Comrade Giannis έγραψε:pluton έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά τα πάρθια βέλη σου είναι ο τιμάριθμος και η μετανάστευση τα υπόλοιπα είναι σοφιστείες περί Τρικούπη και Καποδίστρια... λοιπόν θα λάβεις σύντομα απάντηση.
Αυτό περί Τρικούπη είναι από το πολυδιαφημισμένο βιβλίο "ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΧΑΚΙ" σωστά;
Τώρα αν ζούσαμε ή όχι υπέροχα το δείχνουν οι αριθμοί τα άλλα είναι "Να είχαμε να λέγαμε".
Δεν ανέφερα βασικά τίποτα για Τρικούπη. Ωστόσο πριν αρχίσεις να μου αναλύεις τις φιλοχουντικές προπαγάνδες σου να στο ρωτήσω στα ίσα. Αφού περνούσαμε όλοι τόσο καλά επί Χούντας γιατί το φιλοχουντικό ΕΠΕΝ του Παπαδόπουλου έλαβε μόλις το 2.3% των ψήφων και στις επόμενες εκλογές έπιασε κανονικότατο πάτο; Που πήγε η λαϊκή υποστήριξη προς τον Εθνάρχη; Κάτσε εσύ και λέγε για δρόμους και για διάφορα έργα λες και μόνο επί Χούντας έγιναν έργα. Για κλάματα είσαι pluton. Έλα και πες στον παππού μου πόσο καλά ζούσε επί Χούντας που έκανε " διακοπές " σύμφωνα με τον τενεκέ τον Πλεύρη στην Γυάρο τότε.
Χαλάς και το αφήγημα της ΝΔ με αυτά που λες. Τι θα πει ο Κούλης αν μάθει πως ένας ψηφοφόρος του στηρίζει την Χούντα; Ο Κούλης που μέσα στην Βουλή προσέφερε απίστευτο γέλιο όταν είπε πως υπήρξε πολιτικός κρατούμενος επί Χούντας και όταν έγινε η Χούντα ήταν παιδί 2-3 ετών;;;;; Ε;;;
Δεν τα έχεις καταλάβει καλά, εγώ δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, πεντάρα τσακιστή δεν δίνω για την ΝΔ και για την ΕΠΕΝ και για την ΧΑ και για το ΠΑΣΟΚ και για το ΚΚΕ και για οτιδήποτε λέγεται κόμμα, παράταξη, σχηματισμός κλπ
Εμένα με ενδιαφέρει η ιστορία και τα λαμόγια που για συμφέροντα θάβουν ηγέτες και ηγεσίες αξιόλογες και ικανές για να κυβερνούν και να καρπόνωνται τα οφέλη της εξουσίας, εξυπηρετώντας τελικά συμφέροντα ντόπιων και ξένων ...
Ο λαός τώρα έχει δείξει ότι είναι ανάξιος να εκλέξει ηγέτες εκατομμύρια παραδείγματα θες μερικά;
Ο Τρικούπης με τεράστια συμβολή στην αναγέννηση της πατρίδας στο τέλος ούτε στην ιδιαίτερη πατρίδα του δεν εκλέχτηκε και πικραμένος έφυγε από την χώρα λέγοντας "Αντε εμού Γουλιμής".
Ο Ε Βενιζέλος με στο χέρι την συνθήκη των Σεβρών της Ελλάδας των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών δεν εκλέχτηκε ούτε βουλευτής στις εκλογές της 1/11/1920.
Τέτοια άπειρα.
Και τι εκλέγει ο λαός; Εκλέγει κάτι τύπους που λένε "Λεφτά υπάρχουν", "Θα σκίσω τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο", "Θα σταματίσω την Μικρασιατική εκστρατεία και θα φέρω πίσω τα παιδιά σας" κλπ κλπ.
Είναι ανάξιος ο λαός να εκλέγει ηγέτες.
Ρε Πλούτωνα, χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, μήπως είσαι χουντικός;
Ούτε χουντικός είμαι ούτε αντιχουντικός. Για παράδειγμα η χούντα του Γ Παπαδόπουλου ήταν μια καλή χούντα και ΜΟΝΟ καλά έργα έκανε και μακάρι να είχαμε μια τέτοια διακυβέρνηση και σήμερα.... η χούντα του Ιωαννίδη ήταν μια κακή χούντα και ΜΟΝΟ κακό έκανε και ο Ιωαννίδης δίκαια πήγε φυλακή, το ζήτημα είναι ότι δεν πήγαν φυλακή και όσοι τον ανέβασαν και όσοι τον στήριξαν πχ Αραπάκης Γκιζίκης κλπ
Αυτά όμως για εσάς είναι ψιλά γράμματα δεν τα καταλαβαίνετε, έτσι θα συνεχίσω να σας παραθέτω στοιχεία για να μάθετε ότι από την δύστυχη πατρίδα υπήρχε μια διακυβέρνηση που της πρόσφερε αφάνταστης αξίας πράγματα, τώρα αν έπρεπε μερικά σάπια μήλα να απομονωθούν για να μη σαπίσει όλο το κοφίνι των μήλων, και αυτό έγινε με τον πιο ανθρώπινο τρόπο, χωρίς εξαλώτητες και με μηδενικά σχεδόν θύματα.
Ας δούμε όμως αυτή η αύξηση του ΑΕΠ στην χουντική Ελλάδα ήταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο; Τα στοιχεία είναι του 1969 του ΟΟΣΑ... από το 1970 η Ελλάδα ήταν κάποιες χρονιές και πρώτη στην αύξηση του ΑΕΠ.... αι αριθμοί που δεν είναι χουντικοί μιλάνε, καλή διασκέδαση.
Η αύξηση του ΑΕΠ (επιθεώρηση ΟΟΣΑ Δεκέμβριος 1969)
Ιαπωνία 12,5%
Ελλάς 8,5%Γαλλία 8,25%
Φιλανδία 8%
Γερμανία 7,75%
Δανία 7%
Βέλγιο 6%
Ιταλία 6%
Αυστρία 5,5%
Ολλανδία 5%
Καναδάς 5%
Ελβετία 4,5%
Σουηδία 4,5%
Ιρλανδία 4%
ΗΠΑ 2,75%
Αγγλία 2%
Η δημοκρατία σας έχει να επιδείξει κάτι ανάλογο;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».