες του κωλου να μην συμμαχησετε με τη Γαλλια. Γι' αυτο και το νημα προσπαθει να εξηγησει γιατι μια ισχυουν οι δηλωσεις του Σταικουρα και μια οχι.

.

Δεν υπαρχει καμια δηλωση Σταικουρα στο αρθρο του pronews
Υπαρχε μια αφηγηση της δηλωσης
Περιμενω να μας παραθεσεις την δηλωση Σταικουρα

ερε μπλέξαμε με τον ...σταικούυυρα τώρα..
:laugh1:

τον γαλαζοαίματο
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Γιατί προχώρησε τώρα η στρατιωτική συμμαχία με τη Γαλλία που αρνήθηκε ο Κούλης πέρυσι

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 30 Σεπ 2021, 11:00

Αρίστος έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Μήπως άκουσες ότι οι ΗΠΑ ζητούν συμφωνία αορίστου χρόνου για τις βάσεις τους;
Κάτι για το οκ των ΗΠΑ στην αγορά των μπελάρα;
Για το ότι στο κείμενο της συμφωνίας σημειώνεται ρητά πως το ΝΑΤΟ «παραμένει το θεμέλιο της συλλογικής τους άμυνας»;

Τα δυο πρωτα ειναι ασχετα με το ΝΑΤΟ. Το τριτο διατυπωθηκε για λογους ευγενειας οχι για λογους ουσιας. Μην ξεχνας οτι ο ιδιος ο Μακρον εχει αποκαλεσει το ΝΑΤΟ κλινικα νεκρο.

https://gr.euronews.com/2020/06/22/makr ... nika-nekro

.

Όλα έχουν σχέση με το ΝΑΤΟ.
Και καλά εσύ φίλε μου Αρίστο το παλεύεις μόνος σου αλλά τον Μακρόν, με τους εκατοντάδες συμβούλους, δε βρέθηκε ένας να του μιλήσει για το «ΝΑΤΟ 2030» ώστε να μη δηλώνει μπαρούφες αφού ο Γάλλος πρώην σύμβουλος ασφαλείας του ήταν ένας από τη δεκαμελή ομάδα που επεξεργάστηκε το νέο στρατηγικό δόγμα της συμμαχίας;
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Γιατί και γιατί και γιατί ....?

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 01 Οκτ 2021, 18:53

NikosVy έγραψε:Τι να σου γράψει για την Ελληνο-γαλλική Συμφωνία. Ό,τι και να γράψει θα τον δοξάζει ο διαδικτυακός κλώνος του που θα γαβγίζει εναντίον όποιου κριτικάρει τον δημιουργό του.

Και καλά που δεν έγραψα.

Τώρα περιμένετε στις 4,00 π.μ. (ξημερώματα) που θα θέλει, λόγω αϋπνίας, να γράψει κάτι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ μήπως και τον βοηθήσει η εκτόνωση, και τον πάρει ο ύπνος..

Μετά τις δηλώσεις του Τσίπρα για την Ελληνογαλλική Συμφωνία, που απειλεί να την καταψηφίσει (αν δεν καλυφθούν και τα πιο τρελλά όνειρα του κάθε Ελληνάρα για επέκταση μέχρι την Ινδία όπως είχε κάνει ο Μέγας Αλέξανδρος), ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ θα χαρακτηρίσει τη Συμφωνία ως "Εθνομηδενιστική Συμφωνία".

Τι να γράψω; Αφού είσαστε ικανοποιημένοι με αυτά που διαβάζετε και θα διαβάσετε στις 4,00πμ.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 01 Οκτ 2021, 19:19

Γράψε ρε και άσε τη ''μίρλα''.
Πες μας τη γνώμη σου για τη συμφωνία σε σχέση με το νέο στρατηγικό δόγμα ''ΝΑΤΟ 2030'' γιατί ο Αρίστος απαξιοί.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Γιατί και γιατί και γιατί ....?

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 01 Οκτ 2021, 21:17

Προτού θαμπωθείτε από την ανάρτηση που θα κάνει στις 4,00πμ...

Έχω να σας συστήσω ένα βιβλίο, που άμα το διαβάσετε, δεν θα χρειαστείτε να διαβάσετε κανένα άλλο, για τα συμβαίνοντα στη Μεσόγειο, στη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή, για τον ρόλο της Τουρκίας, για τη Ρωσία, το Ισραήλ, για Ιράκ, Ιράν, Συρία, Λιβύη, Ελλάδα, για το τι μυρίζεται η Γαλλία, για τη "Συμφωνία του Αβραάμ" (ναι υπάρχει, αλλά δεν την έχετε πάρει χαμπάρι, γιατί ασχολείστε με τον Κούλη κλπ που γράφει ο ένας και ο άλλος), γεωπολιτικά Κίνας ΗΠΑ κλπ που έχουν αντίκρυσμα στην περιοχή μας.

Το βιβλίο είναι του Gilles Kepel καθηγητού Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, με τίτλο "Συμμαχίες και Ρήξεις, Από τη Μέση Ανατολή εως τις ευρωπαϊκές συνοικίες", εκδ Κλειδάριθμος, μόλις βγήκε από το τυπογραφείο με γεγονότα μέχρι και Αύγουστο 2021. Οι χάρτες του και οι λεπτομερείς εξηγήσεις του δεν περιγράφονται. Νόμιζα ότι ήξερα καλά Μέση Ανατολή, αλλά διαβάζοντας αυτό, κατάλαβα ότι ξέρω πολύ λίγα.

Εσύ Λαχουρένιε που καμώνεσαι ότι διαβάζεις βιβλία, και από αυτά που έχεις αναφέρει μοιάζει σαν να τα παίρνεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη μέχρι το 1970, θα πρέπει να δείξεις ενδιαφέρον. Δεν θα έρθει το βιβλίο στο σπίτι σου να σου χτυπήσει το κουδούνι να του ανοίξεις και να σε παρακαλέσει να το διαβάσεις.
Για εσένα (τον άλλον) που λες για "μίρλα", όχι, δεν θα το βρεις στη Βιβλιοθήκη που έχετε στο "Σπίτι του Λαού" στον Περισσό. Εκεί δεν μπαίνουν τέτοια βιβλία.
στρατηγικό δόγμα ''ΝΑΤΟ 2030''

never heard of..
1 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 01 Οκτ 2021, 21:25

..εγω δεν χρειαζομαι κανενα βιβλιο για να μου δειξει το δογμα του δυνατου
περισσοτεροι εξουσια εχουν οι εμποροι εννοω τα τραστ των πολυεθνικων παρα οι προεδροι
καθε συμφωνια πρωτα υπογραφετε απο αυτους και υστερα φθανει στα γραφεια των πολιτικων
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Γιατί ....

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 01 Οκτ 2021, 21:39

nemo έγραψε:..εγω δεν χρειαζομαι κανενα βιβλιο για να μου δειξει το δογμα του δυνατου
περισσοτεροι εξουσια εχουν οι εμποροι εννοω τα τραστ των πολυεθνικων παρα οι προεδροι
καθε συμφωνια πρωτα υπογραφετε απο αυτους και υστερα φθανει στα γραφεια των πολιτικων

Ήμουν σίγουρος.
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Γιατί κλπ

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 01 Οκτ 2021, 21:44

Η Συμφωνία με τη Γαλλία είναι πολύ καλή, σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, γι' αυτό και ο Τσίπρας κάνει ότι μπορεί για να βάλει σε δεύτερες σκέψεις τους Γάλλους, υπενθυμίζοντας πόσο αναξιόπιστοι είμαστε.

Το 2012-2014 διατυμπάνιζε στους Ευρωπαίους ότι δεν θα πληρώσουμε κανένα χρέος και ότι θα σκίσουμε τα Μνημόνια, με τον τρόπο αυτό πονήρεψε τους Ευρωπαίους για να μας δέσουν χειροπόδαρα με το Υπερταμείο.

Τώρα ως προς τη Συμφωνία (συγγνώμη αλλά με φωνάζει η γυναίκα μου να δούμε ταινία), συνοπτικά σας λέω ότι είναι μόνο για τη Μεσόγειο, επειδή ξύπνησε ο Μακρόν και θυμήθηκε ότι χάνει Συρία και Λίβανο και θέλει να έχει λόγο στην περιοχή..
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Γιατί ....

Δημοσίευσηαπό nemo » 01 Οκτ 2021, 22:34

NikosVy έγραψε:
nemo έγραψε:..εγω δεν χρειαζομαι κανενα βιβλιο για να μου δειξει το δογμα του δυνατου

Ήμουν σίγουρος.

στπ τσιοκο σας με τετοια σιγουραδα :laugh1:

η γαλλια δεν προκειται να ριξει ουτε μια σφαιρα για παρτυ μας και με εκατο συμφωνιες

και ολες οι πρωην κτησεις της εχουν περασει σε αλλα χερια
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Γιατί κλπ

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 01 Οκτ 2021, 23:01

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα για την Ελληνογαλλική Συμφωνία:

Θα απογευτευτούν οι Ελληναράδες που ίσως περίμεναν ότι θα έχουμε στο εξής ένα σκυλί να γαβγίζει όταν οι Τούρκοι παραβιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα (=όχι πλήρη κυριαρχία) στην υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ μας, στο κομμάτι του εναέριου χώρου μετάξύ 6 και 10 ν.μ. όταν θίγονται θέματα γκρίζων ζωνών, Ιμίων και ποιος βάζει σημαία πάνω. Η συμφωνία είναι αμυντική, το λέει η λέξη «άμυνα». Ανοίξτε λεξικό και θα δείτε ότι δεν μπορείτε να προσλάβετε ένα σεκιουριτά στο σπίτι σας να πυροβολεί όποιον παρκάρει στο πάρκινγκ σας ή μπαίνει και κόβει τα πορτοκάλια από την πορτοκαλιά σας (αυτό γίνεται μόνο σε κάποιες Πολιτείες των ΗΠΑ που πιάνουν εύκολα το ντουφέκι).

Η Ελλάδα δεν έχει Υπερπόντια Εδάφη, η Γαλλία έχει. Έτσι από πλευράς Συμφωνίας θεωρητικά μπορεί να υπάρχει υποχρέωση να στείλουμε στρατιώτες να υπερασπιστούν τη Γαλλία στα Υπερπόντια Εδάφη της (π.χ. Αντίλλες, Γουαδελούπη, Γαλλική Ζώνη Ανταρκτικής κ.α.). Στην πράξη, ούτε και αν παρακαλέσουμε τους Γάλλους δεν θα μας κάνουν τη χάρη να μας χρησιμοποιήσουν.

Η κατάρρευση του Αφγανιστάν και ενίσχυση του Ισλαμισμού, έχει φέρει το θέμα πιο κοντά στην καρδιά της Γαλλίας, όπου έχουν ζήσει τρομοκρατία και δεν μπορούν να κάνουν πολλά επειδή (αντίθετα με ότι γίνεται σε Αγγλία και ΗΠΑ) οι Αλγερινοί που ζουν στη Γαλλία είναι Γάλλοι υπήκοοι, άρα σε βαράνε μέσα στην πρωτεύουσα χωρίς να το καταλάβεις. Οι ισορροπίες αλλάζουν. Η Γαλλία θέλει αμυντική ανεξαρτησία της Ε.Ε. χωρίς ΝΑΤΟ και αυτό γίνεται μόνο με τη δημιουργία ευρωστρατού και Ευρωπαϊκής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας. Αυτά τα είχαν συζητήσει και πριν 20 χρόνια και το θέμα κόλλαγε σε 2 εμπόδια α) Η Ε.Ε. δεν συνόρευε με τα κράτη της Μ. Ανατολής που ήταν επικινδυνα, γι αυτό β) χρειαζόταν η σύμπραξη της Τουρκίας η οποία έθετε άλλα εμπόδια και όρους που εκμηδένιζαν πάλι της ευρωπαϊκή αυτονομία σε κρίσιμες αποφάσεις. Τώρα με τη Συμφωνία αρχίζει να εκβιάζει τα πράγματα λέγοντας «αν δεν προχωρήσετε σε ευρωστρατό, θα κάνω εγώ κινήσεις για τα συμφέροντά μου και μετά μπορεί να μη σας αρέσει η κατάσταση που θα δημιουργηθεί».

Τώρα η Γαλλία θυμήθηκε ότι κακώς άφησε και απομακρύνθηκαν από αυτήν ο Λίβανος και η Συρία που ήταν χώρες δικής της επιρροής. Τα έχασε λόγω προσκόλλησής της στο ΝΑΤΟ που προϋπέθετε το να έχει η Τουρκία λόγο σε πολλά πράγματα χάρη στην προτίμηση που έδειχναν οι ΗΠΑ.

Την ενδιαφέρουν λοιπόν οι θαλάσσιες ζώνες της Ανατολικής Μεσογείου και θέλει να παίξει ουσιαστικό ρόλο με χερσαία κάλυψη για επιχειρήσεις αν αυτό χρειαστεί. Το πολιτικο-στρατιωτικο-οικονομικό σύστημα στο Ισραήλ είναι διχασμένο για το θέμα του αγωγού ως προς το αν πρέπει να πάει μέσω Ελλάδας ή μέσω Τουρκίας. Με τον Ερντογάν οι ισραηλοτουρκικές σχέσεις επιδεινώθηκαν σοβαρά, αλλά η Γαλλία φοβάται ότι λόγω του Τουρκολυβικού Συμφώνου μπορεί να υποχρεωθεί το Ισραήλ τυπικά να αρχίσει να ζητάει έγκριση της Τουρκίας και το ίδιο θα γίνει και σε ανάλογο αγωγό που θα γίνει σε θαλάσσιες περιοχές Συρίας – Λιβάνου, που θα θέσουν ενδεχόμενο νομιμοποίησης τουρκικής κατοχής της Κϋπρου για διέλευση αγωγών.

Η Γαλλία ήταν πάντα παρούσα στην Μέση Ανατολή. Από την εποχή των Σταυροφοριών έχει αφήσει ένα σωρό εκκλησίες, μοναστήρια, παραδόσεις που έχουν μείνει στην κουλτούρα των λαών ακόμα και μετά την αποαποικιοποίηση.

Το μόνο που υστερούν σε σχέση με τους Άγγλους στην περιοχή είναι ότι οι Γάλλοι δεν έχουν βάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ έχουν οι Άγγλοι στην Κύπρο. Έχοντας κάποιο στρατιωτικό/στρατηγικό ρόλο στην Ελλάδα, αναπληρώνουν την απουσία βάσεων, για να μπορούν να προασπίζουν τα γαλλικά συμφέροντα. Π.χ. αν βρεθεί κανένα γαλλικό ερευνητικό σκάφος, και παρενοχλείται από τους Τούρκους και πέσει καμιά κανονιά από κάποιο ελληνικό σκάφος, θα είναι δύσκολο στην Τουρκία να αποτολμήσει την κλιμάκωση, γνωρίζοντας ότι θα ενεργοποιηθεί η ελληνογαλλική συμφωνία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να προκαλεί η Τουρκία εκεί που μπορεί, παίζοντας με τα νεύρα των Ελλήνων. Για το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης νησιών που θέτει η Άγκυρα, με κάθε ευκαιρία, δεν είναι σίγουρο πως θα το εκτιμήσει το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, γιατί στη Συμφωνία κάθε πλευρά προβαίνει στις δικές της εκτιμήσεις, όπως είδα ότι γράφεται. Θα χρειαστούν ψυχραιμία και γερά νεύρα.

Τουλάχιστον θα μάθουμε τώρα και τις απόψεις των λοιπών χωρών της Ε.Ε. για τις ζώνες υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο. Μέχρι τώρα κρύβονταν. Θα έχει πλάκα να δούμε ποιες είναι οι απόψεις της Γερμανίας γι αυτά, των Βαλτικών χωρών, της Ιταλίας κλπ.

Ήταν λοιπόν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Να κουνηθούν λίγο τα νερά.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”