Κορονοϊός - Άρειος Πάγος: αυτόφωρο για όσους αρνούνται τη μάσκα

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Re: Κορονοϊός - Άρειος Πάγος: αυτόφωρο για όσους αρνούνται τη μάσκα

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 28 Σεπ 2020, 21:55

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε: γιατι τα τεστ αργουν να βγαλουν αποτελεσματα

Ρε παιδιά τόσο δύσκολο είναι να βγει ένα τεστ που να σου δείχνει το αποτέλεσμα επί τόπου με ένα τρύπημα στο δάχτυλο όπως μετράς το ζάχαρο; Ή σαν τα τεστ εγκυμοσύνης;
Αυτό θα μας γλίτωνε από πολλά lockdown κτλ
Θα κάναμε όλοι το τεστ στα σπίτια μας και όποιος είχε τον ιό θα έμενε σπίτι του.
Τώρα κινούμαστε όλοι με έναν αόρατο εχθρό ανάμεσά μας και όλοι είμαστε ύποπτοι. Στα τυφλά.
Φοράμε μάσκες, γάντια κτλ λες και έχουμε βιολογικό πόλεμο.

Γιατί δεν επενδύουν οι επιστήμονες και σε αυτό το κομμάτι (πέρα από το εμβόλιο) να βρεθεί ένα τεστ εύχρηστο και δωρεάν να το κάνουμε όλοι να ξέρουμε πού βρισκόμαστε;

Εγώ 100 ευρώ να κάνω το τεστ δε δίνω.
Και άντε εγώ είμαι μία.
Μια ολόκληρη οικογένεια τι θα κάνει; Θα πουλήσει το νεφρό της να δει αν έχει τον ιό;

Μπιζελακι μου μην γκρινιαζεις ανουσια.Αν ηταν ευκολο θα το εκαναν..εσενα θα περιμεναν να το σκεφτεις;

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

Εδω με αυτα, και παλι τις μισες φορες αρνητικα βγαινουν ενω ειναι θετικα.Προφανως δνε ειναι ευκολο αυτο που λες.ΟΚ μην το παιζουμε ολοι επιστημονες.
0 .
Ο φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός.
Σέρεν Κίρκεγκορ, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Σεπ 2020, 22:16

Εσθήρ έγραψε:Μπιζελακι μου μην γκρινιαζεις ανουσια.Αν ηταν ευκολο θα το εκαναν..εσενα θα περιμεναν να το σκεφτεις;

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

Εδω με αυτα, και παλι τις μισες φορες αρνητικα βγαινουν ενω ειναι θετικα.Προφανως δνε ειναι ευκολο αυτο που λες.ΟΚ μην το παιζουμε ολοι επιστημονες.

Δεν το παίζω επιστήμονας αλλά λέω το εξής.
Σίγουρα παίζει ρόλο να βρεθεί θεραπεία και εμβόλιο και όλα αυτά αλλά λέω μήπως έχει παραγκωνιστεί λίγο και αυτό το κομμάτι της έρευνας;
Πέρα από το εμβόλιο και αν βρεθεί ποτέ και πότε θα βρεθεί, εμείς δε γίνεται να είμαστε κλεισμένοι σπίτια μας για να προφυλαχθούμε από έναν αόρατο εχθρό και να αποφεύγουμε ο ένας τον άλλον σαν μιάσματα.

Αυτό που λέω είναι αντί να έχεις έναν αόρατο εχθρό να τον κάνεις τουλάχιστον ορατό.
Να ξέρουμε ποιος έχει τι. Να υπάρχει μεγαλύτερη εποπτεία της πραγματικής κατάστασης και όχι να στηριζόμαστε σε υποθετικά μοντέλα.
Δεν γίνεται να κλείνεις 10.000.000 άτομα σπίτια τους μήπως οι 500 έχουν τον ιό και χωρίς να ξέρεις καν ποιοι είναι αυτοί οι 500.
Τα νούμερα τυχαία.

Να σου πω ένα απλό παράδειγμα.
Εμφανίζεις ήπια συμπτώματα. Πχ ένα απλό πονόλαιμο.
Μπορεί να έχεις τον ιό μπορεί και να μην τον έχεις.
Τι κάνεις;
Πας στη δουλειά; Δεν πας;
Θα δώσεις 100 ευρώ για να δεις αν έχεις τον ιό; Ούτε και για νοσοκομείο είσαι όμως.
Από τη μια λες εντάξει θα κυκλοφορώ (σιγά μην κλειστείς επειδή έχεις μόνο πονόλαιμο αλλά μπορεί να έχεις τον ιό εν τω μεταξύ).
Αλλά και να μην έχεις τον ιό, δεν το ξέρεις. Θα πάρω εγώ τον διευθυντή μου να μου δώσει προληπτικά άδεια 15 μέρες να κλειστώ σε καραντίνα μπας και έχω τον ιό;
Ε γάμησέ μας.
Φέρε μου να κάνω ένα τεστ να ξέρω τι να κάνω.

Για αυτό σου λέω. Δεν είναι μόνο το εμβόλιο.
Πρέπει να διευκολυνθεί ο κόσμος και σε αυτό το κομμάτι. Δε γίνεται να κινούμαστε στα τυφλά.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Σεπ 2020, 22:26

Δε γίνεται ρε παιδιά κάποιος δείκτης θα υπάρχει στο αίμα που να δείχνει αν έχεις τον ιό με ένα απλό τσίμπημα στο σπίτι σου.
Δε μου φαίνεται και τόσο περίπλοκο.
Έχω εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Τόσα και τόσα πράγματα έχει καταφέρει.
Δεν παίζει. Κάποια στιγμή θα βρουν αυτό που λέω.
Δεν είναι και τόσο sci fi σενάριο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 28 Σεπ 2020, 22:26

bizeli έγραψε:
Εσθήρ έγραψε:Μπιζελακι μου μην γκρινιαζεις ανουσια.Αν ηταν ευκολο θα το εκαναν..εσενα θα περιμεναν να το σκεφτεις;

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

Δεν το παίζω επιστήμονας αλλά λέω το εξής.
Σίγουρα παίζει ρόλο να βρεθεί θεραπεία και εμβόλιο και όλα αυτά αλλά λέω μήπως έχει παραγκωνιστεί λίγο και αυτό το κομμάτι της έρευνας;
Πέρα από το εμβόλιο και αν βρεθεί ποτέ και πότε θα βρεθεί, εμείς δε γίνεται να είμαστε κλεισμένοι σπίτια μας για να προφυλαχθούμε από έναν αόρατο εχθρό και να αποφεύγουμε ο ένας τον άλλον σαν μιάσματα.

Αυτό που λέω είναι αντί να έχεις έναν αόρατο εχθρό να τον κάνεις τουλάχιστον ορατό.
Να ξέρουμε ποιος έχει τι. Να υπάρχει μεγαλύτερη εποπτεία της πραγματικής κατάστασης και όχι να στηριζόμαστε σε υποθετικά μοντέλα.
Δεν γίνεται να κλείνεις 10.000.000 άτομα σπίτια τους μήπως οι 500 έχουν τον ιό και χωρίς να ξέρεις καν ποιοι είναι αυτοί οι 500.
Τα νούμερα τυχαία.

Να σου πω ένα απλό παράδειγμα.
Εμφανίζεις ήπια συμπτώματα. Πχ ένα απλό πονόλαιμο.
Μπορεί να έχεις τον ιό μπορεί και να μην τον έχεις.
Τι κάνεις;
Πας στη δουλειά; Δεν πας;
Θα δώσεις 100 ευρώ για να δεις αν έχεις τον ιό; Ούτε και για νοσοκομείο είσαι όμως.
Από τη μια λες εντάξει θα κυκλοφορώ (σιγά μην κλειστείς επειδή έχεις μόνο πονόλαιμο αλλά μπορεί να έχεις τον ιό εν τω μεταξύ).
Αλλά και να μην έχεις τον ιό, δεν το ξέρεις. Θα πάρω εγώ τον διευθυντή μου να μου δώσει προληπτικά άδεια 15 μέρες να κλειστώ σε καραντίνα μπας και έχω τον ιό;
Ε γάμησέ μας.
Φέρε μου να κάνω ένα τεστ να ξέρω τι να κάνω.

Για αυτό σου λέω. Δεν είναι μόνο το εμβόλιο.
Πρέπει να διευκολυνθεί ο κόσμος και σε αυτό το κομμάτι. Δε γίνεται να κινούμαστε στα τυφλά.

Βρε συ,εστιαζεις σε λαθος σημειο και θα στο εξηγησω.
Εστω οτι κανεις σημερα ενα φτηνο τεστ και βγαινει αρνητικο.
Αυτο τι δειχνει; Οτι σημερα δεν τον εχεις.Και οχι με σιγουρια παλι.

Μεθαυριο αποκλειεται να τον παρεις.;ΟΧΙ
Παλι μεθαυριο τεστ θα κανεις;
ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΘΑΥΡΙΟ; ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΘΑΥΡΙΟ; Οσο φτηνο και να ειναι δεν μπορεις να κανεις καθε μερα το ιδιο πραγμα,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.Ειναι ατοπο να το σκεφτεσαι ετσι.Ασε που μπορει να τον εχεις αρπαξει και να μην εχεις ακομα αντισωματα οποτε να δειξει αρνητικο το τεστ και μετα να αρρωστησεις/
Ειναι απολυτα λαθος το σημειο που εχεις εστιασει,δεν προσφερει σχεδον τιποτα.

Μην ξεχνας δε,οτι ΚΑΙ οι ασυμτωματικοι μεταδιδουν!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ.
ΘεωρειςΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΟΣΟΙ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙς ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΤΡΑ.
Δηλαδη αποσταση ,μασκα ,απολυμανση.

Τι και αν κανεις αυριο ενα φτηνο τεστ;Μπορει να τον εχεις αρπαξει μιση ωρα πριν..ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.Μπορει να τον αρπαξεις αυριο..μεθαυρθο,,παραμεθαυριο,σε ενα μηνα...ΟΣΟ ΦΤΗΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙς ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
1 .
Ο φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός.
Σέρεν Κίρκεγκορ, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Σεπ 2020, 22:34

Εσθήρ έγραψε:Βρε συ,εστιαζεις σε λαθος σημειο και θα στο εξηγησω.
Εσυω οτι κανεις σηερα ενα φτηνο τεστ και βγαινει αρνητικο.
Αυτο τι δειχνει; Οτι σημερα δεν τον εχεις.
Μεθαυριο απκλειεται να τον παρεις.;ΟΧΙ
Παλι μεθαυριο τεστ θα κανεις;
ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΘΑΥΡΙΟ; ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΘΑΥΡΙΟ; Οσο φηνο και να ειναι δεν μπορεις να κανεις καθε μερα το ιδιο πραγμα,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.Ειναι ατοπο να το σκεφτεσαι ετσι.Ασε που μπορει να τομν εχεις αρπαξει και να μην εχεις ακομα αντισωματα οποτε να δειξει αρνητικο το τεστ και μετα να αρρωστησεις/
Ειναναπολυρα λαθος το σημειο που εχειςε στιασει,δεν προσφερει σχεδον τιποτα.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ.
ΘεωρειςΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΟΣΟΙ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙς ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΤΡΑ.
Δηλαδη αποσταση ,μασκα ,απολυμανση.

Τι και αν κανεις αυριο ενα φτηνο τεστ;Μπορει να τον εχεις αρπαξει μιση ωρα πριν..ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.Μπορει να τον αρπαξεις αυριο..μεθαυρθο,,παραμεθαυριο,σε ενα μηνα...ΟΣΟ ΦΤΗΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙς ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Ναι αλλά ρε Εσθήρ κι εγώ δε γίνεται να κυκλοφορώ όλη την ημέρα λες και είμαι ο Κατακουζηνός και να φοβάμαι μην πιάσω το ένα και μην πιάσω το άλλο και να τρίβω τα χέρια μου συνέχεια με οινόπνευμα.
Και αυτό παράνοια είναι.
Δε λέω να κάνεις τεστ κάθε 5 λεπτά αλλά όποτε αισθάνεσαι κάποια συμπτώματα, να έχεις εύκολη και δωρεάν πρόσβαση σε τεστ και να ξέρεις τι σου γίνεται και όχι να είσαι με την αμφιβολία.
Και μην μου πεις ότι και τώρα μπορείς να κάνεις τεστ.
Όχι δεν μπορώ. Γιατί δεν έχω τα λεφτά. Και ούτε στο νοσοκομείο μπορείς να πας αν δεν είσαι του θανατά.
2 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Σεπ 2020, 22:41

Για να μη μιλήσω για την άλλη την μπούρδα της δήθεν ιχνηλάτησης.
Γελάνε και τα τσιμέντα.
1 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 29 Σεπ 2020, 04:16

Αρα που καταλήγουμε;
στο ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να αρπάξεις τον κορωνοιό.
Μπορεί κανείς να προστατευτεί αποτελεσματικά; μόνο αν απομονωθεί σε ένα βουνό ή στο σπιτάκι του στον Ωρωπό όπως κάνω εγω. :)
Στην πράξη δηλ είναι καθαρά θέμα χρόνου το πότε θα το κολλήσουμε, γιατί οκ, μπορεί να είναι κάποιος προσεκτικός, αλλά έλα και πες μου τώρα που κάνουμε εμείς εργαστήρια. Τι θα κάνεις; θα απολυμαίνεις τις αντιστάσεις; τις πλακέτες; ε δεν γίνονται αυτά. Οι οδηγίες του υπουργείου μπορεί να καλύψουν μέχρι και το να βάζουν μια ζελατίνα μαγειρική στα πληκτρολόγια.
Άρα είσαι εκτεθειμένος στο να κολλήσεις . Τι συνέπειες; ε όλοι τις έχουμε ακούσει...
Δεν ξέρω ρε σεις αλλά έχω αρχίσει και φοβάμαι πολύ, οι περισσότεροι συνάδελφοι στο σχολείο που είμαι έχουν και απο ένα κουσούρι. Μα ο ένας πίεση μα ο άλλος έκανε μπαι πας, μα ο τρίτος ζάχαρο κλπ κλπ
Όταν σε κρατάει σε ενεργό και μάχιμη υπηρεσία μετά από τέτοιες ασθένειές ουσιαστικά σε καταδικάζει όταν σε βάζει μέσα στη λογική ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να κολλήσεις.
Ρε μπας και βρήκε ο κούλης τρόπο να μειώσει το δημόσιο;
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 29 Σεπ 2020, 09:44

καλο μου φασιστομουτρο εσθηρ εναν μεταδοτικο ιο δεν τον συγκρατεις ουτε με σφαιρες
αν ειχαμε τον ιο της ισπανικης γριπης τοτε ναι επιβαλλονταν ενα σκληρο λοκνταουν
ακομη και τοτε στα συνορα θα γινοταν ο χαμος με τις νταλικες και τα τρενα που θα περιμεναν τα αποτελεσματα
των τεστ για να εισελθουν στην χωρα μας ακομη και ετσι κατι θα ξεφευγε και θα ειχαμε και παλι κρουσματα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 29 Σεπ 2020, 10:01

καλο μου φασιστομουρτο εσθηρ και παλι να σου εξηγησω αυτο που συμβαινει με την προληψη
εν μερη εχεις καποιο δικιο για ενα ποσοστο των ανθρωπων που λογω της φυσης του επαγγελματος
μπορουν να το καταφερουν ως ενα βαθμο αλλα και παλι αν δεν η εργασια σου δεν σε βοηθαει
δεν μπορεις ουτε με την προληψη να πετυχεις κατι τελεσιδικα

εσυ και καποιοι αλλοι ειστε δημοσιοι κηφηνες και μπορειτε ως ενα βαθμο να πετυχετε με την προληψη
εμεις οι ιδιωτικοι δεν μπορουμε γιατι ειμαστε αναγκασμενοι να εργαζομαστε καθε μερα

ας παρουμε παραδειγμα ενα δημοσιο κηφηνα που την βρισκει να λεει τετοιες μαλακιες
και λεω εγω τωρα λοκ νταουν αοριστου χρονου ... και μετα ερχεται μια ωραια μερα που το δημοσιο λεει
...παπαλα το χρημα στους εκπαιδευτικους γιατι 1 δεν εχουμε χρηματα και με τα σχολεια κλειστα δεν χρειαζοσαστε

τι θα κανεις σε μια τετοια περιπτωση; βρε συ δεν υπαρχει αμυνα σε τετοιες περιπτωσεις
και αν υποθεσουμε οτι αυτη η κατασταση θα διαρκεσει πολλα χρονια τοτε η ανθρωποτητα θα αλλαξει
τα παντα οπως τα ξερουμε ωστε να επιζησει που σημαινει οτι θα αναγκαστει να εκπαιδευτει εκ νεου
σε βασικες αρχες
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 29 Σεπ 2020, 10:34

επειτα ειναι και το αλλο εχετε -εχουμε μαθει στο λαθος να λεμε οτι καθε ζωη εχει την ιδια σημασια
.....................................................η ζωη πανω απο ολα .......
μονο ο λαος που το λεει και το εχει κανει δογμα και ειναι στα ορια της εξαφάνισης του το λεει

παρενθεση αν ειχαμε την ισπανικη γριπη θα το ειχατε μαθει σε μια εβδομαδα καθως τα φερετρα απο καθε λογης
ηλικιακες ομαδες θα περνουσαν απο μπροστα σας και ολοκληρες οικογενειες θα ξεκληριζόταν

λοιπον δεν εχουν ολες οι ζωες την ιδια αξια προηγουνται οι νεοι πρωτα και υστερα οι μητερες οι πατερες
και στο τελος οι μεσήλικες και οι γεροι Αν ειχαμε μια κανονικη πανδημια θελαμε δεν θελαμε αυτον τον κανονα
θα ακολουθουσαμε

σημερα με την ηπια πανδημια που εχουμε προσπαθουμε να διατηρισουμε στην ζωη τους γερους
που καθε μερα θα πεθαινουν και απο φυσικα αιτια -αυτο ειναι αφυσικο για μια υγιης κοινωνια
και οσο και να προσπαθουν οι κυβερνησεις ο λαος καποια στιγμη θα ξεσηκωθεί γιατι η ζωη που εχουν οι νεοι
προηγειται απο την επιθυμια των γερων

ειναι λοιπον φυσικο σε μια ηπια πανδημια να εχουμε νεκρους ετσι συμβαινει με ολα τα ειδη της γης
σημασια εχει ο αριθμος και οι ηλικιακες ομαδες ...μη σας κανει εντυπωση οτι θα εχουμε και 5 χιλιαδες
στα δεκα εκατομμυρια λαο και μαλιστα σε ευπαθες ομαδες σημερα εχουμε ουτε 400 κι ο αλλος
φοβαται ακομη και να πιασει το πλαστικο με τον καφε γιατι ο σερβιτορος δεν φορουσε γαντια

για αυτο λεω οτι ειμαστε ενας λαος προς εξαφανιση γερασμενος και άκληρος
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”