Πόσο γαμάτη ήταν η Ελλάδα επί Χούντας;

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Πόσο γαμάτη ήταν η Ελλάδα επί Χούντας;

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 29 Απρ 2021, 18:53

pluton έγραψε:Για να γίνω πιο σαφής και να καταλαβαίνουμε το μέγεθος της συμβολής της 21ης Απριλίου 1967 στην αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των Ελλήνων ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΜΑΣ....

Η αύξηση του κατα κεφαλή εισοδήματος 1953-1966 (13 χρόνια) 427$
Η αύξηση του κατα κεφαλή εισοδήματος 1967-1973 (6 χρόνια) 460 $
Η αύξηση του κατα κεφαλή εισοδήματος 1975-1992 (17 χρόνια) 379$

Ρε Πλούτωνα, χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, μήπως είσαι χουντικός;
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 29 Απρ 2021, 19:34

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:Για να γίνω πιο σαφής και να καταλαβαίνουμε το μέγεθος της συμβολής της 21ης Απριλίου 1967 στην αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των Ελλήνων ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΜΑΣ....

Η αύξηση του κατα κεφαλή εισοδήματος 1953-1966 (13 χρόνια) 427$
Η αύξηση του κατα κεφαλή εισοδήματος 1967-1973 (6 χρόνια) 460 $
Η αύξηση του κατα κεφαλή εισοδήματος 1975-1992 (17 χρόνια) 379$

γιατι να μας προσβαλεις ρε παπαρα ισα ισα που ειναι τιμη μας να ειμαστε θαυμαστες
αυτης και μονο της επταετιας ειδικα οι χωριατες σαν και μενα που κατάγομαι απο ενα μικρο
αλλα ενδοξο χωριο των τρικαλων απογονοι των μαλακοπιτουρων κολιγων
και αν δεν υπηρχε η χουντα θα επρεπε να την εφευρουμε γιατι ακομη στα χαντακια
θα χεζαμε και οποιος τρικαλινος σου πεταξει καμια εξυπναδα κατα της χουντας να τον καρπαζωσεις εκ μερους μου λογω βλακειας :laugh1:
1 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 30 Απρ 2021, 07:43

Comrade Giannis έγραψε:
pluton έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά τα πάρθια βέλη σου είναι ο τιμάριθμος και η μετανάστευση τα υπόλοιπα είναι σοφιστείες περί Τρικούπη και Καποδίστρια... λοιπόν θα λάβεις σύντομα απάντηση.

Αυτό περί Τρικούπη είναι από το πολυδιαφημισμένο βιβλίο "ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΧΑΚΙ" σωστά;

Τώρα αν ζούσαμε ή όχι υπέροχα το δείχνουν οι αριθμοί τα άλλα είναι "Να είχαμε να λέγαμε".

Δεν ανέφερα βασικά τίποτα για Τρικούπη. Ωστόσο πριν αρχίσεις να μου αναλύεις τις φιλοχουντικές προπαγάνδες σου να στο ρωτήσω στα ίσα. Αφού περνούσαμε όλοι τόσο καλά επί Χούντας γιατί το φιλοχουντικό ΕΠΕΝ του Παπαδόπουλου έλαβε μόλις το 2.3% των ψήφων και στις επόμενες εκλογές έπιασε κανονικότατο πάτο; Που πήγε η λαϊκή υποστήριξη προς τον Εθνάρχη; Κάτσε εσύ και λέγε για δρόμους και για διάφορα έργα λες και μόνο επί Χούντας έγιναν έργα. Για κλάματα είσαι pluton. Έλα και πες στον παππού μου πόσο καλά ζούσε επί Χούντας που έκανε " διακοπές " σύμφωνα με τον τενεκέ τον Πλεύρη στην Γυάρο τότε.

Χαλάς και το αφήγημα της ΝΔ με αυτά που λες. Τι θα πει ο Κούλης αν μάθει πως ένας ψηφοφόρος του στηρίζει την Χούντα; Ο Κούλης που μέσα στην Βουλή προσέφερε απίστευτο γέλιο όταν είπε πως υπήρξε πολιτικός κρατούμενος επί Χούντας και όταν έγινε η Χούντα ήταν παιδί 2-3 ετών;;;;; Ε;;;

Δεν τα έχεις καταλάβει καλά, εγώ δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, πεντάρα τσακιστή δεν δίνω για την ΝΔ και για την ΕΠΕΝ και για την ΧΑ και για το ΠΑΣΟΚ και για το ΚΚΕ και για οτιδήποτε λέγεται κόμμα, παράταξη, σχηματισμός κλπ

Εμένα με ενδιαφέρει η ιστορία και τα λαμόγια που για συμφέροντα θάβουν ηγέτες και ηγεσίες αξιόλογες και ικανές για να κυβερνούν και να καρπόνωνται τα οφέλη της εξουσίας, εξυπηρετώντας τελικά συμφέροντα ντόπιων και ξένων ...

Ο λαός τώρα έχει δείξει ότι είναι ανάξιος να εκλέξει ηγέτες εκατομμύρια παραδείγματα θες μερικά;

Ο Τρικούπης με τεράστια συμβολή στην αναγέννηση της πατρίδας στο τέλος ούτε στην ιδιαίτερη πατρίδα του δεν εκλέχτηκε και πικραμένος έφυγε από την χώρα λέγοντας "Αντε εμού Γουλιμής".

Ο Ε Βενιζέλος με στο χέρι την συνθήκη των Σεβρών της Ελλάδας των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών δεν εκλέχτηκε ούτε βουλευτής στις εκλογές της 1/11/1920.

Τέτοια άπειρα.

Και τι εκλέγει ο λαός; Εκλέγει κάτι τύπους που λένε "Λεφτά υπάρχουν", "Θα σκίσω τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο", "Θα σταματίσω την Μικρασιατική εκστρατεία και θα φέρω πίσω τα παιδιά σας" κλπ κλπ.

Είναι ανάξιος ο λαός να εκλέγει ηγέτες.

Ούτε χουντικός είμαι ούτε αντιχουντικός. Για παράδειγμα η χούντα του Γ Παπαδόπουλου ήταν μια καλή χούντα και ΜΟΝΟ καλά έργα έκανε και μακάρι να είχαμε μια τέτοια διακυβέρνηση και σήμερα.... η χούντα του Ιωαννίδη ήταν μια κακή χούντα και ΜΟΝΟ κακό έκανε και ο Ιωαννίδης δίκαια πήγε φυλακή, το ζήτημα είναι ότι δεν πήγαν φυλακή και όσοι τον ανέβασαν και όσοι τον στήριξαν πχ Αραπάκης Γκιζίκης κλπ

Αυτά όμως για εσάς είναι ψιλά γράμματα δεν τα καταλαβαίνετε, έτσι θα συνεχίσω να σας παραθέτω στοιχεία για να μάθετε ότι από την δύστυχη πατρίδα υπήρχε μια διακυβέρνηση που της πρόσφερε αφάνταστης αξίας πράγματα, τώρα αν έπρεπε μερικά σάπια μήλα να απομονωθούν για να μη σαπίσει όλο το κοφίνι των μήλων, και αυτό έγινε με τον πιο ανθρώπινο τρόπο, χωρίς εξαλώτητες και με μηδενικά σχεδόν θύματα.

Ας δούμε όμως αυτή η αύξηση του ΑΕΠ στην χουντική Ελλάδα ήταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο; Τα στοιχεία είναι του 1969 του ΟΟΣΑ... από το 1970 η Ελλάδα ήταν κάποιες χρονιές και πρώτη στην αύξηση του ΑΕΠ.... αι αριθμοί που δεν είναι χουντικοί μιλάνε, καλή διασκέδαση.

Η αύξηση του ΑΕΠ (επιθεώρηση ΟΟΣΑ Δεκέμβριος 1969)

Ιαπωνία 12,5%
Ελλάς 8,5%
Γαλλία 8,25%
Φιλανδία 8%
Γερμανία 7,75%
Δανία 7%
Βέλγιο 6%
Ιταλία 6%
Αυστρία 5,5%
Ολλανδία 5%
Καναδάς 5%
Ελβετία 4,5%
Σουηδία 4,5%
Ιρλανδία 4%
ΗΠΑ 2,75%
Αγγλία 2%

Η δημοκρατία σας έχει να επιδείξει κάτι ανάλογο;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 30 Απρ 2021, 08:44

Η ουσία είναι ότι σας πιάσανε τον Λαγό.

Αυτό σας στενοχωρεί. Τα άλλα είναι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 30 Απρ 2021, 08:51

NikosVy έγραψε:Η ουσία είναι ότι σας πιάσανε τον Λαγό.

Αυτό σας στενοχωρεί. Τα άλλα είναι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".

Πως το λες βρε παιδί μου λες συλλάβατε τον Κεμάλ :D

Αν αυτό είναι όλη η επιτυχία σας ... μπράβο, κρατήστε τον και να τον χαίρεστε. Να σου πω, ούτε εγώ τον πήγαινα, πρόσβαλε το πατριωτικό μου αισθητήριο.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 30 Απρ 2021, 09:37

Στοιχεία παραθέτεις πλουτωνάκο

πηγές όμως των στοιχείων δεν βάζεις και νομίζουμε ότι τα βγάζεις από την κοιλιά σου

έχεις αξιόπιστε πηγές ή μήπως γι αυτό δεν τις βάζεις;
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 30 Απρ 2021, 11:08

μιλαμε για το 67 μεχρι το 73 ο κοσμος τοτε ηταν τελειως διαφορετικος αν σημερα ειμαστε μορφωμενοι βλακες με τα ιντερνετ και τα λοιπα μεσα ...τοτε ηταν αγραμματοι βλακες
φυσικα η χουντα ηταν και οτι λετε σε μερικα αλλα τοτε ηταν το πιο συγχρονο που υπηρχε

αυτο ομως δεν αναιρει τον καθε μορφωμενο βλακα σημερα να βγαινει καθε 21 απριλιου
και να μας λεει ποσο βασανιζε τον κοσμο η χουντα επειτα ειναι και το αλλο υπηρχαν οι ηλιθιοι
κκεκεδες που νομιζαν μεσα στην ηλιθιοτητα να στηνουν πορειες απεργιες κλπ
και ετρωγαν ξυλο οπως συνεβει και στην γαλλια και ευρωπη εκεινο το διαστημα

δηλαδη να βγαινει καθε απλος παπαρας να φωναζει κατα της χουντας μετα απο 50 χρονια
το θεωρω το ακρον καθε νοητικης μαλακιας ..

το εκνευριστικο ειναιι οτι το κανουν και ατομα που θεωρουνται μορφωμενα
πανω απο το μεσο ελληνα .....δεν ενοχλουμε να ακουω και τα κακα της χουντας
αλλα με ενοχλει ο τροπος οταν το κανουν γιατι απευθυνονται σε περα για περα ηλιθιους
δειχνοντας και το ποσο ηλιθιοι ειναι και αυτοι και αυτο με ενοχλει στα αληθεια
και οχι για την χουντικη περιοδο

επειτα ειναι και το αλλο εχετε να προτεινετε κατι αλλο εκτος απο θεωριες;
παρατηρω και τους διεθνεις αερολογους ...που παθαινουν κοκο μπλοκο
οταν τους ρωτω τι θα γινει σε πρακτικο επιπεδο οταν γινει αυτο που θελετε;
οταν δεν θα υπαρχουν συνορα και δεν υπαρχει οριο στους μεταναστες και στους λαθρο

τι θα γινει; ...θα αναγκασουμε τους ευρωπαιους να αποδεχτουν την γνωμη καθε ηλιθιου
αριστεριστή ; οπως καποτε σχιζαμε τα μνημονια ; και μου αρεσει που υπαρχουν και ατομα
που λοιδωρουν την μυθηρα οταν λεει για την βιοσοφιστικη δημοκρατια

οταν οι ιδιοι πιστευουν σε πολυ φαντασιακα πραγματα και το θεωρουν και εξυπνο απο πανω !!
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 30 Απρ 2021, 12:02

vallon έγραψε:Στοιχεία παραθέτεις πλουτωνάκο

πηγές όμως των στοιχείων δεν βάζεις και νομίζουμε ότι τα βγάζεις από την κοιλιά σου

έχεις αξιόπιστε πηγές ή μήπως γι αυτό δεν τις βάζεις;

Πολλά είναι ΟΟΣΑ, θα σας βάζω δεν έχω πρόβλημα, εγώ δεν κατασκευάζω αριθμούς.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 30 Απρ 2021, 12:45

Το ερώτημα παραμένει.
Αφού η χούντα ήταν ό,τι καλύτερο από πλευράς διακυβέρνησης από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα, γιατί πήρε 2.3% στις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές.
Καλά δε μιλάμε για τις υπόλοιπες αφού ούτε οι μανάδες τους δεν τους ψήφιζαν.
Κανονικά δε θα έπρεπε να πάρει ποσοστό αντίστοιχο του δημοψηφίσματος του 1968 (92,21%) ή του 1973 (78,43%).
Παπάρα Νεμο έχεις καμιά απάντηση ρε;
Ρωτάω εσένα γιατί ο Πλούτωνας δεν είναι χουντικός όπως δεν είναι ναζι και ο Μιχαλολιάκος.
2 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 30 Απρ 2021, 13:44

Ραν ταν πλαν έγραψε:Το ερώτημα παραμένει.
Αφού η χούντα ήταν ό,τι καλύτερο από πλευράς διακυβέρνησης από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα, γιατί πήρε 2.3% στις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές.
Καλά δε μιλάμε για τις υπόλοιπες αφού ούτε οι μανάδες τους δεν τους ψήφιζαν.
Κανονικά δε θα έπρεπε να πάρει ποσοστό αντίστοιχο του δημοψηφίσματος του 1968 (92,21%) ή του 1973 (78,43%).
Παπάρα Νεμο έχεις καμιά απάντηση ρε;
Ρωτάω εσένα γιατί ο Πλούτωνας δεν είναι χουντικός όπως δεν είναι ναζι και ο Μιχαλολιάκος.

Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο γι' αυτό.
Όσοι είμαστε οπαδοί ιδεολογικοπολιτικών παρατάξεων νομίζουμε πως το εκλογικό σώμα θα συμπεριφερθεί όπως θα περιμέναμε να συμπεριφερθεί. Κι όμως δε δεν είναι έτσι. Π.χ. η Ροδόπη, με την ισχυρή μουσουλμανική παρουσία , ψήφισε το 1974 υπέρ του βασιλιά. Καπάκι στις βουλευτικές εκλογές του '74 και του '77 έβγαλαν πρώτο κόμμα τη ΝΔ που ήταν κατά του βασιλιά. Και μετά, απ' το '96 ως το 2012, ψήφιζαν ΠΑΣΟΚάρα. Τραγέλαφος ... :omggg:
1 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Επιστροφή σε “Ιστορία”