Τα επίσημα στοιχεία μάλιστα αν συνυπολογίσουμε π.χ. τους στρατιωτικούς συγκλίνουν με εκείνα που παρατέθηκαν απο τη Καθημερινή.
Αναφέρεται και στον πίνακα ως σημείωση.

Northern Spirit έγραψε:Πλινθοι και κεραμοι ατακτως εριμμενοι..
Για το ποσα εφαγε ο Μπομπολας και οι αλλοι θα μου φερεις εσυ στοιχεια και πινακακια αφου εσυ επικαλεστηκες αυτους ως αιτιες της χρεοκοπιας...
Εγω θα σου φερω στοιχεια για τους αλλους που φαγανε, το..λαο δηλαδη.
Εχουμε και λεμε. Ενδεικτικα για το 2013 το συνολο του κοινωνικου προυπολογισμου ητανε 51,6 δις ευρω:
http://www.ygeianet.gr/box/cal/41008.pdf
Απο αυτα 23 δις περιπου πηγανε σε κυριες και επικουρικες συνταξεις, τα υπολοιπα σε παροχες υγειας, προνοιας κλπ.
Απο το συνολο των 51.6 δις μονο το 55% καλυπτεται απο εισφορες ασφαλισμενων και τριτων...Ολο το υπολοιπο 45% ειναι απο επιχορηγησεις του κρατους που λογω ελλειματων για να καλυψει μερος του ποσου δανειζεται...
Οποτε ενα μερος του δημοσιου χρεους (και ειναι πολλα δις δεδομενου οτι το κρατος καλυπτει πανω απο 23 δις ετησιως το κομματι που λειπει) παει εκει.Μιλαμε για δεκαδες δις στην τελευταια 30ετια..
Συνεχιζουμε με τις συνταξεις ως ποσοστο του μεσου ορου της ΕΕ...Ειμαστε σταθερα πιο πανω κατα 2-2,5 μοναδες....
http://www.enikos.gr/economy/267677,Sta ... xeis-.html
Παμε στον αριθμο των δημοσιων υπαλληλων:
Αυξηθηκε κατα 6 φορες απο το 1981 οταν ο πληθυσμος αυξηθηκε κατα 20% μολις...
600.000 περισσοτεροι υπαλληλοι το 2010 απο οτι το 1981...
Ξερεις ποσα εξτρα δισεκατομυρια ειναι αυτα;
Και ορισμενοι εχουνε το θρασος να μας λενε οτι το δημοσιο εχει ελλειψη προσωπικου...
Συνεχιζουμε: λιστα μεγαλοοφειλετων του δημοσιου...Στην κορυφη ο ΟΣΕ με 1.3 δις. Η λιστα εχει επισης Δημους, ΔΕΚΟ, αλλες επιχειρησεις συνδεδεμενες με το δημοσιο κλπ...
http://www.tovima.gr/files/1/2011/09/08 ... LETES8.pdf
ΔΕΚΟ, συσσωρευμενα χρεη 25 δις το 2010, τα οποια βεβαιως περνανε και στο δημοσιο χρεος εφοσον αγγυαται το δημοσιο το οποιο συχνα της επιχορηγει για να τους καλυπτει τις τρυπες..
Απο αυτα και μονο βλεπουμε πού πηγε πολυ μεγαλο μερος του χρεους..
Για την Σκανδιναβια στο ξαναλω: ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ. Ποτε δεν ησουνα...Ο Σκανδιναβος δουλευει περισσοτερο για το συνολο απο οτι ο τσιφτετελληνας που ειναι παρτακιας, δεν χρησιμοποιει την εργασια στο δημοσιο για προσωπικο πλουτισμο και εκμεταλλευση των συμπολιτων του, εχει μεγαλυτερη υπευθυνοτητα σε οικονομικα θεματα, εχει αναπτυξει την βιομηχανια του και πολλα αλλα..
Υ.Γ. Αναμενω τα δικα σου στοιχεια για τους Μπομπολαιους και αλλους που κατα τη γνωμη σου δημιουργησαν το δημοσιο χρεος..
Northern Spirit έγραψε: μονο το 55% καλυπτεται απο εισφορες ασφαλισμενων και τριτων...Ολο το υπολοιπο 45% ειναι απο επιχορηγησεις του κρατους που λογω ελλειματων για να καλυψει μερος του ποσου δανειζεται
Πώς καλύπτονται αυτές οι δαπάνες; Λίγο πάνω από συνολικά το μισό κομμάτι των κοινωνικών δαπανών, συνταξιοδοτικών
και μη, καλύπτεται (55%) από τους άμεσα ασφαλισμένους και όσους πληρώνουν εισφορές για λογαριασμό τρίτων. To υπόλοιπο 45% καλύπτεται από κραπκά έσοδα από φόρους, αλλά και από τις δόσεις του διεθνούς δανείου της τρόικας.

Αρχέλαος έγραψε:Ενδιαφέροντα τα στοιχεία.
Σε ό,τι αφορά τη δημοσιουπαλληλία,οχι μόνον τα αμφισβητώ,αλλά έχει κάνει σίγουρα λάθος.
Τα στοιχεία που έχω εγώ είναι το μεν ένα σίγουρα επίσημο.
Δεν υπάρχει πιο επίσημο απο την απογραφή που αποτυπώνεται στο "Δελτίο στατιστικών στοιχείων προσωπικού του δημοσίου τομέα".
Το δε άλλο απο τη "Καθημερινή" της εποχής και η παρουσίαση δεν είναι απλώς μία πληροφορία.
Αλλα για ποιον άλλο λόγο είναι λάθος;
Είναι αδύνατον να έγιναν τόσες προσλήψεις π.χ. μεταξύ 2009-10.
Τι έχει συμβεί;Αλλαγή τρόπου υπολογισμού,μη καταμέτρηση υπηρετούντων στρατιωτικών κλπ.
Που τον βρήκε;
http://www.capital.gr/stoupas/Article.a ... id=3582804
Υπάρχουν αρκετά σχόλια με κριτική για τα στοιχεία.
Και εδώ είναι και η ειρωνεία ταυτόχρονα.
Με βάση τα αριθμητικά στοιχεία του πίνακα,ο...προσφιλής του Ανδρέας βγαίνει στο περίπου...λάδι μιας και παρουσιάζεται λιγότερο γαλαντόμος(80'ς) ενώ ξέρουμε ότι έγιναν αθρόες προσλήψεις άλλες ορθώς ως προς τον αριθμό των θέσεων και άλλες προφανώς για πελατειακούς λόγους.

Metranion έγραψε:Την επόμενη φορά αν μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις παραγράφους, τέτοια κατεβατά δεν στα διαβάζει κανείς.
Χίλια συγγνώμη, απλά εμένα μου βγαίνει έτσι φυσικά να γράφω συνεχόμενα χωρίς να χωρίζω σε παραγράφους το κείμενό μου. Θα προσπαθήσω στο μέλλον. Ευχαριστώ για τη συμβουλή πάντως (αν και ο συντονισμός αν θυμάμαι καλά παλιότερα έκανε μια παρέμβαση σε ένα κείμενό μου σε άλλο νήμα που αναφερόταν στο γνωστό μου που είναι φανατικός νεοδημοκράτης που ήταν πάλι σε ανάλογο στυλ και το χώρισε σε παραγράφους
). 

1. Continuous deficits for the last 36 years
2. High and rising public debt
3. No systematic efforts to control expenditure or contain tax evasion
4. The three fiscal consolidations (1986-1987, 1994-1999 and 2005-2006) were not sustainable
5. Continuous worsening of competitiveness after EMU entry
6. Greece entered EMU without adequate preparation and fell into both traps: the debt trap and the competitiveness trap
7. The magnitude and the frequency of the fiscal data revisions dealt a serious blow to the country’s credibility

Northern Spirit έγραψε:ΣΥνεχη ελλειματα για 36 χρονια,
1975-1979 ισοζύγιο +0.96
1980-1984 +0.28
1985-1989 - 1.44
1990-1994 -0.94
1995-1999 -2.92
2000-2004 -11.82
2005-2008 -12.15

Northern Spirit έγραψε:Επειδη αν κοπιαρω το ποστ και απαντησω σημειο προς σημειο θα γεμισει ολη η σελιδα θα απαντησω εδω χωρις κοπυ στον ..Πακη.Μια καλη μελετη ελληνικη για τις αιτιες της κρισης με στατιστικα στοιχεια υπαρχει εδω:
http://www.bankofgreece.gr/BoGDocuments ... 5%202011(3).pdf
Ως αιτιες αναγραφονται συνοπτικα οι εξης:1. Continuous deficits for the last 36 years
2. High and rising public debt
3. No systematic efforts to control expenditure or contain tax evasion
4. The three fiscal consolidations (1986-1987, 1994-1999 and 2005-2006) were not sustainable
5. Continuous worsening of competitiveness after EMU entry
6. Greece entered EMU without adequate preparation and fell into both traps: the debt trap and the competitiveness trap
7. The magnitude and the frequency of the fiscal data revisions dealt a serious blow to the country’s credibility
ΣΥνεχη ελλειματα για 36 χρονια, κανενας ουσιαστικος ελεγχο των δημοσιονομικων και με λιτοτητες απλα εισπρακτικου χαρακτηρα εν ολιγοις..Για τους δημοσιους υπαλληλους το προβλημα το εχω ξαναπει δεν ειναι ο απολυτος αριθμος σε σχεση με τα αλλα κρατη της Ευρωπης:Το προβλημα ειναι οτι απο το 1981 διπλασιασαμε (για να χρησιμοποιησω τα στοιχεια του Αρχελαου) τους ΔΥ σε σχεση με αυτους που ειχαμε με τεραστιο κοστος χωρις καν να βελτιωθει η αποδοση του κρατους...Η απαντηση οτι τοσους ΔΥ εχουνε και στην ..Γαλλια δεν ειναι απαντηση...Στην Γαλλια δεν παιρνουνε μιζες και δεν χρησιμοποιουνε το δημοσιο για προσωπικο πλουτισμο οπως στη Ελλαδα. Στην Γαλλια δεν υπαρχει το 4-4-2 της εφοριας, δεν υπαρχουνε πλαστες συνταξεις, τυφλοι που βλεπουνε και κουφοι που ακουνε κοκ..Τελος σε αυτες τις χωρες προσλαμανουνε ΔΥ εκει που τους χρειαζονται οχι οπως στην Ελλαδα. Στο νοσοκομειο της περιοχης μου μια περιοδο υπηρχενε 4 ασθενοφωρα και 28 οδηγοι (!!!). Το δε φαγοποτι που εχει γινει στους δημους δεν περιγραφεται. Ενας γειτονας ειχε ροσληφθει ως γραφιας στο δημο και για ενα σχεδον χρονο ητανε αραχτος ολη την ημερα στην καφετερεια επειδη δεν υπηρχε γραφειο γι'αυτον...Δημοτικος υπαλληλος δηλαδη που περιφεροτανε στα γραφεια χωρις γραφιεο και αντικειμενο..Αργοτερα του δωσανε ενα γραφειο αλλα αντικειμενο συνεχισε να μην εχει.. Αν Αυτα τα θεωρειτε ασημαντα ο ΟΟΣΑ εχει υπολογισει το κοστος τις γραφιεοκρατιας σε ποσοστο 7% τους ΑΕΠ ετησιως οταν στην ΕΕ ο μεσος ορος ειναι στο 3%...μιλαμε δηλαδη για 10-15 δις απωλειες το χρονο...
Ρε Σπίριτ, αρχικά ανταλλάξαμε απόψεις για τη γιγάντωση του δημόσιου χρέους, τώρα με πηγαίνεις... στο πως ξέσπασε η οικονομική κρίση εδώ γενικότερα; Θα μου πεις εντάξει, συγκοινωνούντα δοχεία, αλλά μου δίνει την εντύπωση πως αφού δεν έπιασες ψάρια κάπου αλλού, το πήγες σε ένα ευρύτερο θέμα. Τέλος πάντων, και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, πιο σημαντικό και από το χρέος θα έλεγα γιατί θίγει πιο πολλά ζητήματα οικονομικά, και σίγουρα θα σπρώξει την κουβέντα και σε άλλα πολύ ενδιαφέροντα σημεία. Στα επτά σημεία που παρέθεσες (όπου οι τρεις περίοδοι δημοσιονομικής σταθεροποίησης που αναφέρονται χαρακτηρίζονται απλά ως "μη βιώσιμες" χωρίς να γίνεται ειδική αναφορά στο ότι περιλάμβαναν μόνο μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα όπως γράφεις) αναφέρονται και άλλα που δε γνωρίζω το κατά πόσο αντικατοπτρίζουν τη δική σου οπτική, για αυτό κιόλας ίσως δεν τους έδωσες έμφαση. Όπως για παράδειγμα το αιώνιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής (που είναι μέτρο εισπρακτικού χαρακτήρα που από ό,τι κατάλαβα αντιπαθείς), οι συχνές αναθεωρήσεις των δημοσιονομικών στοιχείων προς τα κάτω που αποτέλεσαν πλήγματα στη διεθνή αξιοπιστία (αν και τώρα πλέον δεν αποτελεί καθόλου πρόβλημα αυτό-η ίδια η Eurostat πλέον περιλαμβάνει τις αμυντικές δαπάνες στα έσοδα των κρατών-μελών για να βγάζουν καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα, ενθαρρύνοντας έτσι τις αλχημείες τέτοιου τύπου!), η πρόωρη είσοδος στο ευρώ για το οποίο τρέχουν τα σάλια πάρα πολλών, και είναι κυρίως αυτοί που κράζουν τους συμπατριώτες τους ως "τεμπέληδες" και "ανίκανους", το γεγονός ότι η ΟΝΕ δε βελτίωσε την ανταγωνιστικότητά μας παρόλο που ο υποτιθέμενος στόχος της νομισματικής ενοποίησης ήταν ακριβώς αυτός και σώνει και καλά θα πετύχαινε, και για το οποίο γεγονός φταίει φυσικά η δική μας μεγαλοεπιχειρηματική τάξη που αποτελεί το θεμέλιο λίθο της εγχώριας επιχειρηματικής δραστηριότητας και αντί να επενδύσει σε έρευνα και καινοτομία χώθηκε σε λαμογιοδουλειές κατά εκατοντάδες. Να και σχετικό γράφημα:
About 24 cases of corruption have resulted in judicial investigations over the last ten years, the report notes, compared to 176 in Germany and 275 in the United States.